WHAT ABOUT STAYING IN III | Een persoonlijk nootje en een stapel fijne thuistips, lichtpuntjes & meer leuk nieuws

2
Workaway Droomparken Tiny Offices

Tijdens de eerste lockdown schreef ik een aantal What About Staying In artikelen. We zijn nu een flink aantal maanden verder en eigenlijk is er bar weinig veranderd hè? We zitten weer in een gedeeltelijke lockdown, reizen is nog steeds erg moeilijk en van al dat thuisblijven word zelfs ik, als HSPer, niet blij meer. Ik dacht bij het schrijven van de allereerste artikelen zelfs dat ik in deze maand heus wel weer mijn gecancelde reizen te kunnen maken… Nee. Wat een chaos in de wereld, hè? Tijd voor een kleine persoonlijke noot, een paar updates, heel leuk nieuws en weer een stapel tips!

Een persoonlijke noot

Dit jaar was er tijd voor verbinding. Thomas en ik zijn meer één dan ooit, dat is het lichtpuntje van 2020. In maart schreef ik al: ga de natuur in, cocoon met je geliefden, maak tijd voor gesprekken, spelletjes, wandelingen, yoga, meditatie, schrijven. De situatie is *** maar er is een keerzijde. Ik geef het toe, dit is mij maar een tijdje gelukt. Ik geniet ontzettend van mijn lege agenda, de tijd met Thomas samen (je hoort dat sommige stellen het nu moeilijk hebben, maar wij vinden dit fantastisch!) en de tijd om in ons nieuwe huis te klussen en om na te denken over nieuwe dromen en doelen…

… maar anderzijds gaat dat laatste voor mij helemaal niet op. Ik ga over het algemeen wel goed op crisissituaties hoor. Been there, done that. Maar uiteindelijk blokkeer ik gewoon: ook ik word met vlagen aangetikt door angst, omver geduwd door gemis, verlamd door onzekerheid. Alles is onzeker. Het is een tijd die je het liefst terug zou willen draaien of zou willen versnellen. Het kost energie. En het is oké om even niet oké te zijn. Ik dacht nu alle tijd te kunnen hebben om meer dromen waar te maken, om dingen te verwerken, om oude hobbies op te pakken en ga zo maar door, maar de conclusie is dat het eigenlijk helemaal niet zo rustig in m’n hoofd is nu ik zoveel meer ruimte in m’n hoofd heb en geen uitlaatklep. Er spelen hele zorgelijke dingen in ons privéleven (vooral voor Thomas als vader) die zorgen voor veel verdriet en onrust en ik kan deze ontwikkelingen maar moeilijk een plekje geven. Voor een groot deel omdat ik van hem en van de kinderen hou, maar ook omdat mijn grootste uitlaatklep is weggevallen: reizen.

Mijn grootste bedrijf bestaat uit inspirerende reizen maken en content delen. Dit doe ik al 16 jaar (waarvan 8 jaar fulltime!) en dat dit voor een groot gedeelte is weggevallen is moeilijk. Niet alleen business-wise, vooral in m’n koppie. Reizen is mijn identiteit en ik mis het verschrikkelijk. Ondanks dat mijn leven ogenschijnlijker minder vrij lijkt dan voorheen (met man, kinderen, hond en huis) ben ik vrijer dan ik ooit ben geweest en nu kan ik er niets mee doen. Ik vond schrijven over reizen daarom ook even erg moeilijk, terwijl ik ondanks alles toch nog wel wat reisjes heb gemaakt dit jaar zoals de tripjes naar Duitsland, Frankrijk, Griekenland en héél veel Nederland. Ik ga daar dus de komende tijd over schrijven en ook weer even duiken in herinneringen van mijn vorige verre reizen, want daar valt nog genoeg over te delen. Inspiratie is altijd nodig – al dan niet voor de toekomst. Voorpret is tenslotte ‘t leukste van alles. En mooie bestemmingen lopen niet weg. 🌻

Ook mis ik de sociale contacten. Ik deed eigenlijk best wel heel veel leuke dingen. Ik mis mijn vriendinnen. Ik mis het met elkaar praten, écht praten, face to face. Ik mis een koffietje doen, samen werken en samen dromen. Ik mis verjaardagen, babybezoekjes, bruiloften, terrasjes, even een hapje eten ergens, zonder zorgen naar de bouwmarkt, boodschappen doen zonder weg te duiken voor koppig volk, de kinderen niet hoeven uitleggen waarom we even niet naar de Efteling kunnen. Daarnaast spelen oude herinneringen uit mijn vorige relatie heel erg op in al deze stilte en blijk ik PTSS te hebben. Hallo traumatherapie. Het is dus een bizar jaar. Maar het is niet anders. Acceptatie is een van de mooie gevolgen van deze crisis, want je kunt niets anders dan dat. Ik duik maar weer even diep in de wet van aantrekkingskracht, want door mijn negatieve spiraal gaat ook werkelijk alles mis. Ik voel gelukkig ook nog bergen geluk hoor. De liefde is prachtig, de toekomstplannen mooi, de vriendinnen waanzinnig lief, de kinderen zijn hier blij, het huis is thuis, de Sok een pretbek, de bedrijven vallen nog niet om en de spontane uitjes zijn des te waardevoller. Ik ken dit. Dit zal altijd zo zijn. Ik ben nou eenmaal overgevoelig en ik weet dat er na 32 jaar nog steeds lagen te pellen zijn. Ik voel me wel enorm rooted, en dat is gewoon goud.

Wees maar voorzichtig. Zorg goed voor jezelf, help anderen, laat je niet te veel meeslepen en denk na over je stappen. Des te sneller kunnen we weer doen en laten, reizen en dromen, genieten van de toch-niet-zo-vanzelfsprekendheid van het leven.

Hoe is ‘t met jullie? Heb je het moeilijk, of leer je in deze tijd veel over jezelf? Denken jullie dat deze situatie zal veranderen hoe we leven? Hoe de elkaar en de wereld zien?

Yoga Retreat Ibiza

 

Dagboekjes delen

Andere vraag: ik mix de laatste tijd wel eens wat persoonlijke foto’s door m’n interieur updates omdat ik soms zoveel leuks te delen heb, en twijfel nu of ik niet gewoon ook weer een persoonlijk week- of maandoverzicht moet gaan delen. Een dagboekje, net zoals ik jarenlang heb gedaan hier. Het is soms weer even zoeken, zeker nu reizen wat lastiger is… ik blog al langer dan 16 jaar namelijk! Time flies. Zouden jullie dit leuk vinden?

 

Geen witte muren meer in huis

Zoals jullie weten (check alle interieur artikelen!) hebben wij in januari een huis gekocht! Een ruim jaren ’20 huis aan het water, in een lekker rustig dorp vlakbij Utrecht. Ons eigen nestje met vier slaapkamers, deels houten vloeren, een houtkachel, een tuin en een bad. Omdat ik niet elke dag in de bouwmarkt wil staan (thuisblijven is de norm!) bestel ik de meeste klus- en interieurspullen online. Zo heb ik al mijn verftesters besteld via Verf.nl. Handig! Ik ben fan van Sikkens verf, die pakt ‘t beste op de oude muren hier. Ik wil geen witte muren in huis (en het liefst ook geen witte plafonds, haha) en ben dus altijd bezig met kleurtjes kiezen en muren verven. De helft van het huis bestaat dan ook nog steeds uit strepen testers, zodat ik het even kan laten bezinken! Dit is in ieder geval de hal, woonkamer, keuken, eerste overloop en onze slaapkamer. De slaapkamer van de kinderen is ook pastelgroen met lichtroze, de andere kamer boven wordt nog herfstgoud en de overloop okergeel, het kantoor is roestkleurig (maar wil ik anders) en ik denk erover om het plafond van de badkamer te verven. Ik zal in het volgende huisartikel wat duidelijke foto’s delen, ik krijg enorm veel vraag naar de kleuren namelijk!

 

NEWSFLASH | Ik ga een riemencollectie uitbrengen!

Eigenlijk is dit groots nieuws en dit krijgt ook echt nog wel een eigen plekje op m’n site, maar ik kan ‘t niet laten om als lichtpuntje te delen: ik ga een eigen velvet belts/ring belts/bag straps collectie uitbrengen! Samen met een awesome ontwerpster toveren we mijn eigen gekozen sari’s om tot multi wears. Ze heeft zelf lang door India gereisd, werd er verliefd op de cultuur (en de prachtige sari’s!) en besloot daar o.a. riemen, hoofdbanden en bag straps te maken van oude sari borders uit India (de stoffen komen uit India via een local zodat ze weet waar de centjes terecht komen) en gerecyclede fast fashion stoffen. Iedere stap wordt duurzaam gezet en alles heeft een verhaal; van de zelf in India geselecteerde sari borders en de upcycled fast fashion stoffen tot de handgemaakte zijden verpakkingstasjes (kunstwerkjes op zichzelf!) die het Bluehouse Pushkar project in India steunen en van ‘t duurzame papier tot de Indiase block print stempels. Zero waste, giving back. Heel inspirerend!

We combineren onze liefde voor reizen, culturen, vintage, mooie stoffen, duurzame fashion en bijzondere bohemian ontwerpen en gaan samen een bohemian collectie uitbrengen! Hier een sneak peek… In t atelier mijn sari’s kiezen. Oh, wat gaat dit mooi worden! De naam van haar bedrijf hou ik nog even geheim om het eindresultaat nog even als verrassing te houden… Hou ‘t in de gaten, het wordt een limited edition collectie en komt voor de feestdagen uit!

Kalimba spelen

Een van mijn nieuwe hobbies is kalimba spelen. Een duimpiano. Wat is dit toch rustgevend! Ik heb een hele mooie (al zeg ik het zelf) én betaalbare; check ‘m hier.

Groentesapjes drinken (+ kortingscode!)

Ik wil gezonder leven en ben helemaal into de groentesapjes! Ik heb eerder een detox kuur gedaan en dat vond ik wel zwaar. Ik ben te lui (plus heb geen slowjuicer) om elke dag eigen sapjes te gaan maken, dus nu zocht ik een alternatief. Ik kwam uit bij Sap.je! Ik wilde geen sapkuur (al hebben ze die ook) maar wel een box met groentesappen die ik dagelijks op m’n eigen tempo kan drinken en vond hier een kant-en-klare box vol vrolijke flesjes ingevroren groentesap. Ik wilde ook per se bleekselderij sap proberen, die hadden ze ook los. Fijn!Al deze sapjes worden (met minimaal 400 gram lokale groenten en een beetje fruit, kruiden en specerijen) bereid met de slowjuicer. Na het persen wordt ‘t direct ingevroren in de shockvriezer. Wat ik een pre vond: de biologische sapjes gaan in 100% recyclebare glazen flesjes en ook de andere verpakkingsmaterialen zijn duurzaam en recyclebaar. Ze maken alleen gebruik van zonne- en windenergie voor de vriezers en slowjuicers en werken samen met lokale en biologische boeren. De overgebleven groentepulp gaat naar een biodynamische boerderij! Ik drink nu elke dag een sapje en het bevalt me goed. Je kunt trouwens ook een abonnement nemen! Ook proberen? Ik heb een leuke kortingscode: Whatabouther voor 10% korting! 🎉

 

Vintage & bohemian sales uit m’n kast

Wisten jullie dat ik vintage kleding en bohemian parels uit m’n eigen kast verkoop via Instagram? Neem vooral een kijkje en hou de story sales in de gaten!

 

Tips om thuis te werken

Inmiddels ben je het misschien wel gewend, dat thuiswerken. Ik was het al gewend als freelancer, vriendin Liv Krake ook. Zij schreef dan ook een mooi artikel vol tips om productief thuis te kunnen werken. Je vindt het artikel hier!

Workaway Droomparken Tiny Offices

 

Kindred Spirits

Remember Kindred Spirits? Al jaren ben ik groot fan van dit label en mensen die mij langer volgen herinneren zich wel dat ik een paar jaar lang niets anders droeg dan de kelimlaarsjes. Ik heb zelfs een tijdje als freelancer gewerkt voor Kindred Spirits en geholpen ‘t blog op t zetten! Ik voel me dus enorm verbonden met dit bohemian label en was als een kind zo blij toen ik weer een mooi winters pakket ontving met lammy boots, gebreide sokken, een wollen poncho, een leren saddle bag en twee mooie kelim kleden. Oh, zo blij! Ze gaan een hele toffe actie lanceren deze week, keep an eye on their Instagram

 

Nieuwe tattoo

Eigenlijk heb ik er nog niet zoveel over te vertellen omdat ‘t ontwerp nog in de maak is, maar op 14 december krijg ik m’n nieuwe tattoo (in meervoud, eigenlijk) en dit plaatje dat zomaar in z’n geheel in ‘t bos lag afgelopen week omvat ‘m wel zo’n beetje. Bosliefde, rooted, find her where the wild things are… Zin in!

 

Sok

Even eindigen met een Sok-appreciation hoor, want wat heeft deze pretbek met handleiding ons leven leuker gemaakt… en wij dat van hem! We hebben zwerver Sok uit Roemenië geadopteerd en wat doet hij het goed. Het is zo fijn om zo’n harige vriend te hebben!

Dagboek, Lifestyle, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

2 comments

  1. Angélica 26 november, 2020 at 18:59 Beantwoorden

    Fijne update, lekkere volle ook haha!
    Ik twijfel al een tijdje over een kalimba, vind ze heel tof maar ken mijzelf: daar doe ik niks meer mee naar 1 avondje haha.
    Ben benieuwd naar hoe je plannen zich ontwikkelen :)

Post a new comment

Lees ook: