WHAT ABOUT STAYING IN II | Een update en een stapel fijne thuisblijf-tips: under the same moon 🌙

1

Zeg, ik vind het maar heftig allemaal. Inmiddels zijn we weer een paar stappen, maatregelen en maanden verder. Ik ga over het algemeen wel goed op crisissituaties. Been there, done that. Maar uiteindelijk blokkeer ik gewoon: ook ik word met vlagen aangetikt door angst, omver geduwd door gemis, verlamd door onzekerheid. Alles is onzeker. Het is een tijd die je het liefst terug zou willen draaien of zou willen versnellen. Het kost energie. Van iedereen. En het is oké om even niet oké te zijn.

Ik, als best wel een huismus (gek hè, voor een fervent reiziger) en mis het sociale contact en het reizen. Ik deed eigenlijk best wel heel veel leuke dingen. Ik mis mijn vriendinnen. Ik mis het met elkaar praten, écht praten, face to face. Ik mis een koffietje doen, samen werken en samen dromen met vriendinnen. Ik mis mijn vader en maak me zorgen om hem en zijn vriendin, die in de zorg werkt. Ik mis de babyshower die we hadden georganiseerd, de bolle buik van twee vriendinnen – die buiken zal ik misschien niet meer zien. Zelfs op kraamvisite zit er waarschijnlijk bij beide niet direct in. Ik mis verjaardagen, bruiloften, terrasjes, even een hapje eten ergens, zonder zorgen naar de bouwmarkt, boodschappen doen zonder weg te duiken voor koppig volk, de kinderen niet hoeven uitleggen waarom we even niet naar de speeltuin kunnen. Ik mis het vooruitzicht van het yoga retreat in Portugal waar ik zó naar uitkeek, en nog meer mis ik het vooruitzicht van mijn reis naar Zuid-Afrika in mei. De eerste gaat sowieso niet door, en ik ben eigenlijk ook vrijwel zeker van het tweede. Ik ben benieuwd wanneer we überhaupt weer op reis mogen. Mooie bestemmingen lopen niet weg, maar reizen (dromen, plannen en maken) zit in mijn bloed en hart en opeens zonder vooruitzicht zijn is vreemd. Doet een beetje pijn. Maar het is niet anders. Acceptatie is een van de mooie gevolgen van deze crisis, want je kunt niets anders dan dat. Een leerproces. Voor nu geniet ik maar gewoon van het samen thuis zijn met Thomas in ons nieuwe nestje. Ik ben zó blij dat we dit huis voor deze crisis hebben gekocht!

 

De niet-zo-vanzelfsprekendheid van het leven

En true thing, zoals ik in mijn vorige WHAT ABOUT STAYING IN ‘corona-artikel’ al schreef: bovenstaande is niet zo belangrijk. Ik maak me zorgen over mijn dierbaren, net als iedereen. Wees maar voorzichtig. Zorg goed voor jezelf, help anderen, denk na over je stappen.

Wat waren veel dingen toch vanzelfsprekend hè? Ik denk dat we het leven veel meer gaan waarderen wanneer dit over is. Ik hoop het maar. Ik blijf binnen. Ik hoop jij ook. Des te sneller kunnen we weer doen en laten, reizen en dromen, genieten van de toch-niet-zo-vanzelfsprekendheid van het leven.

Hoe gaat het nu met jullie?

 

Over al die mooie initiatieven van bedrijven en artikelen van medebloggers: een klein rijtje tips

We are in this together. Iedereen heeft z’n eigen zorgen en alles heeft een keerzijde. We doen dit samen: kies samenhorigheid. Ik vind het ergens prachtig om te zien hoe een deel van ons elkaar probeert te helpen, de initiatieven die georganiseerd worden, de liefde die verspreid wordt. Aan de andere kant vind ik het dubbel. We zitten in een wereldwijde, levensgevaarlijke pandemie: is dit nou echt de tijd om je te storten op nieuwe plannen en projecten en podcasts te luisteren en creatief te zijn en te laten zien dat je alles uit deze crisis haalt? Is dat niet júist het probleem van deze generatie?

Toch wil ik wel wat mooie artikelen delen. Iedereen lijkt nu tijd over te hebben, ik helaas niet (een deel is dubbel zo hard aan het werk om alles te behouden, een deel viel al weg, en een deel blokkeert dus ook in dit soort situaties – ik heb een slechte week) maar ik zie de meest mooie, originele, fijne en dankbare artikelen en initiatieven verschijnen. Ik vind het prachtig om te zien dat wij als bloggers én als mensen elkaar nu zo helpen, er voor elkaar zijn, er een keerzijde in proberen te zien. Ik heb er zelf nog geen tijd en rust voor gehad en tips herhalen voelt als mosterd na de maaltijd: daarom deel ik nu een aantal mooie artikelen vol tips van medebloggers. En ander moois.

Virtueel op reis: een overzicht van alle Nederlandse reisblogs

Stephanie van Expeditie Aardbol maakte een overzicht van álle Nederlands(talige) reisblogs. Je vindt ‘m hier. En dat zijn er veel, dus doe er je voordeel mee. Over reizen lezen en nieuwe plannen maken is ook leuk, voorpret is tenslotte bijna ‘t mooiste van de reis.

Een overzicht met blogs, cursussen en creatieve ideeën van Nederlandse ondernemers

Anouk van My Delicious Journey maakte een mooi overzicht van blogs, cursussen en creatieve ideeën van Nederlandse ondernemers. Je vindt de volledige lijst hier! Ik wilde deze lijst en veel van haar tips ook delen maar dubbel werk is natuurlijk zonde, dus ga daar vooral lezen. Je vindt er o.a. tips van Anouk en andere bloggers om thuis het reisgevoel vast te houden, boekenlijsten, fotografie-tips, lijstjes met mooie reisfilms- en boeken, podcasts, nieuwsbrieven en meer van andere bloggers en ondernemers. Love deze complete lijst!

Tips om thuis te werken

Voor veel mensen is het nieuw: het nu thuis moeten werken. Zal vast flink wennen zijn. Ik ben het gewend als freelancer, Liv Krake ook. Zij schreef dan ook (al langer geleden!) een mooi artikel vol tips om productief thuis te kunnen werken. Je vindt het artikel hier!

Wat je nou het beste kunt doen wanneer je binnen moet blijven

Liv deelde op Expeditie Kram een mooi lijstje tips om het binnengevoel fijn te houden: lees ze hier. Jezelf vermaken met hele kleine dingen zorgt ervoor dat thuis zijn juist heel fijn kan zijn. Ze tips een aantal reisbloggers, fijne (reis)boeken, inspirerende initiatieven van dit moment en meer!

Genoeg te lezen de komende tijd en wil je iets actiefs doen? Nog even drie yogatips:

Gratis virtual retreat van Nima Lodge: 6 t/m 10 april

Eind vorig jaar sliep ik in Zuid-Afrika in een zencabin van de fantastische Nima Lodge. Hier lees je er alles over! Zowel mijn yoga retreat in Portugal in april en mijn reis naar Zuid-Afrika in mei gaan niet door. Huilen. Nima Lodge combineert echter, toevallig, best of both worlds: ze organiseren een gratis virtual retreat van 6 t/m 10 april. LOVE it, fantastisch idee!

Gratis yogalessen via Yogaonline.nl

Ook een fijne tip waar ik nu veel gebruik van maak. Om iedereen een handje te helpen de komende weken, heeft Yogaonline besloten twee weken gratis Yogatv aan te bieden. Zo kan iedereen de komende weken thuis mediteren en yogalessen volgen! Check ‘t hier.

Gratis yoga nidra via House of Deeprelax

Ik ben helemaal verslaafd aan Yoga Nidra: zonder val ik amper in slaap en ook begin ik de dag graag met een mediatie. De lessen van House of Deeprelax vind ik ontzettend fijn en ze bieden nu een maand lang gratis lessen aan! Kijk hier maar eens en probeer het ook!

Nóg een paar random tips

Ik wil even drie van mijn leuke opdrachtgevers tippen, omdat iedereen het op zijn eigen manier moeilijk heeft en inderdaad, de kleine ondernemers steun nodig hebben. Daarom heb ik even wat leuke kortingscodes bij ze opgevraagd die ik graag met jullie deel!

Yogakleding en meer via Iloveyoga.nl

Als ik een nieuwe yoga-outfit nodig heb (/weer eens verliefd word op een legging) bestel ik deze altijd op Iloveyoga.nl. Deze webshop (gerund door een super inspirerend mens!) verkoopt yogakleding van de mooiste merken zoals Onzie, Teeki, Mandala, Spiritual Gangster en Shambhala en daarnaast ook fijne lifestyle dingetjes zoals meditatiekussens, olietjes, boeken, tarot decks… Leuk cadeautje voor jou: je krijgt nu 10% korting op de collectie met de kortingscode SILENCE10.

 

Bewust (designer)kleding huren bij Masterpiece

Zo trots op vriendin Suzanne (& Lieke!) die samen Masterpiece hebben opgezet! In plaats van kopen, huur je bij Masterpiece de allermooiste designerkleding: van Samsøe & Samsøe tot Maje en van Dries van Nooten tot Max Mara: voor ieder wat wils! Door kleding met elkaar te delen heb je veel minder kleding nodig én kan je lekker afwisselen. Je kiest iedere maand nieuwe items en je mag tussendoor wisselen! Zo draag je dus een steentje bij aan een beter milieu. Met kortingscode 20%masterpiecekorting krijg je 20% korting op een item huren, maar ook de eerste drie maanden 20% korting op een abonnement! Stuur ze dan even een mailtje. Oh en goed nieuws in deze tijd: ze sturen het gewoon op en alles wordt bij inleveren door henzelf weer gereinigd/gestoomd. Dus je hoeft de deur niet uit!

 

Bohemian sieraden van BohoBabe.nl

Ik werk ook al een tijdje voor de webshop Boho Babe en als bohémienne word ik zó blij van de sieraden en andere items die founder Mirjam op haar reizen verzamelt! Op BohoBabe vind je een mix van prachtige boho sieraden met een verhaal. Mirjam verzamelt eigen collecties met een verhaal op haar reizen, daarnaast vind je er ook handgemaakte sieraden van bijzondere brands zoals Shabada. Ook staat de website vol met inspirerende reisverhalen, bohemian lifestyle tips en meer. Jezelf of een ander verwennen in deze roerige tijd? Met de korting BOHOBABESUNITE krijg je 15% korting op je bestelling! (niet gelding in combinatie met andere kortingscodes). Tip: er zijn ook fantastische kimono’s te pre-orderen!

Voor bovenstaande tips ontvang ik trouwens niets hoor. #nospon. Mijn inkomsten zijn ook even gehalveerd door uitgestelde campagnes en persreizen, maar ik kan verder ook niet vragen om producten te bestellen via mijn links of mijn site door te struinen om banners aan te klikken want die heb ik niet (ik snap het helemaal dat anderen dit wel doen, maar ik werk – ergens: gelukkig– niet echt met en op basis van affiliate links of banners). Misschien is het slim om dat eerste toch gauw eens aan te maken (banners wil ik na zestien jaar nog steeds niet) maar ik wil deze post ook niet uitstellen. Mij helpt het gewoon als jullie blijven. Blijven lezen. Blijven komen. En: binnenblijven. Des te sneller zijn we deze crisis te boven! Oh trouwens, een Booking.com linkje heb ik wel dus mocht je ooit weer kunnen reizen, boek dan via deze link een mooi plekkie.

 

Voor iedereen die zich een beetje alleen voelt


Als bijna laatste wil ik jullie dit prachtige nummer van vriendin Rosa niet onthouden. Huilen. Voor iedereen die zich een beetje alleen voelt in deze periode:

https://www.instagram.com/p/B99ZKAclRJQ/

 

Vijf What About Her reisartikelen om bij weg te dromen


Als allerlaatste deel ik nog even vijf reisartikelen van mijn eigen hand – voor de nodige inspiratie, voor de toekomst. Want nogmaals: mooie bestemmingen lopen niet weg. Binnenkort zal ik ook een mooie lijst van medebloggers delen!

BELIZE – OVER EEN MEERDAAGSE ZEILTOCHT, DOLFIJNEN EN KAMPEREN OP VERLATEN EILANDJES

Raggamuffin Tours Belize

AZIË – HERINNERINGEN UIT NEPAL EN HOE HET WAS OM TERUG TE ZIJN NA DE AARDBEVING

SLAPEN IN ZUID-AFRIKA – DE ULTIEME GARDEN ROUTE HOTSPOT GUIDE (MET TWEE ROUTES!)

Sanbona Wildlife Reserve Zuid-Afrika

HOOGTEPUNT VAN DE ROAD TRIP DOOR NOORD-IJSLAND: PUFFIN PARADIJS DRANGEY ISLAND

Puffin papegaaiduiker ijsland

EEN VIJFDAAGSE MOTORTOCHT DOOR NOORD-VIETNAM: VAN HANOI DOOR HÀ GIANG NAAR SA PA

Motortocht Noord Vietnam

 

Echt niet in de reismodus te krijgen? Volg dan hier mijn grote huisavontuur.

 

Waking up to a new reality
To how big we really are.
To how little control we really have.
To what really matters.
To love.

Today, breathe.
Open the windows of your soul
And though you may not be able
to touch across the empty square,
Sing. 💓

LIFESTYLE, Lifestyle, Persoonlijk

Leave a reply

1 comment

  1. Mirte 10 april, 2020 at 11:59 Beantwoorden

    Heerlijke , eerlijk is eerlijk krijg ik er zelf een vakantie gevoel van ! hihi, super !
    Zelf heb ik een gekke quarantaine gewoonte het leven in geroepen, ik check https://www.kupino.nl/folders/aldi , dagelijks (of de kinderen als reken huiswerk) en vind dan altijd lekker en goedkope spullen om me bijvoorbeeld te inspireren voor een quarantaine tapas avond of corona-bbq ! Echt top misschien leuk voor jullie?

Post a new comment

Lees ook:

DIARY / The answers: part II

En hier is deel twee van alle mooie vragen die jullie me hebben gesteld. Af en toe waren de vragen eigenlijk hetzelfde, daar heb ik ...