DIARY / The answers: part II

45

DSCN1677
En hier is deel twee van alle mooie vragen die jullie me hebben gesteld. Af en toe waren de vragen eigenlijk hetzelfde, daar heb ik één antwoord op gegeven. Bedankt voor het enthousiasme.

Ik ben benieuwd naar je meest bijzondere reismoment.
Ik ben benieuwd naar je mooiste reisherinnering.
Oh nee, dat vind ik zo moeilijk. Ik kan echt niet kiezen. Misschien dan toch maar het ‘onderweg zijn’. De wereld aan je voorbij zien vliegen, de lokale bevolking in en uit zien stappen met kippen, kinderen, brommers en kruiwagens. Maar al die mooie verschillende culturen dan? En de natuur die je pakt en meetrekt in haar zijn, de bijzondere dieren, de mensen? Hoe kan ik kiezen?

Vrijwilligerswerk in Afrika. Prachtige kindjes leren genieten (al vraag ik me af wie wie leert genieten). Ogen die al zoveel meer van de wereld hebben gezien dan jijzelf, al kennen ze alleen de township. Wildlife studeren en elke dag bezig zijn met de natuur en de dieren. Buffels en cheetahs in de achtertuin. Een leeuw vasthouden. De top van de Tafelberg bereiken op slippers. Slapen in de jungle. Monniken in Azië. Een orang oetan, zwemmen met zeeschildpadden. De harde huid van een olifant. De avonden met locals aan de rivier. Een vuurvliegje. De zonsondergangen in Afrika. Nee, ik kies niet, dat kan ik niet. Reizen is onderweg zijn, reizen is leren en reizen is zijn. Ik heb meer besef van, en meer respect voor de aarde gekregen en al het kleins en moois wat ze me biedt zonder dat ik er bij stil sta.

Wat wil je meegeven aan de lezers die ook graag zoveel willen reizen?
Doen. Simpelweg doen. Waarom niet? Wat let je precies? Heb je écht een onoverkomelijke reden of vind je het gewoon eng? Ga alsjeblieft. Breek je grenzen en leef, dat doe je tenslotte maar één keer. En nu roept de helft dat het niet zo simpel is, maar dat is het wel. Ik ben absoluut geen geldboom en heb ook niet alle tijd van de wereld. Maar ik volg mijn hart en stel prioriteiten, maak keuzes en droom. Als je echt graag wilt reizen dan moet je gaan, ongeacht wat je verstand of je omgeving zegt. En voor degene die nog een opleiding doen: zoek uit of je naar het buitenland kan met een uitwisseling, een minor of een stage. Ik heb alle kansen gepakt en ben 3 keer voor mijn opleiding een half jaar of langer naar het buitenland gegaan. Een ervaring die je voor altijd bij je houdt en waar je iedere keer weer een beetje anders terug komt.

Welk land vond je het leukst om te wonen?
Afrikaaaaaaaaa! Dat was een droom van me, sinds dat ik een klein Lauraatje met een leeuwenknuffel was. Dat land trok me zo enorm en heeft me meegesleurd in haar kracht. Het heeft me doen dromen. En het heeft mij míj laten zijn. Het was ontzettend mooi en ontzettend heftig tegelijk. Ik heb verschrikkelijke dingen gezien en meegemaakt, maar ook prachtige momenten gekoesterd en herinneringen meegenomen. Tegenstrijdig, verbazingwekkend Afrika zit in mijn hart.

Wat is je meest favoriete reisbestemming tot nu toe?
Kan ik ook niet kiezen :(. Afrika zit echt in mijn hart, daar ben ik gewoon zo lang geweest en heb ik echt door en door mogen leren kennen als reiziger en local. Ik vind Afrika zo ontzettend bijzonder heftig wonderlijk tegenstrijdig mooi en ik kan niet wachten om vriendlief er mee naar toe te nemen. Maar ook Azië heeft mijn hart gestolen; en dan in het bijzonder Sumatra en Laos.

Welke reis staat er op je verlanglijstje?
Welke landen wil je nog zeker bezoeken?
En ook waar je heen gaat als je nog 1 allerlaatste reis mag maken?
We zijn druk aan het dromen over de volgende langere backpack-reis in het voorjaar. Ik vind het dit keer zo lastig, gek he? Ik wil nog heel graag naar India en de Filipijnen, maar ook graag terug naar Afrika (naar mijn vriendinnetje in Tanzania en Zanzibar en Madagascar) en ook het voor mij nog onbekende Zuid-Amerika staat hoog op de lijst. En niet te vergeten Australië en Nieuw-Zeeland, die staan ontzettend hoog maar dat vind ik een reis waar we langer van moeten genieten, minstens drie maanden. Ik hoop dat we nog een klein wereldreisje mogen maken binnen nu en een paar jaar. Ook wil ik nog graag naar Ijsland. En Jordanië, maar daar gaan we over anderhalve maand heen! Op de één of andere manier zou ik mijn laatste reis naar Schotland willen maken, omdat dit ook de laatste reis van mijn moeder is geweest. Óf naar het noorderlicht, omdat ze dat nog zo graag wilde.

Is jouw backpack zwaar?
Ik heb een Nomad pack van 55L (speciaal voor vrouwen, aw) en daar gaat meestal een kilo of 7 in, ongeacht de reis!

Wat neem je altijd mee in je handbagage?
Paspoort en reispapieren, portemonnee, lenzendoosje en klein flesje vloeistof, desinfectiespul, tandenborstel, de pil, lonely planet en reisdagboek, pennen, eigen koptelefoon. En een sjaal en sokken (brr, koude vliegtuigen met airco). En de camera.

Wat doe je zoals naast bloggen?
Wat doe je nu in het dagelijks leven?
Ik heb HBO international hospitality management; bachelor of business gestudeerd en heb veel in het buitenland gewerkt. De afgelopen jaren had ik een full time baan als assistent hotel manager en restaurant/banqueting manager maar dit bleek toch niet mijn passie. Er was nog een scriptie verdwaald dus ik ben op reis gegaan, heb tijd voor mezelf en mijn scriptie genomen en ben nu druk bezig met mijn eigen onderneming opzetten. Een hele andere richting. Ik heb allerlei plannen en ambities op het gebied van schrijven, cultureel en sociaal gerichte plannen, interieurinrichting en een webshop. Ik werk nu als freelance schrijfster en heb een vaste opdrachtgever, maar ik ben nog veel meer van plan. Ik sta nog helemaal aan het begin. En het begint nu vorm te krijgen.

En wat is je droombaan?
Een creatief hostel beginnen in het buitenland. Gewoon simpelweg doen waar ik gelukkig van word, en dat kan van alles zijn met mijn ambities. Als mijn hart er maar in ligt.

Wie maakt al die mooie foto’s?
Er zijn een heleboel verschillende foto’s op mijn blog! Veel reisfoto’s hebben we (ik en vriendlief) beide gemaakt, al heeft hij hem vaker in de hand. We nemen altijd de camera mee en zijn er beide mee aan het spelen. Gelukkig vind hij het leuk en heb ik steeds weer nieuwe foto’s. De foto’s van mij zijn dus 9 van de 10 keer door vriendlief gemaakt (credits, dankjewel lief). Hij heeft een reclame/communicatiebureau.

Wat voor camera/lens/bewerkingsprogramma gebruik je?
Ik ben wel benieuwd naar je fotografie achtergrond, hoe ben je begonnen, welke camera en lenzen gebruik je, heb je nog tips voor beginners zoals ik?
Een canon 450D en nu 550d van vriendlief, met een heleboel lenzen (mijn favoriet? De simpele maar mooie 50mm). En Adobe Photoshop met een filterprogramma. Ik heb niet echt een fotografie achtergrond, ik vond het altijd reuze interessant. Ik heb een tijdje modellenwerk gedaan en was toen vaak meer benieuwd wat er achter en met de camera gebeurde dan voor. Ik begon met een Fuji Finepix S5600 (van bijvoorbeeld mijn Afrika foto’s), kreeg mijn eigen Canon en ben gewoon gaan oefenen, spelen, wat gebeurt er wanneer ik wat instel, een kwestie van gevoel.

Dagboek, LIFESTYLE, Persoonlijk
Personal

Leave a reply

45 comments

 1. thebeautysuitcase 2 augustus, 2013 at 08:22 Beantwoorden

  Prachtige foto en leuk geschreven zo die tekst! Tip van een journalist: ik zou het voortaan wel bij één vraag per alinea houden of twee vragen aan elkaar brijen door er ‘en’ tussen te zetten, dat staat net wat netter!

 2. Debby 2 augustus, 2013 at 08:30 Beantwoorden

  Wat een heerlijke post zeg! En ik vind het zo tof dat je gewoon al freelance schrijfster bent, ik zit ook maar te denken om me in te schrijven maar dat is een beetje lasting zonder opdrachtgever. En je vriend ook met z’n eigen bedrijf, super leuk. Topstel! Volgende keer kom ik foto’s kijken hoor :D

  • Laura - what about her 2 augustus, 2013 at 09:48 Beantwoorden

   Doen! Echt doen, zo zonde als je het niet doet. En niets is ver, daar moet je het niet van af late hangen. Uruguay lijkt me fantastisch, maar als ik de kans had om nog eens echt lang weg te gaan na bijvoorbeeld een opleiding zou ik echt voor Australië kiezen. Kans dat je nooit meer terug komt :)

 3. Marcella 2 augustus, 2013 at 10:00 Beantwoorden

  Leuk om te lezen, je schrijft met zoveel passie Lau, erg mooi is dat! Ik begrijp uit je antwoord op mijn vraag dat kiezen voor een allerallerlaatste reis lastig is, haha. Ik ben dan ook erg benieuwd naar jullie reis in 2014. Wij gaan in ieder geval naar Nieuw Zeeland, al laat ik met pijn in mijn hart Australië links liggen. Ik ben het zo eens met jou instelling. Prioriteiten stellen en gewoon gaan! Ik wil weer, haha!

  • Laura - what about her 2 augustus, 2013 at 10:05 Beantwoorden

   Dankjewel, wat fijn om te horen! :-)
   Antwoord op jou staat in de laatste zin, Schotland dus! :) Ik ben ook heel benieuwd waar we heen gaan, haha. Ik ben jaloers op je Nieuw Zeeland en Australië komt ook echt wel!

   Ik ook, nog anderhalf maand en dan mogen we naar Jordanië, yay!

 4. puursuzanne 4 augustus, 2013 at 08:49 Beantwoorden

  Gaaf stuk. Zo herkenbaar dat Afrika je hart heeft gestolen. Dat heeft het bij mij ook, het is met geen pen te beschrijven, wat afrika met je doet. En echt als je de kans krijgt ga naar Australië, zo ontzettend mooi land.

 5. adhocspace.com 31 augustus, 2013 at 21:06 Beantwoorden

  I’m curious to find out what blog platform you have been
  working with? I’m experiencing some small security issues with my latest blog and I’d like
  to find something more safeguarded. Do you have any solutions?

Post a new comment

Lees ook: