DIARY / The answers part I

51

Laura met monnik
De reacties op mijn Q&A waren overweldigend, wat ontzettend leuk om ook vragen te krijgen van ‘stille lezers’ (daar ben ik sowieso altijd erg benieuwd naar, hoi!) en wat een leuke vragen allemaal. Jullie hebben welgeteld 35 (!) vragen bedacht. Ik zal twee posts maken, want ik als spraakwaterval + 35 vragen is écht een te lange blog. Ik heb alle reis gerelateerde vragen en nog een paar andere vragen in de volgende blog gezet. Dus hier deel I. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden om de antwoorden te lezen.

Ik ben benieuwd hoe je bent begonnen met bloggen?
Hoe kwam je op de naam van je blog?
Ik kan me niet anders heugen dan dat ik altijd een stukje wijde web wereld heb opgeëist, het begon met een weblog-blog toen ik een jaar of 15 was. Daarna ben ik gaan bloggen over en tijdens mijn reizen, toen ik in Londen, Parijs en Afrika woonde had ik blogs om de verhalen en foto’s bij te houden en dat was natuurlijk ook leuk voor het thuisfront. Daarna heb ik een fashion blog gehad, maar dat was toch niet helemaal wat ik wilde. Deze transformeerde tot een persoonlijke blog die steeds persoonlijker en uiteindelijk iets té persoonlijk werd na een aantal gebeurtenissen (zoals het overlijden van mijn mam). Ik schrijf het best op mijn slechtst. Toen ik me wat beter voelde besefte ik me wat er eigenlijk allemaal zo de wijde wereld in ging en heb ik het blog zonder pardon weggegooid. Drastisch. Maar een schrijvershart…Ik ging het missen na een jaar, en ben zodoende weer begonnen met een iets andere insteek. De naam? Die gebruik ik al een paar jaar. Mijn opleiding was Engelstalig en ik vond ‘what about this en that en zus en zo’ altijd zo pakkend klinken. Een blog is toch persoonlijk maar ik praat graag in de derde persoon, dus: what about her.

Wanneer komt je shop online?
Haha ja, dat is een goede. Ik ben er heel druk mee bezig, maar ook tegelijkertijd met andere ambities en schrijfopdrachten. De site staat bijna, een kwestie van vullen en me nog even bezig houden met de inkoop. Ik kan jullie alvast verklappen dat mijn shop Byher gaat heten, en dat ik er ontzettend veel zin in heb!

Hoe hebben jij en wederhelft elkaar ontmoet?
Via een blind date etentje waar ik de hele avond met een lamp op mijn neus heb gezeten wat er heel charmant uit zag. Gelukkig was mijn overbelichte neusje geen afknapper en sindsdien zijn onafscheidelijk, drie weken later vertrokken we samen op reis.

Als je iets in je leven opnieuw en anders zou kunnen doen, wat zou dat dan zijn?
We hadden gewoon een one-way ticket moeten boeken. En meer filmpjes van mijn moeder maken.

Hoe ben je aan je fantastische huis gekomen?
Particulier, erg veel geluk mee gehad. Er stonden hele stomme foto’s op internet maar ik voelde iets warms en ik moest en zou kijken. Ik stapte binnen en dacht ‘wat een klerezooi….ik wil het’ en gelukkig was ik niet de enige. Maar we moeten nog wel wat klussen, het is nog lang niet af.

Heb je nog veel tattoo plannen?
Wat ze zeggen is waar, het is enigszins verslavend. Ik begon met een tekst onder mijn ribben (voor mama), en nu staat er een heel eigen ontwerp (kompas in een mandala) op mijn rug. Ik ben hard aan het dromen over mijn voet en misschien binnen bovenkant arm, ik wil nog graag een veer, een tekst en een boeddha met lotusbloemen. 

Wat is je aller aller aller grootste droom?
Kort maar krachtig: een creatief hostel beginnen in het buitenland.

Waar haal jij al je fantastische vintage kleding en andere spulletjes vandaan?
Wat is je lievelingskringloopwinkel? 
Een kok deelt nooit zijn beste recept! Ik heb een aantal fijne adresjes, maar ik pluk eigenlijk overal wat weg. Binnen en buitenland. Ik ben heel kieskeurig, dat wel! Op dit moment is dat een fijne kringloop vlak bij Amsterdam, al heb ik in Antwerpen ook geweldige vintage winkels ontdekt. Ik zou nog graag naar Berlijn gaan om vintage te shoppen!

Hoe zie jij jezelf over 10 jaar?
Ik leef bij de dag, dus daar denk ik nog niet veel over na. Alhoewel, stiekem droom ik natuurlijk ook van een onvoorwaardelijk gelukkig leven met mijn wederhelft en een kleine Laura in houtje touwtje jas. Maar dan wel druk bezig met de voorbereidingen voor ons hostel in het buitenland. Maar misschien zijn we dan wel heel ergens anders. Vangen we zeeschildpadjes op of leven we als hippies in de jungle. Of hebben we een rijdend huis ergens op een savanne. Of een hobbit huis in Nieuw Zeeland. Ik hoop vooral dat ik mijn optimisme, enthousiasme en levenslust dan nog steeds heb en dat mijn gezondheid me dan nog niet in de steek laat.

Wat is je favo hotspot in Arnhem?
Roof Garden is erg leuk in de zomer, maar helaas al weer weg (pop-up). Het Sonsbeekpark, het modekwartier, Roses heeft nu een erg leuk strandbarretje, en de rest van de hotspots verschijnen zo nu en dan op mijn blog!

 Wat is je favoriete snack?
Dadels in spek gebakken. En kaas, heel veel kaas. En alles met kaas. Kaaskaaskaaskaas. 

Welke opleiding heb je gedaan?
Wat voor vooropleiding heb je gedaan?

HBO International hospitality management: bachelor of business management. Met de minors lodge management en wildlife.

Wat is je lievelingskleur?
Wit. Is dat een kleur?

Geloof je in de prins op het witte paard?
Ja, op een bruin paard weliswaar. Ik geloofde ook nooit in liefde op het eerste gezicht, maar ook dat heb ik moeten bijstellen.

Wil je kinderen en zo ja, hoeveel?
Ja, absoluut! 2. Of 3. Of eh. En ik merk wel dat ik ouder word, iets met hormoontjes enzo. Maar ik wil nog graag eventjes wachten, we hebben nog zoveel plannen met z’n tweetjes. En eerst een goed bedrijf opzetten. Al gaan deze dromen ook door mét kinderen, een vriendin zei ooit ‘jij gaat met het ene kind aan de borst en de andere op je rug nog de wereld rond’. Klopt, ik hoop dat we een beetje een gypsy happy life kunnen en mogen hebben.

Waar kun je jou midden in de nacht voor wakker maken?
Een reisje, !!!.  En kaas.

Dagboek, LIFESTYLE, Persoonlijk
Personal

Leave a reply

51 comments

 1. Chris Boerema 31 juli, 2013 at 10:10 Beantwoorden

  Eens, ver in het verleden waren ook wij van plan om met een paar héle goede vrienden op wereldreis te gaan. Op de motor met zijspan. De plannen waren al in een verregaand stadium. Route gepland, elkaars specialismen afgetast, tijd vast gesteld en toch gingen we niet. Waarom niet? Omdat één van de reislustigen meende zwanger te moeten zijn. Geen van ons heeft ooit spijt gehad dat het nooit is doorgegaan. Een ander avontuur kwam daarvoor in de plaats.
  Ook hebben we later nog veel van onze vriendschap genoten, met voor en tegenspoed, nadat de zwangere reislustige beviel van een zoon, je broer.

  Sommige dingen lopen soms anders dan gepland en de reislust is nadien nooit meer zo sterk geweest. En met lede ogen zie ik jullie die dingen doen die ook je ouders hadden bedacht, en die ze samen met jullie, binnen de grenzen van een gezin, ook hebben gedaan.

  Jullie verwezenlijken nu onze toenmalige droom en het is heerlijk om te lezen wat jullie allemaal beleven. En soms krijg ik dan even dat gevoel terug. Het gevoel van .. gaan!
  Pluk de dag meisje! Ga! En geniet met volle teugen!.

  Liefs,
  Chris

  • Laura - what about her 31 juli, 2013 at 10:45 Beantwoorden

   Hi Chris,

   Wat schrijf je dit mooi. En dat heb ik nou nooit geweten, wat bijzonder. De reislust komt zeker ergens uit beide genen vandaan. Ik hoop inderdaad dat ik alle dromen verwezenlijk die ze ooit gehad heeft, en die ze samen hebben gehad.
   Gelukkig namen ze me ook altijd mee naar het buitenland en begon het zo te kriebelen.

   Fijn dat ik zo’n gevoel kan plaatsen bij je, ik probeer inderdaad mijn dromen te dromen en mijn hart te volgen. Iedereen kan gaan! :-)

 2. Marcella 31 juli, 2013 at 12:12 Beantwoorden

  Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd naar je antwoorden op mijn vragen in deel 2. Nog steeds weet ik niet hoe jij in mijn reader komt, kennelijk stond je daar al lang in toen je je oude blog had verwijderd. Ik blij dat je weer ‘verschenen’ bent want je blog is fijn!

 3. Jasmine 31 juli, 2013 at 13:03 Beantwoorden

  De eeuwige reiziger. Als je een wereldkaart zou nemen en bij alle bezochte plekken een sticker-hoe zou dat eruitzien. Erg romantisch hoe je je partner hebt ontmoet en je opleiding was je echt op het lijf geschreven (denk ik).

  • Laura - what about her 31 juli, 2013 at 14:08 Beantwoorden

   Volgens mij ziet dat er alsnog heel leeg uit, de wereld is zo immens groot! Maar ik ben wel dankbaar voor alles dat ik al wel heb mogen zien. Opleiding was qua buitenlandse stages en minors fantastisch, maar uiteindelijk wil ik er niet direct iets mee gaan doen. Ik heb lang als assistent hotelmanager gewerkt maar dat bleek niet mijn passie!

    • Laura - what about her 1 augustus, 2013 at 14:36 Beantwoorden

     Haha! Mede hotello. Bij een nieuwe van der V a l k. Zo’n mooie. Ik was voornamelijk verantwoordelijk voor het restaurant en de banqueting. Hele toffe verantwoordelijke en uitdagende functie, maar 70 uur per week werken in ruil voor een schijntje ging me op een gegeven moment toch te ver. En ik kreeg ook andere ambities :)

 4. Anne 31 juli, 2013 at 18:45 Beantwoorden

  Leuk om te lezen, vooral als ‘nieuwe’ bloglezer :) En, sommige dingen zijn heel herkenbaar: dromen over reizen en tegelijkertijd dromer over een gezinnetje. Tof!

 5. Malou 31 juli, 2013 at 18:45 Beantwoorden

  Leuk om te lezen! Je droom! Geweldig. Ergens op een relaxed en zonnig plekje een hostel beginnen is stiekem ook wel een beetje mijn droom.

 6. bydagmarvalerie 31 juli, 2013 at 19:09 Beantwoorden

  Wat een mooie antwoorden en fijn om te lezen. Gaaf dat je zo zulke mooie schrijfopdrachten hebt en lekker ambitieus bent, met je shop zal je het vast ver schoppen. De naam klinkt al pakkend! Veel succes en voornamelijk plezier toegewenst, you go girl!

 7. Nanda 1 augustus, 2013 at 10:43 Beantwoorden

  Heel fijn om te lezen, lekker optimistisch en positief. Word er helemaal hyper en vrolijk van haha. :)) Het is trouwens leuk om te lezen dat je weet wat je wilt later.

  Kijk nu al uit naar je andere antwoorden!

 8. josiannezwart 2 augustus, 2013 at 18:57 Beantwoorden

  Wat vind ik het leuk dat je weer blogt! En dat je een reactie hebt achtergelaten op mijn blog, zo heb je ik weer ontdekt :D Ik weet nog dat ik het ontzettend jammer vond dat je gestopt was met bloggen (wel goede redenen hoor), maar ik ben blij dat je weer terug bent!

 9. hereismai 23 augustus, 2013 at 08:56 Beantwoorden

  heel erg leuk om te lezen! ik vind jou schrijfstijl heel erg leuk. vroeger las ik je blog heel vaak toen je met fashion bezig was. helaas ben ik je uit het oog verloren, maar wat ben ik blij dat ik je link weer ergens zag!

Post a new comment

Lees ook: