MINDSTYLE / Bucket list

69

DSCF6566
In een ver verleden, op mijn oude blog, heb ik eens een bucket list voor mezelf gemaakt. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en kan ik  al een aardige lijst afstrepen. Een fijn gevoel dat ik dus toch echt mijn dromen najaag. We gaan dus gewoon weer rustig maar passievol verder achter mijn dromen aanrennen.

De kern van een bucket list: zorg dat je leven zinvol en leuk is. Droom je dromen en maak ze daadwerkelijk waar, en streef ook naar kleine en realistische doelen. Zorg dat je minstens 90% bezig bent met de dingen die je leuk vindt en is dat een stuk minder: doe er dan wat aan. Volg je hart, je leeft tenslotte maar één keer. Overwin je angsten, bereik je doelen, realiseer je dromen en zelfs eenvoudige wensen. Of het nu een reislustig avontuur aan de andere kant van de wereld is of een dag vrijwilligerswerk bij het asiel, waar het om gaat is dat je er voor zorgt dat je het gewone en het buitengewone dat het leven biedt ervaart. En wees ook niet bang om je doelen bij te stellen. Niet omdat iets niet kan (alles kan!) maar zodat je je niet bindt aan dingen die niet meer langer bij je horen. Leef je leven zoals jij dat echt wilt! Hebben jullie ook een bucket list? Wat staat daar zoal op en zijn er al dingen afgestreept?

☑ wildlife studeren in Afrika
☑ leren surfen
☑ een tattoo laten zetten (de teller staat op 2)
☑ in het buitenland wonen (de teller staat op 4x)
☑ met zeeschildpadden zwemmen
☑ aan yoga doen
☑ New York bezoeken
☑ liefde van mijn leven ontmoeten
☑  een jungletocht maken
☑ backpacken (de teller staat op een heleboel reisjes)
☑ mijn haar rood verven (ja, inmiddels weer blond)
☑ een orang oetan in het wild zien
☑ bungeejumpen (de hoogste van de wereld)
☑ monniken zien mediteren in Azië
☑ vrijwilligerswerk doen in het buitenland
☑ mijn hart volgen en een eigen onderneming beginnen
☑  onder de sterren slapen
☑  de Tafelberg beklimmen
☐ reizen met de oriental/trans-siberië/glacier express
☐ naar Australië gaan voor een langere tijd
☐ gezonder eten (ik wil beginnen met fruit en sapjes en noten en zaden, maar hoe?)
☐ vintage shoppen in Berlijn
☐ een boek schrijven
☐ al mijn vrienden en familie een lief kaartje sturen per post
☐ leven zoals the road is home.
☐ meer met mijn creativiteit gaan doen
☐ een brief naar een vreemd adres sturen en kijken of ik wat terug krijg
☐ liften
☐ al mijn foto’s in fotoboeken verzamelen
☐ een hangmat in huis hebben
☐ een pandabeer in het wild zien
☐ Ukelele leren spelen
☐ spaans en italiaans leren spreken
☐ leren naaien
☐ het noorderlicht zien
☐ een inspiratiebron voor anderen zijn
☐ een scrapboek maken
☐ mijn vader het boek ‘Pap, vertel eens’ geven
☐ een heel groot zandkasteel bouwen
☐ een roadtrip in een VW-busje maken
☐ meedoen aan de nieuwjaarsduik
☐ een ballonvaart doen
☐ naar een vliegveld gaan en het eerst beschikbare vliegtuig nemen
☐ gebarentaal leren
☐ de set van Hobbiton bezoeken
☐ een bruiloft voor iemand anders organiseren
☐ alle herinneringen aan mijn moeder opschrijven
☐ trouwen in een vintage jurk
☐ een creatief hostel beginnen in het buitenland met mijn grote liefde
☐ alle landen van de wereld bezoeken (long live the dream!)

LIFESTYLE, Mindstyle, Persoonlijk, Stories from the Heart

Leave a reply

69 comments

 1. Debby 26 juli, 2013 at 11:14 Beantwoorden

  Ooooooo ben jij dat?! OMG. Ik moet ook echt mijn lijstje nog een aanvullen hoor, loooove tijgertjes, wat een prachtige foto! En yoga, jaaaa, dat ga ik in Costa Rica veel doen <3. En jaaa the road is home, jaloerz! Ik wil ook een boek schrijven. Heb mijn ouders ook die boeken van 'Vertel eens…' gegeven voor Sinterklaas, al 5 jaar terug :') maar dat vergeten ze steeds, ben benieuwd. Leuke lijst chick! Oh man ik wil ook de rest van de aardbol zien en gewoone en zigeuner zijn.

  • Laura - what about her 26 juli, 2013 at 11:20 Beantwoorden

   HET IS EEN LEEUW! En yesj, that’s me als wildlife ranger in Afrika. (alle fotootjes zijn altijd van mij tenzij er iets anders bijstaat!) Jaaaa yoga, fijn he. En oh all time favourite blog ever is dat.

   Oh, push je ouders echt even. Mijn mam heeft het nooit af kunnen maken, ik heb echt maar een paar dingen die ingevuld zijn :( (maar ik was dan ook zo slim om halsoverkop dat boek in de laatste weken te geven….).

   Ik ook, ik ook!

    • Laura - what about her 26 juli, 2013 at 22:56 Beantwoorden

     De mijne ook! Ja, waar niet? Gestudeerd in Port Alfred en in het Shamwari wildlife park en door heel ZA gereisd. Ja, bungeejumpen stond op mijn lijstje (betekent niet dat je dan automatisch iets heel gaaf vindt, want je weet het niet). Maar ik vond het fantastisch om gedaan te hebben, heerlijk gevoel!

   • Dionne 26 juli, 2013 at 22:26 Beantwoorden

    Oh en die hoogste bungeejump van de wereld heb ik daar ook gedaan, maar ik vond er geen zak aan :( Maar het stond dan ook niet op m’n bucketlist, jij vindt het vast gaaf.

 2. Lin 26 juli, 2013 at 12:35 Beantwoorden

  Mooi en inspirerend. We hebben veel dingen overeen, sommige heb ik reeds uitgevoerd, andere jij weer en dat zou ik dan nog willen doen.

  En the road is home <3

 3. Cloë 26 juli, 2013 at 12:41 Beantwoorden

  Ben ook bezig zo’n bucket list voor mezelf op te stellen, heb al enkele doelen in mijn hoofd. Ik werk er nu al wat aan en zie dat ik met kleine stapjes vooruit ga :)

 4. Saskia 26 juli, 2013 at 16:02 Beantwoorden

  Wauw, toffe bucket list!! Ik ben zelf niet zo avontuurlijk ingesteld haha, dus zo veel reizen zal niet op mijn lijst voorkomen. Klinkt wel heel gaaf om zo’n lijst bij te houden!! En wat een lieve foto met dat tijgertje!

 5. Louise 26 juli, 2013 at 20:08 Beantwoorden

  Heel erg inspirerend en mooi lijstje! Ik zou graag een keer naar Bhutan gaan. Geen idee waarom, maar ik wil heel graag zien (en ervaren) hoe de mensen daar leven!

 6. Lies 27 juli, 2013 at 01:01 Beantwoorden

  Wat goed dat je al die dingen al af hebt kunnen strepen! Het boek Pap vertel ´s zou ik ook zeker gaan geven. Ik heb er zelf één aan mijn moeder en oma gegeven en wil er nu ook nog één aan mijn oom gaan geven, want het is zo leuk om dat allemaal terug te lezen wat ze erin hebben geschreven.

  • Laura - what about her 27 juli, 2013 at 08:40 Beantwoorden

   Ja, zeker doen… (en ze aansporen om het ook echt in te gaan vullen… ). Ik gaf het boek aan mijn moeder in haar laatste weken en dat heeft ze nooit af kunnen maken helaas. Gelukkig heeft ze me heel veel wijsheid en inspiratie meegegeven :)

  • Laura - what about her 27 juli, 2013 at 08:42 Beantwoorden

   Ik leef ook met de dag (dat heb ik wel geleerd de afgelopen jaren). En ik plan nooit. Maar er zijn toch altijd dingen in je leven die je graag zou willen doen? Ik ben een dromer, en zonder die dromen is het leven mij te zwart wit. Ik laat mijn geluk er niet van af hangen, dat is iets veel diepers, maar een leven zonder dromen?

 7. puursuzanne 28 juli, 2013 at 09:38 Beantwoorden

  Wat een mooi lijst en wat een gave dingen heb je al gedaan. Erg leuk, ga gelijk zelf weer eens kijken naar mijn lijst. Het zet mij gelijk weer aan het denken. Staan ook wel wat dezelfde dingen op. Gave foto met de leeuw!

 8. Marlou 29 juli, 2013 at 09:13 Beantwoorden

  Oh wauw, wildlife studéren? Hoe, wat, waar? Mijn internet werkt niet heel erg mee dus ik kan niet zo snel zoeken of je er al over hebt geschreven, maar anders zou ik het graag lezen :)

  Verder ook veel toffe dingen zeg! Als je ooit echt een creatief hostel begint kom ik zeker langs, dat klinkt fantastisch.

  • Laura - what about her 29 juli, 2013 at 13:33 Beantwoorden

   Dat was een minor van mijn opleiding, ik heb in 2009 in Zuid-Afrika gezeten (waarvan 3 maanden wildlife minor in het Shamwari park, 3 maanden lodge management aan de kust en nog een paar maanden rondreizen en vrijwilligerswerk), fantastisch!!! Als je bij mijn reizen rechts kijkt en op Zuid-Afrika klinkt, heb ik één blog geschreven over deze trip. Ik ga daar uiteraard nog meer posts over maken! :) Jaaa, dat is wel de bedoeling – een serieus plan, maar als we rond de 40 zijn denk ik. Dus in de toekomst!

 9. Emma 29 juli, 2013 at 15:25 Beantwoorden

  whoa wat een toffe lijst! Heel inspirerend :) Ik heb besloten te bloggen over alles wat er op mijn bucketlist staat. Op deze manier ben ik toch bewuster bezig met dingen doen die ik zelf graag doe/wil doen. Al moet ik wel zeggen dat ik nogal veel op mijn lijstje heb staan, haha

 10. Michelle @ The World is a Book 29 juli, 2013 at 15:46 Beantwoorden

  Wat een moooooie lijst! En wat heb je al veel mooie dingen kunnen doen! In NZ ben ik ook begonnen aan een lijstje met vriendlief. Moet hem toch maar eens afmaken. Wat ben je toch een toffe meid! Een inspiratiebron zijn voor anderen kun je volgens mij ook wel afstrepen :) Live the dream! En veel plezier met het afstrepen en aanvullen van je lijst!

 11. Veerlez 22 augustus, 2013 at 07:49 Beantwoorden

  Geef je vader dat boek en doe dat zo snel mogelijk! Je weet nooit wanneer het te laat is! Ik heb het boek aan mijn oma gegeven en dat was eigenlijk net iets te laat! Ik gaf het toen ze net last kreeg van haar handen en niet meer goed kon schrijven. Ze heeft het zo veel mogelijk ingevuld, maar toch ontbreken er wel een aantal stukken! Het is iets wat je makkelijk kan geven (desnoods via bol.com gewoon bij hem laten thuis bezorgen!) en wat echt heel leuk is om te hebben!
  Verder fijne bucketlist! :) Ik ga de mijne ook maar weer eens bekijken :)

  • Laura - what about her 22 augustus, 2013 at 08:22 Beantwoorden

   I know, als geen ander. Ik was namelijk al te laat bij mijn moeder twee jaar geleden. Heb wat halve zinnen :(. Vandaar ook op de lijst. He bah, ook naar voor jou zeg. Ik heb hem gekocht en geef hem als ik hem zie, dus ik kan hem bijna afstrepen!

   • Veerlez 22 augustus, 2013 at 08:31 Beantwoorden

    Aaawh! Wat vervelend om te horen! Dan snap ik zeker hoezo hij erop staat! (Ik heb mijn ouders van die goedkope boekjes laten invullen, mijn moeder vond het geweldig, mijn vader heeft er nog niks mee gedaan)
    Ben benieuwd wat jou vader ermee gaat doen als hij hem krijgt! En snel geven dan!

 12. Jennifer 30 juli, 2016 at 10:32 Beantwoorden

  “een inspiratiebron voor anderen zijn” ben je al! Ik wil ook een hostel (/guesthouse) beginnen. Heb er duizenden ideeën over. Misschien kunnen we bij elkaar op bezoek haha ;)

Post a new comment

Lees ook: