MINDSTYLE / Bucket list deel II

84

Twee maanden geleden deelde ik mijn bucket list met jullie. De bucket list die ik al een aantal jaar had en waar ik toen dus al een hoop van kon afstrepen. Ik paste wat dingen aan, ik voegde wat doelen toe en rende vrolijk achter mijn dromen aan. Ik vind het leuk om af en toe even een reflectie te doen op deze lijst. De meeste dromen op mijn bucket list zijn doelen die niet binnen een hele korte tijd haalbaar zijn (zoals alle landen van de wereld bezoeken) maar er zijn zeker doelen die dit jaar toch echt nog wel af te strepen zijn. Al is het maar een half kruisje. Al maak ik maar een begin. Hier schreef ik over het doel van een bucket list. Hebben jullie ook een bucket list? Wat staat daar zoal op en zijn er al dingen afgestreept?

Ik ben nog altijd trots op mijn behaalde doelen de afgelopen jaren. Ik heb in de laatste twee maanden nog twee doelen af kunnen strepen. Gezonder eten: ik zit vol aan de gezonde recepten, moeilijke zaden en groene smoothies. Ik snoep minder- eigenlijk gewoon niet en denk overwogen na over wat ik in mijn mond stop. Ook gaf ik mijn vader het boek ‘Pap, vertel eens’- en kocht er zelfs nog één voor mijn oma. 

Wat kan ik verder dit jaar heus nog wel afstrepen van deze lijst? Leren naaien. Mijn geliefde naaimachine kijkt me elke dag smekend aan vanuit de serre, desondanks heb ik nog geen tijd gehad om me er op te storten. De afgelopen maanden waren hectisch. Terwijl ik zo graag jurkjes met open rug wil naaien. Hier ga ik me echt binnenkort in verdiepen. Vintage shoppen in Berlijn? Staat dit jaar wel op de planning. Een boek schrijven? Het idee zit inmiddels vastgeketend in mijn hoofd, dus daar ga ik binnenkort over brainstormen. Aan mijn al afgestreepte ‘eigen onderneming beginnen’ komen heel wat staartjes trouwens, dus dat is ook heel leuk. Iedereen een lief kaartje schrijven is zo moeilijk nog niet, dus laten we dat dit jaar ook nog doen. En voor mijn mama-herinneringen wil ik snel gaan zitten.

En de rest. Een scrapboek maken. Alle foto’s in boeken verzamelen. Spaans en Italiaans leren. Allemaal niet heel onmogelijk. Volgend jaar, echt waar. Trouwen in een vintage jurk? Yes please. Een pandabeer zien? Oh dear, wanneer gaan we. Er komt een dag dat ik de rest kan afstrepen.Hou je daar aan vast en…- laat het dan los en geniet van vandaag.

☑ wildlife studeren in Afrika
☑ leren surfen
☑ een tattoo laten zetten (de teller staat op 2)
☑ in het buitenland wonen (de teller staat op 4x)
☑ met zeeschildpadden zwemmen
☑ aan yoga doen
☑ New York bezoeken
☑ liefde van mijn leven ontmoeten
☑  een jungletocht maken
☑ backpacken (de teller staat op een heleboel reisjes)
☑ mijn haar rood verven (ja, inmiddels weer blond)
☑ een orang oetan in het wild zien
☑ bungeejumpen (de hoogste van de wereld)
☑ monniken zien mediteren in Azië
☑ vrijwilligerswerk doen in het buitenland
☑ mijn hart volgen en een eigen onderneming beginnen
☑  onder de sterren slapen
☑  de Tafelberg beklimmen
☑ reizen met de oriental/trans-siberië/glacier express
☐ naar Australië gaan voor een langere tijd
☑gezonder eten (ik wil beginnen met fruit en sapjes en noten en zaden, maar hoe?)
☐ vintage shoppen in Berlijn
☐ een boek schrijven
☐ al mijn vrienden en familie een lief kaartje sturen per post
☐ leven zoals the road is home.
☐ meer met mijn creativiteit gaan doen
☐ een brief naar een vreemd adres sturen en kijken of ik wat terug krijg
☐ liften
☐ al mijn foto’s in fotoboeken verzamelen
☐ een hangmat in huis hebben
☐ een pandabeer in het wild zien
☐ Ukelele leren spelen
☐ Spaans en Italiaans leren spreken
☐ leren naaien
☐ het noorderlicht zien
☐ een inspiratiebron voor anderen zijn
☐ een scrapboek maken
☑ mijn vader het boek ‘Pap, vertel eens’ geven
☐ een heel groot zandkasteel bouwen
☐ een roadtrip in een VW-busje maken
☐ meedoen aan de nieuwjaarsduik
☐ een ballonvaart doen
☐ naar een vliegveld gaan en het eerst beschikbare vliegtuig nemen
☐ gebarentaal leren
☐ de set van Hobbiton bezoeken
☐ een bruiloft voor iemand anders organiseren
☐ alle herinneringen aan mijn moeder opschrijven
☐ trouwen in een vintage jurk en kindjes mogen krijgen
☐ een creatief hostel beginnen in het buitenland met mijn grote liefde
☐ alle landen van de wereld bezoeken (long live the dream!)

LIFESTYLE, Mindstyle, Persoonlijk

Leave a reply

84 comments

 1. Anne 6 oktober, 2013 at 08:12 Beantwoorden

  Alle landen van de wereld zien vind ik echt bij je passen maar dat gaat wel even duren ja. Ooit wil ik ook nog eens naar het vliegveld en dan het eerste toestel pakken dat gaat. En in met buitenlanden wonen! Bij mij staat de teller pas op twee. Overigens ben ik al zo lijstjes verslaafd en heb zoveel plannen dat ik maar ga doen ipv een bucketlist maken. Die zit wel al veel te uitgebreid in mijn hoofd haha.

 2. Nanda 6 oktober, 2013 at 08:52 Beantwoorden

  Wat mooi dat je al zoveel doelen hebt bereikt :) Ik heb niet echt een uitgebreide bucketlist op papier, alleen wat doelen die ik dit jaar wilde volbrengen. Maar die lijst zit wel in mijn hoofd, en ik ben ook aardig op weg. Al komen er wel meer doelen bij dan dat ik kan afstrepen haha.

 3. elmganneke 6 oktober, 2013 at 09:18 Beantwoorden

  “Naar een vliegveld gaan en het eerst beschikbare vliegtuig nemen.” Dit heb ik altijd nog een keer willen doen. (Hoop wel dat het dan een beetje ver weg is, haha)
  Ik vind het knap dat je zo’n lijst kan maken. Als ik denk aan wat ik allemaal nog zou willen doen dan komen er alleen maar doelen binnen voor ‘binnenkort’: afstuderen bijvoorbeeld.
  Wat ik wel weer lastig vind zijn doelen zoals “meer met mijn creativiteit gaan doen”, want wanneer kun je dat dan afstrepen? Maar misschien dat jij daar wel een idee bij hebt.

  • Laura - what about her 6 oktober, 2013 at 09:24 Beantwoorden

   Jaaaa, wil dat echt nog eens graag doen. Alleen volgens mij is dat niet zo goedkoop en spontaan meer als vroeger. Haken en ogen. Mijn binnenkort-lijstjes zijn meer to do lijstjes voor mij. Dat doel van meer met creativiteit gaan doen betekent voor mij: weer gaan schilderen en tekenen, proza schrijven en dingen maken. Naaien, knutselen. Was vroeger altijd creatief bezig. Nu een stuk minder.

 4. Anouk 6 oktober, 2013 at 09:48 Beantwoorden

  Wauw.. wat heb je al veel mooie dingen afgestreept en ook nog zoveel mooie dromen openstaan! Leuk hier ook dromen te lezen die ik met je heb besproken. Zo veel dromen in ZO weinig tijd.. had een dag maar 48 uur en een week 14 dagen… enn, ennn gewoon meer tijd;).

 5. Ayla 6 oktober, 2013 at 13:29 Beantwoorden

  Wat heb je al veel gedaan! Wat fijn om daar zo nu en dan op terug te blikken en dan mag je best heel trots op jezelf zijn. Heel veel van de dingen op je lijstje zou ik zelf ook eens doen, maar ik ben helaas heel wat minder dapper ben ik bang.

 6. Michelle @ The World is a Book 6 oktober, 2013 at 13:56 Beantwoorden

  Ik blijf het een mooie lijst vinden. En zo fijn dat je al zo lekker actief aan het strepen bent! En je hebt nog een heleboel mooie dromen over, fijn! Ik moet de mijne ook eens op papier zetten; ik heb er geloof ik nog eentje liggen ergens van 100 jaar geleden. En verder zitten er een heleboel dromen in mijn hoofd. Op papier zetten; dan worden ze echt :)

 7. LNNK 6 oktober, 2013 at 15:08 Beantwoorden

  Ik heb niet echt een bucket-list, maar wel een hoop dromen. Alle landen van de wereld bezoeken is daar zeker ook bij, maar ik denk niet dat dit ooit gaat lukken.

 8. Malou 6 oktober, 2013 at 15:40 Beantwoorden

  Toffe lijst!

  Deze vind ik zo leuk:
  ☐ een brief naar een vreemd adres sturen en kijken of ik wat terug krijg

  Je bent al aardig wat weg kunnen strepen.

 9. Karlijn 6 oktober, 2013 at 19:02 Beantwoorden

  Jeetje, wat heb jij alweer een hoop kunnen afstrepen. En wat heb je een mooie doelen. Voor mij ben je in ieder geval een inspiratie zoals ik laatst al schreef. En ik wil nu alvast een versie van je boek bestellen :), en oja, die nieuwjaarsduik wil ik dus ook doen! Maar het lijkt me zooo koud ;p haha. Als je gaat, wil ik je wel komen aanmoedigen hoor ;)
  Ik ga nu ook een bucketlist maken, wil het al een hele tijd maar het is er nog nooit van gekomen. Wederom weer geïnspireerd door jou! :)

 10. Anke 6 oktober, 2013 at 21:53 Beantwoorden

  Een pandabeer in het wild zien, good luck with that ;) Lijkt me (in het wild én van dichtbij) nog best angstaanjagend eigenlijk, ookal eten ze vooral bamboe, ze hebben behoorlijke tanden en klauwen.

 11. ine 7 oktober, 2013 at 10:56 Beantwoorden

  Deze bucketlist is echt zo tof!! Op mijn bucketlist staan wonen in het buitenland, vrijwillegerswerk en de hele wereld zien ook :)
  Volgens mij mag je mensen inspireren ook al schrappen van je lijst hoor. Want jij inspireert mij vaak en waarschijnlijk al je andere lezers ook. Je hebt een super leuke blog en persoonlijkheid. Moet leuk zijn om elkaar eens te ontmoeten :)

 12. Eline 7 oktober, 2013 at 20:52 Beantwoorden

  Wat een heerlijke bucketlist en wat een coole dingen heb je al gedaan. Als ik jou was zou ik onmiddellijk een hangmat ophangen in huis, snel, leuk & makkelijk en dan kan je nog iets afvinken. Ik ga binnenkort ook eens nadenken over een bucketlist.

 13. Rosie 8 oktober, 2013 at 14:06 Beantwoorden

  Als je nog een bruiloft wil organiseren, je mag mij wel helpen ;-)! Haha! Gebarentaal leren is ook echt gaaf, ik heb er nu 2 cursussen op zitten en kan echt zeggen dat het geweldig is! Zo bijzonder :) Echt een hele mooie lijst heb je gemaakt, misschien dat ik het volgend jaar ook eens ga maken al heb ik niet zo de drang naar al die ‘spectaculaire’ dingen (in mijn ogen).. Maar een kleine, simpele bucketlist is ook prachtig, toch?

  Liefs!

  • Laura - what about her 8 oktober, 2013 at 15:18 Beantwoorden

   JA IK WIL! Wat leuk dat je ook gebarentaal leert zeg. Met een reden of zomaar? Interessaaaant! En natuurlijk is elke bucketlist prachtig. Dat iemand een doel heeft vind ik prachtig, zoals ik al in mijn vorige bucketlist post zei: of het nu een reislustig avontuur aan de andere kant van de wereld is of een dag vrijiwilligerswerk in het dierenasiel, waar het om gaat is dat je er voor zorgt dat je het gewone en het buitengewine dat jet leven biedt ervaart. Alles kan! :)

 14. Marcella 10 oktober, 2013 at 09:12 Beantwoorden

  Mooie lijst! Je zet me aan het denken om ook iets te gaan doen met de herinneringen aan mijn vader. Ik ga eens nadenken wat ik daar mee kan doen. En die eigen onderneming komt er misschien ook wel ooit, lijkt me tof! Ik bedacht me laatst dat mijn volgende baan best voor drie dagen per week kan zijn, dan móet ik er wel wat naast doen, kan ik mooi zelf wat gaan opzetten daarvoor. Dat is stap één naar het geluk in m’n werk!

 15. cheyenne 16 oktober, 2013 at 05:22 Beantwoorden

  wat een fijne lijst :) ik heb er ook een, en hij wordt telkens langer! ik vind het zo handig om het op te schrijven, het motiveert om er dan ook daadwerkelijk iets aan te doen, vooral wanneer je ziet wat je allemaal al hebt gedaan! (set van hobbiton bezoeken, wat een goeiee!)
  xo, cheyenne

 16. Iris 2 april, 2015 at 08:38 Beantwoorden

  Wauw, wat heb je al veel dingen gedaan zeg. Ik heb net je blog ontdekt en vind dit echt geweldig om te lezen! Ik ga je zeker volgen in al je avonturen :D

Post a new comment

Lees ook: