LIFESTYLE / Vintage collection IV

74

Jullie kennen mijn obsessie voor vintage. Ik schreef vandaag een gastblog voor een leuke ‘tweedehands’ blog en realiseerde me dat ons huis echt alleen maar uit vintage en design bestaat. Liefde.

Ik heb jullie nog heel wat te laten zien, maar ik was gister bij onze favoriete kringloop en daar nam ik weer wat mee. We komen er nooit met lege handen uit en er wordt ons tegenwoordig zelfs  koffie en bier aangeboden. Ook kocht ik weer twee kledingstukken in Amsterdam vorige week. En dat wil ik natuurlijk even delen. Al heb ik nog veel te veel wat ik wil laten zien. Iedereen zou vintage moeten struinen, ik vind het zoveel unieker dan Ikea. Ik kan dolgelukkig worden van een pareltje dat zomaar ergens voor een euro ligt.

Ik begin met kledingstukken uit Amsterdam. Deze twee pareltjes hangen het hele weekend al om mijn lijf. Meer dan de helft van mijn kledingkast bestaat uit vintage en daar word ik blij van. Het wollen pluizige okergele vest heeft gouden knoopjes en is heel warm. Halleluja herfstvest! Verder zwicht ik voor lange rokken met bloemen en moest dit exemplaar dan ook direct mee naar huis.

Kennen jullie onze lelijke lijstjesmuur al? Alles dat gehaakt, oud of gewoon heel fout is komt aan onze wall of lelijkheid. De man in de trein noemde het al een twijfelgeval tussen kunst en kitsch en wie weet heb ik er wel een waardevol object tussen hangen. Misschien wordt haken wel zeldzaam. Wacht maar af. De derde foto zijn onze nieuwe aanwinsten voor deze muur. Is de vos niet briljant? Ook vonden we een tweede exemplaar van een mooie wereldkaart én een oude reclameposter. En een oud boek, waar diezelfde man uit de trein lyrisch over was.

En eindelijk vonden we twee letterbakken! Nog even de oude prijssticketjes eruit poetsen en dan gaan we er wat leuks mee doen.

1533

1534

1535

1536

1537

  

Fashion, Interieur, LIFESTYLE, Lifestyle

Leave a reply

74 comments

 1. Danique 21 oktober, 2013 at 09:22 Beantwoorden

  Superleuk! Grappig trouwens, ik heb in de zomer ook een wereldkaart bij de kringloopwinkel gevonden. Lijkt heel erg op die van jullie (hij heeft ook twee van die ronde bollen zeg maar), maar toch is ie heel anders: http://instagram.com/p/a3aUuwRZPZ/ (hopelijk wordt mijn reactie nu niet gelijk als spam gezien ;)). Overigens lukt het mij amper om leuke spullen te vinden bij de kringloop. Ik denk dat ik naar de verkeerde ga!

 2. Nanda 21 oktober, 2013 at 09:25 Beantwoorden

  Wat een heerlijk huis heb je toch!
  Ik koop zelf af en toe wat bij de kringloop, maar mijn hele huis vol kan ik me niet voorstellen. Vind het bij jou prachtig hoor, maar het is niet wat voor mij. Ik heb liever een combi ;)

  En die letterbakken zijn leuk met zo’n kaart erachter!

 3. Mariska 21 oktober, 2013 at 09:36 Beantwoorden

  Superleuk allemaal, je vest vooral! Waar ben je geweest in Amsterdam?

  Wat ik zo leuk vind aan wonen in Amsterdam, is dat iederen zulke leuke dingen op straat zet bij het grofvuil. Iedere maandagavond loop ik een rondje haha. Ik heb de laatste weken 2 klapstoeltjes, een wit houten eettafelstoeltje, een rieten fauteuiltje en een grote glazen apothekers vaas van straat geplukt. Intens gelukkig maak je me ermee.

 4. Michelle @ The World is a Book 21 oktober, 2013 at 09:42 Beantwoorden

  Ooh, wat een mooie spulletjes weer. Heerlijk, jouw huisje! Die kaarten erin als achtergrond vind ik echt een super leuk idee. Denk dat het met oudere kaarten en de originele houten kleur heel mooi zal worden. Heerlijk om door die “zooi” te struinen en pareltjes te vinden. Al blijft een sporadisch bezoekje aan IKEA voor wat basics (en het eten haha) voor mij ook onmisbaar ;-)

 5. Anouk 21 oktober, 2013 at 09:43 Beantwoorden

  Jaaaa! Wat heb je fijne dingen gekocht Lau! Dat gele pluizige vest, IK WIL! Oooh heerlijk warm en de kleur is zo leuk! EN die letterbakken en schilderijtjes en en en… ja LEUK! Haha.

 6. Sharon 21 oktober, 2013 at 10:06 Beantwoorden

  Lauuuu!!! Ben benieuwd naar het eindresultaat van de letterbakken :-)
  Ben laatst ook naar de kringloop geweest. Helaas hadden ze hier in de omgeving niet zoveel soeps…

 7. Karlijn 21 oktober, 2013 at 10:13 Beantwoorden

  Jeetje wat heb je weer mooie dingen gevonden. Haha, koffie en bier lekker toch?! En wat een ontzettend mooie letterbakken zeg! Wow, doet me denken aan dat ik er vroeger eentje op mijn kamer had. Ik ga eens kijken waar die is gebleven. Ik ben gek op de kringloop, maar kom er eigenlijk veel te weinig. Maar ik bedenk me net dat ik er vanmiddag wel even naartoe kan gaan :)

 8. Anne 21 oktober, 2013 at 11:12 Beantwoorden

  Leuk! Jouw huis ziet er fijn uit :) Ik wil ook graag van die aardappelkistjes. Toevallig zag ik er bij het Mauerpark van het weekend super veel liggen. Volgende week even langs… mijn huis is nu Ikea, meer noodgedwongen door de emigratie. Even verandering in brengen. Vintage geeft gewoon meer leven. Oude letterbakken zijn cool! Je kan daar zo veel mee!

 9. Natasja 21 oktober, 2013 at 11:24 Beantwoorden

  Leuke spulletjes! Nu zit ik nog in m’n appartementje met bij elkaar geraapte spullen van m’n studentenkamers, maar het volgende wil ik toch meer naar mijn smaak maken met kringloop vondsten!

 10. Jess 21 oktober, 2013 at 13:26 Beantwoorden

  Goed geslaagd meid! Ik ga echt te weinig naar de kringloop. Stom want altijd als ik ga dan vind ik hele gave dingen. Ik ben wel fan van Ikea, net als de rest van Nederland. Al probeer ik er tegenwoordig niet meer zoveel te kopen omdat half Nederland daar los gaat. Hulde voor jullie muur van lelijkheid. Gaaf idee hoor! Wij zijn bezig om heel het trapgat vol te krijgen met lijstjes en dergelijke. Maar het is nog lang niet af…

  • Laura - what about her 21 oktober, 2013 at 18:08 Beantwoorden

   Haha ja, de lijstjesmuur is hilarisch fout en leuk. Waar ik ook ben (binnen- en buitenland) ben ik te vinden op marktjes en in kringlopen. Loooove. Echt weer eens doen. Ik word ook altijd blijer van iets dat ik met moeite vind dan dat heel Nederland er inderdaad losgaat. Al is een dag Ikea ook wel eens leuk hoor!

 11. xsupersarah 21 oktober, 2013 at 20:28 Beantwoorden

  Je okergele vest is erg mooi! Zo’n muur met oude kadertjes vind ik erg tof! Mijn zus had vroeger in haar toilet een muur vol kadertjes met van die ouderwetse spreuken en zegswijzen die ze ook van rommelmarkten en kringloopwinkels haalde, dat was ook erg leuk om te zien groeien :P

 12. cheyenne 22 oktober, 2013 at 04:54 Beantwoorden

  wat tof, die letterbakken! ik kom ze steeds meer tegen op interieurfoto’s e.d. (: ik ga eigenlijk nauwelijks vintage shoppen, maar ik ga binnenkort toch maar echt eens de tijd nemen om wat winkeltjes hier te ontdekken!
  xo, cheyenne

 13. Charlotte 26 oktober, 2013 at 22:18 Beantwoorden

  Wat een gezellig huisje heb jij, ben zelf ook kringloopgek ;) en mix graag oud met nieuw. Mag ik vragen wat je favo kringloopwinkel is in Arnhem en omgeving? Hopen dat je nog veel meer pareltjes ontdekt!

Post a new comment

Lees ook: