LIFESTYLE / Vintage: Familieherinneringen

39

Het is weer eens tijd voor een tweedehands postje. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op een goede dosis vintage, bestaat een groot gedeelte van mijn huis uit kringloopvondsten en ook mijn kast heeft een overvloed aan vintage kleding. Ik ben altijd op zoek naar leuke rommelmarktjes en kringloopwinkels en kan er dan urenlang rondsnuffelen. Ik schreef ooit wat posts over een aantal vintage items en ik heb er nog veel meer, dus dat komt zo nu en dan zeker voorbij!

Vandaag bijzonder ‘vintage’ in ons huis. Antiekstukken uit de familie. Alles is me erg dierbaar en ik ben trots dat het in ons huis staat. Afgelopen weekend kwam mijn vader met een stuk of vijftien dozen vol jeugdherinneringen langs (onder het mom van: je hebt nu een groot genoeg huis) en daarbij nam hij ook mooie herinneringen aan het huis van mijn opa en oma mee. Momentjes met een traan en een lach tijdens het uitpakken. Van herinneringen aan mijn moeder tot hilarische schoolagenda’s, en van briljante Sinterklaas surprises van mijn vader tot mijn allereerste pogingen tot een eigen boek schrijven als achtjarige. Ik won er zelfs een grote prijs mee. 

De houten kist heeft mijn opa voor mijn oma gemaakt in 1924. Haar initialen staan er ook op. Ik heb herinneringen aan de kist. Net zoals aan de antieke stoel van mijn oma. Die heb ik altijd prachtig gevonden, en nou heeft deze een nieuw plekje in de familie.

Ik kon het niet laten om even langs mijn lelijke lijstjes muur te klikken met de camera, en dan zien jullie een antieke side table, ook uit het huis van opa en oma. Ik vind hem prachtig! Als laatste een gehaakt kleed door de oma van mijn moeder. Beppe. Ik kan me nog herinneren dat ze een klein kamertje had en ik daar altijd suikerklontjes kreeg. Ik vind het een heerlijk hippiekleed.

1329

1328

1326

1325

Interieur, Lifestyle, LIFESTYLE

Leave a reply

39 comments

 1. Nanda 20 september, 2013 at 10:30 Beantwoorden

  Dat tafeltje is prachtig! En leuk dat daar zoveel herinneringen aan zitten.
  Als mijn vader ooit gaat verhuizen mag ik de schommelstoel hebben die op zolder staat, zo’n mooie houten die altijd op de babykamer van mij en mijn broertje stond :)

 2. Karlijn 20 september, 2013 at 10:35 Beantwoorden

  Wat een mooie stukken. Van mijn oma heb ik haar stoel georven (zeg je dat zo) en ik vind het zo jammer dat ik er nu geen plek voor hebt. Ik wil hem opnieuw laten bekleden en hij zit zooo lekker :)

 3. Jess 20 september, 2013 at 12:57 Beantwoorden

  Die kist is gaaf! Bijzonder dat hij bij je opa en oma vandaan komt. Zo is vintage wel extra bijzonder. Mijn oma en ik hebben dezelfde schoenmaat en een paar jaar terug vond ik de perfecte laarsjes bij haar in de kast die ze niet meer droeg. Ik mocht ze hebben en ik heb er twee winters op gelopen. Ze waren al dertig jaar oud! Ik trek ze nu niet meer aan maar bewaar ze wel.

 4. Michelle @ The World is a Book 20 september, 2013 at 19:00 Beantwoorden

  Heerlijk al die spullen met een verhaal. En zo fijn te combineren met je eigen spulletjes om weer nieuwe geschiedenis te schrijven :) Heeele goeie reis (jullie gingen morgenochtend toch?) en geniet van jullie fantastisch mooie trip samen. Kan nu al niet wachten op je avonturen en foto’s! Geniet geniet geniet meis!

 5. Eline 21 september, 2013 at 15:33 Beantwoorden

  Heel leuk artikel.. Echt fijn dat je nog voorwerpen hebt van je ouders en grootouders. Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen… Gemeen rusthuis van m’n oma heeft bijna al haar spullen weggedaan die ze nog overhad. Verschrikkelijk

Post a new comment

Lees ook:

TRAVEL / Europa: Barcelona

In 2012 zijn we weer eens een weekend naar de heerlijke stad Barcelona gegaan. Beide waren we al eens in deze stad geweest, dus hebben ...