TRAVEL | Zuid-Afrika / Back to nature in Wildernis: slaap in een zen-cabin van Nima Lodge

4

Oh, Nima Lodge… Meestal maak ik accommodatieoverzichten op What About Her maar Nima Lodge verdient een eigen artikel op What About Her en natuurlijk ook zeker op The Boho Guide: mijn andere website vol bohemian hotspots over de hele wereld. Ik heb zo’n heimwee naar deze plek! Het is alles waar ik van droom om later zelf in te wonen en meer. Echt ieder detail van deze plek ademt Laura (en dus What About Her) (en dus precies wat jullie ook zoeken, hoop ik) – de prachtige houten cabins op palen, het waanzinnige uitzicht over de vallei, het yogadek, de buitendouche, het interieur, de naam, het logo, het bad, de schommel, de muziek die zachtjes aanstaat bij binnenkomst, de sfeer, de plaatsnaam Wildernis, de bossen en watervallen op loopafstand… Wat een prachtige plek. Dit is nou echt zo’n plek waarom ik The Boho Guide ben gestart!

Nima Lodge

Nima Lodge biedt fantastische privé accommodatie met eigen kookgelegenheid langs de Garden route in Wilderness (vlakbij Knysna en George) in Zuid-Afrika. De eigenaren Vida en Anthony zijn een heerlijk free spirit stel: zo warm, zo gastvrij! Ze zochten een manier om de stilte en vrede te delen die ze in de natuur van het gebied vonden omdat ze, net als ik trouwens, verliefd warden op het Wildernisgebied. Wat een droom. Ze hebben deze prachtige boetiek lodge in Wilderness aan de Garden Route in 2019 overgenomen en er echt hun eigen droomplekje van gemaakt: Nima Lodge. Nima is het Tibetaanse woord voor zon en een passende beschrijving van de lodge! De cabins liggen hoog op een heuvel met een panoramisch uitzicht over de omliggende valleien en bergen. De rit omhoog naar de lodge lijkt een uitdaging, maar alle auto’s kunnen het doen! Dus vergeet niet om te ademen, langzaam te rijden en veilig aan de andere kant te komen: in een compleet andere wereld. Als je hier niet zen wordt… Ik herhaal: wat een plek.

 

De zen-cabins van Nima Lodge

Met het weidse uitzicht over de beboste heuvels en valleien heb je echt het gevoel dat je in een andere wereld bent, midden in de natuur. De lodge bestaat uit slechts drie ruime houten cabins, volledig uitgerust met alles dat je nodig heeft om te genieten van je verblijf en de natuur. Elke cabin is voorzien van een volledig uitgeruste keuken met een twee-pits inductie kookplaat, een oven, een koelkast en alle kookgerei. Of je nou op pad gaat of een dagje in het huisje blijft: het is een heerlijke ruimte om te ontspannen en tot rust te komen. Elk huisje heeft een kingsize extra lang bed, een gigantisch bad met een prachtig uitzicht, een buitendouche en een groot dek (met schommel!) met uitzicht over de vallei. De kamers hebben WiFi en goede speakers, evenals een comfortabele zithoek. De inrichting is heel sereen, ik voelde me er echt thuis.

 

De centrale Lapa en de omgeving van Wildernis

Ontbijten doen we samen in de centrale Lapa. Een Lapa is een traditioneel Zuid-Afrikaans gebouw, opgebouwd uit houten balken met een rieten dak. De versie van Nima Lodge heeft hoge ramen, een groot balkon, veel lichtinval en een open haard in het midden. Iedere ochtend serveren ze een gezond, vegetarisch ontbijt en wekelijks bieden ze yogalessen aan op de patio. Ook vind je hier een heerlijk zwembad met uitzicht! Dit is het hart van de lodge en dat is voelbaar. Oh, en er waren KITTENS! Made my day. Je wandelt zo vanuit de lodge door de bossen de heuvel af naar het Wilderness National Park met haar prachtige rivier en watervallen. Daar hebben we heerlijk gewandeld en geluncht, samen aan de voet van de waterval. Zo romantisch. Ik wil terug.

Een aanrader dus: verwen jezelf met een nachtje (of meer!) in de Nima Lodge: een nachtje kost rond de 75 euro!

nima lodge

nima lodge

DESTINATIONS, Hotspots, Must Sleep, Nature, The Boho Guide, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration, Zuid-Afrika

Leave a reply

Post a new comment

Lees ook: