TRAVEL / Zuid-Afrika – Addo Elephant Park

50

Samen met een glimlach borrelen de herinneringen naar boven. Oude kleuren, nieuwe geuren, een vertrouwd gevoel van thuiskomen. Addo Elephant Park, daar waar ik heb gewoond en daar waar ik nu de olifanten na al die jaren weer mag zien. Ik ruik, ik zie, ik voel. Kippenvel.

Addo Elephant Park ligt in de Eastern Cape Bush, nabij Port Elizabeth in Zuid-Afrika. Er leven meer dan 550 olifanten. Hence the name. Daarnaast leven er tal van andere dieren waaronder leeuwen, antilopen en neushoorns. In Addo mag je zelf op safari met je eigen auto, op zoek naar olifanten en ander wild. Het is een prachtig park in een waanzinnige omgeving waar de kans dat je de olifanten ziet erg groot is. Ik heb een zwak voor olifanten. Ze zijn gevoelig, hebben liefdesverdriet, rouwen, leren snel, zijn trouw en zorgzaam en ze hebben humor. Uren kan ik naar ze kijken.

Terug in Addo Elephant park. Daar waar jaren geleden mijn eerste aanraking met puur wildlife plaatsvond, een moment waar ik zo reikhalzend naar verlangde. Daar waar ik dagelijks de zon zag zakken en een groep olifanten als kleine schaduwen weg heb zien sloffen op een heuvel, een moment dat in mijn geheugen gegrift staat. Kippenvel.

Daar waar zeven jaar geleden mijn Zuid-Afrikaanse avontuur begon, en daar waar ik me dit jaar weer zo thuis voel. Het gevoel is overweldigend, ik heb het niet zien aankomen en ik besef me dat ik nog steeds het meest van deze plek hou. Het is een thuis. Ik woonde vlak naast het Addo Elephant Park. Wat is het bijzonder om weer terug te komen in dit mooie wildlife gebied. Stralend kijk ik mijn vriend aan, het is zijn eerste safari. Ik draai mijn raampje open en speur naar dieren, maar geniet net zo van de takken en de zandsporen en de zonnestralen die in de verte schitteren op de golven van de oceaan. Ik herken landschappen, maar zie ook nieuwe vormen en kleuren. Iedere dag komen we terug en rijden we rond tot de zon ondergaat, ik elke dag een beetje gelukkiger en hij elke dag wat meer verliefd op het Afrikaanse.

Hier in Addo Elephant Park begon mijn liefde voor de aarde en al dat zij ons biedt. Hier vond ik mezelf zeven jaar geleden. Hier vind ik mezelf dit jaar terug, altijd op zoek naar avontuur.

Addo

Addo2

SAMSUNG CSC

Port Elizabeth

SAMSUNG CSC

Addo

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Deze drie foto’s uit 2009 wil ik jullie ook niet onthouden!
DSCF6331

DSCF6338

olifanten

Ik heb een paar jaar geleden ook iets over Addo Elephant Park geschreven, deze post is sinds mijn laatste bezoek geupdate en dus zie je nog wat (lieve!) reacties uit 2014.

Afrika, DESTINATIONS, Nature, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Wildlife, Zuid-Afrika

Leave a reply

50 comments

 1. KArlijn 26 februari, 2014 at 07:43 Beantwoorden

  Wat zijn je foto’s toch mooi. Al die dierenfoto’s zijn zo tof, volgens mij zou je zo een boek kunnen vullen met alle dieren die in Zuid Afrika leven en dan met hun naam etc erbij. Ik zou het kopen :)

 2. Neil Playdon 27 februari, 2014 at 11:12 Beantwoorden

  Hi Laura, awesome photos – loved the one of the dung beetle! I live in Port Alfred so hoped you enjoyed your time here. Our beaches are lovely. If you fancy writing a blog on one of your SA trips for our website please contact us and we can promote your blog too!. Glad you enjoyed Addo it is one of our favourite places. We haven’t seen lions there yet but we know they are there because friends of ours saw them just before Christmas. Enjoy your trip.

  http://www.where2stay-southafrica.com

  • Laura 27 februari, 2014 at 13:20 Beantwoorden

   Hi Neil, thanks for your comment! How amazing you live in Port Alfred. For me, it has been 5 years ago. I have lived there in 2009. So no trip at the moment, haha. Well, I will travel to the Philippines in two weeks.

   I have had an amazing time in South Africa and I miss it so much. I lived in Port Alfred for a few months, and a few months in the Shamwari Park. And traveled the whole country. I have written more about my time there, but still have lots and lots to tell. You can check it out here: https://www.whatabouther.nl/en/category/africa/

   I would love to do a guest post in the future, i will contact you after my next trip! :) Thanks a lot, enjoy your beautiful country!

 3. eVELIEN BAKKER 27 maart, 2014 at 18:44 Beantwoorden

  Hoi Laura, Wat leuk om dit te lezen! Ik ga samen met een klasgenootje in juli voor 10 weken naar Zuid-Afrika! Wij gaan ook naar Port Alfred. Door dit begint het alleen nog maar meer te kriebelen bij mij! Super!

  • Laura 28 maart, 2014 at 16:00 Beantwoorden

   Hi Evelien, wat leuk om te horen. Ik ben jaloers! :-) Dan kom je vast op mijn school daar. Studeer je toevallig aan Stenden University? Ga je je minors doen daar? Welke? Alvast heel veel plezier!

 4. Johnc462 24 juni, 2014 at 00:53 Beantwoorden

  Hello, Neat post. There’s a problem with your web site in web explorer, may test thisK IE still is the market leader and a large component to people will leave out your magnificent writing due to this problem. eaegbedggedk

 5. Patricia 9 juli, 2014 at 09:49 Beantwoorden

  Ik heb vandaag je blog ontdekt via de tag op Brouwertje.com, en ik kan maar niet stoppen met lezen (terwijl ik gewoon aan het werk ben, foeiiii).

  Wat heb jij al veel van de wereld mogen zien zeg, wow. Prachtig!
  Over precies 100 dagen begin ik aan mijn Zuid-Afrika avontuur: 23 dagen (georganiseerd) rondreizen en daarna 14 dagen vrijwilligerswerk.

  Ik. Kan. Niet. Wachten.

  (tot het zover is ga ik door met het bewonderen van jouw avonturen)

  • Laura 9 juli, 2014 at 09:55 Beantwoorden

   Wat leuk dat je me zo hebt ontdekt, en wat heerlijk om te horen dat je niet kunt stoppen met lezen, haha!
   En geweldig dat je naar Zuid-Afrika gaat, dat was echt een droomtijd daar <3. Wat voor vrijwilligerswerk ga je doen?

 6. safaristours.net 3 oktober, 2014 at 12:29 Beantwoorden

  Very good blog! Do you have any tips for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
  Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a
  paid option? There are so many options out there that I’m totally
  confused .. Any suggestions? Appreciate it!

Post a new comment

Lees ook:

LIFESTYLE / Vintage

Een van mijn passies is interieur inrichting en ik heb een zwak voor vintage spullen. Ik word helemaal lyrisch van interieur (zet mij in een ...