TRAVEL / Travel wishlist #1

76
Polen Tatras

We hebben allemaal dromen. Ook ik heb, ondanks dat ik al veel van de wereld heb mogen zien, nog een oneindige wishlist met plekjes waar ik over droom. Ik zal af en toe een travel wishlist met jullie delen, variërend van landen tot steden en van hotels tot activiteiten. Alle stukjes aarde en bijzondere plekjes die ik ooit met eigen ogen wil zien.

Travelwish #1: Wintersport in Frankrijk

Best realiseerbaar, toch? Ik moet eerlijk toegeven: ik heb nooit iets met wintersport gehad. Ook niet met de winter zelf, eigenlijk. Ik was af en toe wel in de sneeuw te vinden, maar een zonvakantie ging altijd voor een vakantie waar ik meer dan een jurkje moest dragen. Toch werd ik steeds nieuwsgieriger na enthousiaste verhalen van vrienden en mede-bloggers. Toen ik vorig jaar midden in de winter op een berg vol sneeuw in Polen stond met vriendlief besefte ik me dat het allemaal niet zo erg is als ik dacht dat een koude reis zou zijn. Ik vond het onwijs romantisch, zo samen in de sneeuw. Prachtig zelfs. Zeker met een zonnetje. En snowboarden lijkt me echt fantastisch stoer. Misschien gaan we er ons samen toch eens aan wagen. De Franse Alpen zijn prachtig, ik ben er regelmatig in de zomer geweest. In de winter verandert het er in een wintersportparadijs en ik kwam bijzonder romantische plaatsjes tegen. Nu is een goede tijd om te gaan, het is er een stuk rustiger na de vakanties en de zon schijnt langer. Je kan er tot eind mei genieten van een wintersport en in het voorjaar zijn er veel leuke festivals, ideaal! Ik zou graag eens de Franse pistes gaan verkennen. Ik wil naar het dorpje Megève afreizen, dit authentieke dorpje ligt middenin een prachtig skigebied in Frankrijk. Er zijn fantastisch goede restaurants zoals L’Ékrin, maar wat ik echt fantastisch vind is de manier waarop je bij de piste komt: per paard en wagen. Romantisch. Of het plaatsje Châtel, waar hoogbouw verboden is en er enkel houten hutjes en eeuwenoude kapelletjes staan. Ook een husky tocht lijkt me heel bijzonder. Elkaar warm knuffelen onder een dekentje in de slee, hondenaaien en sneeuwballen gooien terwijl de zon langzaam achter de bergen zakt. Veel kaas happen, samen nippen aan een vin chaud (Franse warme rode wijn) bij een haardvuur na het snowboarden, dineren in een iglo, slapen in een yurt, genieten van een warme sauna (en dan een snow angel maken!)

…Ja, ik wil een keer samen op wintersport naar Frankrijk. Ook al heb ik dan een winterjas nodig.

Polen Tatras

Apres ski at mountains
skiingintospring.com

Travelwish #2: Japan

Japan dus. En dan het leuke nieuws: ik ga in november! Het is nog even aftellen, maar Japan staat al lange tijd op mijn travel wishlist en dit jaar reis ik eindelijk af naar het bijzondere Japan. Ik denk dat dit land tot ieders verbeelding spreekt. Eeuwenoude tradities, tempels en kersenbloesem. Tuinen en thee, havensteden en vulkanen, pelgrimsroutes en warmwaterbronnen. De dans van de geisha. Kyoto met haar geisha’s en eeuwenoude tradities, haar meer dan tweeduizend tempels en heiligdommen. Tokyo, wat ondanks dat ik geen stedenmens ben een ongelooflijke indruk lijkt te geven. De pelgrimsroute Henro met haar achtentachtig tempels. Aso, één van de grootste vulkanen van de wereld. Miyajima. De oneindige paden met kersenbloesem. De natuur in Sandankyo met haar rotsformaties. Witte stranden in Okinawa. Er valt zo veel te ontdekken, en het lijkt me razend interessant. We gaan helaas niet heel lang en we zullen ons vooral oriënteren op Tokyo, Kyoto en alles wat daartussen ligt, maar ik kan niet wachten om naar het land van de rijzende zon te gaan.

sun-surfer.com/

Travelwish #3: Tasmanië (Australië)

Ja. Dat ligt dus iets verder weg. En ik als rasechte travel blogger ben nog niet in die hoek geweest. Ik moest me schamen. Het punt is dat wanneer ik die kant op zou gaan, ik lang zou willen gaan. Minstens drie maanden. Dat is een gevoel dat ik heb en ik hoop dan ook snel de kans te krijgen om weer lang, écht lang, op reis te gaan. Tasmanië staat bekend om zijn vele nationale parken, groene ruige landschappen en de ontzettend leuke “Tasmanian devil”. Het eiland is voornamelijk ongerept en puur, prachtige natuur, watervallen en bergen. De kustlijn van Tasmanië is bergachtig met een aantal witte zandstranden. Je kan er fantastisch duiken en snorkelen in het kleurrijke onderwaterleven. De Tasmaanse flora en fauna zijn uniek. Het is echt een ruige staat en wordt beschouwd als één van de mooiste delen van Australië, terwijl het vaak overgeslagen wordt. Het is nog onwijs puur en echt. Je ontdekt hier dieren, vogels en planten die je nergens anders ter wereld tegenkomt. En. Ik. Wil. Een. Tasmaanse. Duivel. Aaien. En een koala knuffelen.


www.telegraph.co.uk

Wat staat er op jouw travel wishlist?

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration, Travelwish

Leave a reply

76 comments

 1. Josianne 24 maart, 2015 at 10:02 Beantwoorden

  Mooie lijst! Wintersport trekt mij echt niet, zelfs niet na alle blogs die ik de afgelopen weken erover heb gelezen haha. Wel op mijn wish list: Dubai, Indonesië, Australië en ook Japan. Gelukkig ligt het allemaal om de hoek haha. Als we over plekken dichterbij gaan praten: Stockholm staat heel hoog op mijn lijstje!

 2. Evelyn - Style Spy 24 maart, 2015 at 10:04 Beantwoorden

  Japan, zo erg dat ik moet huilen dat jij gaat en ik nog niet hahaha. Nee het is je gegund, ik ga snel. Ben erg benieuwd naar je foto’s in Japan, wordt vast een prachtfilmpje! Verder Hawaii, Frans Polynesië, Nepal, Nieuw Zeeland, Alaska.. zoveel. En ik wil ook een koala huggen!

 3. Laura 24 maart, 2015 at 10:06 Beantwoorden

  Wat niet? :)

  In elk geval Cuba, Toscane, meer Griekse eilanden, nog een x naar Suriname (dit keer met vriend ipv persreis), Tel Aviv (was er ooit 24 uur, veel te kort), Fins Lapland, Kroatië, Dubai, Hong Kong…. Heb je even? (en graag ook wat geld)

 4. Leonie 24 maart, 2015 at 10:06 Beantwoorden

  Jaaa, Tasmanië! Ik geloof dat het tijdens mijn week vakantie in augustus daar behoorlijk koud is maar ik ga toch nog eens even opzoeken hoe ik daar naartoe zou kunnen. Anders wordt het óf een weekje Nieuw-Zeeland of een weekje Brisbane en omgeving. OMG, so exited!!! Japan trok me vroeger nooit, maar nu ik ook steeds meer mensen erover hoor (waaronder dus Sabine) ben ik er heel nieuwsgierig naar geworden. Hmm, misschien wordt het nog wel wat met mij straks, Lau, als eenmaal uit die comfortzone ben ;) Op mijn lijstje staat overigens Scandinavië bovenaan.

 5. Anouk 24 maart, 2015 at 10:07 Beantwoorden

  Aaaaah, wat een fijne lijst… even wegdromen hier op stage (oeps). Japan, en Tasmanie staan ook op mijn lijstje. Daarnaast Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Bali, Nepal… uuuh, ook in Europa trouwens nog wat bestemmingen! Ik ben nog nooit in het hoge noorden en Portugal geweest bijv. Schandalig!

 6. Isabelle 24 maart, 2015 at 10:10 Beantwoorden

  Mooie wishlist Laura! Ik ben net drie dagen terug uit Frankrijk en de dorpjes Méribel en Courchevel zijn ook zeker aan te raden! Echt onwijs mooi en gezellig:) Als je in Courchevel bent en je hebt wat centjez over, ga dan lekker genieten van Fruits de Mer en een mooi glas Sancerre bij Cap Horn, midden op de piste, echt genieten!!

  Mijn vader is tien jaar geleden in Japan geweest en nog altijd heeft hij het erover. De meest bijzondere reis die hij ooit heeft gemaakt! Leer een paar woordjes/zinnetjes japans van te voren, vinden ze echt geweldig daar! Aanrader is Fuji Mountain en zeker een thee ceremonie! Ga genieten in Japan, hij staat bij mij nog op de wishlist helaas.

  • Laura 24 maart, 2015 at 10:15 Beantwoorden

   Wat heerlijk dat je net terug bent en ook in die plaatsjes bent geweest! Fijn om te horen, nu wil ik nog liever. Haha! Wat tof dat je vader in Japan is geweest en zijn ervaring klinkt heel goed! Haha ja, als ik op reis ga leer ik van tevoren altijd even hallo, hoe gaat het, dankjewel. Vinden locals altijd te gek!

 7. Nanda 24 maart, 2015 at 10:17 Beantwoorden

  Ja! Tasmanie lijkt me ook echt te gek. Bovenaan mijn lijstje: Botswana. Met stip. En Zweden. Oh…en ook nog nooit in Istanbul geweest. Plus ik wil graag terug naar Canada.

  • Laura 24 maart, 2015 at 10:19 Beantwoorden

   Heerlijk, oneindige lijstjes. Tof dat Botswana hoog staat! Ik stapte over in Istanbul en baalde zo dat ik niet even het vliegveld af mocht, staat hier ook hoog!

 8. Zulema 24 maart, 2015 at 10:21 Beantwoorden

  Ja Japan al jaren op de lijst sinds ik 16 ben. Ik weet nog dat ik toen moest kiezen tussen Japan of Amerika een jaar. Heb maar voor het veilige Amerika gekozen. Geen spijt van maar wel jammer dat ik het jaar erop niet meer kon gaan. Dus have fun ik ga dat ook doen binnen niet al te lange tijd.
  En wat nog meer N-Z met het gezin en Argentinië en het Zuiden van Brazilië Noord al geweest ( ten huwelijk gevraagd daar)maar zou zo weer terug gaan.
  Ga zo maar door.

  • Laura 24 maart, 2015 at 10:23 Beantwoorden

   Toch ook wel heel fijn dat je een jaar in Amerika bent geweest! :) Leuk dat je ook nog naar Japan gaat binnenkort. Mooi, dat je daar ten huwelijk bent gevraagd. Fijn lijstje!

 9. Merel 24 maart, 2015 at 11:52 Beantwoorden

  Wow, wat een mooie wishlist! (en dit is pas deel 1, hihi) Wat is de wereld dan gigantisch he, dat er nog zóveel te bekijken is?
  Ik zou graag meer van Italie willen zien. En ik wil naar de VS en naar Thailand. In Griekenland ben ik nog nooit geweest. En Praag lijkt me ook te gek. Oh! En Scandinavie! Ook nog nooit geweest. Nou, genoeg te doen dus nog ;)

  • Laura 24 maart, 2015 at 12:06 Beantwoorden

   Haha ja, hij is oneindig…Dat wordt wat! Inderdaad, ik denk dan altijd dat ik al zoveel heb gezien – maar uiteindelijk is het dan nog maar zo’n klein beetje. Er is zoveel te ontdekken <3! Jaaa, Italië. Roadtrippen. Die stond al klaar in deel 2, haha! Praag is ook mooi!

 10. Marissa 24 maart, 2015 at 11:55 Beantwoorden

  Tasmanië lijkt me ook echt heel gaaf! Daar wil ik ook nog weleens heen. Ik heb een veel te grote bucketlist, maar voor de komende jaren is het Thailand en USA sowieso! Ik ben ook nog nooit op wintersport geweest, misschien ook maar eens doen, haha!

 11. Ester 24 maart, 2015 at 12:25 Beantwoorden

  Mooie lijst Laura! Ik ben vorig jaar in japan geweest en het is absoluut het meest bijzondere land wat ik bezocht heb. Heel benieuwd naar jou ervaringen :-) Ik heb nog zoveel reisdromen, ik ga vrijdag naar Peru en daar heb ik veel zin in.

 12. Anne 24 maart, 2015 at 12:35 Beantwoorden

  Oooh mijn lijst is ook oneindig :o Ik geloof dat nu Nieuw-Zeeland bovenaan staat (echt, ik zou willen dat we er na onze maand Australië nog minstens zes maanden achteraan hadden geplakt om verder te reizen en N-Z te ontdekken). En Scandinavië en dan vooral Noorwegen, want daar ben ik nog nooit geweest. Maar ik zou ook heel graag eens naar Amerika willen, Canada trekt me en eigenlijk is er in Europa ook nog zoveel te zien. Ai. ;)

 13. Lizet 24 maart, 2015 at 12:50 Beantwoorden

  Snowboarden is ZO leuk! Bijna even leuk als surfen, echt!
  Mijn reislijstje is nog eindeloos. Australië prijkt ver bovenaan, maar ik zou heel graag Zuid-Amerika willen verkennen. En naar New Orleans willen. En Myanmar. En Japan. En IJsland. Alles, eigenlijk gewoon alles.

 14. Wendy 24 maart, 2015 at 13:47 Beantwoorden

  Ik weet nog steeds niet helemaal wat ik van wintersport moet vinden. Aan de ene kant ben ik gek van sneeuw, maar skiën is dan helemaal niks voor mij. Natuurlijk is er nog veel meer te doen, maar goed. Hahaha. Mooi lijstje.

 15. Debby 24 maart, 2015 at 13:59 Beantwoorden

  Wintersport voor mij is echt een dikke no no, maar die laatste twee bestemmingen die je noemt. aaahh, daar wil ik zo graag heen! Japan al sinds ik een Japanse buddie in mijn klas had in Barcelona, en Tasmanië ga ik vast langs als ik van Australië af kom over een paar jaar. It better be worth the wait, maar ooo wat vet dat je naar Japan gaat! Mijn wishlist is echt oneindig, maar met mijn emigratie op het oog zal ik vast het merendeel van die bestemmingen nooooit gaan zien.

 16. Mylene 24 maart, 2015 at 15:32 Beantwoorden

  Oh man, ik wil echt nog zoveel zien, haha. Wintersport ben ik alleen niet zo’n fan van, maar eigenlijk heb ik dat ook nog nooit gedaan, dus kan ik er niet echt iets over zeggen…

 17. Malou 24 maart, 2015 at 19:45 Beantwoorden

  Wat leuk dat je naar Japan gaat! Lijkt me echt een bizarre bestemming maar wel heel gaaf!

  Nou wintersport staat iig niet op m’n lijstje. Haha! Ben ook geen fan van kou en sneeuw enzo.
  Mijn lijst… uhh die is vooral heel lang maar bovenaan staan Indonesië, Filipijnen, Nicaragua, Cuba en Jordanië. Maar volgende week eerst naar Thailand! :-) (voor de vierde keer maar Thailand zal altijd op m’n lijst blijven staan ;-))

  • Laura 24 maart, 2015 at 20:18 Beantwoorden

   Jaaaa, zin in!

   Hahaha! Uit m’n comfort zone…Fijn lijstje! Kan er 3 afstrepen van je lijst…en wat grappig dat je dan voor de 4e keer terug gaat. Ik kies altijd voor iets nieuws, terwijl ik bij zoveel landen vaker terug zou willen gaan!

 18. Indiana 24 maart, 2015 at 20:05 Beantwoorden

  Hmm, wintersport. Ik ben echt heel slecht ik skiën, dus ik ben bang dat ik er niet heelhuids vanaf zou komen, haha!
  Ik heb nog enorm veel op mijn wishlist staan (tijdgebrek enzo). Momenteel, buiten Europa: Mongolië, Nepal, Rusland, Nieuw-Zeeland en Hongkong, Patagonië, Sri-Lanka, Kaukasus, Marokko, Israël, Peking en Tibet. Gelukkig kan ik Rusland van mijn lijstje afstrepen na deze zomer. Hopelijk kan ik volgend jaar, na mijn studie, naar Nepal en/of Nieuw-Zeeland en Hongkong en/of Israël. Duimen, sparen en hard studeren om alles in een jaar te halen dus!

 19. Anto 24 maart, 2015 at 22:42 Beantwoorden

  guess what… heb vandaag mijn vlucht naar Tasmanië geboekt :-) volgend jaar pas dus nog heeeel lang wachten, but time flies. Ben je al terug uit Nepal? Zo ja, lunch Sonsbeek?

 20. Fleur 25 maart, 2015 at 07:08 Beantwoorden

  Wat een prachtige locaties staan er op je travel wishlist! Ik zou nog wel eens terug willen naar Costa Rica en een roadtrip maken langs de westkust van Amerika.

 21. Sieds | Sieds My Travels 25 maart, 2015 at 07:32 Beantwoorden

  Ik ben niet zo van de wintersport, maar Japan en Tasmanië lijken mij wel heel gaaf! Wat ik sowieso nog wil gaan doen is naar de VS, het westen welteverstaan, dat gaat in september al gebeuren! :-) Verder wil ik dolgraag nog een keer naar Israël, Peru, Bolivia, Kenia, Tanzania, Australië, Nieuw Zeeland.

 22. Natasja 25 maart, 2015 at 11:02 Beantwoorden

  Wat leuk dat je naar Japan gaat in November, ben heel erg benieuwd! Tasmanië is zeker aan te raden, daar ben ik vorig jaar 9 dagen geweest (helaas niet zo lang dus). Op mijn wishlist staat IJsland nog steeds erg hoog, ik zou nog graag een keer naar New York terug willen en natuurlijk de oostkust & outback van Australië (we zijn alleen in het westen en zuiden geweest). Maar eigenlijk is alles wel goed, ieder land/plek heeft natuurlijk iets moois :)

 23. Eva 26 maart, 2015 at 09:43 Beantwoorden

  Ik vind dit soort lijstjes zó leuk! <3 Japan lijkt me ook echt héél erg gaaf.. Mijn lijst is echt oneindig.. Sri Lanka, Zuid-Afrika, Namibië, Bolivia, Peru, Japan, Nieuw-Zeeland, Noorwegen… Het is gewoon zo mooi om nieuwe plekjes te ontdekken en nieuwe culturen te ervaren.

 24. Caro 27 maart, 2015 at 06:39 Beantwoorden

  Wintersport is echt heerlijk. Ook heel leuk om, als er nog voldoende sneeuw ligt, gewoon met pasen een paar daagjes te gaan! Frankrijk heeft veel mooie plekjes maar persoonlijk vind ik Oostenrijk veel gezelliger. Zij hebben leukere hutten op de berg staan en daar is het eventuele après ski ook gezelliger…
  Japan staat ook super hoog op mijn wishlist, net als Cuba en Portugal. Deze zomer eerst Portugal realiseren:)

 25. Reismeisje 27 maart, 2015 at 13:56 Beantwoorden

  Ja, Japan staat ook big time op mijn wensenlijstje :-). Lijkt me heel bijzonder land! Ik zou ook graag naar die Japanse aapjes willen in de bergen; die badderen in heet water bronnen. Zo mooi! Gaaf dat je over niet al te lange tijd naar Japan gaat. Je gaat vast supermooie foto’s maken!

 26. Steffie 27 maart, 2015 at 22:47 Beantwoorden

  Jaa Tassie! Ik ben er een lang weekend geweest, bijzonder stukje Australië. <3 (die devils zijn wel iets minder aaibaar dan ze lijken haha). Het liefst ga ik nog eens naar Australië, maar verder lijkt mij oa Indonesië en de westkust van de USA echt geweldig! Uiteindelijk wil ik elk continent haha.

Post a new comment

Lees ook: