TRAVEL | Wij gingen op verrassingstrip met Vakantieadres Onbekend: hallo Limburg!

4
Vakantieadres Onbekend

Ik ging samen met Thomas, de meiden én Sok op een verrassingsreisje binnen Nederland met Vakantieadres Onbekend en dat was zo fijn! Dit jaar ben ik natuurlijk vaker weggeweest in eigen land maar dit vond ik extra leuk omdat ‘t een complete verrassing was waar we zouden gaan slapen, zowel de bestemming als ‘t verblijf. Zeker in deze bijzondere tijden is ‘t extra leuk om weer eens iets bijzonders te doen en verrast te worden. Het voelt als avontuur!

Vakantieadres onbekend verrassingsreis

 

Vakantieadres Onbekend

Het concept van Vakantieadres Onbekend is echt heel tof: je kiest je favoriete thema (bijvoorbeeld natuur of citytrip) en geeft door wanneer & met wie je op reis wilt én hoe ver je maximaal wilt rijden naar je bestemming. De thema’s zijn heel uitgebreid: van budget tot luxe, van wellness tot stad en van natuur tot solo, romantisch of family. Extra wensen zijn altijd welkom, maar verder hoef je niets te doen: Vakantieadres Onbekend verrast je met een te gekke bestemming in Nederland of Europa. Het aanbod is groot en daardoor ben je altijd verzekerd van een unieke & originele slaapplek. Dat unieke kan van alles zijn. Bijvoorbeeld doordat de ligging heel bijzonder is zoals op een eiland, midden in het bos of tussen de wijngaarden. Of het verblijf is heel bijzonder zoals een boomhut, een yurt, een strandhuis, een waterlodge of een originele glamping. Maar het kan ook zijn dat het (monumentale) pand waarin het verblijf zich bevindt uniek is. Zo kun je tegenwoordig slapen in een kerk, een klooster, een kas… Laat je gewoon verrassen!

Een paar dagen van tevoren ontvang je wat extra informatie (zoals wat ‘t weer ter plaatse doet – handig bij verdere reisjes – en wat je mee moet nemen) én je krijgt een envelop thuisgestuurd met de GPS-coördinaten. Wij hebben dit pas in de auto opengemaakt, maar eerder kan natuurlijk ook. Na ‘t invullen van deze coördinaten zie je in welke omgeving je verblijft, maar pas bij aankomst weet je in wat voor bijzondere accommodatie je precies verblijft! Vakantieadres Onbekend is in 2018 opgezet door Marjon. Na een aantal verre reizen samen met haar partner, waarbij ze eigenlijk niets planden en alleen een eindbestemming als doel hadden, ontstond het idee om zelf reizen gaan te organiseren voor de avontuurlijk ingestelde mens waarbij zowel de slaapplek als de bestemming een verrassing zou zijn. Reizen vol verwondering over alles wat er spontaan op je pad komt en met totale overgave op ontdekking gaan geeft je echt een gevoel van vrijheid!
 

Vakantieadres onbekend verrassingsreis

Ons avontuur in eigen land: hallo Limburg!

Wij stapten met z’n allen in de auto en na ‘t openen en invoeren van de coördinaten… reden we helemaal naar het puntje van Zuid-Limburg! Hoe dichterbij we kwamen, hoe meer ‘t als vakantie voelde. Limburg heeft zo’n ander landschap dan de rest van Nederland, het voelde door alle heuvels en pittoreske dorpjes echt buitenlands aan. Ik was er lang niet geweest, echt genieten dus. Bij aankomst zagen we pas waar we precies zouden slapen en dit bleek de perfecte (corona-proof!) accommodatie voor ons allen: een omgebouwde watermolen met ruime woonkamer met open haard, keuken, lange eettafel, twee slaapkamers en twee badkamers. Ons huisje is gevestigd in het oudste gedeelte van de watermolen en heeft 20 jaar lang dienst gedaan als taverne. De oude bar is verbouwd tot een heerlijke ruime keuken waar we elke avond zelf hebben gekookt en de open haard was een groot succes! Tegenover ons huisje is er een gemeenschappelijke speelweide met een speeltoestel voor de kinderen: dat was natuurlijk een nog groter succes. Je hebt ook nog een privé terras aan het water. De omgeving is prachtig en we hebben een mooie wandeling door het bos gemaakt met z’n allen én wat gedronken en gegeten bij ‘t Hijgend Hert, de enige berghut van Nederland! Het was natuurlijk gesloten, maar ze hebben een gezellige afhaalkeet gebouwd (Boskeetje Het Vergulde Reetje) en dat was perfect! Het was half november maar 17 graden: bizar maar genieten.

We gaan best wel vaak een weekendje weg met de meiden, maar deze editie heeft éxtra veel indruk gemaakt op Marley en Luna. Ze hebben het nog steeds over ‘toen bij vakantie’ – vast omdat het dit keer heel ver weg voelde, het landschap zelfs voor Nederland echt buitenlands aanvoelde (‘kijk papa en Laura, bergen!’) en vast ook omdat we er de Sinterklaasintocht hebben gekeken en ze er weer voor ‘t eerst dit jaar hun schoentje mochten zetten. De pieten kwamen er ook nog eens echt door de schoorsteen omdat er een open haard was en dat maakte indruk! Heerlijk om ze zo te zien genieten. Ook Sok vond het geweldig, hij is altijd zo enthousiast als ‘ie mee mag en heeft genoten van de lange boswandelingen.

Binnenkort boek ik nog een keer zo’n verrassingstrip bij Vakantieadres Onbekend (en dan even romantisch met z’n tweetjes) en ik kan nu al niet wachten!

Vakantieadres onbekend verrassingsreis

Vakantieadres onbekend verrassingsreis

Vakantieadres onbekend verrassingsreis

Vakantieadres onbekend verrassingsreis

Vakantieadres onbekend verrassingsreis

DESTINATIONS, Europa, Nederland

Leave a reply

4 comments

Post a new comment

Lees ook: