TRAVEL / Welke reizen maakte ik in 2018? Een overzicht (en de plannen voor 2019)

26

Allereerst: een fantastisch 2019 gewenst! Dat al jullie dromen maar uit mogen komen. Maak er iets mooist van! Ik wil aan 2018 eigenlijk geen woorden vuil meer maken. Ik laat het met sprongen vooruit achter me. In 2019 wil ik me vooral focussen op de natuur, mijn gevonden innerlijke rust, op mijn dierbaren om me heen, weer helemaal op op What About Her en The Boho Guide en mijn communicatiebureau Cloudshaped. Ik mis het schrijven. Woorden kunnen soms niet goed genoeg zijn voor een heleboel dingen. Maar ik denk dat ik het moet blijven proberen. Ik heb een hart dat wil schrijven en er is een wereld die luistert. Deze onderstaande post in Instagram zegt genoeg over mijn 2018, en daar wil ik het graag bij houden.

Het was fijn om even offline te zijn in 2018. Bedankt dat jullie er altijd zijn. Dat jullie zijn gebleven. Mijn dromen staan altijd voorop en ik ga weer verhalen schrijven in 2019. Het is tijd voor de wereld zoals ik haar zie als 30-jarige vrouw, zowel online als offline. Zolang ik altijd dicht bij mezelf blijf, een vrije geest behoud, een bijzonder leven blijf leiden op mijn manier en mensen blijf inspireren ben ik gelukkig.

Er is namelijk zoveel meer. Het samenzijn met vrienden en familie, reizen zonder verplichtingen, de landen die ik ontdek, de mensen die ik ontmoet, de plekken waar ik naar terug wil reizen omdat ze me hebben geraakt, het fototoestel en de telefoon even wegleggen, op de bank kruipen met een dekentje, een stapel vriendinnen en een mooie film, de ongeplande uitjes, wandelen door gouden bossen, zonsopkomsten, boeken lezen, mooie gesprekken, tijd nemen en tijd geven.

Het allerbelangrijkste: met mij gaat het goed. Utrecht is fijn. Mijn nieuwe opdrachten zijn fijn. Mijn nieuwe huis is fijn. Mijn nieuwe job bij het cultuurcentrum is fijn. De mensen om me heen zijn fijn. Meer heb ik niet nodig. Ik hoef geen verhalen te vertellen als ze er even niet zijn, of als ze gewoon even niet verteld hoeven te worden. Ik heb het zoeken even losgelaten en plots ben ik er gewoon weer. Ik; soms met mijn ziel onder m’n armen maar vooral met mijn hoofd in de wolken.

Hoe is jullie 2018 geweest? En wat zijn jullie dromen voor 2019?

De reizen die ik maakte in 2018

Het voelt een beetje vreemd om dit artikel te schrijven omdat ik de afgelopen 6,5 jaar voornamelijk samen met mijn ex de wereld heb ontdekt en ik dus in 2018 besloot om alleen verder te reizen. Anderzijds voelt het eigenlijk ook totaal niet vreemd, reizen is wie ik ben en ook vóór deze 6,5 jaar reisde ik alleen of met vrienden de wereld rond, had ik mijn blog al een aantal jaar en woonde ik zelfs vier keer in het buitenland. Reizen is wat mij drijft, ik wil de wereld leren kennen in al haar schoonheid en chaos en voel me nog steeds het gelukkigst als ik onderweg ben naar een bestemming; als ik ergens op een bergtop sta, een mooi gesprek heb met een local, beren zoek in een bos, mijn hoofd uit het raam kan steken tijdens een road trip, kan verdwalen in de steegjes van een onbekende stad of het zand tussen mijn tenen voel op het strand. Reizen is leven.

Waar ben ik allemaal naartoe gereisd in 2018? Een overzicht.

Ik begin bij eigenlijk een van de laatste reizen (oktober 2018) maar wel een van de meest bijzondere: ik verhuisde in 2018 naar mijn eigen zenappartement in hartje Utrecht. Wat ben ik ontzettend gelukkig in mijn nieuwe huisje! Ik verhuisde van mijn tijdelijke huisje in Utrecht naar dit appartement in het midden van de stad. Mijn plekje ligt op de derde verdieping van een prachtig oud huis: dat betekent ook smalle trappen op drie hoog en daarom koos ik voor een luxe die alles waard bleek te zijn: ik besloot om me te laten verhuizen door Verhuisbedrijf Utrecht, inclusief vervoer en verhuislift. Wat was dat FIJN! Ik wil nooit meer anders, haha. De professionele verhuizers waren ontzettend behulpzaam, hebben alles netjes ingepakt en alles met verhuislift door het raam van mijn slaapkamer naar binnen gebracht en neergezet waar het moest staan. ZO. Fijn!

Bohemian Interieur

Zweden

Ik eindigde 2017 en begon 2018 in een verlaten bos in Zweden. Pretzel was mee. Ik vond het roodgeverfde houten huisje meer dan fantastisch, ik spotte honderden boswezens met als hoogtepunt een eland. Lees hier alles over deze reis!

 

Australië

In februari reisde ik vijf weken door Australië en Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland huur ik een Land Rover Defender met daktent om daar 2,5 week te kunnen kamperen en ik besluit daarom om in Australië een comfortabele auto te huren en te slapen in bijzondere hotels. Ik huur de auto zoals altijd bij Sunny Cars en ga op een echte road trip langs alle hoogtepunten van de Great Ocean Road! Je leest hier meer over deze fantastische road trip.

 

Nieuw-Zeeland

Door naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland! Wat een waanzinnig mooie reis was dit. Ik schreef hier al over een bijzondere boottocht in Milford Sound, maar mijn harde schijf is kapot en ik kan momenteel (hoop ik) niet bij de foto’s. Het was er prachtig, de bergen hypnotiserend, het kamperen geweldig als altijd en oh, wat is de natuur toch een machtig fenomeen. ik heb bijna het hele Zuidereiland ontdekt, dus de verhalen volgen binnenkort!

 

Hong Kong

Ik maakte een tussenstop van vijf dagen in het bijzondere Hong Kong. Hong Kong heeft me echt enorm verrast. Het was echt een totaal andere ervaring dan ik had verwacht! Ik had verwacht dat Hong Kong een enorm moderne metropool zou zijn, in de trant van New York en Singapore… Maar wat is Hong Kong (ook) nog authentiek! Je vindt er inderdaad die hippe, moderne stadsvibe in Hong Kong Central, maar in andere wijken als Mong Kok nog die heerlijke Aziatische chaos waar ik zo dol op ben: tempels, chaotische en levendige straatjes, street food – wat een stad van contrasten. Lees hier meer over Hong Kong!

 

Curaçao

In mei vierde ik de liefde van twee goede vrienden op het mooie Curaçao. Mijn vriendin Nieke trouwde er met haar grote liefde Jochem (weten jullie nog, dat aanzoek in de Efteling waar ik aan mee heb geholpen?) en ik was erbij: als getuige! Wat was ik vereerd toen ze me vroeg, ik had het niet willen missen. Ze droomden van een strandbruiloft in de zon en zodoende vlogen we met een handjevol mensen naar het zonnige Curaçao. Het was een bijzondere dag die veel te snel voorbij was. Vervolgens genoot ik nog een volle week van het relaxte eiland en ontdekte ik de mooiste plekjes. Ik vertel je alles over de bruiloft in dit artikel.

 

Edinburgh

Ik vertrok voor de derde keer naar Edinburgh, het is ook zo’n leuke stad! Samen met Anouk dronk ik Whisky, dwaalde ik door de straten, sloot ik aan bij een spooktocht, probeerde ik Haggis en kocht ik alle vintage winkels leeg. Wat een fijn reisje!

 

Niedersachsen, Duitsland

In juni maakte ik een leuk reisje naar de Duitse streek Niedersachsen. Ik ontdekte de steden Hildesheim en Wolfenbüttel en ik eindigde de reis in de groene Harz. Mijn doel? Deze twee minder bekende culturele steden ontdekken, culinaire hotspots verzamelen én jureren bij de tweedaagse bloggers cooking battle. Daar zat ik met zo’n drie verschillende petten op, zowel vanuit stadsbeleving voor What About Her als een redactionele culinaire pet voor Foodies Magazine en als jury was ik nog niet zo gek gekozen, met mijn Hogere Hotelschool en restaurantmanager-achtergrond. Niedersachsen smaakte naar meer! Lees hier alles over deze trip.

 

Lowlands

Ik vind dat Lowlands als een reisje telt, vooral omdat het me precies bracht wat ik op dat moment nodig had. Ik voelde me weer mezelf, vrij, fijn en heb zo genoten met lieve vrienden om me heen. Ik danste tot mijn hart weer boven water dreef en dat heeft me onwijs goed gedaan.

 

Ibiza

Ik vertrok voor 48 uur uur naar Ibiza. Crazy, en eigenlijk wil ik dit soort impulsieve korte tripjes niet meer maken omdat het natuurlijk belachelijk is om te vliegen voor een dag – maar het was wel even een welkom tripje naar de zon!

 

Limburg

Ik sliep een nachtje in een Tiny House in Limburg met vriendin Anouck. Wat was dat een heerlijk weekendje! Je leest er hier meer over.

 

Mallorca

In de herfst maakten vriendin Nieke en ik een road trip over het eiland in een MINI Countryman, aan de hand van hele fijne tips die we kregen van onze huurorganisatie Sunny Cars. Ga je roadtrippen maar heb je geen tijd om je in te lezen of een route uit te stippelen? No worries. Sunny Cars heeft daar iets fijns voor! Op de website kun je namelijk veel zorgvuldig uitgestippelde routes vinden! Zo hebben we er niet alleen inspiratie gevonden voor onze trip op Mallorca, maar ook voor de reis door Australië. Lees hier over onze route door de bergen en over een geheim dat ik verklap.

 

Gent

Ik vertoefde nog eventjes in Gent voor de Gent citycard. Fijn om weer even terug te zijn in deze leuke Belgische stad!

 

Berlijn, Duitsland

Ik was, zoals eigenlijk ieder jaar, ook dit jaar weer een paar keer in Berlijn, zowel alleen als met vriendin Henriek. Het is altijd fijn om Eva en Joppe op te zoeken en rond te dwalen in deze stad die inmiddels al behoorlijk eigen voelt. Ik maak er ook eigenlijk altijd te weinig foto’s… Maar ik ben er altijd gelukkig, zoals je kunt zien.

 

Vietnam

Een prachtige reis om het jaar mee af te sluiten. Samen met m’n lieve vriendin Liv (echt mijn steun en toeverlaat het afgelopen jaar) maakte ik een waanzinnig mooie reis door het noorden van Vietnam. Ik liet er al mijn zorgen en verdriet achter en vond er een stukje geluk dat ik in 2019 verder hoop te ontdekken. Er valt zoveel te schrijven over deze bijzondere reis en dat ga ik dan ook zeer binnenkort doen! Voor nu: wat foto’s. Ik moet ze nog uitzoeken, dus hier een paar sneak peeks!

 

Plannen voor 2019

Ik moet eerlijk bekennen dat er zoveel plannen door mijn hoofd heen schieten dat er nog weinig concreets staat – wel zijn er een hoop dromen om te vangen en nieuwe herinneringen die ik ga maken. Zo zijn er legio weekendjes weg om te boeken, wil ik met Liv naar Sri Lanka, ga ik altijd terug naar Berlijn, is er een plan om (weer) Canada te reizen, denk ik aan Peru en droom ik er over om deze zomer weer terug te gaan naar Zuid-Afrika en er bestaat een lijst waar op vermeld staat dat ik o.a. spontaan naar Frankrijk ga rijden en op een vespa door Italië moet touren. Hou maar gewoon mijn Instagram in de gaten. 2019, I’m ready!

Update: inmiddels staan er voor februari een trip naar Winterberg, Zuid Tirol en Lissabon gepland, voor april een tripje naar Luik, voor mei een reis naar Ibiza en naar Ijsland en voor juni een reisje naar Ierland. Yay!

Waar reizen jullie naartoe in 2019?

TRAVEL, Travel Stories

Leave a reply

26 comments

 1. Lotte 2 januari, 2019 at 20:21 Beantwoorden

  Ik wens je een fijn, gezond, bijzonder en blij 2019 lieve Laura. Dat dit jaar je alles mag geven wat je maar wenst. Veel reisplezier, ik reis graag digitaal mee. :-) PS: Die foto’s van Vietnam zien er héél veelbelovend uit!

 2. Elsemiek Gerritzen 3 januari, 2019 at 12:23 Beantwoorden

  Mooie herinneringen om te koesteren Laura. En Sri Lanka oooohhh je gaat je hart hier verliezen, of anders wel in De Malediven (waar je echt heen moet, ik bedoel; 1 uur vliegen vanaf Colombo). Gauw gaan voordat deze atollen onder de zeespiegel verdwijnen!

 3. Denise 3 januari, 2019 at 21:22 Beantwoorden

  Leuk om te lezen Laura! Ondanks dat je alleen verder bent gegaan heb je prachtige reizen gemaakt! Echt heel mooi! En hier staat ook nog niks concreet hoor. Het lijkt tegenwoordig wel of dat móet: een lijst vol upcoming trips. Maar het komt vanzelf, ineens! Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk wordt dit jaar!

 4. Zarina 15 januari, 2019 at 13:48 Beantwoorden

  Een mooi verslag van een veelbewogen jaar. Voor jou ook een fantastisch 2019 gewenst! Dat het je maar veel geluk en mooie momenten mag brengen! Grappig, ik schreef vorige week ook mijn jaaroverzicht en zie nu dat we een aantal gemeenschappelijke bestemmingen hadden (Nieuw-Zeeland en Berlijn). Over een paar weken ga ik weer terug Down Under om de Great Ocean Road te rijden en daarna… terug naar NZ (nu alleen het zuidereiland)! Beetje gek misschien om twee keer achter elkaar dezelfde verre reis te maken, maar ik vond het zo fantastisch daar en had nog veel te ontdekken :-) Ik kijk uit naar al je avonturen dit jaar!

Post a new comment

Lees ook:

Fridiary #10

Fridiary. Het dagboekje op vrijdag. Persoonlijke nootjes tussen de droombestemmingen door. Een klein kijkje in mijn leven. Momentjes delen. Grootse dagboekjes met kleine telefoonfotootjes en kleine woordjes.   ...