TRAVEL / Verenigde Staten – New York, New York ♫

28
New York

Hoe Anouk en ik spontaan een ticket boeken en twee weken later teruggaan naar de stad die ons beider hart al eens heeft aangeraakt. Hoe een stad zo durft te leven. Ik sluit mijn ogen en het komt terug. De verbrande geur uit de kraampjes met hotdogs en gesuikerde noten. De ongelooflijke porties voor tien bij een typisch diner. Het snoepen uit een so-called ‘doggy-bag’ onder de Brooklyn Bridge. De metershoge kerstboom bij het Rockefeller Center, goed gemutste toeristen struikelend op schaatsen.

Het dorpse gevoel van Brooklyn, de farm op een dak van een skyscraper. De liters Joe & The Juice. De hamburger met pickle, take-away koffie en M&M cookies. De gemiste truffel-friet. De trappetjes vol kale bloempotten onder vrolijk geverfde deuren. De skyline van Manhattan en de Amerikaanse cafeetjes waar harde werkers neerstrijken en hun bouwhelm over de barkruk hangen. De lach van Anouk en dat het voelde alsof we niet écht in New York waren – maar toch ook meer dan ooit. De snijdende kou die als een mes ons gezicht lijkt te bewerken, de twintig lagen kleding zodat we ons amper kunnen bewegen. Hoe we onze camera’s niet kunnen pakken door het erbarmelijk koude weer. De fijne gesprekken met een lach en een traan. Hoe we hier ziek rondlopen maar onze harten gevuld worden met liefde. Kerst doet iets met een mens. Het gemis dat hier sterker voelt dan ooit.

De eerste sneeuwvlokken. De jacht op kerstcadeautjes. De verslaafde dakloze die ons de weg wil wijzen en de waanzinnig mooie zonsondergang vanaf Top of The Rock. De bevroren fontein. Kerstmuziek. De vrouw zonder tanden die een jongetje voorleest in de metro. De eekhoorntjes, de natte sneeuw en kale bomen in Central Park. De vrouwen met panterprint jassen in gele taxi’s en de sirenes van rode brandweerauto’s. Het onwerkelijke uitzicht en de ontelbare lichtjes. Al dagen droom ik weg bij beelden en herinneringen.

New York, New York. Ik vind de woorden niet die eer doen aan winter in een stad van dromen en contrasten. Zonder dromen overleef je hier niet.

Tip: vraag je visum (ESTA) voor Amerika aan via esta-aanvragen.nl – omdat we zo last minute hebben geboekt was het fijn dat ik ‘m direct binnen had.

New York

New York

New York

NewYork-10

New York

NewYork-3

NewYork-7

NewYork-2

Screenshot_20170330-102700

Screenshot_20161217-075710

New York

Screenshot_20161216-205159

New York

NewYork-8

NewYork-4

new york

Citytrip, DESTINATIONS, New York, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Verenigde Staten

Leave a reply

28 comments

 1. Bianca | Stripes & Stars 31 maart, 2017 at 07:03 Beantwoorden

  Ik krijg altijd heimwee als ik over New York lees… Mijn eerste bezoek aan New York voelde nieuw, maar ook heel vertrouwd… Zo’n bijzondere stad. Heerlijk om zo spontaan te gaan. Hopelijk ga ik dit jaar weer :)
  Heel mooi geschreven en prachtige foto’s!

 2. Josianne 31 maart, 2017 at 08:56 Beantwoorden

  New York is zo ontzettend fijn. Dit jaar mag ik weer, in november! Ga ik ook meteen een klein stukje (42km) rennen. En hoewel veel mensen dat helemaal niks vinden haha, kan ik echt niet wachten.

 3. Sabine 31 maart, 2017 at 15:24 Beantwoorden

  Prachtig! Ik was er vorig jaar februari 2 weken en ben er toen ten huwelijk gevraagd! Zo een toffe stad sowieso, die alleen daarom al een speciaal plekje heeft. Zou echt graag terug willen! Je hebt het heel mooi in beeld gebracht trouwens!

 4. Marieke | Bluebell Forest 2 april, 2017 at 12:41 Beantwoorden

  Oohh wat leuk om zo iets spontaan te doen! Ik boekte ook spontaan een tripje naar Berlijn en ga over een paar weekjes erheen in mijn eentje, zoveel zin in!
  Ik zie net dat je over een paar maanden naar India en Nepal gaat, ik ben daar vorig jaar geweest en heb er veel over geschreven (shameless self promotion), mocht je tips willen kun je ze op mijn blog vinden én je mag me natuurlijk altijd mailen voor de beste en mooiste plekken of grootste avonturen (lees zonsopkomst in de Himalayas <3 )

  • Laura 2 april, 2017 at 17:15 Beantwoorden

   Ahhh super leuk, Berlijn! Is een soort van hide away voor me haha. Woont een goede vriendin en we zijn er echt heel vaak, maar schrijf er nooit over ? ga over twee weken weer. Maar mocht je tips willen, let me know! En tof! En jaaa ik ken die zonsopkomst haha, ik ben eerder in Nepal geweest. Veel over geschreven en een reisvideo gemaakt! Maar nog niet in India. Ga alleen naar Delhi en Agra!

 5. Mylène 4 april, 2017 at 05:10 Beantwoorden

  Ik ben er nog nooit geweest :( op dit moment zijj er nog zoveel andere plekken die ik ook wil zien. Maar het moet er wel een keer van komen. Iedereen hoort hier te zijn geweest.

Post a new comment

Lees ook: