TRAVEL / United States of America: New York

66

“Sometimes, from beyond the skycrapers, the cry of a tugboat finds you in your insomnia, and you remember that this desert of iron and cement is an island.” 

Toen ik mijn blog nieuw leven inblies heb ik zomaar wat reizen en stedentrips in één keer gepost. Omdat mijn bezoekersaantallen blijven stijgen (dankbaar, heel dankbaar!) vind ik dat sommige posts wel een re-post verdienen. Wat jullie? En vandaag vind ik dat New York nog een keer aandacht heeft verdiend. Omdat ik meestal op paradijselijke stranden dans, op een olifant hobbel of tussen de lianen hang in de jungle leek een aangename afwisseling me wel op zijn plaats. Al ben ik niet zo’n stadsmens, New York was bijzonder indrukwekkend. 

Het verhaal achter deze trip is ergens wel hilarisch. En typisch ons. Ik wilde een dagje naar de dierentuin in het weekend. Ik eindigde, starend met open mond naar mijn telefoon, met een trip naar New York. Afgelopen januari vertrokken we. De stad ‘waar je ooit eens geweest moet zijn’. Dat vond ik nou ook.

Hoe een dagje dierentuin veranderde in vijf dagen New York? Ik keek even op een welbekende veilingsite op zoek naar goedkope kaartjes voor de dierentuin en zag opeens ‘weekendje weg’ staan. Toen dacht ik: goh, ja, een weekendje Brugge is ook wel leuk dit weekend. Ik scrolde nietsvermoedend (op mijn telefoon nog wel) langs de weekendjes weg op zoek naar Brugge en zag daar opeens ‘vijf dagen New York inclusief vlucht, hotel en excursies voor twee personen’ staan. Ik gaf R. een ram en grapte nog wat over dat we het weekend maar naar New York moesten. Toen ik er ook nog eens op klikte (ik kon er niets aan doen, echt niet) zag ik dat de prijs wel héél laag stond. Waarop ik R. eens verbaasd aan keek en me af vroeg hoe dit zou aflopen. En besloot om, impulsief als ik ben, eens iets boven dat lage bedrag te bieden. Voor de grap. Onder het mom van ‘natuurlijk wordt daar nog overheen geboden’.

Vijf seconden later liep de veiling af. Ik won. En het was waanzinnig. Door een vergeten ESTA mochten we bijna het land niet in, zo super last minute was het. Tip voor de volgende keer. Een ESTA aanvragen. Kan heel handig via die site!

De blog die ik nadien schreef?
De verbrande geur van kraampjes met hotdogs en gesuikerde noten. De ongelooflijke ontbijtjes voor tien bij een typisch diner. Het snoepen uit een so-called ‘doggy-bag’ onder de Brooklyn Bridge. De warmte van de zon die door het ijskoude weer heen brandde. Mijn I love New York sweater. De hamburger met pickle, take-away koffie en M&M cookies. De drugsverslaafde vrouw die ‘I don’t need nobody touching me’ gilt en de prachtige dinosauriërs in het Natural Museum of History.  De vrouw die voorleest in de metro aan het jongetje met een enkele tand. De eekhoorntjes, het restje sneeuw en kale bomen in Central Park. De vrouwen met panterprint jassen in gele taxi’s en de sirenes van rode brandweerauto’s. The top of the rock op het Rockefeller Center, het onwerkelijke uitzicht en de ontelbare lichtjes. De boottocht over de Hudson langs het vrijheidsbeeld en het onwerkelijke beeld van de skyline. Al dagen droom ik weg bij beelden en herinneringen. Ik vind de woorden niet die eer doen aan winter in een stad van dromen en contrasten.

121

122

123

124

125

127

128

129

130

131

132

135

136

138

139

140

141

143

145

146

Citytrip, DESTINATIONS, New York, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Verenigde Staten

Leave a reply

66 comments

 1. Debby 12 september, 2013 at 16:13 Beantwoorden

  Ahh wát een fijne foto’s zeg! Gewoon doen, re-posts! Vind het leuk! En tjee, ik had echt rotweer, anders had ik ook van die mooie plaatjes kunnen schieten daar met mijn uitschuif Samsung ;-)

 2. chucky1012 12 september, 2013 at 16:46 Beantwoorden

  Leuke foto’s! Re-post are back….. gewoon doen ;-)
  De foto’s waar je op de boot staat was dat tijdens de rondvaart van 3 uurtjes?
  Dat had ik wel gedaan en het is geweldig om zo dichtbij de Statue of Liberty te zijn.
  Ik was er in de summer van 1995 geweest. Heerlijk eten, leuke shops, mooie mega grote bioscoop, vriendelijke mensen etc.. Zo leuk is de undergound ;-)
  Ooit ga ik nog eens terug!
  Wat knap van je dat je zomaar en per ongeluk dat knopje raakte! Hihihi…… bof jij even….

 3. Marion 12 september, 2013 at 16:57 Beantwoorden

  Whaa wat vet dat je op die manier naar NY bent gegaan, gaaf zeg!! Een collega van me is er nu, en ik ga er zowiso ooit ook een keer naartoe!
  Ik zal die veilingen eens in de gaten gaan houden haha!

 4. Ine 12 september, 2013 at 18:33 Beantwoorden

  Ooh nu word ik jaloers :) ik wil ook super graag eens gaan!!
  en dan te zeggen dat ik New York kon kiezen voor schoolreis maar ik heb voor Griekenland gekozen. Haha, zo typosch ik :p

 5. Dagmar 12 september, 2013 at 18:35 Beantwoorden

  Wauw waanzinnig! Staat er eigenlijk nog een plaats op je verlanglijstje? Want ik heb zo sterk het vermoeden dat er weinig van de wereld nog niet door jou ontdekt is. Geweldig meis, wederom prachtige foto’s!

 6. capsidegirl 12 september, 2013 at 20:16 Beantwoorden

  Het is voor mij bijna een jaar geleden dat ik naar New York ging…. dit was voor mij echt een droom die uitkwam. Als dit berichtje dan lees denk gelijk waar zijn die veilingen haha. Zou graag terug willen en wat was het een geweldige stad en ervaring.

 7. Jess 12 september, 2013 at 21:18 Beantwoorden

  Heerlijk zo’n impulsieve actie. Ik had dat zelf kunnen doen al is dat tegenwoordig iets lastiger nu we een kind hebben. Gaaf hoor New York. Ben er 10 jaar geleden geweest en wil graag nog eens terug.

 8. Anouk 13 september, 2013 at 09:40 Beantwoorden

  Jaaaa, re-posts mogen zeker!! Vooooraaal over NY, hihi. En wat een geweldig verhaal zit er achter. Leuk om zo ondernemend en impulsief te zijn, dan krijg je dit soort dingen;)!

 9. Sophie 13 september, 2013 at 16:49 Beantwoorden

  Wow wat een prachtige foto’s! Ik wil ook weer terug! Ik ben er 4 keer geweest maar de laatste keer was al weer een aantal jaar geleden, na het zien van jouw foto’s ben ik bijna in staat nu meteen een tripje te boeken haha :)

 10. Anke 14 september, 2013 at 12:44 Beantwoorden

  Volgens mij moet ik me ook eens wat meer in veilingsites gaan verdiepen, want zo’n reisje voor een fijn prijsje lijkt mij ook wel wat! ;) New York lijkt me sowieso indrukwekkend, is ook zeker een stad die ik van mezelf echt eens in mijn leven móet bezoeken.

 11. Marcella 21 september, 2013 at 09:17 Beantwoorden

  Wat een gaaaaaaf verhaal, i like! Zou ook wel bij ons passen. Heb je wel meegekregen dat wij eigenlijk naar Oostenrijk en Zwitserland zouden vorig jaar, maar in het oosten van Canada belanden? Ik neem de schuld op me, ik heb wel vaker plannen gewijzigd omdat ik weer eens op zoek moest naar tickets, haha. New York is zó gaaf, ik wil ook zeker nog es terug. Het wordt zo’n andere trip dan 3,5 jaar geleden toen Jan zijn opa net was overledene en mijn oma vlak erna overleed. Echt iets om alleen daarom nog eens over te doen. Dan steken we in die prachtige kerk ook een kaarsje aan voor mijn vader.

 12. Jasmijn 15 juni, 2015 at 17:21 Beantwoorden

  Echt prachtige foto’s!
  Het weer ziet er de foto’s mooi uit voor Januari ( ben er zelf nog nooit in januari geweest dus eigenlijk weet ik er niet veel van) ;)
  Ik ben er nu 2 keer geweest en wil er wel graag een jaar wonen en werken.

Post a new comment

Lees ook: