TRAVEL / Een tussenstop in authentiek en modern Hong Kong – de highlights

17
Hong Kong Cathay Pacific

Afgelopen voorjaar vloog ik voor vijf weken naar Australië & Nieuw-Zeeland. Cathay Pacific (één van m’n favoriete airlines!) heeft Hong Kong als thuisbasis en wanneer je met ze vliegt, heb je vrijwel altijd een tussenstop in Hong Kong. Ik ben er een paar keer overgestapt (Hallo ZARA op het vliegveld!) maar vloog altijd direct door. Iedereen is altijd zo lyrisch over Hong Kong en met regelmaat kreeg ik te horen dat ik de stad zeker op mijn wensenlijstje zou moeten zetten…

Dat maakte me nieuwsgierig.

En zo besloot ik om een tussenstop in Hong Kong van vijf dagen te maken, ook om de lange reis vanuit Nieuw-Zeeland op te breken. Ik ben eigenlijk geen stadsmens en nu kwam ik ook nog rechtstreeks uit de wildernis van Nieuw-Zeeland. Van kamperen in de onbeschrijfelijk mooie natuur naar de hectiek van Hong Kong: wat zou ik daar van vinden?

In één woord… Ik vond het fantastisch!

Hong Kong heeft me echt enorm verrast. Het was echt een totaal andere ervaring dan ik had verwacht. De natuur maakt me ‘t gelukkigst, en toch vind ik sommige steden uiteindelijk ook geweldig… Kathmandu, Kaapstad, New York, Boedapest en Berlijn zijn mijn favoriete steden en daar voeg ik Hong Kong zonder twijfel aan toe. Ik had verwacht dat Hong Kong een enorm moderne metropool zou zijn, in de trant van New York en Singapore… Maar wat is Hong Kong (ook) nog authentiek! Je vindt er inderdaad die hippe, moderne stadsvibe in Hong Kong Central, maar in andere wijken als Mong Kok nog die heerlijke Aziatische chaos waar ik zo dol op ben: tempels, chaotische en levendige straatjes, street food – wat een stad van contrasten! Daarnaast is er ontzettend veel natuur in de directe omgeving van Hong Kong te vinden, iets dat ik een volgende keer wil ontdekken. Ik ben stiekem een beetje verliefd op Hong Kong geworden en nieuwsgierig naar meer, ik wil graag eens terug!

Ben jij al eens in Hong Kong geweest?

hong kong cathay pacific

HongKong_Cathay_Pacific-29

HongKong_Cathay_Pacific-23

HongKong_Cathay_Pacific-28

HongKong_Cathay_Pacific-16

HongKong_Cathay_Pacific-15

hong kong cathay pacific

HongKong_Cathay_Pacific-4

Vliegen met Cathay Pacific: Life Well Travelled

Cathay Pacific vliegt dagelijks vanuit Amsterdam met een Boeing 777-300ER non-stop naar Hong Kong, waar ze verbinding maken met meer dan 200 bestemmingen op het vasteland van China, Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Europa en Noord-Amerika. Hun filosofie? Ze geloven dat prettig reizen een belangrijk onderdeel is van prettig leven. Daarom streven ze continu naar het verbeteren van de volledige reisbeleving. Want als wij prettig reizen, wordt je vakantie extra onvergetelijk, waardevol en bijzonder. True that! Deze filosofie is al 70 jaar de spil van alles wat ze doen. Cathay Pacific is de enige luchtvaartmaatschappij met vier keer de naam ‘World’s Best Airline’ in de jaarlijkse Skytrax World Airline Awards. Onderaan dit artikel vind je mijn ervaring en de foto’s van mijn vlucht met Cathay Pacific!

Authentiek en modern Hong Kong:
een positieve verrassing

Na een lange vlucht vanuit Nieuw-Zeeland neem ik een taxi richting mijn hotel in de wijk Mong Kok. Zo in de avond ziet de stad er behoorlijk indrukwekkend uit: de duizenden lampjes worden wazig voor mijn ogen. Ik val direct in een diepe slaap en sta de volgende ochtend vroeg op. Ik wandel door de verlaten straten en verbaas me over het feit hoe heerlijk Aziatisch het hier voelt. Waar is dat hippe, moderne Hong Kong waar iedereen het over had? I like this even better! Ik vind een restaurantje dat open is. De kaart is in het Chinees en iets anders wordt er niet gesproken. Ik wijs iets aan aan de hand van ondefinieerbare foto’s op de menukaart en eet m’n meest spannende ontbijt ooit. Ik heb nog steeds geen flauw idee wat ik heb gegeten.

Ik blijk de juiste wijk gekozen te hebben. Mong Kok is fantastisch. Ik verdwaal expres in de kleine straatjes waar ik het afval en de elektriciteitskabels probeer te ontwijken en af en toe oog in oog sta met een varkenskop of vissen in plastic zakjes. Hier vang ik een glimp op van hoe het eeuwen geleden geweest moet zijn. Tempels worden inmiddels ingesloten door betonnen gebouwen, maar de rauwheid van Hong Kong is hier voelbaar. Ik hou ervan. Een avontuur in de metro en een ferrytocht verder – wolkenkrabbers spiegelen de zon in hun glazen hoogte, hooggehakte expats haasten zich een weg door de honderden mensen, kleurrijke jurken lachen me toe in de etalages van dure ketens. Ik koop alle vintage winkels leeg, eet dumplings in de vorm van allerlei dieren in een te hippe dumplingzaak maar mis al gauw de puurheid van Mong Kok.

Ik besluit de overtocht weer te maken en richting Aberdeen Harbour te reizen, een vissershaven aan de rand van de stad. Hier word ik pas echt verliefd op Hong Kong. Ik stap bij een enthousiaste vrouw in haar junk boat en ze vertelt me over het leven in Hong Kong. Ik kijk ondertussen mijn ogen uit. Op deze plek ontmoeten alle contrasten elkaar: vissersbootjes, junk boats, chaotische markten, tempels, wolkenkrabbers en bergen. Mijn laatste twee nachten slaap ik in de wijk Kowloon, de perfecte mix tussen rauw & modern. Het hotel waar ik slaap, ‘t Kerry Hotel, is werkelijk waar geweldig en het infinity zwembad kijkt uit over het water van Victoria Harbour en Hong Kong Central. Bootjes met felrode, wapperende zeilen varen langs en… ik voel ‘m. Ik begrijp ‘m. Hong Kong is fantastisch.

Wat een stad. Ik wil terug.

HongKong_Cathay_Pacific-22

HongKong_Cathay_Pacific-12

HongKong_Cathay_Pacific-5

HongKong_Cathay_Pacific-6

HongKong_Cathay_Pacific-10

HongKong_Cathay_Pacific-13

HongKong_Cathay_Pacific-2

HongKong_Cathay_Pacific-8

HongKong_Cathay_Pacific-14

HongKong_Cathay_Pacific-3

cathay pacific

hong kong cathay pacific

Een rijtje persoonlijke tips

• De wijk Mong Kok
• Stanley Street in Central (street food)
• Aberdeen Harbour (spring op een junk boat!)
• Zonsondergang op Victoria’s Peak
• Restaurant Tim Ho Wan (goedkoopste Michelin restaurant!)
• Restaurant Dessert Kitchen (toetjesrestaurant)
• Restaurant YumCha (schattigste Dim Sum ever)
• Restaurant Lin Heung Lau (eeuwenoude Dim Sum perfectie!)
• Vintage winkel Me & Gee (Er zijn meerdere vestigingen en het is een vintage PARADIJS!)
• Vintage winkel Hong Kong Salvation Army
• De Ladies Market (toeristisch maar ideaal voor souvenirs!)
• Temple Street Night Market
Hotel Dorsett Mongkok (heel fijn hotel in Mong Kok)

Ultieme tip: Kerry Hotel

Hier plaats ik even een hele stapel foto’s bij, want wat is het Kerry Hotel (Shangri-La) een fantastisch hotel! Ik was hier op uitnodiging, maar heb nu al besloten dat ik dit hotel de volgende keer zelf boek. Ik sliep in een premier room met fantastisch uitzicht over het water, inclusief club lounge access. Het hotel ligt in Kowloon, in het hart van Hung Hom Bay. Het ontbijt is to die for en aan het eind van de middag zijn worden er in de club lounge heerlijke hapjes en cocktails geserveerd. Ik kwam er voor terug! Het hotel heeft daarnaast een goed restaurant, een food court en een te gekke cocktailbar. Het uitzicht vanuit ‘t infinity zwembad is onvergetelijk. Er word werkelijk waar aan alles gedacht in het Kerry Hotel, als ex-hotello was ik behoorlijk onder de indruk.

HongKong_Cathay_Pacific-17

HongKong_Cathay_Pacific-18

HongKong_Cathay_Pacific-19

HongKong_Cathay_Pacific-21

HongKong_Cathay_Pacific-20

cathay pacific hong kong

HongKong_Cathay_Pacific-24

HongKong_Cathay_Pacific-32

cathay pacific hong kong

cathay

Nog even over mijn fijne vlucht met Cathay Pacific. Ik vloog op uitnodiging van Cathay Pacific, maar heb al regelmatig met ze gevlogen! Mijn mening is -zoals altijd- oprecht: ik ben fan! Ik had het geluk om op de lange vlucht ge-upgrade te worden naar Economy Premium, nét iets ruimer en fijner dan Economy – iets dat zeer welkom was op de lange vluchten. Ik ben in één ruk van Amsterdam – Hong Kong – Melbourne gevlogen en heb het eigenlijk niet als te lang ervaren, want de vliegtuigen (jonge vloot!) van Cathay Pacific zijn zo comfortabel! Ik kan echt genieten van de nieuwe films en series, een lekkere G&T of wijntje en ook het eten smaakte me goed.

In Hong Kong heb ik nog even mogen genieten van de chique airport lounge, inclusief lekkere hapjes en drankjes (je kunt het zo gek niet bedenken of het is er, van een theehuis tot een noodle bar!) en heerlijke stoelen om me even op te laden voor de volgende vlucht. Na acht dagen Australië (waar ik de Great Ocean Road heb gereden, lees hier mijn blog!) vloog ik voor drie weken naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Op de terugweg vloog ik via vijf dagen Hong Kong terug naar Amsterdam. Een perfecte combinatie van bestemmingen!

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

Cathay Pacific Hong Kong

China, Citytrip, DESTINATIONS, Hong Kong, Must Eat, Must Fly, Must Shop, Must Sleep, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

17 comments

  1. Floortje 23 september, 2018 at 10:15 Beantwoorden

    Hong Kong is fantastisch! Ik heb er zelf een half jaar gewoond en staat by far bovenaan mijn lijstje met favoriete grote steden. Precies wat je beschrijft, het is de mix van hip en modern (zoals NYC) versus chaotisch, puur Aziatisch.
    Als je terug gaat, ga ik graag met je mee haha

Post a new comment

Lees ook: