TRAVEL | Travelbase road trip in een 4×4 met daktent – alles over ons Nordic Nomads avontuur in Noorwegen

0
Travelbase Nordic Nomads Noorwegen

Jullie hebben ons massaal gevolgd tijdens ons avontuur in Noorwegen, afgelopen zomer. En dat snap ik! Want hoe tof was het?! Een road trip van een week, dwars door Noorwegen heen, in een 4×4 auto met daktent, en dan was die kleine Atlas ook gewoon maar mee omdat we vonden dat dat heus ook kon. Iedere dag prachtige hoogtepunten, magisch mooie natuur en iedere nacht slapen onder de sterren… Het was zo goed geregeld, helemaal privé op pad en toch de veiligheid én ‘t gemak van een organisatie. Voor bijzondere, unieke reizen moet je bij Travelbase zijn! De boekingen voor dit jaar zijn weer geopend, dus wees er op tijd bij. Ze worden steeds bekender, en terecht!

 

Unieke reizen met Travelbase

De organisatie Travelbase is expert in het samenstellen van ervaringen waarmee je op een super unieke manier een land écht kan ontdekken. Het zijn once-in-a-lifetime reizen met een focus op natuur & avontuur. Ontdek zelfstandig of samen met gelijkgestemde reizigers, van het Hoge Noorden tot het warme zuiden, of zelfs dichtbij huis – ze organiseren unieke reizen over de hele wereld. Van cruisen door Italië op een Vespa tot Jordanië verkennen met een daktent en van meerdaagse trails in IJsland tot familie-trips in de Balkan en van kanoën in Zweden tot een avontuur in Namibië: check hier alle reizen die Travelbase aanbiedt!

Het was moeilijk kiezen omdat Travelbase zó veel toffe reizen organiseert, maar uiteindelijk vertrokken we op de Nordic Nomads trip naar Noorwegen. Het vinden van de perfecte reisorganisatie kan echt het verschil maken in een wereld die nu overladen is met mogelijkheden, dus wat zijn we blij met deze ontdekking. Dit was onze eerste reis met Travelbase, maar zeker niet onze laatste! De road trips door Namibië, Schotland of Oman staan super hoog op ons wensenlijstje, zeker na deze ervaring.

Het plannen van een reis met Travelbase betekende een unieke reis, maar wel fijn geregeld. Nordic Nomads is geen groepsreis (hoewel het leuk is om ook met de medereizigers te praten die aan deze reis beginnen) maar je start en eindigt wel samen en je kan elkaar eens tegenkomen onderweg, omdat je dezelfde route volgt op je eigen tempo. Hoewel deze reis vooral geschikt is voor koppels (of vrienden), hebben we onze kleine nomad Atlas meegenomen. Hij sliep prima in de daktent en voor hem was het ook zo’n mooi avontuur. Het voelde dus gewoon als een echte, eigen reis vol vrijheid en dat was heerlijk!

Noorwegen, wonderland

Oh, Scandinavische wonderland! Ik ben zo dol op dit stukje van de wereld. Het is het land van fjorden en gletsjers, eilanden en meren, de middernachtzon en het noorderlicht. Daar gingen we weer, dit keer op het Nordic Nomads avontuur van Travelbase. Een roadtrip van een week door het hart van Noorwegen, met stops op de mooiste plekjes. Dit bleek een van onze meest memorabele reizen naar Noorwegen tot nu toe. Van majestueuze fjorden tot betoverende landschappen, we kregen er geen genoeg van!

Tijdens deze 7-daagse roadtrip hebben we een van de mooiste stukken van Scandinavië doorkruist. We begonnen en eindigen de reis in de mooie kustplaats Bergen. Aan het begin van de reis krijg je een navigatiesysteem met de volledige route én een fysiek roadbook met gedetailleerde informatie voor dit onvergetelijke avontuur. Het roadbook biedt route-opties, activiteiten, tips en must sees: allemaal buiten de gebaande paden om verborgen juweeltjes te ontdekken die je niet in standaard reisgidsen vindt. De route slaat de meest iconische bezienswaardigheden in Noorwegen echter niet over! Deze roadtrip verraste ons voortdurend. In zeven dagen rijden we langs indrukwekkende fjorden en over bergpassen naar de beroemde Atlantic Road en via de iconische Trollstigen weer terug naar Bergen. Dit was globaal de route:

Nordic Nomads

 

Reizen met een daktent in Noorwegen

We vliegen naar Bergen, waar een busje op ons wacht om ons naar het basecamp te brengen. Daar krijg je je 4×4 auto mee met een daktent op ‘t (jawel!) dak van de auto, waarin je de nachten doorbrengt. Roadbook met route en tips mee en gaan! Je start dus met een groepje op hetzelfde moment, maar gaat dan lekker zelf op pad. De tent heeft trouwens een comfortabel tweepersoonsmatras, warme slaapzakken en twee zachte kussens, dus dat is heel erg prima te doen! Omdat we Atlas mee hebben genomen, kozen we voor de iets grotere Adventure tent. Ik heb ooit zelf een daktent gehad (wie weet dit nog?) en heb daar waanzinnig mooie reizen mee gemaakt, dus dit bracht echt mooie herinneringen naar boven. Ook tijdens verre reizen zoals Namibië en Nieuw-Zeeland deed ik met een daktent, ben eigenlijk gewoon groot ambassadeur! Het is zo’n fijne manier van reizen. Je klapt ‘m uit en that’s it. Zo krijg je de mogelijkheid om te overnachten op unieke locaties die ze aanbevelen in hun roadbook. De kampeerplaatsen op natuurcampings worden vooraf gereserveerd zodat je zorgeloos kunt kamperen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan wildkamperen! If you know, you know. In Scandinavië mag je gewoon staan waar je wil, dus zie jij een mooie plek naast die ene rivier, is daar een vrije spot op die berg of midden in het bos: go for it!

Je volgt globaal de route uit het roadbook, zodat je langs de mooiste plekken komt. Het zijn veel kilometers met veel waanzinnig mooie stops, ik had nog weken kunnen doorreizen. Het boek staat vol met mustsees en lokale tips, maar ook plekken waar je midden in de natuur kunt overnachten. We vonden het geweldig: slapen onder de sterren en elke ochtend wakker worden in onze tent met een adembenemend uitzicht dat geen enkel vijfsterrenhotel kan evenaren. Zin in nog meer activiteiten? Je kunt je avontuur ook compleet maken met uitdagende optionele activiteiten die bij te boeken zijn, zoals een kajaktocht of een potje canyoning!

 

Praktisch

Als je boekt, zit dit bij de basisprijs inbegrepen:
De huur van een uitgeruste jeep voor 1 week
7 nachten op unieke locaties in Noorwegen
Een roadbook met uitgestippelde routes en extra tips voor onderweg
Alle tolwegen, veerboten en tunnels kom je onderweg tegen
Een navigatiesysteem met vooraf ingestelde routes
Een daktent + tweepersoonsmatras
1 slaapzak per persoon
1 kussen per persoon
1 campingtafel en krukken
1 set kookgerei (kookpot, pan, fornuis, gasflessen)
Elke 4×4 is voorzien van een basis keukenpakket

Vluchten zijn niet inbegrepen in de basisprijs, maar je kan deze wel voor een vaste, goede prijs bijboeken via Travelbase!
We besloten dus om onze baby mee te nemen en met z’n drietjes in de daktent te slapen, maar je kan je ook inschrijven met 3 volwassenen (=maximum), dan zorgen zij voor een extra grondtent en slaapspullen. Handig met vrienden!

Zelf meenemen? Je eigen bestek, borden en bekers, handdoeken en keukentextiel. En een dosis avontuurlijkheid. Je kunt trouwens ook een extra voedselpakket toevoegen (3 maaltijden x7 dagen) waarmee je genoeg eten hebt voor je hele reis. Dit hebben wij gedaan en was toch ook wel heel handig! Het bereiden van deze gerechten duurt gemiddeld 6 minuten, het zijn van die outdoor maaltijden. Best goed te eten, wij voegden vaak wat groente toe en dan heb je een prima maaltijd! Natuurlijk kun je onderweg ook eten en drinken kopen in de supermarkt of eten in een lokaal restaurant. Het roadbook geeft een aantal leuke tips!

Al met al een echte aanrader. Travelbase is meer dan alleen een reisorganisatie; ze creëeren echt buitengewone. unieke en mooie reizen! Ik zeg doen. Check alle reizen hier.

Maakte ook nog een leuk filmpje trouwens.

Travelbase Nordic Nomads Noorwegen

DESTINATIONS, Europa, Must Sleep, Nature, Noorwegen, Outdoor Adventure, TRAVEL, Travel Stories, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

No comments

Lees ook: