TRAVEL / Travel Wishlist #5

34
Yosemite

Tijd voor een nieuwe travel wishlist. We hebben allemaal dromen. Ook ik heb, ondanks dat ik al veel van de wereld heb mogen zien, nog een oneindige wishlist met plekjes waar ik over droom. Af en toe deel ik een travel wishlist met jullie, variërend van landen tot steden en van hotels tot activiteiten. Alle stukjes aarde en bijzondere plekjes die ik ooit nog met eigen ogen wil zien.

Iran

Tijdens mijn reis door Jordanië werd ik al verliefd op het Midden-Oosten, en Iran staat ontzettend hoog op mijn travel wishlist. Iran bestaat voor een groot deel uit woestijn en berggebieden, wervelende steden en authentieke dorpen. Het lijkt me er zo mysterieus, zo hartverwarmend, zo bijzonder. De mensen schijnen zo lief en gastvrij te zijn, de bergen zo hoog, de Perzische tuinen zo prachtig en de woestijn zo eindeloos. Ook de architectuur, moskeeën en paleizen trekken me. Ik heb een zwak voor kleurrijke bazaars, tegelmozaïeken en eeuwenoude bouwwerken. Op Middenoostenreizen.com zag ik een aantal inspirerende rondreizen door Iran. Zo ontdekte ik dat je in de bergen in de wintermaanden kan skiën en dat het land 16 (!) Nationale Parken heeft waar een zeldzame cheeta voorkomt. Wil ik zien! Daarnaast is het een veilig land, iets dat veel mensen niet weten. Ik hoop volgend jaar naar Iran te gaan en deze wish van mijn lijstje te kunnen strepen!

Iran Wishlisth

Iran

Iran

Yosemite National Park, Californië, Amerika

Het duel voor onze reis in september ging tussen Yosemite Park en Canada. Het is Canada geworden, maar deze plek in Amerika staat nog steeds hoog op mijn lijstje. We wilden vliegen op San Fransisco en dan een road trip door Yosemite Park & Death Valley maken. Het lijkt me er zo prachtig, wat een waanzinnige natuur. Bergen. Watervallen. Bossen. En beren. Beren! Ik hoop ze ook in Canada te zien. Ik reis altijd af naar Azië en Afrika (want liefde) maar het gehele linkercontinent begint steeds meer te lonken. Ik ben slechts één keer in Amerika geweest, in New York. Een hilarische spontane reis die ik op een veilingsite vond, via m’n telefoon boekte en een week later in de stad stond. Mocht bijna niet het land in trouwens. Iets dat ik was vergeten. Een ESTA aanvragen. Ik ben trouwens überhaupt maar vier keer op dat linkercontinent geweest, samen met Barbados, Jamaica en Curaçao/Aruba. Daar moet dus verandering in komen!

Yosemite Travel Wishlist

Yosemite

Death Valley

Samoa

Er moet ook altijd gedroomd worden over een paradijselijke plek, toch? De afgelopen twee jaar heb ik onwijs veel mooie strandparadijsjes ontdekt, dit jaar bevind ik me vooral tussen de bergen en waanzinnige natuur. Het nadeel wanneer je zoveel oogverblindende stranden hebt gezien is dat je een beetje verwend raakt. De stranden op Palawan in de Filipijnen staan nog steeds met stip bovenaan! Een paradijselijke paradox waar ik mijn huwelijksreis (nee, nog geen plannen…) wel zou willen doorbrengen is Samoa, een eilandengroep in Polynesië. Het wordt ook wel het hart van Polynesië genoemd. Je vindt er serene maar wilde natuur, vulkanen, witte stranden, jungle en watervallen – een intensieve natuurlijke schoonheid. Het is een bescheiden plaats, hier vind je geen mega-resorts en mega-toerisme. Lijkt me fantastisch.

samoa

samoa

samoaaa

Bron 1 Bron 2 Bron 3

Ben jij al op één van deze plekken geweest? En wat staat er op jouw travel wishlist?

TRAVEL, Travelwish

Leave a reply

34 comments

 1. Jennifer 3 mei, 2016 at 07:12 Beantwoorden

  Prachtige wishlist! Op de één of andere manier trekt Amerika mij niet zo (ik ben ook alleen in New York geweest), maar ik zou echt graag een keer naar Iran willen. Dat lijkt me echt heel bijzonder.

 2. sammie 3 mei, 2016 at 07:23 Beantwoorden

  Oh wauw, prachtige plekken allemaal! Als ik zo de foto’s zie dan zou ik ze ook allemaal wel willen bezoeken. Vooral Samoa lijkt me prachtig. Op mijn travel wishlist staat nog heel veel maar met stip op nummer 1 Australië.

 3. Marjolein 3 mei, 2016 at 12:07 Beantwoorden

  Heerlijk, wegdromen, altijd fijn. Bovenaan mijn lijst: IJsland, Tel Aviv, Istanbul, Cuba en Hawaii. Die laatste gaat hopelijk gebeuren dit jaar. Ik geniet nu al van de voorpret <3. Dead Valley vond ik trouwens fantastisch! Raad alleen niet aan om in juni te gaan, wij tikten de 47 graden celcius aan en dat was een beetje veel van het goede, haha!

 4. Sabine 3 mei, 2016 at 16:35 Beantwoorden

  Wat een bijzondere bestemmingen! Ik zou ook graag naar Iran willen, zeker na het lezen (en kijken) van de artikelen van Karlijn. Zo bijzonder vond ik dat!

 5. Nienke 3 mei, 2016 at 18:55 Beantwoorden

  Wauw, Iran lijkt me ook wel mooi hoor! In Yosemite ben ik geweest, maar wel maar een half dagje. De mooiste plekjes heb ik helaas niet gezien. En op mijn wishlist? Een hele hoop landen! Ik ga in mei naar New York en in augustus wil ik twee weken door Azië reizen (ik kan helaas niet langer vakantie krijgen). Ik overweeg nu Laos.

 6. Malou 3 mei, 2016 at 22:18 Beantwoorden

  Mooie lijst! <3 Er komt geen einde aan mijn lijst.. Tanzania, Zuid-Afrika, Marokko, Indonesie, Sri Lanka, Australie, Nieuw-Zeeland, Canada, Zweden, Noorwegen, Spanje, Hongarije, Griekenland… enz. enz. enz. Volgend jaar ga ik naar Nepal yes <3

 7. Karin 4 mei, 2016 at 08:50 Beantwoorden

  Als je eenmaal bent geweest… Wil je nog veel vaker! :) ik ging eigenlijk eerst ook meer de andere kant op. Tot Amerika toch wel begon te kriebelen. Voornamelijk vanwege die overweldigende natuur. Ben helemaal verliefd op de Nationale Parks! En nu…elk jaar wel eens. Of zelfs twee keer per jaar. Oeps. Als je voor de beren ‘gaat’ zit je eigenlijk juist goed in Canada! Je schijnt er daar genoeg te zien. Grizzly’s, Brown bear… In Yosemite heb je ze ook wel maar zie je ze toch wel veel minder. Hebben er toen ook geen gezien in 3 dagen helaas…

  Vlieg zelf in juni naar Seattle. Het is nog steeds een twist tussen Naar boven-> Canada of richting Yellowstone. In beide routes in ieder geval wel Glacier Np in Montana. Maar hoop ook beren te spotten. EN weer een nieuw stukje van die mooie natuur.

  Ook heel mooi is de staat Utah. Afgelopen maart een klein rondreisje gemaakt en het is gelijk 1 van mijn favoriete staten geworden. Je hebt daar The Arches, Canyonlands, Zion Np en nog veel meer moois. En California! Die kust! Wauw. Nou je ziet, ik ben fan. Jij misschien ook wel hierna?!

  • Karin 4 mei, 2016 at 12:07 Beantwoorden

   Oh en ik deel ook zeker jouw wishlist, Zou graag ook naar Iran willen. Misschien wel dit jaar nog en anders volgend jaar. Ben nog enthousiaster geworden door verhalen van mensen die er vandaan komen. Ben ook gek op kleurrijke bazaars om in te verdwalen, mozaïek en de mooie bouwwerken. En tropische bestemmingen als Samoa zijn altijd goed ;)

 8. Linda 6 mei, 2016 at 12:40 Beantwoorden

  Iran lijkt mij ook zó bijzonder! Ik heb een hele lange wishlist, maar zou echt heel graag de Transsiberie of Transmongolie Express willen doen. En naar Japan! Lijkt mij ook een heel bijzonder land…

 9. Wieke 10 mei, 2016 at 14:40 Beantwoorden

  Yosemite is zooo mooi! Was samen met Zion NP het hoogtepunt van m’n West Amerika roadtrip.
  Death Valley vond ik persoonlijk weer wat tegenvallen. En Las Vegas waarvan ik verwachtte het vreselijk te vinden, vond ik dan weer superleuk :P

Post a new comment

Lees ook:

header fridiary

FRIDIARY #26

Fridiary o’clock! Het dagboekje op vrijdag. Persoonlijke nootjes tussen de droombestemmingen door. Een klein kijkje in mijn leven. Momentjes delen in grootse dagboekjes met kleine ...