TRAVEL / Travel Wishlist #4

68

Tijd voor een nieuwe travel wishlist. We hebben allemaal dromen. Ook ik heb, ondanks dat ik al veel van de wereld heb mogen zien, nog een oneindige wishlist met plekjes waar ik over droom. Ik zal af en toe een travel wishlist met jullie delen, variërend van landen tot steden en van hotels tot activiteiten. Alle stukjes aarde en bijzondere plekjes die ik ooit met eigen ogen wil zien.

Een treinreis door Schotland

Ik ben al twee keer in Schotland geweest. Wild, groen, waanzinnig, kabbelend, ruig, weelderig mooi Schotland. Ik reisde per boot naar het toffe Newcastle en vloog later nog eens naar prachtig Edinburgh waar ik een klein stuk met de trein de natuur in reisde. Dat smaakt naar meer. Zoals ik in dit artikel vertel was het de laatste reis die mijn moeder heeft gemaakt en ik zou ontzettend graag een treinreis door heel Schotland willen maken en zien wat zij zag.

De trein rijdt door de woeste Highlands, de sfeervolle Lowlands en werkt zich via indrukwekkende bochten en hoge bruggen door het prachtige Schotland. Heuvels, bergen, Schotse hooglanders, rivieren, meren en kastelen schieten aan je voorbij. Schotland heeft nog grote delen uitgestrekte en indrukwekkende natuur, en dat zo dichtbij ons eigen landje. Ik voelde me er één met de natuur. Haalbaar, dus binnenkort zeker een nieuw reisplan!

schotland trein

schotland trein

schotland trein
Bron

Galápagos eilanden

Wat lijkt het me mooi om op deze bijzondere eilanden rond te lopen. De Galápagos eilanden zijn een verspreide groep eilanden in de Stille Oceaan. De eilanden horen bij Ecuador en zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Het is onwijs duur om deze eilanden te bezoeken. Dit zorgt ervoor dat alleen natuurliefhebbers dit paradijs bezoeken en de eilanden niet overspoelt worden door toeristen. Hopelijk blijft dit zo.

De Galápagos eilanden zijn nooit in contact geweest met het vasteland en daarom zijn er ontzettend veel planten en dieren die nergens anders voorkomen. De dieren kennen geen menselijke vijanden en zijn daarom goed te spotten én erg tam. Dieren knuffelen, mijn favoriete bezigheid. Tijdens een wandeling moet je serieus oppassen dat je niet op een jong zeeleeuwtje of een leguaan gaat staan. Ze trekken zich echt niets van je aan. Ook tijdens het snorkelen spelen de zeeschildpadden om je heen, je zwemt met de zeeleeuwen en pinguïns en zweeft boven de tropische vissen, haaien en roggen. Heel puur, uniek en het lijkt me zo’n onvergetelijke ervaring om hier eens te zijn!

galapagos

galapagos

galapagos

Bron Bron Bron

Antarctica

Patagonië staat heel hoog op mijn lijstje, en mocht ik daar heenreizen is een bezoek aan Antarctica eigenlijk niet te missen. Voor mij één van de meest ontzagwekkende bestemmingen op aarde: het vaste land van de Zuidpool. Hoe tof is het om daar eens te zijn? Het lijkt me een beetje het einde van de wereld. Het is het laatste onontdekte werelddeel en ‘s werelds grootste contintent. Haar toekomst is onzeker door het veranderende klimaat. Bizar en pijnlijk.

Al hou ik niet zo van kou, toch steek ik met alle liefde de Zuidelijke IJszee over om tussen de ijsbergen, fjorden, kraters en natuurlijk duizenden pinguïns, robben en walvissen te lopen. Het lijkt me mysterieus. Overweldigend. En koud. Het landschap zich met niets vergelijken. Wat een ijsparadijs. Ooit!

antarctica

antarctica

antartica4

Bron Bron Bron

Wat staat er op jullie bucketlist?

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

68 comments

  • Laura 9 september, 2015 at 11:05 Beantwoorden

   Hahaha! Jaaa, heerlijk. Drink ik ook graag. Tof lijstje! Ik voel me helemaal gezegend dat ik al in Lapland ben geweest en naar Japan ga in november! En NZ en Aussie staan nog hoog op het lijstje!

 1. Maris 9 september, 2015 at 11:31 Beantwoorden

  Een travel wishlist raakt nooit leeg, denk ik zo.

  Voor nu staat er bovenaan,
  – De westkust van Thailand, want daar heb ik nog zoveel moois te ontdekken.
  – Eiland hoppen rond Sint Maarten <3
  – En Zuid Korea, want Seoul smaakte naar zoveel meer.

  (en daarna volgt nog een eindeloze lijst met wensen…)

 2. Malou 9 september, 2015 at 11:49 Beantwoorden

  Wat staat er op mijn wishlist… Chili, Tanzania, Australie, India, Indonesie, Nepal, Zuid-Afrika, Estland, Litouwen, Noorwegen, Zweden, Schotland…. en nog eindeloos meer <3

 3. Diana 9 september, 2015 at 11:49 Beantwoorden

  ontzettend mooie plekken. op de middelste na zullen ze nooit op mijn travelwishlist verschijnen door de temperaturen. Dus ik hoop maar dat jij er ooit heen kan zodat ik mooi mee kan kijken vanaf je blog :P

  mijn travel wishlist is oneindig lang haha. ik zou graag nog een keer naar indonesie willen. ben ooit op bali geweest, maar ik zou ook heel graag nog een aantal andere eilanden bezoeken. Ik wil heel graag naar costa rica (ik denk dat dat een van mijn eerste vakanties wordt (even nederland niet meegeteld) als ik in Curacao woon) en Cuba lijkt me ook prachtig. sowieso heel zuid en midden amerika trekt me aan.

 4. Sieds | Sieds My Travels 9 september, 2015 at 12:15 Beantwoorden

  Mooie wishlist Laura, daar kan ik me ook wel in vinden.. Galapagos lijkt me heel bijzonder en ook Antarctica, als ik nog een keer de kans krijg om dat te zien, dat zou echt helemaal geweldig zijn. Ik wil heel graag naar Amerika en gelukkig is dat maandag als zover.. :-) Verder wil ik dolgraag naar Australië, Nieuw-Zeeland, Peru, Bolivia en Israël. Patagonië kan ik je trouwens zeker aanraden, wat een prachtig gebied met ruige en afwisselende natuur. De reis behoort nog steeds tot mijn favorieten! :-)

 5. Linda | One Day Trip 9 september, 2015 at 13:13 Beantwoorden

  Er staat heel veel op mijn bucketlist, maar wat ik echt heel graag een keer zou willen doen, is de Transsiberie Express. Lijkt me echt super tof.

  Schotland trekt me in eerste instantie niet heel erg, maar de natuur schijnt echt prachtig te zijn…

 6. Ester 9 september, 2015 at 13:35 Beantwoorden

  Mooie lijst Laura, hopelijk komen je (reis)dromen ooit uit! Een oud-collega is afgelopen jaar naar Antarctica gegaan. Heel bijzonder, je loopt letterlijk tussen de penguins rond:-) Schotland is in dat opzicht iets makkelijker te bereiken… Schotland is ook een droomreis van mijn moeder, zoveel mooie natuur daar.

 7. Sigrid | My Travel Secret 9 september, 2015 at 14:37 Beantwoorden

  Mooie lijst weer! De Galapagos eilanden staan ook op mijn lijstje, lijkt me zo bijzonder. Bij mij staan de Mentawai eilanden (Sumatra) bovenaan. Ben zo nieuwsgierig naar hoe de Mentawai mensen nu nog leven en naar de schoonheid van de eilanden. Verder Madagaskar en gorilla’s spotten in Oeganda.

 8. Sandra 9 september, 2015 at 18:28 Beantwoorden

  Ik kan niets anders dan het beamen, wat een mooie bestemmingen. Ik kan niet eens kiezen haha! Maar ik heb Australië ook altijd nog heel hoog staan en Hawaii. Ach, ik kan beter stoppen met typen, want het lijstje houdt gewoon niet op haha!

 9. Linda op Reis 9 september, 2015 at 19:37 Beantwoorden

  India staat met stip op nummer 1; gelukkig is mijn ticket daar naartoe al geboekt :)
  Verder staan Iran, de woestijn van Egypte, Jordanië en Myanmar op mijn wensenlijstje. En een lange backpackreis door Zuid-Amerika. Wensen genoeg en tijd tekort…

 10. Malou 9 september, 2015 at 20:46 Beantwoorden

  Antarctica iig niet. Mij te koud :p
  Schotland lijkt me wel tof. En helemaal met de trein.
  Ik ga niet eens beginnen aan m’n lijst. Ik heb het zelfs opgedeeld in: binnen Europa, buiten Europa, citytrips en “ben er al (meerdere keren) geweest maar wil nog wel een keer”. Dus. Haha.

 11. Iris 10 september, 2015 at 09:34 Beantwoorden

  Oww nog meer leuke dingen haha. Ik wil ook ontzettend graag nog eens naar Schotland en die eilanden lijken me ook geweldig! Ook heel tof met al die dieren, lijkt me prachtig. Op mijn verlanglijstje staat nog ontzettend veel, maar ik zou nog heel graag weer terug naar Spanje willen en ik wil heel graag een roadtrip doen door Noorwegen en IJsland.

 12. Eva 10 september, 2015 at 15:37 Beantwoorden

  Oh wat een fijne plekken! Mijn broer is bij Galapagos geweest, echt magisch.. Mijn wist list word ook steeds groter.. Belize, Frans-Polynesië en de champagne streek benoem ik deze keer!:)

 13. Kelly 10 september, 2015 at 17:11 Beantwoorden

  Schotland moet ik vorig jaar helaas cancelen vanwege een blessure, dus die staat zéker nog op de wishlist!
  Verder zou ik graag naar de Azoren willen, naar IJsland en het Afrikaanse continent wil ik zooooo graag gaan ontdekken: Namibië, Zimbabwe, Tanzania…Zucht, de wereld is zo groot!

 14. antonette - we12travel 10 september, 2015 at 18:16 Beantwoorden

  Antarctica please — ik ben inmiddels 2 keer in Ushuaia geweest en 1 keer in Punta Arenas en vanaf beide plekken vertrekken de expedities naar Antarctica … maar verder dan varen om Kaap Hoorn (zuidelijkste stukje land voor Antarctica) ben ik helaas nooit gekomen. Wie weet, ooit een keer (vast!)

 15. charlotte 11 september, 2015 at 12:01 Beantwoorden

  aaaah Leuk !!!!!!! schotland! & zeker de Galápagos eilanden !! lijkt me de moeite waard..
  Ik ben altijd zo benieuwd naar jou wishlistblog posts !

  mijn travel wishlist is momenteel :
  Senegal – Griekenland – Sri Lanka- Thailand-Australië- ….
  enzovoort enzovoort :D

Post a new comment

Lees ook: