TRAVEL / Travel Wishlist #3

51

Tijd voor een nieuwe wishlist. We hebben allemaal dromen. Ook ik heb, ondanks dat ik al veel van de wereld heb mogen zien, nog een oneindige wishlist met plekjes waar ik over droom. Ik zal af en toe een travel wishlist met jullie delen, variërend van landen tot steden en van hotels tot activiteiten. Alle stukjes aarde en bijzondere plekjes die ik ooit met eigen ogen wil zien.

Papua, Indonesië

Mijn vriend en ik zijn echt verliefd op Indonesië en hebben beide al veel provincies van dit mooie land mogen ontdekken. Een plek die hoog op ons lijstje staat is Papua. Elk jaar roepen we dat we terug naar Indonesië willen en dan vooral richting Papua, en elke keer vertrekken we toch naar een andere bestemming. Een beetje hetzelfde als met Nepal, waar we dit jaar eindelijk verliefd op konden worden. Er komt soms opeens een moment dat je gewoon besluit te gaan. Volgend jaar gaan we er waarschijnlijk voor. Het is tijd om weer een bijzondere bestemming te omarmen, een onbekend stukje aarde te mogen plukken, een pittige maar fantastische reis te maken. Papua is één van de ruigste, mooiste en meest authentieke provincies van Indonesië. Je vindt er tropische regenwouden, hoge bergen, waanzinnige natuur, bijzondere dieren, paradijselijke stranden en onaangetaste koraalriffen. Het is één van de mooiste plekken ter wereld om te snorkelen en duiken en in het binnenland leven nog inheemse stammen. Ik kan niet wachten om er te mogen zijn, lijkt me enorm bijzonder.

papua

littlenomadid.com/2013/10/backpacking-tips-to-raja-ampat.html

Surfana Bali, Pelan Pelan Retreat

Drie jaar geleden ben ik een week op Bali geweest. Doordat we langer op het waanzinnige Sumatra zijn gebleven en we eigenlijk vrij snel naar de Gili eilanden zijn gegaan valt er voor mij nog een hoop te ontdekken op dit mooie eiland. Ondanks dat het eiland vrij toeristisch aan het worden is lijkt het me heerlijk om weer eens naar Bali te gaan. We zijn ons aan het oriënteren op een ‘kerst’vakantie waar we gewoon simpelweg even niets hoeven. Geen werk, geen verplichtingen en geen rondreis, maar gewoon internetloos genieten van heerlijk eten, de zon, voetjes in het zand, een beetje surfen, snorkelen…Ik heb zelf gesurfd toen ik in Zuid-Afrika woonde en mis het soms behoorlijk (al is mijn talent in Zuid-Afrika gebleven) en op Bali schijn je goed te kunnen surfen. Ik heb dus ook al even een fantastisch retreat uitgezocht; het Surfana Bali Pelan Pelan Retreat. Ze staan voor ‘the good life’ en ik wil er wonen.Dit surf-retreat in Canggu op Bali is omgeven door rijstvelden, prachtige stranden en Hindoe tempels. Goed eten, yoga en surfen staan centraal. Kijk maar even mee naar dit filmpje, dan wil je ook. Het is net een What About Her filmpje. Dat zegt genoeg. Ik ga hier een keer heen.

Penthouse in Tokyo

We reizen in november naar Japan. Can’t wait! Omdat Japan een vrij duur land is én we tijdens de Indian Summer gaan is het verstandig om van tevoren te boeken, al gaat dit tegen onze principes in. Toch is het leuk om op zoek te gaan naar verschillende overnachtingen. Zo wil ik een nacht bij de monniken slapen, een nacht in een typische ryokan met onsen, een nacht bij locals thuis en een nacht in een penthouse in Tokyo. Dat uitzicht lijkt me waanzinnig. Ik vond gisteren een kortingscode voor Wimdu, een soort AirBnB voor appartementjes en zoek nu naar het perfecte appartement met uitzicht in Tokyo. Ik vond een appartement met onderstaand uitzicht. Mount Fuji! Dat lijkt me wel wat. Heeft er iemand verder nog tips voor Tokyo en de rest van Japan? Fijne overnachtingen? Must see’s? Ik kan niet wachten!

Tokyo

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

51 comments

 1. DeniseM 26 juni, 2015 at 10:33 Beantwoorden

  Papoea lijkt me prachtig (gaaf als jullie dat daadwerkelijk gaan doen) en Bali… zucht, zwijmel, dat staat al heel lang op mijn lijstje. Jullie plan voor rond de kerst klinkt in elk geval heerlijk!

  • Laura 26 juni, 2015 at 10:38 Beantwoorden

   Ik ben er bijna zeker van! :) Bali is super fijn, ik wil echt terug en dan naar die mooie plek. Ik weet nog niet of dat onze bestemming wordt i.v.m. regenseizoen, maar wie weet!

 2. Jessica 26 juni, 2015 at 10:42 Beantwoorden

  Jaaaaaa ik ben ook intens verliefd op Indonesië! Waarschijnlijk ben ik er altijd wel eens in de twee/drie jaar te vinden en wie weet wordt het ooit mijn vaste stekkie. :-) Je gaat Bali echt fantastisch vinden, als je plaatsen als Kuta en Sanur vermijdt! Als je ooit een keer tips wilt of een telefoonnummer van een paar locals wilt hebben; je hoeft maar een gil te geven! ;-)

  • Laura 26 juni, 2015 at 10:53 Beantwoorden

   Zie post, ik ben dus al wel op Bali geweest haha, vond het er geweldig! Ik wil alleen echt graag naar dit retreat. En ik wil ook wonen in Indonesië en er een hostel beginnen. Geweldig! :) But thanks, nieuwe tips zijn altijd fijn!

   • Jessica 29 juni, 2015 at 22:43 Beantwoorden

    Oh stom, ik las een ‘dag’ in plaats van een ‘week’ O.o Ik dacht al dat je slechts op Bali was geweest voor een stop-over ofzo haha! Maar dan weet je inderdaad al hoe geweldig Bali is. Die video is trouwens wel hemels, ik zag hem laatst al een keer online voorbijschieten en boekte bijna spontaan een ticket naar Indonesië :’)

 3. Reggy | Project R. 26 juni, 2015 at 12:00 Beantwoorden

  Met nog 6 maanden te gaan hebben we straks in totaal 5,5 maand op Bali gewoond. Dus mocht je nog tips willen of vragen hebben, laat het me dan vooral weten. De surfcultuur en hier surfen is waar mensen voor leven op Bali. Dit weekend komt de grootste swell sinds 10 jaar deze kant op; wat betekent golven van 3 à 4 meter hoog! Je hebt dus niet echt op Bali geweest als je inderdaad niet gesurfd hebt. Dus dat surf retreat klinkt goed!

 4. Ester 26 juni, 2015 at 12:11 Beantwoorden

  Wat een heerlijke dromen :-)

  Ik moet wel meegeven; Japan is maar net zo duur als je het maakt. Vervoer is niet goedkoop, maar als je veel reist kun je de Japan Rail Pass aanschaffen en dan haal je de kosten er makkelijk uit. Verder hebben wij ook in een ryokan met onsen geslapen (in Ito, wat verder niet zo bijzonder is) en dat heeft ons helemaal geen fortuin gekost. Japan is prachtig!

  • Laura 26 juni, 2015 at 12:30 Beantwoorden

   Ik zoek nu steeds naar accommodatie en vind het nog steeds wat tegenvallen (maar ik wil dan ook weer iets bijzonders, haha), maar goed dat je het zegt! :) Benieuwd naar je tips, ik duik je blog in!

 5. Tikva 26 juni, 2015 at 14:02 Beantwoorden

  Klinkt weer super mooi!. Mijn tip voor Japan is niet op de bonnefooi, japanners vinden dat raar en zeggen dat iets vol is terwijl ze best plek hebben. Dus helaas in Japan moet je alles boeken van te voren. Waar je zeker een keer voor moet gaan is een guesthouse of hotel met eigen Onsen, zo heerlijk badderen. Zeker voor jou aangezien tattoo’s een erg negatieve lading hebben in Japan en bij de meeste publieke Onsens je niet welkom bent als je een tatoeage hebt. Een kleintje kan je nog afplakken maar die van jou wordt lastig.

  Mijn droombestemmingen… te veel maar voor komend jaar heb ik opeens zin in Myanmar en dan hopelijk eind volgend jaar of begin 2017 een paar maanden Zuid-Amerika na meer dan 10 jaar weer terug naar mijn eerste liefde Peru.

  • Laura 26 juni, 2015 at 14:09 Beantwoorden

   Dankjewel! Ja, dat las ik inderdaad…Vandaar dat ik nu al druk naar leuke accommodatie aan het zoeken ben. Oh, en echt? Haha, dat wist ik helemaal niet! Oeps. Niet naar een publieke onsen dus (en geen shirtjes met open rug denk ik?). Ik moet m’n Lonely Planet nog uitpluizen. Dankjewel voor de tip!!

   Myanmar, daar moet ik ook echt eens naartoe. En Peru, mooi! :)

 6. Johanna 26 juni, 2015 at 14:35 Beantwoorden

  Wat een heerlijke dromen! Het fijne van dromen vind ik dat je ze niet eerder hoeft ‘af te strepen’ dan wanneer je ze daadwerkelijk hebt uitgevoerd. Wegens de komst van ons kleintje binnenkort blijft het voor ons voorlopig even bij dromen, en komt het uitvoeren er even niet van. Is ook helemaal niet erg, want van dromen alleen kan ik ook al heel erg genieten!

 7. Jenny - ikreis.net 26 juni, 2015 at 16:47 Beantwoorden

  Papua bezocht ik vorig jaar. Zo’n gave bestemming! Het duiken bij Raja Ampat. Een trekking door de bergen. En de inheemse stammen in de Baliem-vallei.

  Bali is mijn tweede thuis. Helaas staat het voor dit jaar niet op het programma, maar volgend jaar ga ik weer.

 8. Sandra 26 juni, 2015 at 17:28 Beantwoorden

  Oooh Bali! Daar zou ik graag eens heen willen. Ik heb op het punt gestaan om te boeken en toen bleken de tickets ineens twee keer zo duur. Geen Bali dus! Jouw reden om nog eens terug te keren klinkt goed zeg… Ik wil dolgraag nog eens naar Hawaii, dat lijkt me zo mooi…

 9. Yvon 26 juni, 2015 at 23:38 Beantwoorden

  Nog een maandje, dan kan ik je alles over Japan vertellen ;)
  Dit weekend ga ik eindelijk de treinpassen kopen en overnachtingen regelen. Zo last minute, maar ‘t kon gewoon niet eerder :(

  Papua klinkt goed! Het is niet specifiek een plek die op mijn wishlist staat, maar zoals jij het beschrijft…

 10. Tea 27 juni, 2015 at 10:53 Beantwoorden

  Ryokan Homeikan in Tokyo was een van mijn favorieten en ze hebben een bad …

  Qua schrines (in Kyoto) vond ik Inari (bekend van de bekende rode paden) de tofste en Nara heel naar (HA) omdat er overal herten rondliepen die er niet al te gelukkig uitzagen (ik had een natuurgebied verwacht, maar dat was het niet)

   • Tea 28 juni, 2015 at 11:53 Beantwoorden

    Tattoo? Ik denk dat je er wel mee wegkomt bij een grotere badhuis of spa in Tokyo. Je kan het altijd afplakken met een grote pleister.

    De sento bij Homeikan is alleen voor hun gasten, denk niet dat iemand daar omkijkt.

 11. Bart 30 juni, 2015 at 00:18 Beantwoorden

  Van dit lijstje zou Japan mij het meeste aanspreken – Groene thee drinken in Japan of skiën daar, dat lijkt me ook geweldig. Maar voor mij staat Nepal nog steeds in mijn Wishlist en ik zou dolgraag ook Antarctica willen bezoeken. Allemaal duur en prijzig. Ach ja, het heeft ook wel iets om dromen te blijven hebben.

 12. Maris 30 juni, 2015 at 08:11 Beantwoorden

  Japan! Ahh ik ben vorig jaar een paar dagen naar Tokio geweest (we waren “toevallig” toch in de buurt) en het was echt super. Veel tips heb ik nog niet echt, behalve misschien dat je veel lekkere eet tentjes kunt vind in kelders van warenhuizen en metro stations.

 13. Eva 6 juli, 2015 at 20:06 Beantwoorden

  zo leuk die lijstjes! Wij hebben net sri lanka van onze wishlist kunnen strepen. Was fantastisch.. Nu alweer verder aan het dromen. Een retreat klinkt echt fantastisch en staat hoog op mijn lijst! Ook Bolivia, IJsland, Filipijnen… :) heerlijk dromen! (en nu al je Posts teruglezen, zullen wel nieuwe plekken bijkomen… ;) )

 14. kim 10 juli, 2015 at 22:32 Beantwoorden

  Japan!!! zo gaaf dat jullie daar heen gaan! :) Bali kan ik helaas niet aanraden, echt te toeristisch (in juli tenminste..), al was een scooter huren voor een aantal dagen om te toeristische horde te vermijden wel leuk :)

 15. Stephanie 1 augustus, 2015 at 10:05 Beantwoorden

  Ooooh Japan <3. Sinds ik Lost in Translation zag droom ik van dat land. Toch moet het nog even wachten, met mijn vriend afgesproken dat we eerst alle 'moeilijke' landen gaan bezoeken nu we nog fit en flexibel zijn ;).

Post a new comment

Lees ook: