TRAVEL / Travel wishlist #2

46
Naleia

We hebben allemaal dromen. Ook ik heb, ondanks dat ik al veel van de wereld heb mogen zien, nog een oneindige wishlist met plekjes waar ik over droom. Ik zal af en toe een travel wishlist met jullie delen, variërend van landen tot steden en van hotels tot activiteiten. Alle stukjes aarde en bijzondere plekjes die ik ooit met eigen ogen wil zien.

Travelwish #1: Zeilen door Kroatië

Ik ben dus nog nooit in Kroatië geweest. Daar komt gelukkig verandering in, in mei vertrek ik een paar dagen naar dit mooie plekje. Ik ga uiteraard Plitvice bezoeken, maar ook een culinaire rondreis maken door Istrië en beren spotten. Helaas ga ik dit keer niet naar de prachtige kust van Kroatië, met al haar eilandjes, maar dat lijkt me nog zeker een bezoek waard. Ik kwam een gave reis tegen voor iedereen die van reizen, ontmoetingen en spontaniteit houdt: de Naleia zeiltocht. Dit is een tocht van zeven weken, maar je mag aanschuiven wanneer je wilt. Een week is dus ook prima. Helaas past het niet in mijn schema, anders had ik dit serieus een gave optie gevonden. Misschien iets voor jullie?

Naleia Yachting maakt elk jaar een non-profit trip met een grote groep reisliefhebbers die elkaar niet kennen. Het is open voor iedereen om mee te doen aan deze zeilreis, expert of leek. Er is een professionele schipper aanwezig die verantwoordelijk is voor de jacht en die je kan leren zeilen. Ook dit hoeft niet. Alles mag en niets moet. Je gaat snorkelen, zonnen en socializen tijdens deze reis langs de kust van Kroatië. Je zeilt van dorp naar dorp en komt langs de mooiste baaien van Dalmatië. Je overnacht iedere nacht op een andere plek. Wat dacht je van bijvoorbeeld een nachtje op een verlaten eiland? Kroatië blijkt uit ervaring de beste plek om naartoe te zeilen, de route staat op de afbeelding hieronder. Ze starten in Biograd en zeilen tot aan de stad Dubrovnik, en weer terug. Het is een unieke reis van zeven verschillende routes in zeven weken tijd en je ziet verschillende locaties, kustlijnen en dorpjes tijdens de route. Het is een internationale reis vol reisliefhebbers en het lijkt me bijzonder gezellig en leerzaam. Je leeft op een jacht, leert onbekenden kennen met dezelfde passie, groeit als persoon, geniet dagelijks van het buitenleven, je hebt weinig verbinding met internet en stroom en bent er echt even helemaal uit.

Het woord Naleia staat voor het gevoel dat je hebt wanneer je echt in het moment leeft. Ken je dat? Dat fijne gevoel wanneer je vrede met jezelf vindt en je eigen dromen durft te plukken. Het staat voor een gepassioneerd avontuur, nieuwe ervaringen opdoen en het hebben van een eindeloos veranderende horizon. Het staat dus stiekem ook voor hetgeen waar mijn eigen blog voor staat, en daarom spreekt het me zo aan.

De routes & een impressie van voorgaande jaren:

Naleia Yachting

Naleia Naleia

Travelwish #2: Patagonië

Patagonië is een streek die eindeloos tot mijn verbeelding blijft spreken. Het is een gebied dat in het uiterste puntje van Zuid-Amerika ligt. Een deel in Argentinië, een deel in Chili. Van het Andes gebergte tot droge woestijnen, van volle oerbossen, indrukwekkende rotspieken tot ijs en gletsjers. Pinguïns, walvissen, lama’s, droge zomers en ijskoude winters. Patagonië is veelzijdig, geïsoleerd en puur. Dit gebied geeft je het gevoel alleen op de wereld te zijn. En ik wil naar de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia. Hoe bijzonder is dat?

Patagonië heeft gletsjers, oneindige vlaktes, rivieren, zee, strand, meren, bergen en prachtige flora en fauna. Patagonië is woest en ongetemd. De indiaan zweeft er nog rond en er leven nog eeuwenoude stammen. Deze stammen zeggen dat je in dit gebied niet alleen Patagonië tegenkomt, maar ook jezelf. Het is ook de streek waar de dinosaurus zich thuis voelde en er zijn heel wat opgravingen naar de oertijd. Zowel de weidsheid als de eenzaamheid van dit landschap spreken me aan. Nooit gedacht dat het einde van de wereld zo mooi zou zijn.

Het is geen budgetbestemming maar het lijkt me het absoluut waard. Vliegen kan het beste op Santiago of Buenos Aires, om vanaf daar door te vliegen of reizen naar Punta Arenas.  Ik wil eigenlijk een tentje meenemen, dit is de goedkoopste manier van overnachten, zodat ik het echte Patagonië-gevoel kan ervaren. Vrijheid. Je kunt met een vriendelijke glimlach bij een gaucho thuis overnachten. Ook zijn er veel berghutjes tussen ruige rotspieken. Ik wil, ik wil, ik wil. Wiens hart heb ik nog meer sneller doen tikken? Gaan jullie mee?


static.nationalgeographic.nl / charterworld.com

Travelwish #3 : Road trip door Frankrijk

Had ik het de vorige keer nog over de wens om te wintersporten in Frankrijk, een road trip door Frankrijk in de zomer staat ook hoog op mijn lijstje. Ik heb er op latere leeftijd een tijdje gewoond en vroeger brachten wij elke zomer in Frankrijk door. Eigenlijk maakten we ieder jaar ook een soort road trip, we gingen vaak zo’n zes weken en reisden dan om de week naar een ander gebied. Ik heb er zo’n fijne herinneringen aan dat het tijd wordt (nu ik groot ben!) om zelf een road trip te maken door Frankrijk met mijn vriend. We laten de backpacks een keertje thuis en gaan hopelijk dit jaar road trippen richting Frankrijk met onze oldtimer. Afgelopen weekend zijn we al naar België gereden en ik had een onwijze drang om door te rijden naar Frankrijk en dan eigenlijk ook eventjes niet terug te komen.

Ik ben al een route aan het uitstippen en inspiratie aan het opdoen op een handige site over Frankrijk die ik tegenwam, France Voyage. Hier staan allerlei ontdekkingen, accommodatie, gebieden, uitstapjes en meer tips op. Handig en heel bruikbaar op dit moment. Ik denk dat we eerst naar noord Frankrijk vertrekken, zo wil ik graag weer naar Calais en Normandië. Calais ligt binnen handbereik en is tegelijkertijd zo’n andere wereld, en aan Normandië en haar prachtige natuur heb ik mooie herinneringen. Zo denk ik vaak terug aan die mooie kust met haar hoge krijtrotsen met daar lijnrecht tegenover het charmante Normandische platteland. Ik denk dat ons oude beestje de Alpen niet aan zou kunnen, maar een road trip langs de Atlantische kust lijkt me fantastisch. En ik wil terug naar de Provence en de Côte d’Azur. Dan rijden gewoon om de Alpen heen. Zo vind je in de Bouches-du-Rhône een waardevolle mix van historische vestigingen en een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen zoals het massief van de Calanques met haar turquoise water, de zee en haar zandstranden, de bergen van Sainte-Victoire met hun bijzondere kleuren en de Camargue, een woest en ongerept gebied. Ook liggen er parels van steden zoals Marseille, Arles en Aix-en-Provence. Ja, dit is best wel een travel wish. Tent achterin, picknickmand mee, hoed op, wijngaarden en surfspots bij langs en vooral veel kaas eten. Wanneer gaan we?

Can’t wait, de road trip van dit weekend was een goede opwarmer. Smaakt naar meer!

roAD TRIP

Lille

Bron foto 3 & 4

Wat zijn jouw travel wishes voor deze maand?

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

46 comments

 1. Mandy 8 april, 2015 at 10:20 Beantwoorden

  Waar kan ik me inschrijven voor Patagonië en de roadtrip naar La France? Ik ben heel gezellig onderweg, smeer broodjes uit de picnicmand en zing mee met de radio. Oh, en dan kan R. natuurlijk ook een dutje doen onderweg terwijl ik stuur. ;)

 2. Marissa 8 april, 2015 at 10:54 Beantwoorden

  Zeilen lijkt me ook echt heel gaaf. Mijn vriend die doet aan zeilen met de scoutinggroep (hij is leiding) en het lijkt me echt leuk om een keer mee te gaan. Wordt alleen altijd ziek als ik op een boot zit, dus ik weet niet of het echt een optie is. Die roadtrip van Frankrijk wil ik ook. Mijn vriend en ik krijgen vandaag een nieuwe auto (niet zo’n mooie oldtimer als jullie hoor, maar gewoon een Peugotje) en ik zei al dat we deze zomer dan maar moesten gaan rondtouren door België en Frankrijk. Normaal is m’n vriend daar niet zo van, maar hij vond het eigenlijk wel een goed idee! Dus misschien dat ik dat deze zomer ga doen :)

  • Laura 8 april, 2015 at 11:06 Beantwoorden

   Wat super leuk! Mijn vader heeft ook een zeilboot en heb daar heel wat weken op gespendeerd, zo fijn is varen. Wat leuk, een auto! Inderdaad, dan ga je al snel dromen over road trips. Het is ook zo leuk!

 3. Sieds | Sieds My Travels 8 april, 2015 at 13:41 Beantwoorden

  Patagonië is zooo gaaf!! Ik was er zelf in 2010 en kan het iedereen aanraden. De natuur is er zo ruig en afwisselend. De hoge bergpieken, de turquoise blauwe meren, de gletsjers waarbij je een wandeling afsluit met baileys on the rocks, die dieren en inderdaad Ushuaia, ook zo bijzonder! Ik wil zo graag nog een keer terug. Mocht je ooit heengaan en belang hebben bij een mooie route, let me know! ;-)

 4. Tea 8 april, 2015 at 15:24 Beantwoorden

  JAPANJAPANJAPAN!

  Ik denk dat je Kroatie wel kan waarderen, de eilanden zijn echt prachtig, de zee is helderblauw en het eten is verser dan vers. En het klinkt weer wat anders dan de party boten waar iedereen het over heeft.

 5. Caro 8 april, 2015 at 17:38 Beantwoorden

  Dat over Naleia klinkt heel erg gaaf! Had er nog nooit van gehoord, maar ga hem zeker onthouden. En wat een leuke site is dat van voyaga France! Kan helemaal wegdromen bij alle leuke dingen die ik er zie…

  Op mijn travellist staat van Talinn naar St Petersburg gaan (dan heb je geen Rusland visum nodig!) En Portugal, Japan en Praag komen er ook nog in voor:)

 6. Linda | One Day Trip 8 april, 2015 at 18:30 Beantwoorden

  Ik heb volgende maand de Kroatische kust op de planning staan (maar dan niet per zeilboot…). Heb er zo’n zin in! En zijn nu druk bezig met het plannen van een reis naar Zuid-Amerika. Patagonie staat uiteraard ook op het lijstje :)

 7. Eleni 8 april, 2015 at 20:30 Beantwoorden

  IJsland staat bij mij heel hoog! En de gletsjers in Scandinavië, Krakau in Polen en Berlijn en en en ….. Die laatste kan ik na volgende maand eindelijk afstrepen, want ik ga er een paar daagjes heen : )

 8. Sabrina 9 april, 2015 at 09:15 Beantwoorden

  Aah wat een super gave foto’s hee! Het klinkt echt geweldig allemaal! Deze zomer gaat een droomreis van mij in vervulling, ik ga namelijk door de VS met een camper! (:

 9. Kelly 9 april, 2015 at 20:38 Beantwoorden

  Patagonië lijkt me ook gewéldig, overigens zou ik nog zoveel meer van Zuid-Amerika willen zien, dat is nog geheel onbekend voor me. Bovenaan staat momenteel Nieuw-Zeeland, maar die kan ik volgend jaar van de lijst strepen als ik 7 maanden NZ + Azië ga doen.

  Iets dichter bij huis zou ik wel willen roadtrippen/treinen door Oost-Europa. Starten in Kroatië (alleen Istrië & Plitvice gehad, vond ik al zoooo fijn) en dan zo langs de kust richting Griekenland en dan via Bulgarije, Macedonië, Roemenië terug.

  Wat gaaf trouwens dat jullie lekker met de oldtimer naar France gaan, zoveel moois op eigenlijk maar een paar uur rijden!

  • Laura 10 april, 2015 at 06:53 Beantwoorden

   Jaaa, ook geheel onbekend voor mij! Wat tof dat je 7 maanden gaat reizen. Fijn vooruitzicht! En ja, dat lijkt me ook mooi, treinen door Oost-Europa. Ik ben deze winter met de trein door Polen gereisd, dat was ook al fantastisch.

 10. antonette - we12travel 14 april, 2015 at 08:15 Beantwoorden

  Neeee … geen Punta Arenas … wat een deprimerende plek! Tentje meenemen kan maar het is er altijd koud dus ik zou voor hostels gaan. Wij wilden in Torres del Paine gaan kamperen maar zijn blij dat we het niet gedaan hebben.Van het romantische idee om de zonsondergang in de Andes te aanschouwen kwam weinig terecht, in plaats daarvan staan de campings hutje mutje vol met backpackers die allemaal hoopten de enigen te zijn. Just sayin ;-) maarre voor advies weet je me te vinden. Ben inmiddels 3 keer die kant op geweest en nog steeds blijft het roepen. Samen met Nieuw-Zeeland en Alaska mijn favoriete plekje in de wereld….

 11. Ellen 24 april, 2015 at 05:59 Beantwoorden

  ooh! 9 jaar geleden was ik bij de plitvice meren, het is zo mooi! ik ga dit jaar terug naar kroatie voor een paar daagjes, ben erg benieuwd hoeveel t veranderd is sinds die tijd.
  En afgelopen januari was ik in Buenos Aires, waar ik veel reizigers tegenkwam die patagonie gingen bewandelen. Begrepen dat ‘t flink koud kan worden. De meeste gaan in de berghutjes, maar die moet je maanden van te voren boeken. Dus voor mij zat het ‘ter plekke beslissing patagonie te zien’ er helaas niet in. Wellicht is een tentje dan juist een uitermate slim idee

 12. Marcella 27 april, 2015 at 16:15 Beantwoorden

  Patagonia lijkt me echt magisch, staat ook hoog op m’n wishlist! En voor de kortere termijn lijkt Koratie me ook erg fijn. Ik ben er jaren geleden al eens geweest, maar we zullen ons vast prima vermaken tijdens een tweede bezoek. Ik heb toen zoveel moois niet gezien… Lijkt me een fijne voor september/oktober!

Post a new comment

Lees ook: