TRAVEL / Wanderlust

20

Monniken ceremonie
Luang Prabang, Laos 2013

Wanderlust. Als je iemand vraagt wat mijn passie is, roept iedereen reizen. Leven uit je backpack, low budget, tussen lokale bevolking op niet toeristische plekken, zonder auto of toeristenbussen maar in een longtail tussen de vissers, in een lokale hete bus tussen de kippen, liftend, eten langs de straat en vooral: kijken waar je terecht komt. Onderweg zijn. Dat is voor mij het puurste reizen. Heerlijk tegenstrijdig, ik mag dan wel dol zijn op een jurkje en een lippenstiftje, maar doe mij m’n backpack om, een sjaal in m’n haar en drop me ergens in een jungle, en ik ben het allergelukkigste meisje van de hele wereld.

Ik vind het heerlijk om mijn ervaringen te delen met de wereld, om op te schrijven
en vast te leggen wat ik zie, voel, beleef en leer. In het begin van deze blog heb ik wat backpack verhalen online gegooid, inmiddels groeien mijn bezoekersaantallen enorm (bedankt lieve lezers) dus wilde ik graag nog even herhalen dat rechts een lijstje staat met een aantal eigen reisblogs die ik in het begin (te kort) heb geschreven. En dat zijn er nog lang niet genoeg, ik ga de komende tijd meer herinneringen ophalen en nieuwe herinneringen maken.  Het is fijn om deze ervaringen te delen. Ik wil alles zo graag vertellen aan dierbaren, maar geen pen of foto kan deze ervaringen beschrijven. Toch hoop ik mensen te inspireren. Ons huis bestaat uit wereldbollen, wereldkaarten, overal liggen reisboeken en reismagazines, herinneringen, foto’s, souvenirs, en als ik om me heen kijk ben ik eventjes terug en fantaseer ik door over het volgende reisje dat we willen maken. Terwijl ik als klein meisje enorm last had van heimwee, kwam al vrij snel de drang om te reizen. De vakanties met mijn ouders waren heerlijk, we hebben voornamelijk in Frankrijk rondgereisd, elke week weer een ander gebied. Ik kan intens genieten van een nieuwe omgeving, een andere cultuur, prachtige mensen leren kennen. 

Toen ik 18 was heb ik dan ook direct gekozen om een half jaar in de stad Londen te gaan werken en wonen. Als ik nu terug kijk…wat was ik jong! Maar wat een bijzondere tijd, ik heb er echt geleerd om op eigen benen te staan. Tijdens de rest van mijn studie heb ik alles aangepakt om minors en stages in het buitenland te doen. Zodoende woonde ik een dik half jaar in Zuid-Afrika in 2009, en het opeenvolgende half jaar in Parijs. Zuid Afrika was een fantastisch mooie ervaring met heftige en mooie contrasten. Daar heb ik echt geleerd om te ‘zijn’. Ik heb het geprobeerd om te omschrijven in mijn Zuid-Afrika post, maar ik zal in de toekomst wat meer gaan uitlichten. Naast de stedentrips die ik tussendoor maak, ben ik samen met mijn wederhelft in juni 2012 een maand gaan backpacken in Indonesië (Maleisië, Sumatra, Bali & de Gili eilanden), zijn we afgelopen januari naar New York geweest en vervolgens in februari/maart vijf weken gaan backpacken in Thailand, Laos & Cambodja. In september gaan we naar Jordanië en we zijn al druk aan het overleggen waar we volgend voorjaar heen gaan. Filipijnen, Zuid Amerika of toch terug naar Afrika? Ooit wil ik op wereldreis en ooit begin ik een hostel far away (een vintage hostel ergens in Indonesië, zie je het voor je? Ik wel. ) maar voor nu pak ik alles aan, leg ik elke cent opzij en ga wat ik kan.

Kuang Si

Kuang Si waterfalls, Laos 2013

Laura onder boeddha
Luang Prabang, Laos 2013

Laura onder waterval
Laos 2013

Railay beach
Thailand 2013

Laura en de kids
Cambodja 2013

Ankor Wat
Angkor Wat, Cambodja 2013

Statue of Liberty
New York 2013

Laura in zee
Gili Islands, Indonesia 2012

Orang Utan
Bukit Lawang, Sumatra 2012

Brug Indonesia 2012

Doodmoe
Indonesia 2012

Township
South Africa, 2009

Leopard
South Africa 2009

Family
South Africa 2009

Walked to the top
South Africa 2009

Township South Africa 2009

For more photo’s see travel blogs on the right side.

LIFESTYLE, Mindstyle, Persoonlijk, Stories from the Heart, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

20 comments

 1. Aline 1 juli, 2013 at 17:23 Beantwoorden

  Ha ik was ook 18 toen ik een half jaar in Engeland ging wonen. ZO. JONG. Op dat moment vond ik mezelf heel oud en wijs weet ik nog wel. Maar eenmaal in Engeland zei ook iedereen om me heen OMG BEN JIJ 18?! Wat een prachtfoto’s heb je gepost. Ik moet maar eens bij jou op cursus ‘reizen voor beginners’. Dankzij jouw blog krijg ik ook kriebels maar ik weet nooit waar te beginnen, hoe of wat en hoe je het in vredesnaam aanpakt. De wederhelft (die nooit zo van het reizen was maar dankzij mij nu al – met mij – 100 keer in Londen is geweest, Parijs etc) kwam laatst met het plan een reisje door Scandinavië te maken dus het begin is er! Op die laatste foto lijk je echt een compleet ander meisje trouwens haha. Had ik al gezegd dat het prachtfoto’s waren?

  • Laura - what about her 1 juli, 2013 at 17:31 Beantwoorden

   Haha ja, iedereen was zo verbaasd in Engeland. ‘Dat je ouders je laten gaan joh’. Haha ah, lief! Reizen is echt….ja. Ik heb er niet eens woorden voor. Voor mij een essentie. Scandinavië, heel gaaf! Als je tips wil betreft reizen en hoe je het aanpakt dan roept u maar. Alhoewel mijn motto gewoon doen is. Juh, niet zo charmant he, hahah. Zo zie ik er uit als ik vrijwilligerswerk doe en vies ben en ongewassen haar en zand in m’n lenzen dus bril en daar maak ik me dus helemaal niet druk om daar. Ik wil terug.

 2. capsidegirl 1 juli, 2013 at 20:20 Beantwoorden

  Wat een mooie foto’s en geweldige ervaringen moeten dit zijn geweest…. en ik heb er zeker wel bewondering voor… ik vond zelf al hele stad van klein dorp naar stad veel verder in het land te verhuizen des tijds… dan is dit helemaal een stap geweest. Maar zo te zien geweldige ervaringen.

 3. Debby 2 juli, 2013 at 08:31 Beantwoorden

  Wauw. You’re so much more of a traveller than I am! Denk ik dan. Wat een prachtfoto’s. En wat ga je vaak! En lang! Hoe betaal je dat joh haha. Wauwie <3

  • Laura - what about her 2 juli, 2013 at 08:43 Beantwoorden

   Jij kan dat ook hoor, ik ben helemaal niet rijk! We werken gewoon beide full time (ik nu even mijn studie afgemaakt maar ervoor werkte ik als manager) en stellen prioriteiten, reizen is onze passie. En ik ben een held in goedkope reisjes vinden. Stages & minors via school (is ook alweer jaren geleden) backpacken low budget en gewoon sparen voor ticket (gaan ‘maar’ 1x per jaar ver weg backpacken) New York een extraatje via vakantieveilingen en Jordanië geluk dat we richting Bangkok een dag vertraging hadden en dus €1200 euro terug kregen. En weekendjes weg, Ryan air is je vriend! Kan niet bestaat niet! :-)

   • Debby 3 juli, 2013 at 08:01 Beantwoorden

    Ik moet dat ook echt leren joh, de goedkope dingen vinden. Tips? Ga binnenkort dus mijn vliegticket boeken :D vind het doodeng en geen idee wat een normale prijs is. Maar wil ook gaan backpacken. Moet alleen eerst nog een goede backpack vinden maar zelfs daarvoor weet ik niet waar ik op moet letten :’). Reizen is ook zeker mijn passie maar mijn vriend stelt andere prioriteiten. Op Ryanair ben ik echt verliefd, ga minstens 2 x per jaar naar Spanje. Nu ik dat zo lees moet ik ook maar eens mijn horizon verbreden :’).

  • Laura - what about her 3 juli, 2013 at 09:24 Beantwoorden

   Ik heb een hele fijne backpack van Nomad, speciaal voor vrouwen. http://www.nomad.nl/nl/producten/sahara-55-wf-bbsaha13s-b55-319/ Deze! 55 liter, meer dan genoeg. Ik wil je graag helpen hoor, vind ik leuk! Wanneer, waar heen, wat wil je doen en zien en hoelang en ohhh, ik heb ook weer zo’n zin! Gaat je vriend wel mee? Ik ben gezegend met een mede-passionist! Dat scheelt veel frustraties, haha. Jaaa, ik krijg wel vaker zo’n reactie hoor, waar doet ze het van, hoe kan dat nou en ik kan dat niet bla, maar geloof me, het kan echt wel, want ik doe het ook!

 4. Bo 2 juli, 2013 at 09:53 Beantwoorden

  Wauw, jij hebt echt veel gezien en gedaan! Ik vind dat altijd zoooo tof, hopelijk mag ik dit ook allemaal nog meemaken! Prachtige foto’s <3

 5. Marcella 3 juli, 2013 at 20:01 Beantwoorden

  Ik ben fan van je reispassie, je prachtige verhalen en de mooiste foto’s! Wat een heerlijk overzicht in deze blog! Nu heb je het weer voor elkaar hoor: ben ik net terug en wil ik weer weg! ;-)

Post a new comment

Lees ook: