TRAVEL MOVIE / Spanje – Gran Canaria & Tenerife, Canarische eilanden

62
Tenerife road trip

Een paar weken geleden vloog ik met Corendon naar Gran Canaria & Tenerife. Een flitsbezoek, maar één die mij ontzettend heeft verrast. In twee dagen Gran Canaria loop ik met open mond door Las Palmas, drink ik sangria bij het leven, surf ik als een malle tijdens zonsondergang, daal ik een vulkaan af, grijp ik tapas met twee handen tegelijk en laat ik al rennend door oneindige duinen zand langs mijn wangen schuren. In Tenerife laat ik me nog meer verrassen, dit eiland is mijn favoriet. De meeste beelden zijn dan ook gemaakt op dit exotische eiland. Op de markt waan ik me in Afrika, op het terras in Spanje, in de kerk driehonderd jaar terug. Tijdens zonsondergang stijg ik 3500 meter en sta ik op vulkaan de Teide. Ik geniet van de fijne gesprekken met fijne mensen. Van goede happen en wijn. Van de zon en de wind, de wolken en de rotsen. Het meest geniet ik van de road trip naar het noorden. Ik passeer ontelbare bananenplanten, pittoreske dorpen en stranden van zwart zand. Manfriend filmt dit mooie tafereel. Kijk mee naar deze reisvideo, en vergeet niet je muziek aan te zetten. Abonneren op mijn YouTube kanaal is lief, we zijn van plan nog veel meer met film te gaan doen naast de complete reisvideo’s!

Lees ook mijn andere artikelen over Tenerife en Gran Canaria: zes must do’s & een reisverhaal. 

Beach Life, DESTINATIONS, Europa, Gran Canaria, Nature, Outdoor Adventure, Spanje, Tenerife, TRAVEL, Travel Category, TRAVEL MOVIES, Travel Movies

Leave a reply

62 comments

 1. Denise 23 januari, 2015 at 07:09 Beantwoorden

  Ha lieve Laura, wat een mooie beelden weer. Gewoon jouw video kijken is de ultieme manier om even te ontspannen. En weg te dromen. Ik vond Las Palmas ook heel mooi, de zandduinen ook, en vooral ook het binnenland van Gran Canaria. Ik was er een jaar geleden. Tenerife heb ik nog niet gezien (ik heb er alleen een tussenlanding gemaakt) maar dat staat ook al jaren op mijn lijstje (op de vakantiebeurs heb ik een hele mooie folder meegenomen). Ook Lanzarote en Fuerteventura wil ik nog zien. In het minder toeristische La Palma was ik al wel eens. In een casita met uitzicht over de bananenplantages en de zee. Heel mooi! En het aller- allerliefst wil ik een keer naar La Gomera, dat eiland staat al op mijn lijstje sinds ik lang geleden bij een reisbureau werkte waar we dat veel verkochten. Daar zijn hele mooie groene valleien die zelfs een beetje aan rijstterrassen doen denken.

  • Laura 23 januari, 2015 at 09:05 Beantwoorden

   Lieve Denise, bedankt voor je altijd zo uitgebreide en lieve woorden! :-) Jaaa, ik kan me nog herinneren dat je daar toen was. La Palma, ik ben onwijs benieuwd! Ik vond Tenerife al iets ‘Aziatisch’ hebben. Werd er helemaal gelukkig van.

 2. Denise 23 januari, 2015 at 07:15 Beantwoorden

  O ja, en ik heb op Gran Canaria in dec 2013 ook veel korte video’s gemaakt. Net als op de Azoren, in Tunesië, Egypte, etc. Ik ga ook veel meer met beeld doen. Niet zulke prachtig video’s, maar gewoon puur en rauw zoals het was, video’s van ongeveer 1 minuut, of korter zelfs. Als ik zelf ergens heen ga kijk ik ook vaak even op YouTube of iemand er beeld van heeft gemaakt. Altijd fijn is dat voor een snelle impressie. Dus leuk!

 3. Nadine 23 januari, 2015 at 07:31 Beantwoorden

  Prachtige film weer! Ik maak (samen met mijn vriend) ook regelmatig filmpjes van onze reizen. Jouw films zijn een grote inspiratie en heel fijn leermateriaal :). Thanks dus!

 4. Zo simpel is dan geluk 27 januari, 2015 at 17:41 Beantwoorden

  Mooi gedaan!
  Ik ben een paar jaar geleden nog op Ténerife geweest, maar eigenlijk hebben we toen helemaal niks bekeken. Toen ik klein was heb ik met mijn ouders wel verschillende dingen bekeken op dit eiland, maar daar kan ik me vrij weinig van herinneren.

 5. TRAVEL / 5 x spijt van (op reis) · eighty7 11 januari, 2016 at 19:28 Beantwoorden

  […] In 2012 besluit ik samen met een vriendin een weekje ertussenuit te gaan. We boeken een ticket en verblijf Gran Canaria om daar van de zon te genieten. We genieten met volle teugen, maar achteraf vind ik het wel jammer dat ik niet iets meer van het eiland heb gezien. Zeker na het bekijken van de travel movie van Laura. […]

 6. Lisanne 19 november, 2016 at 09:46 Beantwoorden

  Wat ziet het er allemaal prachtig uit. Ik ga deze zomer naar Gran Canaria met een paar vriendinnen. Ik vind het zelf altijd leuk om een aantal culturele dingen te bezoeken. Heb jij naar aanleiding van deze trip nog tips??

Post a new comment

Lees ook: