TRAVEL / Tip: Booking Now App & fijne slaapplekjes in Nepal

42
Nepal

Wanneer wij een reis maken boeken we een ticket. That’s it. De laatste jaren hebben we onwijs veel backpack reizen gemaakt door verschillende landen. Ik hou er niet van om een reis compleet vastgelegd te hebben. Want wat nou als ik het ergens gewoon heel erg fijn vind? Wat als ik daarom gewoon nog een paar nachtjes extra wil blijven en niet verplicht door moet reizen naar de volgende reservering? Of wat als ik een bestemming vind tegenvallen? Dan reis ik liever verder, maar dat zou zonde zijn van de boeking. Nee, ik ben een spontane reiziger die liever ziet wat er op haar pad komt dan alles van tevoren boekt.

Desondanks, misschien heeft het te maken met dat ik ouder word of het feit dat ik me steeds meer kan veroorloven, vind ik het steeds vervelender om met een zware backpack in de tropische hitte te moeten zoeken naar een goed hostel of hotel. Ik blijf een impulsieve reiziger, dus thuis opties zoeken bleek ook geen goed plan. We hebben bijvoorbeeld wel eens na een lange reis uren moeten zoeken naar een fijn hotel in Bangkok. Vol, vies, te duur – het lukte ons niet. Of die keer dat we midden in de nacht in Amman, Jordanië zijn gestrand. Dit begon me toch een beetje tegen te staan.

Inmiddels heb ik een oplossing gevonden. De Booking Now app!

Booking.com heeft een unieke en super handige app gelanceerd met daarin hun complete aanbod van 580.000 accommodaties wereldwijd. De app is speciaal ingericht voor last minute boekingen, daarnaast zoekt de app automatisch accommodaties voor je op basis van jouw unieke reizigers profiel (gewenste prijsklasse, opties als ontbijt en Wi-Fi, een- of tweepersoonskamer, etc). Je krijgt op basis van je profiel en de aangegeven locatie de meest relevante en beschikbare accommodaties inclusief foto’s en ervaringen van andere reizigers. Daarnaast (en dit vind ik echt super handig) laat Booking Now ook resultaten zien op basis van de locatie waar jij je op dat moment bevindt. Je krijgt vervolgens een exacte routebeschrijving naar de accommodatie. Heel handig wanneer je ergens in een stad bent gedropt en geen idee hebt waar je bent en waar je moet zoeken.

Vorige maand hebben we, tijdens onze reis door Nepal en in Kuala Lumpur, veelvuldig gebruik gemaakt van de app en we zijn op de mooiste plekjes terecht gekomen. Ik weet natuurlijk niet hoe het op dit moment met deze plekjes gesteld is en dat maakt me ontzettend verdrietig. Toch deel ik ze graag met je, want voor mij zijn het mooie herinneringen en ik hoop dat reizigers Nepal nu niet gaan overslaan. Ze hebben het juist nodig. Verder wijs ik je graag door naar deze post. Het is voor mij confronterend om deze foto’s te zien en ik zou het fantastisch vinden wanneer wie dan ook een steentje bij zou kunnen dragen om Nepal te helpen.

Pacific Regency Hotel, Kuala Lumpur

Een erg fijn hotel midden in Kuala Lumpur. Ze hebben een rooftop bar en zwembad, daar hebben we echt heerlijk genoten van het uitzicht over de stad. De kamers zijn ruim en de badkamer enorm.

Australian Camp, Himalaya

Het hoogtepunt. In Australian Camp heb je super basic accommodatie, maar de locatie is fenomenaal. Na een lange trekking arriveerden we op deze berg. Wakker worden middenin de bergen van de Himalaya, de zon zien opkomen, de witte toppen goud zien kleuren, mijn mooiste herinnering.

Lake Breeze, Pokhara

Een heerlijk ho(s)tel aan de rand van het Phewa meer in Pokhara. We sliepen in een klein stenen kamertje met hangmat, ik hou het meest van dit soort plekjes. Super basic, maar heel kleurrijk en gezellig. De matrassen zijn erg dun, gelukkig konden wij een extra matras krijgen. Hoort er ook wel weer een beetje bij. Fijn plekje.

Lake Side Retreat, Pokhara

Aan de weg langs het meer ligt dit nieuwe paradijsje. Een overnachting waard. Het uitzicht op de bergen vanaf je hotelkamer is prachtig!

Mountain View, Sarangkot

Ons laatste hotel tijdens de trekking. Waanzinnig uitzicht, waanzinnige zonsondergang, heerlijk kamertje. Een mooie afsluiter van de prachtige trekking door de Himalaya. Aanrader. Kijk zelf maar.

Hotel Shanker, Kathmandu

We moesten natuurlijk in het oudste hotel van Kathmandu slapen. Het was alsof ik honderd jaar terug in de tijd ging. De scheve en lage hotelgangen, de prestigieuze buitenkant, de kamer zelf…ik vond het briljant.

Boeddhanath

Rondom Boeddhanath in Kathmandu, Nepal zitten verschillende guesthouses met uitzicht op de waanzinnige stoepa. Ze lijken allemaal op elkaar en het is een rustige wijk (behalve de honden ‘s nachts…) om te slapen. Stiekem ben ik de naam van ons hotelletje vergeten, ik ben een slechte blogger. Maar dit uitzicht moet toch even gedeeld worden.

Azië, DESTINATIONS, Hotspots, Kathmandu, Nepal, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

42 comments

 1. Sandra 7 mei, 2015 at 12:08 Beantwoorden

  Waarom kende ik deze app nog niet? Super handig! Ik maak op reis dus altijd gebruik van de standaardapp van booking.com, maar dit gaat nog net een stapje verder. Yay! Klinkt goed! Ik reis op dezelfde manier, dus ben super benieuwd naar deze app. Die ga ik over twee weken eens uitproberen. Thanks voor de tip!

 2. Merel 7 mei, 2015 at 12:31 Beantwoorden

  Allereerst: wat een prachtige foto’s. Vreselijk pijnlijk om niet te weten hoe deze plekken er nu uitzien. Maar juist heel mooi dat je op deze manier de herinnering houdt. Die app is enorm handig! Ik gebruik hem ook!

 3. Marijke 7 mei, 2015 at 14:01 Beantwoorden

  Tof, bedankt voor de tip! Zo’n app is ideaal voor mensen zoals mij die een bloedhekel hebben aan lange reisvoorbereidingen. Lang leve spontane plannen op reis! :-)

 4. Ester 7 mei, 2015 at 14:46 Beantwoorden

  Wegdromen bij je foto’s :-)

  Qua vooruitplannen doe ik ook nooit zoveel. Over het algemeen kan ik ook altijd wel last-minute een slaapplek vinden. Al is er een weekend in augustus waar in het in Frankrijk vrijwel onmogelijk is om wat te boeken – daar kwamen wij ook pas ter plaatse achter, na 6 uur rijden naar het hoekje van Normandie. Na zeker 25 plekken gebeld te hebben vonden we eindelijk pas wat!

  • Laura 7 mei, 2015 at 15:05 Beantwoorden

   Ja, heel wat foto’s <3! Haha ah, dat is balen! Ik merk het vooral in Azië. Er is juist zoveel en verschilt zo in kwaliteit, dat ik dit toch wel heel handig vond!

 5. Kimber - Reisgenie 7 mei, 2015 at 19:36 Beantwoorden

  Waaaaauw, die foto’s vanuit Australian Camp (L)! Ik kan me heel goed voorstellen hoe je je daar voelde, lijkt me geweldig mooi. Wij hadden vlak voor de ramp zo’n beetje besloten om volgend jaar naar Nepal te gaan en twijfelden of we dit door moeten zetten. Maar je hebt gelijk: juist nu moeten we allemaal blijven gaan.

 6. Jessica 7 mei, 2015 at 20:18 Beantwoorden

  Handig app! In alle vrijheid is inderdaad heerlijk, maar soms is het ook fijn om niet uren met een backpack rond te moeten sjouwen, op zoek naar een simpel/betaalbaar/geschikt hotel. Jammer dat die er nu alleen nog maar voor de iPhone is :( En wat een prachtige foto’s weer <3 Ik snap dat je die met gemengde gevoelens bekijkt.. Maar fijn dat je de schoonheid van Nepal met ons kan en wil delen :)

 7. Food Love and Happiness 8 mei, 2015 at 08:59 Beantwoorden

  Wauw Laura, wat heb je toch weer een mooi stukje van deze prachtige wereld bezocht! Zou het je graag nadoen, even helemaal lekker tot rust komen en mezelf verrijken met nieuwe ervaringen en invloeden.
  Goede tip voor de app trouwens! Eéntje om te onthouden!

 8. Maire 8 mei, 2015 at 10:09 Beantwoorden

  Dit klinkt zo handig! Wij reizen een beetje op dezelfde manier, maar soms word je idd een beetje moe van de zoektocht naar een hostel, vooral als je op een onhandig tijdstip aankomt. Zo liepen wij een keer uren door een stadje in Bali ‘s nachts omdat het maar niet wilde lukken, haha. Ga deze app dus mooi uitproberen in Tanzania komende zomer! Thanks voor de tip!

 9. Jolein 8 mei, 2015 at 10:51 Beantwoorden

  Gelijk de booking now app even gedownload en bekeken en wow, wat handig! Die gaan wij straks vast en zeker veel gebruiken. Bedankt voor de tip!

 10. Eva 8 mei, 2015 at 12:17 Beantwoorden

  Wat een fantastische plekjes hebben jullie ontdekt zeg, wauw! Heel erg mooi, lijkt me ook heel pijnlijk om nu niet te weten hoe het met die plekjes gaat en hoe ze er uit zien.. :( Wel echt een hele fijne tip, die gaan we over een paar weken uitproberen! :)

 11. Caro 8 mei, 2015 at 13:15 Beantwoorden

  Wauw wat een prachtige accomodaties! Vooral die met het uitzicht op de Himalaya. Ik kan me voorstellen dat het pijnlijk is om erover te schrijven, maar het lijkt mij zo’n ontzettend mooi land! Ik kijk uit naar meer Nepal posts!

 12. Tessa | 52druppels.nl 8 mei, 2015 at 16:37 Beantwoorden

  Hey grappig… Ik vind het juist irritant dat ik een ho(s)tel moet zoeken die ik wel geboekt heb. Loop je twintig andere voorbij waar je ook best had kunnen pitten, maar moet je per se die ene zien te vinden…
  Wel super mooie plekjes dit trouwens, ik ben meer van de ranzige hokjes, da’s zo leuk voor het verhaal als je terug thuis bent, haha! ;-)

  • Laura 8 mei, 2015 at 17:16 Beantwoorden

   Haha! Deze app maakt dat juist heel easy met navigatie. Mijn ervaring is dan steeds dat ik die twintig bij langs ga, of vol, of vies, kamers checken, niet goed, etc. Nu zie je precies waar je in de buurt bent en welke een goede review heeft, foto’s, etc.

   Haha ja, ik ken het. Heb stapels van die verhalen, hahaha. Wij zijn ook vieze backpackers. Maar kunnen ons steeds meer veroorloven en dan is fijn slapen wel leuk. En ik slaap her en der ook voor m’n werk, nog fijner!

 13. Meilan 8 mei, 2015 at 17:44 Beantwoorden

  Ooooh, die app moet ik onthouden. Voorlopig lopen we nog te zoeken naar een geschikte overnachtingsplaats (gelukkig is dat altijd een hoogtepunt voor de dochter), maar voor ons laatste hotel in Bangkok hebben we wel beroep gedaan op internet. Alleen geen IPhone hier, dus nog even afwachten.
  Prachtige foto’s, Laura!

 14. Naomi 9 mei, 2015 at 11:10 Beantwoorden

  Na mijn studie ga ik reizen en dan wil ik ook naar Nepal. En jouw verhalen maakt het alleen maar meer dat ik er heen wil. Ik denk dat ik dan ook maar deze app ga downloaden, ongepland reizen, een uitdaging maar o wat klinkt het leuk!

 15. Lizet 13 mei, 2015 at 06:45 Beantwoorden

  Ik had nooit zulke mooie en luxe hotels bij Nepal verwacht! (waarom weet ik niet, zag gewoon gezellige, kleine hostels voor me) Dit soort stukken moet je vaker doen, leuk om al die verschillende accomodaties te zien. :) Die app lijkt me handig, maar is het ook voor hostels? Ik heb nog steeds niet een hotel-budget, haha.

  • Laura 13 mei, 2015 at 08:16 Beantwoorden

   De prijzen van hotelletjes liggen er super laag! :) Lake Breeze is ook een hostel. Er staan wel cottages en hostel-achtige accommodaties tussen, maar alles is er zo betaalbaar dat wij hostels afgewisseld hebben met leuke hotels! Je hebt er ook niet echte hostel-hostels (snap je?) maar meer kleine hotelletjes.

   EN HEY TOT STRAKS!

Post a new comment

Lees ook: