TRAVEL / 10 reisfoto’s: diertjes

54

Fotografie is een uit de hand gelopen hobby van mij en mijn vriend. Het is onderdeel van zijn werk, en inmiddels ook van de mijne. Ik vind het fantastisch om vast te leggen wat ik zie en dat te delen. Ik begon ooit met een Fuji Finepix 65S, inmiddels fotografeer ik met een Canon 550D met wat extra lenzen. Ik smacht al maanden naar een nieuwe camera, niet alleen voor de foto’s – maar ook om nog mooiere reisvideo’s te kunnen maken. En nieuwe lenzen. De Canon 50mm 1.4 zit al in mijn winkelmandje bij de Otto (handig, ik heb nog een bon liggen en kwam erachter dat ze ook dat soort dingen verkopen). Nu die 5D mark III nog. Iemand een geldboom?

Ik vind het ook heerlijk om door mijn mappen met foto’s te bladeren. Even terug te gaan naar daar waar ik was. Herinneringen ophalen. Momenten voor de geest halen, geuren terughalen en met mijn ogen dicht kleuren te visualiseren. Luisteren naar verhalen van mensen in een taal die ik niet versta. Zand tussen mijn tenen, een bloem in mijn haar. Al maanden wil ik ze bundelen, maar het komt er niet van. Een ideetje borrelt op. Elke maand tien reisfoto’s delen. Ik hou van fotograferen, maar in deze blogposts hoeft het niet om de perfecte foto te gaan. De foto’s in Zuid-Afrika zijn zelfs met mijn oude cameraatje genomen. Als ze maar veel voor mij betekenen. En dat doen ze.

Goed, de kick-off – foto’s van dieren. Omdat ik op reis (en thuis) alles met een vacht (en zonder ook eigenlijk) moet aaien. Omdat ik dierensnoepjes mee neem op reis om alle dieren even te verwennen. Ik kan met een bloedserieuze blik iets vertellen – zodra er een kat in mijn ooghoek verschijnt gil ik als een vijfjarige ‘POESCH!’ en bespring ik het dier in kwestie. Tien foto’s, dit keer van diertjes, gemaakt tijdens de reizen van de afgelopen jaren.

Toen ik in Zuid-Afrika woonde kwam ik deze groep olifanten tegen. Ik werd toen opgeleid tot junior ranger, dus mocht dagelijks met de mooiste dieren werken. Een droom. Het waren er tientallen, lekker aan het kliederen in een modderpoel.

39

Ook tijdens mijn Zuid-Afrika avontuur. Een luipaard zien stond op mijn bucket list, en in Afrika is het me gelukt (heeft een paar maanden geduurd). Prachtige en krachtige dieren.

41

Zwemmen met walvishaaien stond ook hoog op de lijst, en hier zwem ik met een groep gentle giants. Een bijzondere ervaring.

Whalesharks

Waterbucks zijn enorm aandoenlijk (pluizig en onhandig) en tijdens een mooie zonsopgang liet dit stel hun mooie ronde billen van de mooiste kant zien. Het licht in Afrika is zo waanzinnig.

52

Knuffelen met een olifant in Indonesië. Op een ecologisch verantwoorde manier uiteraard.

83

Dit babyaapje in Laos heeft mijn hart gestolen.

193

Nog zo’n punt (maar dan een hele hoge) van mijn bucket list: orang oetans in het wild zien. En ja, voor mijn neus in de jungle van Sumatra: mama en haar kind. Tranen met tuiten.

69

Geen woorden nodig.

54

Het bijzondere aan deze dieren is dat ze én de oudste primaten ter wereld zijn, én bijna uitgestorven zijn. Erg mooi om ze dan toch te mogen aanschouwen in de Filipijnen.

Tarsier

Mijn grote vriend Kameel in de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Na twee dagen waren we de beste vriendjes.

Kameel Jordanie

TRAVEL, Travel Category, Travel Tips & Inspiration, Wildlife

Leave a reply

54 comments

 1. Nikki 13 augustus, 2014 at 19:27 Beantwoorden

  Dat aapje op je schoot, hoe cute! Dat primaatje van de een-na-laatste foto lijkt zich er sterk van bewust te zijn dat ‘ie bijna uitgestorven is, wat een lieve grumpyhead. <3

  • Laura 13 augustus, 2014 at 19:31 Beantwoorden

   HAHA ja inderdaad! Ze plegen ook zelfmoord als er teveel lawaai is. Gaan ze met hun hoofdje net zo hard tegen de boom aan rammen….meh. Zijn ook de kleinste primaten ter wereld!

 2. Lizet 29 augustus, 2014 at 20:27 Beantwoorden

  Leuk idee! En hele leuke foto’s. Nieuwe dieren zien en ontdekken, en vooral aaien, is ook een van mijn grootste hobby’s (tijdens reizen).

  Ik probeerde in Simon’s Bay (Kaapstad) een keer een pinguïn te aaien, maar nadat hij naar me begon te blazen als een kat, durfde ik niet meer, haha!

  Ben erg benieuwd naar je volgende 10 foto’s. :)

Post a new comment

Lees ook:

LIFESTYLE / Fruitkistjes kast

We zijn druk aan het klussen en bouwen en schuiven en verven en knallen in ons nieuwe paleis, en één van de dingen die al ...