TRAVEL / The road trip series I: ons eigen mooie eiland Texel

57
road trip Nederland

Wat zijn we gelukkig met onze mooie oldtimer. Jarenlang een hippiedroom en plots staat ze voor onze deur. Onze eigen Volvo Amazon. Al vliegen we nog elke maand van Nepal naar Jamaica en van Formentera naar Japan, het is nu ook tijd om nu ons eigen kikkerlandje te gaan ontdekken. Zelfs om de hoek valt nog veel moois te zien. De afgelopen maand hebben we weer fijne plekjes bezocht met onze Volvo en ik introduceer daarom een nieuwe rubriek: The Road Trip Series. Wat zien we samen met onze oldtimer? Waar rijden we naartoe? Wat zijn de tips in eigen land? 

TEXEL HERE WE COME

Met een glimlach stappen we in de auto en vertrekken we naar Texel. Op dit eiland ben ik nog nooit geweest. Shame on me. Onderweg beseffen we weer dat we toch echt een oldtimer hebben. We razen over de snelweg omdat de boot bijna vertrekt en komen er te laat achter dat we bijna geen brandstof meer hebben. Tot twee keer toe leidt de GPS ons naar een tankstation zonder LPG en tot onze grote schrik rijden we op de afsluitdijk af. Zonder brandstof op een ellenlange weg omgeven door water rijden stond niet helemaal op de planning. We houden ons hart vast…

Gelukkig zien we, al pruttelend, halverwege een tankstation mét LPG. Saved by the gas! Hadden we bijna de wegenwacht moeten bellen. We hebben een oldtimer dus we zijn vaste klant. Gelukkig is de ANWB niet duurder voor een oldtimer terwijl we ze toch echt best vaak nodig hebben. Ik wil eigenlijk naar Italië met onze Volvo en we zijn gedekt voor heel Europa, fijn! Best friends forever.De laatste keer dat we onze goede vrienden moesten bellen waren we op weg om ergens te gaan picknicken en verloren we opeens brokken auto onderweg. Bleek er een boutje losgetrild te zijn. Toen hebben we maar gepicknickt in een woonwijk. Die blikken die we kregen, onbetaalbaar. Zie eerste foto.

Goed, dit keer zijn we veilig. We haasten ons naar de laatste boot naar Texel en ik laat alles los op de boot terwijl meeuwen rakelings langs mijn hoofd vliegen en het strand van Texel in de verte lonkt. We slapen in het Greenside Hotel aan de rand van De Koog. De kamers zijn pas vernieuwd en ik ben vooral onder de indruk van de badkamer. Hallo bubbelbad en zonnedouche! We krijgen een warm welkom en besluiten te gaan eten bij restaurant Wambinge. Een absolute verrassing! Ze gebruiken lokale producten van het eiland en hebben veel te vertellen. Ik heb in tijden niet zo goed gegeten én gedronken en de bediening is fantastisch. Ietwat aangeschoten rollen we ons zachte bed in en slapen we heerlijk.

De volgende dag genieten we van alles dat het eiland biedt. Den Burg is prachtig en zit vol gave lifestyle en interieurwinkeltjes. We toeren van strand naar strand, kopen de leukste vlieger ooit (een MEEUW!) en ik kan niet stoppen met het knuffelen van alle lammetjes. Instant happiness. We rijden ongedwongen rondjes op het eiland, zien klaprozen dansen in de wind, tientallen vrolijk stampende meeuwen, pluizige konijntjes en wapperend duingras. We delen heerlijke kleine gerechtjes bij restaurant Schoutenhuys en genieten van het eiland, de ongedwongen sfeer en elkaar.

Ik voel nog steeds het zand tussen mijn tenen kriebelen. Ik heb een zwak voor eilanden en dit is de perfecte island escape in eigen land.

Texel, wat ben je FIJN. Kijk maar.

ANWB Wegenwacht

road trip NederlandHotelgroep Texel

TexelHotelgroep Texel Hotelgroep Texel Hotelgroep Texel Hotelgroep TexelTexelTexel Texel Texel

Beach Life, DESTINATIONS, Europa, Nederland, Texel, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

57 comments

 1. Sandra 21 juli, 2015 at 19:39 Beantwoorden

  Jaaa roadtrippen! Mijn favoriete manier van reizen en daarom vind ik het ook altijd leuk om het bij anderen te lezen. Heerlijk eiland is Texel hè? Ik moest lachen om de picknickfoto, maar wat maakt het uit waar je bent als het je gelukkig maakt? Fijne rubriek!

 2. Tasja 21 juli, 2015 at 20:57 Beantwoorden

  Wat een mooie foto’s! Heb gelachen om de picknick :p en de lammetjes zijn echt veel te cute. Goede reden om eens Texel te bezoeken, ben er nooit geweest :o

 3. diana 21 juli, 2015 at 21:24 Beantwoorden

  weer prachtige foto’s! zoals altijd haha. Dat eten ziet er wel echt heerlijk uit zeg!

  ik ben het trouwens niet met je eens over texel. ik was er anderhalve week geleden, en wat viel dat tegen zeg. Het enige positieve aan het eiland vond ik dat ik mijn eigen woonplaats nu iets minder haat. het kan dus nog erger, dacht ik.. Maar ik ging er ook heen om parachute te springen, en dat was wel helemaal geweldig, en maakte dus alles goed.
  Ik ben toch meer van de tropische eilanden..

  • Laura 22 juli, 2015 at 04:32 Beantwoorden

   Seriously? Hoe dan?! Hahaha. Prachtige uitgestrekte stranden, weilanden vol diertjes, hele leuke dorpjes…

   Ik ben ook van de tropische eilanden, maar ik kan na mijn vele reizen over de wereld (en 4x in het buitenland gewoond) Nederland ook waarderen. Het is een mooi stuk Nederlands natuur.

   • diana 22 juli, 2015 at 08:43 Beantwoorden

    haha ik denk dat het vooral komt door waar ik zelf vandaan kom. ik woon zelf in zo’n klein boerendorpje met alleen maar weilanden eromheen. en vind het echt verschrikkelijk. texel is gewoon net een beetje zoals hier maar dan nog meer weilanden.

    • Laura 22 juli, 2015 at 11:29 Beantwoorden

     Hahaha, ik heb ook tot mijn 17e in zo’n klein boerendorpje in Groningen gewoond…Ik ken het dus! :D Toen vloog ik ook snel de wijde wereld in, maar nu ik ouder ben, in het buitenland en grote metropoles gewoond heb en veel reis heb ik Nederland echt wel leren waarden…Vind het nu echt mooi om te zien dat Nederland ook z’n charme heeft.

     • diana 23 juli, 2015 at 07:46

      ja je hoort dat echt van heel veel mensen die in het buitenland wonen of gewoond hebben dat ze Nederland veel meer zijn gaan waarderen. Ik ben heel benieuwd of ik dat uiteindelijk ook ga doen. Ik kan het me nu namelijk helemaal niet voorstellen haha. Maar je weet nooit. Misschien verlang ik straks wel naar al die weilanden vol koeien en mais haha.

     • Laura 23 juli, 2015 at 08:22

      Ben ik ook benieuwd naar! Haha. Ik zou ook liever op een paradijselijk eiland gaan wonen hoor, maar dat betekent niet dat ik Nederland lelijk vind. Ik vind geen enkel land lelijk, alles heeft z’n charme! :)

 4. Merel 22 juli, 2015 at 05:52 Beantwoorden

  Stiekem een beetje jaloers! Ik wil ook weer roadtrippen. Dat is echt het enige dat ik mis van geen auto hebben. (maarja, groene meisjes he… zucht ;) hahahahaj) Oh en verder ben ik best wel jaloers op de vlieger, want hallo, een vlieger in de vorm van een meeuw is gewoon de shit.

 5. Nikki 22 juli, 2015 at 06:10 Beantwoorden

  Texel is prachtig <3 ik kom er heel graag! Vroeger op camping Kogerstrand, om het uitgaansleven van de Koog onveilig te maken, inmiddels meer voor de rust en ruimte. Mooie foto's ook weer, die van jou met dat lam is prachtig!

 6. Malou 22 juli, 2015 at 15:52 Beantwoorden

  Super tof! Ik ben het laatste weekend van augustus op Texel, want twee van mijn vriendinnen zijn kunstenaar en hebben in opdracht voor een dorp op Texel een kunstwerk gebouwd en de opening is dat weekend =] Ik ben er nog nooit geweest dus ben erg benieuwd! Alle andere waddeneilanden wel dus dat is wel tof, om nu met Texel de vijfde aan het rijtje toe te kunnen voegen. Terschelling heeft het meest mijn hart gestolen!

 7. Kim 22 juli, 2015 at 19:59 Beantwoorden

  Wowie, mooie foto’s zeg! Ik lachte me echt kapot om die meeuwenvlieger. Ik dacht namelijk letterlijk de hele tijd dat het een echte meeuw was die toevallig het beeld in vloog, tot ik een eerdere reactie las. Toen viel het kwartje pas whaha. Ik wil toch eens een weekendtrip naar Texel maken, of één van de andere eilanden. Zo lekker dichtbij en toch anders!

 8. Malou 23 juli, 2015 at 11:23 Beantwoorden

  Wat mooi zeg! Ik ben ook nog nooit op Texel geweest. Sowieso ga ik eerder naar het buitenland dan dat ik in Nederland ergens naartoe ga. Best zonde eigenlijk.

 9. Ester 24 juli, 2015 at 07:41 Beantwoorden

  Wat een foto’s weer, wow!

  En wat een tof idee zo’n retro picknickmand :-) Match met jullie auto. Het is echt een plaatje, maar zulke oude auto’s hebben helaas veel brandstof nodig…

 10. Meilan 25 juli, 2015 at 08:27 Beantwoorden

  Wat een prachtig tripje! Het lijkt me allemaal zo mooi en leuk, maar beiden houden we helaas niet van autotripjes. Misschien moeten we het toch maar eens gewoon DOEN! Springen in het diepe! Haha ;-)

 11. Sabrina 31 juli, 2015 at 07:13 Beantwoorden

  Wat is Texel toch mooi! De laatste keer dat ik er was was kamp groep acht, dus alweer even geleden, haha (: Hele mooie foto’s en ik blijf je auto echt geweldig vinden!

 12. Lizet 10 augustus, 2015 at 18:11 Beantwoorden

  Die klaprozen! De vlieger! Die lammetjes! Die klaprozen! Die waddeneilanden zijn ook echt heel fijn he, echt zo typisch Hollands uitwaaien. Al is Terschelling echt my all time favorite!

 13. Laura 12 augustus, 2015 at 14:49 Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s! Ik kom al jaren op Texel omdat mijn moeder er vandaan komt, maar door deze foto’s krijg ik er weer helemaal zin in. Om te eten is Vincent City Lounge ook een goede tip :-) Ik ga de volgende keer zeker langs bij Wambinge. Had er nog nooit van gehoord; weer iets nieuws!

Post a new comment

Lees ook: