TRAVEL / De Filipijnen: El Nido, Palawan

56

Lieve El Nido,

El Nido, El Nido, El Nido…Je zit nog steeds in mijn hoofd. Ik kan je niet loslaten en ik droom nog steeds over je. Je bent te mooi om te vergeten, te puur om vrij te laten en te prachtig om ons geheim niet te delen. Ik zag je en ik viel voor je. Keihard in je kleine straatjes, terwijl de groene bomen op me neerkeken. En toen ik opkeek zag ik ze…je schitterende bergen. Ik ben verliefd op je, El Nido. Tot over mijn oren. Op de vele vrolijke tricycles die door je hart rijden. Op je hectische aard, maar laid back uitstraling. Op de zee aan je voeten, met haar duizend tinten blauw. Op hoe je bent ingesloten door prachtige karst bergen. Op je zonsondergang. Op hoe jouw bergen zich van niemand wat aantrekken, en in zee door blijven gaan met omhoog rijzen. Op je grillige vormen met messcherpe randen, op je baaien met verborgen witte stranden. Je bent een speeltuin, met al je eilandjes, maar wel één van de mooiste die ik ooit heb gezien. Ik krijg er nog blosjes van. Besef je wel hoe fenomenaal mooi je bent?

Je was zo zacht en zonnig en warm. Zo warm dat de zweetdruppeltjes van mijn voorhoofd, via mijn neus, op je huid vielen. Ik krijg het er nog warm van, moet ik je eerlijk zeggen. De zon is je muse, de bergen zijn je kracht en de zee is je bloed. Je leeft en elektriciteit heb je niet nodig, daar ben je puur genoeg voor. En je bent zo moeilijk te bereiken, ik heb er een hele dag over gedaan. Hard to get noemen ze dat ook wel, toch? Vanuit Port Barton met een boot over de zee naar San Vincente, vervolgens door ongerepte natuur en over zandwegen, in volgeladen bussen die om de minuut in kleine dorpjes stoppen. Ik denk dat ze het ook spannend vonden. Het moment van jouw overwinning nog even wilden uitstellen. Misschien had jij er zelf wel iets mee te maken, je zorgde ervoor dat we je tijdens een magische zonsondergang hebben ontmoet. Met jouw perfectie kan dit geen toeval zijn. En toen gebeurde er iets. En ook bij jou, geloof ik. Hoop ik. Je hebt me. Als je eenmaal in je web verstrikt raakt, ben je gevangen voor het leven. En de gevangenen die je hebt vergaard, de locals, zijn prachtig. Je maakt ze puur, dankbaar en ze hebben niet meer nodig dan jou. Daarbij heb je ook menig backpacker weten te versieren. En dat is prima. Ik zou net zoals zij ook gewoon nooit meer weg willen. Het hele eiland Palawan is een wonder, maar jij bent meer dan dat. Sla mij maar in de boeien.

Je bracht me naar een hoogtepunt. Dat hoogtepunt bestond uit de boottochten langs je vele onbewoonde eilandjes. Dat zal ik ze later laten zien, ik beloof het je, maar ik zal ze een voorproefje geven via de laatste foto. Dat verdient een eigen verhaal. Ik heb je op je mooist vastgelegd, daar buiten in het azuurblauwe water. Maar eerst deel ik je ware aard, El Nido. Ik laat je zien, gewoon zoals je bent. Een prachtig, bijna onbereikbaar dorpje met gelukkige mensen, een sfeer waarmee je ze om je vinger windt en waanzinnige, waanzinnige, waanzinnige natuur. Helaas ben ik ontsnapt. Je keek even niet, en ik moest mijn vlucht halen. Het spijt me, El Nido. Had ik nou maar naar mijn hart geluisterd…

Liefs,
Laura

El Nido town

El Nido Corong Corong

El Nido town

Island Front Cottages El Nido

Island Front Cottages El Nido

El Nido town

El Nido town

Island Front Cottages El Nido

Island Front Cottages El Nido

Island Front Cottages El Nido

El Nido Corong Corong

El Nido Corong Corong

El Nido Corong Corong

Preview, shhhht…

El Nido Island Tour

Azië, Beach Life, De Filipijnen, DESTINATIONS, Nature, Palawan, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

56 comments

 1. Malou 26 juni, 2014 at 20:01 Beantwoorden

  Als jij schrijft is het alsof ik echt op die plek ben!
  En wat een supermooie foto’s weer.

  De Filipijnen komt erbij op m’n “to visit” lijstje.

 2. Bart 9 oktober, 2014 at 15:27 Beantwoorden

  Kom ik via google weer op jouw site en wat een leuke post weer :) Had nog niet verder gekeken maar je bent op aardig wat plekken geweest. Zelf ga ik in Mei naar Azië voor 3 weekjes. Welk land zou je aanraden? (mix van cultuur en natuur)

 3. Christien 3 januari, 2016 at 15:15 Beantwoorden

  Beste Laura,

  Super je blogs te lezen ter inspiratie. Ik mag over 6 weken die kant op. Mag ik vragen in welke accommodatie je sliep op El Nido.

  Groetjes,
  Christien

Post a new comment

Lees ook: