TRAVEL / TAG – mijn 25 random travel facts

64
Walvishaaien

Ik loop altijd een beetje achter. Zo staat deze 25 reisweetjes tag al een tijd op mijn to-do lijstje. Neem deze tag gerust over, ik vind het ook ontzettend leuk om jullie travel facts te lezen. Het enige probleem dat ik heb is dat ik altijd een beetje lang van stof ben…

1. Ik woonde vier keer in het buitenland

Ik heb vier keer in het buitenland gewoond, steeds een half jaar of langer. Ik woonde in Griekenland (17 lentes jong), Londen (18), Zuid-Afrika (20) en in Parijs (21). Als jong meisje stond ik dus al vroeg op eigen benen, klaar om de wereld te ontdekken. Ik werkte, woonde en reisde alleen rond op de plekken waar ik me bevond. Inmiddels ben ik 26, het is vreemd om te beseffen dat deze momenten zo lang geleden zijn. Ik heb er in ieder geval onwijs veel van geleerd, mezelf leren kennen, mezelf tegengekomen en ik kwam elke keer een stukje anders terug. Een beetje wijzer, een beetje wereldser en vooral met stapels nieuwe reislust.

2. Ik hou van vliegen

Ik ben echt dol op (lang) vliegen. Ik kan me echt verheugen op een lange vlucht. Ik vind het heel bijzonder om te beseffen dat je zo’n eind vliegt en over welke landen je heen vliegt op weg naar je bestemming. Vooral als je hier wat van ziet. Zo hebben wij enorme vuren zien branden, bergtoppen door de wolken zien pieken, ellenlange rivieren gevolgd, en een zonsondergang vanuit een vliegtuig is magisch. Ik vind het fijn om je eigen plekje voor een aantal uur te creëren. Boekje mee, muziekje aan, een nieuwe film kijken, praten met vreemden, even de oogjes dicht…en je vooral verheugen op de mooie reis die komen gaat, ofwel de herinneringen koesteren die je hebt gemaakt tijdens de terugvlucht. Wijntjes bestellen bij het leven, en ook al is het eten niet altijd even lekker – zelfs daar verheug ik me op. Ik hou dat gedeelte nauwlettend in de gaten. Zo ben ik gek op de stickers van Emirates: ‘wake me up for food’. Ik verzamel ze en plak er zo’n 3 op de stoel voor me. Yep, guilty pleasure.

3. Ik leef nog

En dat is soms echt een wonder. Ik ben soms ontzettend enthousiast en impulsief en soms ook een tikkeltje naïef, al brengt dat me vaak wel op de mooiste plekken. En ook vooral heel onhandig. Zo ben ik bijna van een waterval afgegleden, gingen we midden in de nacht gewoon mee met een vreemde naar z’n huis in Amman, vergaten we een keer onze backpacks na een landing en mochten we ze bijna niet meer ophalen, steek ik regelmatig drukke en chaotische straten over zonder te kijken, vertrouw ik op iedereen, stap ik de meest gammele bussen in en bootjes op, spring achterop de brommer bij een (wat de meest enge brommer rit ooit bleek) en ga zo maar door.

Verlaten

Waterval

4. Ik ken Frankrijk op mijn duimpje

Vroeger vertrok ik elke zomer met mijn ouders en broer in de auto naar Frankrijk. Ik denk dat ik inmiddels bekend ben met alle dorpjes en gebieden. We trokken de hele zomer zo’n 5 weken door het land, en dan verkasten we elke week naar een nieuw gebied – van de Atlantische Oceaan naar de Alpen naar de Middellandse Zee naar Bretagne en dan nog een paar dagen aan de rivier. Het waren fijne en actieve vakanties waar ik warme herinneringen aan heb. We zagen ontzettend veel van de omgeving, wandelden uren in de bergen of langs de kust, verkenden dorpjes en picknickten elke dag midden in de natuur met stokbroodjes en kaasjes die ik zelf mocht uitzoeken in de supermarkt. Daar heb ik vast het willen ontdekken aan overgehouden, de wil om de omgeving te verkennen in plaats van elke dag op dezelfde stoel te blijven zitten.

Mama

5. Ik heb een tattoo die staat voor mijn reislust

Als ik nog 25 feitjes zo doorga wordt het een boekwerk, ik zal het wat korter houden. Ik heb een tattoo op mijn rug, een grote mandala met een kompas erin verwerkt. Hij staat echt voor mij en mijn reislust.

Tattoo

6. Reizen en liefde

Ik ben een beetje impulsief, ook wat reizen betreft. Als ik een goedkoop ticket zie boek ik het, als ik per direct op een vlucht kan stappen doe ik het. En mijn vriend is net zo. Zo kende ik mijn vriend drie weken toen we samen vijf weken naar Azië vertrokken. We bleken beide dol op reizen, ik had 6 weken tussen twee banen en we besloten gewoon te gaan. Geen betere manier om elkaar te leren kennen, toch? Het pakte meer dan goed uit en we zijn nog steeds ontzettend gelukkig samen. Ik vind het dan ook het allerfijnst om met hem te reizen en de mooiste momenten met hem te delen. En zijn we hier niet lief? Wat zijn we veranderd in 2,5 jaar tijd!

Eerste reis

7. Mijn eerste ontmoeting met Azië

Mijn eerste ontmoeting met Azië was in 2012, voorgenoemde reis. We boekten enkel een ticket en maakten op eigen houtje een prachtige reis door Singapore, Kuala Lumpur, Sumatra, Bali en de Gili Eilanden. Ik was verkocht, en sindsdien maken we elk jaar een lange reis door Azië. Zo vertrokken we vorig jaar richting Thailand, Laos en Cambodja en dit jaar reisden we door de Filipijnen. En volgend jaar? Ik wil wel erg graag terug naar Indonesië, ik kijk ook heel erg uit naar weer een lange, ongedwongen reis. Al die persreizen zijn fantastisch, echt. Ik ontdek de plekjes daar zoals ik het altijd doe – maar het blijft werk en het zijn vaak korte en vol geplande reizen.

69

8. Ik word wel eens ziek

Azië is ook de plek waar ik tot twee keer toe doodziek ben geworden. In Thailand en in de Filipijnen. Nou wil ik jullie niet bang maken, maar dat was geen pretje. Desondanks reis ik toch nog steeds met alle liefde af naar Azië.

9. Geluk is een reis

Ik ben het allergelukkigste meisje van de wereld als ik reis, en daarom knijp ik mezelf elke dag weer even – het is alsof ik droom. Tijdens een reis voel ik me vrij, blij, mens, Ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken en reis de hele wereld rond. Dat deed ik natuurlijk al, maar dat het nu mijn werk is heb ik nooit durven dromen. Ik moet zelfs heel veel reizen afslaan door de drukte, maar ben zo dankbaar dat ik zo’n twee keer per maand weer een nieuwe plek mag ontdekken. Zo. Fijn.

10. Ik ben een junior ranger

Toen ik in Zuid-Afrika woonde heb ik o.a. een studie Wildlife Management gedaan. Dat was een droom die uitkwam. Maandenlang leerde ik alles over flora & fauna, woonde ik midden in een wildlife park zonder enige voorzieningen, was ik elke dag omringd door prachtige natuur en werkte ik dagelijks met de meest bijzondere dieren. Ja, ik ben officieel een junior ranger en ik zou maar wat graag terug gaan om daar in een park te gaan werken.

Leeuw Afrika

11. Reizen op z’n Laura’s

Ik heb op Birkenstocks de Tafelberg beklommen. Eigenlijk zou ik hier een serie van moeten maken (reizen op z’n Laura’s).

12. Ik hou van avontuurlijke reizen

Ik ben dol op avontuur en ik ben steeds op zoek naar de mooie, bijzonder en extreme momenten. Van slapen op de grond in de jungle van Sumatra tot zwemmen met walvishaaien, van de hoogste bungeejump van de wereld tot helpen in een weeshuis.

Bungee

Walvishaaien

13. Ik blog al 8 jaar over reizen

Tijdens het reizen stroomt mijn hoofd altijd over. Mooie zinnen, beelden, geuren en kleuren wisselen zich af en ik schrijf dan ook altijd graag in een reisboek tijdens reisjes. Zo ben ik acht (!) jaar geleden begonnen met (reis)bloggen, toen ik voor de tweede keer in het buitenland ging wonen. En ik ben er nooit meer mee opgehouden.

14. Mijn mooiste reis

Ik heb er een hekel aan wanneer mensen vragen wat mijn mooiste reis is geweest. Een logische vraag, maar ik heb er geen antwoord op. Elke reis heeft zijn eigen ontdekkingen, momenten, geuren en kleuren en het is onmogelijk om daar een keuze uit te maken. I travel for travel’s sake.

Backpack

15. Ik sta in het plakboek van een Aziaat

Ik sta volgens mij op zo’n 87248734 foto’s van Aziaten. For some reason (oké, ik ben blond en 1.76) willen ze altijd met me op de foto. Blijft hilarisch.

aziaten

16. Ik hou van praten

Één van de mooiste dingen aan reizen vind ik gesprekken met mensen. Of het nu een zorgeloos gesprek met een medereiziger, een diepgaand gesprek met Bedoeïenen in de woestijn, een babbeltje met de eigenaar van een restaurant, een bijzonder gesprek met lokale kinderen of een handen en voeten gesprek met een tandeloze oude man in Laos is – ik kan daar intens van genieten.

Mensen praten

17. Ik reis met een open geest

Mijn vriend en ik zijn niet zo’n stel dat op reis iedereen om zich heen blokt. We vinden het heerlijk samen, maar genieten ook van (bovenstaande) gesprekken met andere mensen en vinden het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en daar eventueel een tijdje mee op te trekken.

18. Ik eet geen vis

Ik durf echt alles te eten (van rare insecten tot hersenen) maar ik lust geen vis. Of schaaldieren. Of wat dan ook uit de zee. Het is niet dat ik het niet wil, ik zou juist heel graag vis willen eten. Het komt er echter altijd direct weer uit. In veel landen loop ik hier tegenaan en moet ik allerlei traditionele gerechten overslaan. Heel jammer.

Vis Lapland

19. Ik word onrustig

Ik word heel, heel heel onrustig als er even niets op de planning staat. Al is het maar een weekendje Brugge. Ik zorg er dus ook voor dat dit eigenlijk niet gebeurt.

20. Ik zoek tranentrekkers op

Tijdens alle reizen, privé en pers, neem ik altijd even een momentje voor mezelf. Dan neem ik alles in me op, ruik, kijk en voel ik, laat ik mijn gedachten even meenemen door de wind. Op zo’n moment besef ik me echt dat ik heel veel geluk heb dat ik dit mag ervaren. Soms laat ik zelfs een traan. Daar komen mijn beeldende reisverhalen ook vandaan. Oké, hieronder deelde ik mijn moment met een poes.

Petra

21. Ik ging naar New York in plaats van naar de Arnhemse dierentuin

Ik heb ooit per ongeluk een reis naar New York ‘gewonnen’ op VakantieVeilingen. Ik zat met mijn vriend op de bank, had zin om dat weekend wat leuks te gaan doen en besloot even te kijken naar een leuke deal (ik zocht dus iets in de trant van een dagje dierentuin). Opeens zag ik een compleet verzorgde reis naar New York met een relatief laag laatste bod en nog drie minuten looptijd. Ik besloot ‘voor de gein’ een iets hoger bod te plaatsen, onder het mom van ‘grapje hoor, daar wordt toch overheen geboden’. Niet dus. We gingen naar New York. Zie hier weer onze impulsiviteit.

New York

22. Ik verdwaal expres

Als ik verdwaal maak ik me nooit druk, dan ben ik alleen maar nieuwsgierig wat de weg me brengt. Ik vind het heerlijk om ergens expres te verdwalen.

23. Ik observeer en eet graag

Ik ben gek op observeren en mensen kijken. Het eerste dat ik doe als ik ergens ben is iets bijzonders te eten en drinken zoeken (een belangrijk onderdeel van onze reizen), ergens gaan zitten en kijken. Gewoon, kijken. Genieten.

Markt

24. Ik vind lange ritten prima

De langste busrit die ik ooit maakte was van Koh Chang (Thailand) naar Siem Reap (Cambodja). Dit duurde zo’n 18 uur. De langste treinreis (15 uur) ging van Bangkok (Thailand) naar Vientiane (Laos) en de langste vlucht weet ik niet precies meer, maar dat moet naar Azië geweest zijn. Nog veel langer in ieder geval, maar erg? Nee, ik vind het echt heerlijk om onderweg te zijn.

Nachttrein

Bus

25. Ik reis graag mee met andere bloggers

Mijn wishlish is oneindig. Er zijn nog zoveel landen en plekken die ik wil ontdekken. Daarom vind ik het ook zo fijn om mee te genieten met anderen of reisboeken te lezen. Ik pluis echt elke reisblog uit en lees bijna alle artikelen op elke reisblog (ik vind jullie allemaal zo leuk!) maar laat dit te weinig weten. Bedankt medereizigers en bloggers, jullie zijn mooie mensen!

Dagboek, LIFESTYLE, Persoonlijk, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

64 comments

 1. Kirsten 16 oktober, 2014 at 13:16 Beantwoorden

  Leuk om te lezen Laura :) Ik word altijd vrolijk van jouw website! Ik herken mijzelf veel in je traveltags haha. Ook altijd onrustig als er niks op de planning staat en bergen beklimmen op Birkenstocks is mij ook niet vreemd :P

 2. Rosanne 16 oktober, 2014 at 13:42 Beantwoorden

  Geweeeldige lijst! Grappig ook, je Frankrijk-verhaaltje. En die foto. Zo heb ik dus ook oneindig veel foto’s van kleine Rosanne in Frankrijk. Bij de Franse Alpen, in piepkleine dorpjes, op de camping. I like! Misschien moet ik ze ook eens delen, haha. Leuk ook om eens iemand te horen die net als ik dol is op vliegen :D Heerlijk he, dat gevoel van avontuur wat dan écht begint!

  • Laura 16 oktober, 2014 at 13:47 Beantwoorden

   Haha aahhh, leuk! Doen, lijkt me leuk voor op je blog! :-) Heb ook mappen vol Frankrijk foto’s, echt van kleine drol tot m’n zestiende. Zo leuk! M’n vader heeft ooit ALLES ingescand, dus dat is helemaal leuk.

 3. Karlijn 16 oktober, 2014 at 15:23 Beantwoorden

  Oh wat heerlijk om te lezen. Het begint meteen weer te kriebelen. Ik heb tot nu toe één jaar in Istanbul en 6 weken in Vietnam ‘gewoond’ en daarnaast vooral binnen Europa gereisd, maar wat hou ik van reizen. Omdat ik nog studeer heb ik niet veel geld om veel te reizen, maar alsnog boek ik liever een reisje dan dat ik nieuwe kleren koop ;)
  Het liefst zou ik na mijn studie gewoon mijn rugzak pakken en erop uit gaan. Misschien doe ik dat ook wel..

  • Laura 16 oktober, 2014 at 16:27 Beantwoorden

   Ik vind het al heerlijk om te lezen dat je toch al op jonge leeftijd in het buitenland hebt gewoond. Alle kansen pakken, het is zo mooi! Ook tijdens je studie, alle stages en minors wat kan ik het buitenland doen, haha. Jaaa, doen!

 4. Eva 16 oktober, 2014 at 20:05 Beantwoorden

  Ik heb deze tag al veel gezien, maar jij bent de enige die me weet te raken. Wat een mooie lijst! Ik hoop nog een keer zo’n impulsieve reis te maken zoals jullie naar New York… Wat een giller!

 5. Debby 17 oktober, 2014 at 03:26 Beantwoorden

  wanneer gaan wij op reis? :D haha, ik word ook onrustig als er niks op de planning staat. maar zal eerst toch echt alles op een rijtje moeten gaan zetten weer eenmaal terug in NL, oef! Leuke post en foto’s, vond het heerlijk om te lezen! Weekendje Arnhem staat op de planning ;)

 6. Malou 20 oktober, 2014 at 11:36 Beantwoorden

  Echt een leuke tag!

  Dat onrustig worden als er niets op de planning staat, is heel herkenbaar.
  En jij veel praten? Dat zou je niet zeggen. Hahaha :p

 7. Lizet 30 oktober, 2014 at 08:17 Beantwoorden

  Random feitjes zijn mijn lievelings! Ik ben net zo impulsief en onhandig, ik ben bijna een oog verloren aan een tak in Zuid-Afrika, haha! (vervolgens kon ik iedereen wijsmaken dat ik door een leeuw aangevallen was)

  Die onrust is bij mij zo groot! Ik sprak iemand die een jaar in Zuid-Amerika heeft doorgebracht en nu ben ik weer aan het bedenken hoe ik het snelst Spaans kan leren en hetzelfde kan doen. En overmorgen wil ik weer naar Marokko, de week erna naar Australië.

  Ok, ik kan ook nog wel even doorgaan, maar ik herken me in zo veel! Leuk dit :)

  Ik vind reizen op z’n Laura’s trouwens een heel goed idee, haha!

 8. Melanie 4 november, 2014 at 12:23 Beantwoorden

  Hahah! Ik herkende een aantal dingen maar moest vreselijk lachen om het stukje over vakantieveilingen! Ik heb dat ook gedaan, een paar keer zelfs:O
  Een super de luxe hotel overnachting in Belgie? Oh daar beiden ze wel overheen hoor. Hoppa, bieding gesloten en ik had gewonnen.
  Een midweekje sneeuw in Oosterrijk; ‘Oh, ik bied wel, dan bieden ze eroverheen.’ Ja forget that! Ook gewonnen.

  Zo kan ik er serieus nog wel een paar opnoemen^^ Hhaha! Heel erg leuk geschreven:D Ik word er vrolijk van en kom zeker vaker terug hier:)

  XoXo Melanie

  • Laura 5 november, 2014 at 18:07 Beantwoorden

   Haha, geweldig hè? Ik heb (ergens maar goed ook) al heel lang niet meer gekeken. Gevaarlijk, haha!

   En leuk dat je terug blijft komen (of heeft dat met mijn mooie man te maken ;) )!

Post a new comment

Lees ook: