TRAVEL / Stush in the Bush, Free Hill, Jamaica – liefdesverhaal op een organic farm

24
Stush in the Bush Jamaica

Overal ter wereld zijn momenten waar je off-the-beaten track, zoals ze dat zo mooi noemen, moet reizen om op de mooiste plekken te komen. Soms vind je zo’n plek bij toeval. Soms zoek je uren met een verkreukelde kaart in je hand omdat je ergens een klein verhaaltje hebt gelezen over een bijzonder moment van een ander. Je hoopt altijd dat het voor jou net zo’n bijzondere ervaring zal worden. Zo’n plek waar je je geborgen voelt. Thuis. Zo’n plek waar je je verdriet even los kan laten, waar de wind het meeneemt en nooit meer terug zal blazen. Zo’n plek waar je dromen, misschien eventjes ver weg gestopt, je harder roepen dan ooit. Een plek die je raakt. Stush in the Bush is zo’n plek.

Stush in the Bush is een verhaal van de liefde. Het is Jamaica. Het is de vermenging van Rastafari en chique. Het is de liefde van moeder natuur en de liefde voor lekker eten. Het is het eerste en laatste ingrediënt op elke fles, in elke maaltijd, in alles wat ze doen. Het zijn Lisa en Chris en hun liefdesverhaal.

Ook ik werd een beetje verliefd op ze.

Lisa en Chris Binns zijn gastvrije, pure en echte mensen. Stush is een Jamaicaans woord dat stijl, trots en liefde voor het goede leven betekent. Lisa, de stush in dit liefdesverhaal, komt uit het bruisende New York en verruilde haar hakken voor een vrij leven met haar grote liefde in de bush, Chris. Hij is zelfvoorzienend en vrij opgegroeid op Free Hill. Ze trouwen twee maanden na hun eerste ontmoeting. Hun biologische boerderij van 15 hectare heet Zionites en ligt in de heuvels van St. Ann. Het is moeilijk bereikbaar, maar elke hobbel tijdens de adembenemende rit met uitzicht op de bergen, valleien en oceaan waard.

In een houten kamer staat hun bed. Een keuken en tafels vol homemade heerlijkheden beslaan de rest van de ruimte. De badkamer is buiten en bestaat uit niet meer dan vier muren en een bad op pootjes. Ik zie mijzelf al liggen, badend in het schuim en wensen loslatend bij iedere vallende ster. Een kolibrie hangt een seconde stil voor mijn ogen. Ik wil hier wonen. Ik wil zo wonen. Wat heeft een mens nog meer nodig? Buiten staat er een prachtige tafel vol heerlijkheden klaar. We genieten van het uitzicht, smullen van de vegan gerechten en praten over het leven. Ik lik mijn vingers af. Lang geleden dat ik zo puur en zo smakelijk heb gegeten. Tijdens een wandeling met Chris rondom het terrein besef ik me hoe makkelijk het leven eigenlijk kan zijn. Hier groeit werkelijk waar alles dat je nodig hebt. Het talent om van al deze ingrediënten fantastische maaltijden, oliën, dressings en meer te maken, de adembenemende omgeving en de gastvrijheid van deze twee mooie mensen maakt Stush in the Bush een prachtig concept.

We hadden overal kunnen zijn, verloren tussen de bomen en de heuvels. Ik glimlach en besef wat een geluk het is dat wij dit kleine heiligdom hebben gevonden, ergens verscholen tussen de bruisende toeristische steden van Montego Bay en Ocho Rios. De koele oceaanwind raakt me aan en neemt mijn zorgen weg. Er hangt een vederlichte, maar voelbare kalmte over Free Hill. Ik tuur in de verte en zie de golven breken tegen de rotsen.

Met de golven breek ik een stukje van mijn hart af en laat het hier.

Stush in the Bush Jamaica

Stush in the Bush Jamaica

Stush in the Bush Jamaica

Stush in the Bush Jamaica

Stush in the Bush Jamaica

Stush in the Bush Jamaica

Stush in the Bush Jamaica

Stush in the Bush Jamaica

Stush in the Bush Jamaica

Stush in the Bush Jamaica

Stush in the Bush Jamaica

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Stush in the Bush Jamaica

Stush in the Bush Jamaica

DESTINATIONS, Hotspots, Jamaica, Local Life, Must Eat, Nature, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

24 comments

  1. Simone 24 januari, 2016 at 01:59 Beantwoorden

    Wat een droom plek. Ik zou hier ook echt uren wensen kunnen doen onder de met vallende sterren bezaaide sterrenhemel. Het lijkt me geweldig als je gewoon zelfvoorzienend kunt zijn en ook nog eens om je vingers bij af te likken gerechten kunt koken. Dit is zeker een bevestiging van het off the beaten path verhaal!

  2. Elias 6 juli, 2018 at 17:45 Beantwoorden

    This is one of the places I’ve been wanting to meet this year to walk and run through the sport of cycling. Love this sport, but unfortunately I have not yet succeeded. I liked the post:)

Post a new comment

Lees ook:

DIARY / Aap en Noot deel V

“As anyone who has ever been around a cat for any length of time well knows, cats have enormous patience with the limitations of the ...