TRAVEL | STAYCATION | Een jaar lang bijzonder slapen in Nederland: van kashuis tot woonboot en van wellness lodge tot keet

1

Van bergtochten door Nepal, safari’s in Zuid-Afrika en jungles in Indonesië naar een staycation hier en een staycation daar. Een jaar lang plekken ontdekken in Nederland. Het is wennen, dat geef ik toe. Maar wat zijn er in Nederland toch een bijzondere plekken te vinden en wat waan ik me soms alsnog in een ver land! Zoek jij inspiratie voor bijzondere slaapplekken in Nederland? Ik geef je een mooi overzicht van waar ik sinds corona (maart 2020, who would have thought) allemaal heb geslapen in Nederland.

Van vorig weekend tot vorig jaar maart: hier zijn ze. De uniekste, leukste, meest bijzondere slaapplekken in Nederland waar ik ‘t afgelopen jaar verbleef!

Familie Buitenhuys #7, West-Friesland

Kreeg geen genoeg van de leuke huisjes van Familie Buitenhuys dus ik genoot vorige week voor de tweede keer van de fijne omgeving van Venhuizen. Dit keer vanuit deze wel hele speciale spot: ‘t kashuis. Een te gek huisje met aangebouwde kas met houtkachel (je kan hier ook in de kas zelf slapen!) en da’s toch wel een droom hoor. Kijk dan:

bijzonder slapen nederland

bijzonder slapen nederland

bijzonder slapen nederland

 

Buitenplaats Beekhuizen, Gelderland

Verliefd op deze unieke plek. Een must go. Je slaapt hier in een pod of een lodge tent (ik sliep in de Wellness XL lodgetent) middenin het Nationale Park de Veluwe en da’s echt uniek. De sfeer is er fantastisch. Lees er hier meer over. Ik waande me gewoon even in Afrika door dit zanderige boslandschap, de vuurtjes en de lodgetent. Genieten! Je boekt ‘m hier.

bijzonder slapen nederland

bijzonder slapen nederland

bijzonder slapen nederland

 

Familie Buitenhuys #20, West-Friesland

Ik ben helemaal fan van de huisjes van Familie Buitenhuys! Ze hebben er vier, en ik sliep eerst in huisje nummer 20. Een ontzettend charmant en ruim huisje aan ‘t Markermeer, ontzettend creatief ingericht en met een te gek polderzicht. Love it. Ik schreef er meer over op The Boho Guide!

bijzonder slapen nederland

bijzonder slapen nederland

 

Slapen op de Heide, Strijbeek

Samen met Liv ging ik op werk- en genietweek in dit te gekke boshuis in Strijbeek. Fantastische en charmante plek om vakantie te vieren. Het huis ligt direct aan de Strijbeekse Heide en de omliggende bossen en ‘t voelde hier als de Afrikaanse savanne in Nederland.

bijzonder slapen nederland

bijzonder slapen nederland

 

Vakantieadres Onbekend, Zuid-Limburg

Ook een hele leuke tip wanneer je je graag laat verrassen. Ik ging met Thomas, de meiden en Sok op verrassingsreisje met Vakantieadres Onbekend! De bestemming werd Zuid-Limburg, en wat was het een heerlijk herfstig weekend. Je leest er hier meer over.

 

Tjalk de Dankbaarheid, de Woude

Wat een bijzonder leuke staycation was dit, een weekje samen met Thomas en Sok leven en werken vanuit deze tjalk mét bad en houtkachel! De boot ligt aan ‘t super schattige eilandje de Woude en oh, het is echt een aanrader hoor.

 

B&B De Blauwe Steen, Gelderland

Ik ging op een mini retreat inclusief wellness B&B en coaching sessie! Dat was érg fijn en deze B&B met hot tub en sauna is een echte aanrader.

 

The Unbound, Amsterdam

Een heerlijk werk- en genietweekje (je moet wat hè?) in ‘t te gekke nieuwe The Unbound in Amsterdam. We sliepen in een Barn en het was ultiem genieten! Lees er op The Boho Guide meer over. Urban farming, unieke accommodaties en lekker eten in ‘t polderlandschap: wie had gedacht dat dit in Amsterdam zou liggen? Je boekt ‘m hier.

 

For-rest Glamp

Ook heel fijn: dit werk(/geniet) weekje bij For-rest Glamp in de Achterhoek. Samen met Liv sliep ik in een yurt én in een Luxury Suite en genoten we van het lekkere eten bij de food trucks, het wellnestje, de sfeer, een oldtimer tochtje (ik reed weer auto!) en een fietstocht, de hangmatten, de kampvuren, de wijn en de goede gesprekken. En oh, we hebben ook nog gewerkt. Topweek! Dit jaar gaan ze allemaal nieuwe dingen doen op een nieuwe locatie dus hou ze in de gaten!

 

Vrijhaven Zwier, Vinkeveense Plassen

Romantisch as f: samen slapen op dit privé eilandje van ‘t awesome Vrijhaven Zwier. Onze eigen boot, een tiny house en een eilandje voor ons alleen, perfect was ‘t! Ik schreef er al eens over op The Boho Guide. Vrijhaven Zwier heeft ook geweldige bell tenten (daar sliep ik al eens eerder) en de nieuwe havenhuisjes zien er ook top uit. Tip!

 

Boerenbed, Drenthe

Dit was nou echt zo’n leuk weekendje weg: met z’n allen slapen bij de boer in een luxe safaritent mét hot tub! aan de rand van een weiland! Echt een van m’n lievelings. Kleinschalig maar met veel extra comfort en mogelijkheden en ze zitten door heel Nederland én daarbuiten: doen! Lees er hier alles over. Je boekt het Boerenbed hier.
unieke accommodatie

unieke accommodatie

unieke accommodatie

 

Boshuisje ‘t Krekeltje, Gelderland

Oh, één van de leukste boshuisjes ooit! Ik vierde mijn verjaardag in dit fantastische boshuis, verscholen tussen oude loofbomen in de prachtige bossen van Putten. Je zit echt in de bossen met kans op wilde zwijnen, vossen en hertjes in de tuin: fantastisch! Je leest er meer over op The Boho Guide en je boekt ‘m hier.

unieke accommodatie

unieke accommodatie

 

Keetje, Drenthe

Sok de adoptiehond ging op z’n eerste reisje: we sliepen een paar nachtjes in deze vreselijk leuke oude keet (mét houtkachel!) op een van m’n favo campings in Drenthe. Je loopt zo het natuurgebied Mantingerzand in vanuit deze plek en ‘t is echt een ontzettend leuke accommodatie om te slapen. Fijn! Je leest er op The Boho Guide nog meer over. Boek ‘m hier!

unieke accommodatie

Meer bijzondere slaapplekken, unieke restaurantjes, bohemian shops en geheime plekken om te bezoeken?

Check dan vooral The Boho Guide, het bohemian platform vol bijzondere hotspots!

Komend weekend vertrek ik trouwens naar het ontzettend leuke boshuisje Paperbird en er komen nog meer toffe overnachtingen aan, dus deze rubriek blijft frequenter terugkomen. Volg me op Instagram om live mee te reizen!

DESTINATIONS, Hotspots, Must Sleep, Nederland, The Boho Guide, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

1 comment

Post a new comment

Lees ook: