TRAVEL / Spanje: Málaga zonder woorden

40

Málaga is één van mijn favoriete steden in Spanje. De broer van mijn vriend woont er een aantal maanden per jaar en het is fijn om hem dan af en toe op te zoeken. Het stond dit keer niet op de planning. Ik had nog een voucher liggen van GeniusTravel, die handige site waar ik laatst over vertelde. Gemist? Met GeniusTravel zoek je op budget, niet op bestemming. Zo zie je niet hoe je het goedkoopst naar een bestemming reist, maar waar je heen kan voor een bepaald bedrag. GeniusTravel biedt naast vluchten ook hotelkamers en autohuur-prijzen. Ik vulde mijn budget in en prompt stond Málaga bovenaan. Het had zo moeten zijn. We zijn er precies een jaar geleden geweest en we besloten dat het tijd werd om terug te gaan. En boy, wat was het fijn. De tweede keer voelde als thuiskomen.

De vorige keer hadden we een beetje pech met het weer, maar nu schijnt de zon als een malle en komen we vrolijk aan. Zonder jas en met zonnebril. We rollen ons koffertje richting Suite Novotel Málaga, waar we dit keer overnachten. Wat een fijne plek. Onze kamer is ruim opgezet en bovendien erg licht, iets dat ik fijn vind. En die hotelbedden, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik moet echt op zoek naar een fijner bed dan de onze thuis. Het hotel ligt direct naast het centrum en de markt, we ontbijten met Spaanse hapjes en komen elke avond weer voldaan ‘thuis’. Fijn plekje.

Tijd voor dromen. Tijd voor denken. Tijd voor zon. In januari. Ik begin heel goed te begrijpen waarom mijn schoonbroer graag overwintert. Zou ik ook eens moeten overwegen. Ik schreef natuurlijk al eens over Málaga. Dit keer genieten we vooral van de zon, het goede eten en elkaar. Geen haast, geen zorgen, geen verplichtingen. Geen woorden. Simpelweg een beetje dwalen. Vorig jaar maakten we een reisfilm, heb je deze al eens gezien? Ik zou natuurlijk weer velletjes papier vol mooie woorden kunnen schrijven om de sfeer te beschrijven. Maar dat doe ik niet. De beelden zeggen vast genoeg. Ik wil enkel kwijt dat Málaga fijn is en dat jij er ook eens heen zou moeten gaan. Echt hoor, doen. De zon voelt als een warme deken terwijl je terwijl de sneeuw nog op de bergtoppen ligt. De palmbomen wuiven je toe. De sinaasappelbomen roepen je en ook de golven fluisteren zachtjes dat de zee op je wacht. De boulevard is een tropische jungle, de sangria staat koud en ik weet zeker dat ook jij de overheerlijke tapas niet kunt weerstaan.

Zijn jullie wel eens in Málaga geweest?

Malaga-foto-5 Malaga-foto-6 Malaga-foto-7 Malaga-foto-8Malaga-foto-10 Malaga-foto-11 Malaga-foto-12 Malaga-foto-13 Malaga-foto-14 Malaga-foto-15 Malaga-foto-16 Malaga-foto-1 Malaga-foto-2 Malaga-foto-4

Citytrip, DESTINATIONS, Europa, Málaga, Spanje, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

40 comments

 1. Debby 3 maart, 2015 at 18:04 Beantwoorden

  Ik denk dat ik er dit jaar voor de verandering eens niet kom, maar oh, mijn tweede thuis, of mijn derde, ik weet zelf niet eens meer hoe ik het moet noemen. Ik mis het <3

 2. Eva - eighty7 3 maart, 2015 at 19:33 Beantwoorden

  Mooi weer, Laura; fijne dagen om weer even helemaal op te laden! Ik ben er in november niet geweest; ik had maar een paar dagen in Andalusië en Malaga konden we er toen niet meer in proppen helaas..

 3. Sandra 3 maart, 2015 at 19:54 Beantwoorden

  Ik vond Málaga ook echt verrassend mooi! Ik had zo’n beeld van dronken Nederlanders in mijn hoofd, maar was echt aangenaam verrast door de schoonheid van de stad. Ik at er heerlijke tapas in één van de smalle straatjes en genoot van de cultuur. Echt een heerlijke stad en zou er graag nog eens naar terugkeren!

 4. Simone 3 maart, 2015 at 20:49 Beantwoorden

  Wauw, soms zijn woorden helemaal niet nodig om een verhaal te vertellen en deze foto’s laten me net voelen of ik erbij ben geweest. Super! :D Malaga ben ik zelf nog nooit geweest, maar ik heb het wel overwogen! Wat was je appartementje luxe zeg!

 5. Yak Man 3 maart, 2015 at 21:14 Beantwoorden

  Foto vijf is dus echt zó mooi! En dat is trouwens echt een gave site zeg, ging er meteen op kijken haha! Ik ben nog nooit in Malaga geweest, ben in januari voor het eerst in Spanje geweest ^^. Ik mis de zon nu zo erg haha.

 6. Melanie 4 maart, 2015 at 08:16 Beantwoorden

  Oh, wat ziet dat er heerlijk uit. De typische Spaanse sfeer schittert van de foto’s af! Ik ben er ook eens geweest een paar jaar geleden en vond het ook echt heel mooi! Voor mij was het een echte chill vakantie toen dus heb niet heel veel van de stad gezien maar de sfeer vind ik geweldig in Spanje.
  De hotelkamer is overigens prachtig en ook helemaal naar mijn smaak. Lekker licht en clean, me like!
  Fijn artikel weer:)

  XoXo Melanie

 7. Myrthe 4 maart, 2015 at 11:32 Beantwoorden

  Dit ziet er echt fantastisch uit!
  Zelf ben ik nog nooit in Malaga geweest, maar na het zien van deze heerlijke foto’s moet ik daar binnenkort misschien eens verandering in brengen (:

  • Laura 17 maart, 2015 at 12:06 Beantwoorden

   Wat tof! Hij geeft Engelse les. Werkt heel goed daar, grote vraag naar. Hij gaat altijd in de winter (nog steeds 20 graden gemiddeld) en dan staan er allemaal appartementjes leeg, is goedkoop om te huren!

 8. Chantal 17 maart, 2015 at 12:12 Beantwoorden

  Wat leuk! Ik heb net vandaag een sollicitatiegesprek gehad voor het geven van Engelse les in Spanje :) Ik zou hem heel graag wat vragen willen stellen als hij daar voor open staat?

Post a new comment

Lees ook:

DIARY / Instagram IV

Tijd voor een instagrammetje vandaag. Daar moet ik ook eens ritme in vinden, die verschijnt te pas en te onpas. En dan vooral heel veel ...