TRAVEL / Spanje- Eindeloze avonden op een klif in Ibiza

16

Vorig jaar zou ik naar Ibiza vliegen voor de opening van een nieuw hotel van Corendon, het Marble Stella Maris. Een lang verhaal kort, ik miste het vliegtuig. Wat was ik verdrietig! Het beloofde een mooi feestje te worden, het hotel zag er veelbelovend uit en los van een kort moment voor ik naar buureiland Formentera vertrok, was ik nog nooit op Ibiza geweest. Dus ik plande eindelijk maar toch… een revival!

Ibiza. Eiland van turquoise water, kleine baaitjes en witgepleisterde muren. Eiland van heerlijke stranddagen en eindeloze nachten, aardkleuren en peacetekens, kliffen en olijfbomen, muziek en ambacht, de wind onder je zwierige jurk. Eiland van bloemen, zowel op de muren als in ieders haren, eiland van mensen die zichzelf zoeken en vinden en blijven plakken in hun wijde rokken, eiland van zowel grootse feesten als yoga op verlaten kiezelstrandjes. Eiland van bohemian marktjes, stijlvolle koffietentjes, zoute zilte stilte en verenkettingen. Eiland van dromenvangers.

Fijne highlights op Ibiza

Met een huurauto spelen we het hele eiland uit. We slapen in het Marble Stella Maris, een ruim hotel dat gelegen is op een aantal heuvels (spierpijn!) maar waardoor we een prachtig uitzicht hebben over zee vanaf onze kamer. Ik ben verliefd op de inrichting van dit hotel, wat is het er leuk! Het voelt niet als een groots hotel en het feit dat ze naast het grote restaurant ook een tapas restaurantje en een gin-tonic kraam hebben vind ik fantastisch. Sant Antoni is daarnaast een fijne uitvalsbasis aan de noordkust, en de route via de kust richting het westen is door een ongerept stuk Ibiza. Dwars door velden vol olijfbomen en via kleine baaitjes zoals Cala Benniràs, Cala Xarraca en Cala Portinatx rijden we richting San Juan, waar een fantastische hippiemarkt gaande is. Ik droom wat weg bij jurken en we duiken één van de stijlvolle koffietentjes in. Op de terugweg verdwaal ik bijna, op zoek naar het geheime rotsenstrand van Punta Galera. Ik vind het en wat is dit een bijzondere plek met haar vierkante, platte rotsen en de grijze hippie die er tussen de rotsen woont.

Ook ontdek ik Eivissa en ik raak er head over heels verliefd op de kleine straatjes, de witgepleisterde muren, de roze bloemen en de bohemian winkeltjes. Hier kan ik uren ronddwalen. Ik rijd naar het zuiden, waar ik enorm gecharmeerd ben van de klif bij restaurant Armante en de steile afdaling naar het kiezelstrandje Ses Boques inclusief authentieke vissersrestaurantje. Wanneer de zon een dag later verschijnt, terwijl ik op een hoge klif naar het mystieke eiland Es Vedrà staar, voel ik me even intens gelukkig. Ik vervolg mijn weg naar het oosten, waar ik even geniet van deze langverwachte zon op het strand Cala Vedella. De zon blijft wonder boven wonder even schijnen en ik rij verder, op zoek naar een plekje om haar te zien zakken in de zee. Hippie-hotspot Sunset Ashram vind ik juist wat tegenvallen, het is er enorm toeristisch, en zo eindig ik alsnog de laatste dag met champagne op de klif Cap Negret.

IBIZA_CORENDON-7

IBIZA_CORENDON-6

IBIZA_CORENDON-1

IBIZA_CORENDON-16

IBIZA_CORENDON-15

IBIZA_CORENDON-8

IBIZA_CORENDON-13

IBIZA_CORENDON-12

IBIZA_CORENDON-11

IBIZA_CORENDON-28

IbizaPackingList-12

IBIZA_CORENDON-22

IBIZA_CORENDON-24

IBIZA_CORENDON-23

IBIZA_CORENDON-20

IBIZA_CORENDON-38

IBIZA_CORENDON-46

IBIZA_CORENDON-53

IBIZA_CORENDON-41

IBIZA_CORENDON-25

IBIZA_CORENDON-33

paklijst ibiza

IBIZA_CORENDON-55

IBIZA_CORENDON-56

 

Die eindeloze avonden op een klif in Ibiza

Ik zou geen Laura heten als ik de regen niet had meegenomen, en uiteraard heb ik dus helaas vrij veel regen gehad en weinig zon. Gelukkig ben ik goed in het maken van foto’s wanneer de zon wel schijnt en zo zijn de meeste foto’s van de laatste dag, maar alsnog… Wat was het fijn! Wonder boven wonder trokken elke avond de regenwolken weg en werd ik getrakteerd op een fantastische zonsondergang. Een cadeautje. Ironisch, want een dag voor vertrek werd ik 29. Dus die kleine cadeautjes had ik best verdiend. Avond na avond klim ik deze klif op. Een echte hidden gem, want ik was er altijd alleen.

Vanuit het Marble Stella Maris hotel sla je rechtsaf en loop je deze doodlopende straat af. Vijf minuutjes. Aan het eind sla je weer rechtsaf en loop je naar binnen bij hotel Hostal La Torre. Loop door naar buiten. Hier kan je heerlijk op de veranda of op het kleine, bijzondere terras tussen de rotsen zitten, en vanaf hier loop je ook zo de klif genaamd Cap Negret op. Het uitzicht is waanzinnig! Ons ritueel? Een fles bubbels bestellen op het terras en deze met koeler en al meenemen naar de klif. Vinden ze prima! Voor meer Ibiza hotspots verwijs ik jullie met alle liefde door naar mijn andere site The Boho Guide. Staat vol met fijne winkels, hippie markten en eettentjes.

IBIZA_CORENDON-18

IbizaPackingList-14

IBIZA_CORENDON-32

IBIZA_CORENDON-36

DESTINATIONS, Europa, Ibiza, Spanje, TRAVEL, Travel Stories

Leave a reply

16 comments

  1. Linda | travellersoftheworld 20 augustus, 2017 at 09:47 Beantwoorden

    Die foto’s! Geweldig zeg :) Heel mooi., Ik wist helemaal niet dat Ibiza zo mooi was! Dat hotel ziet er ook geweldig uit, leuk dat je er alsnog geweest ben. Ik kan me nog goed herinneren dat ik las dat je zou gaan, maar je vliegtuig miste, zo zonde. Maar ja dat kun je nu snel vergeten door deze mooie herkansing :)

Post a new comment

Lees ook: