TRAVEL / Zuid Afrika: de Tafelberg

50

“Table Mountain is the defining visual icon of Cape Town and South Africa. It has been the backdrop to the unfolding of South African history. Its imposing stature makes one forget that Table Mountain has more plant species than all of the United Kingdom”.

Toen ik vijf jaar geleden in Zuid Afrika woonde, ging ik ook wel eens ‘op vakantie’. Één van die rondreizen was van Port Alfred naar Kaapstad via de Garden route. Prachtig. Zo langzaam aan komen hier zeker reisblogs over, vandaag begin ik met het einde: de Tafelberg in Kaapstad.

Bekend om zijn bizar platte bovenkant en een van de oudste bergen van de wereld. De Tafelberg is 1086 meter hoog en er groeien ca.1500 plantensoorten. Het was een symbool van hoop voor de gevangen genomen vrijheidsstrijders op Robben eiland. De Tafelberg is een erkend wereldwijd icoon en bezocht door miljoenen mensen per jaar.

Er gaat een kabelbaan naar boven, maar voor de die-hards: je kan hem ook beklimmen. En dat deed Laura de avonturier.Op Birkenstocks. Alle wandelschoenfanaten keken ons aan alsof we gek waren geworden, maar ik deed alles op mijn Birkies. En dat gaat prima. Ik had voor de zekerheid gympjes mee: nergens voor nodig. Het was een behoorlijk pittige klim van ongeveer twee uur maar met prachtige flora, waanzinnig uitzicht en bijzondere dieren. Ik ben vooral fan van de ‘Dassie’. En trots dat we waren toen we boven waren. Er is boven gelukkig een restaurantje (dooorst!) en we zijn met de kabelbaan naar beneden gegaan nadat we boven uitgewandeld en uitgerust waren en vooral ongelooflijk van het uitzicht hebben genoten. Behoorlijk hoog, en wat een vergezicht over de stad, de oceaan, Robben eiland en de Lions Head (Leeukop) en Devil’s Peak (Duivelpiek). One to remember!

924

927

929

931

934

936

939

943

Afrika, DESTINATIONS, Nature, Outdoor Adventure, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Zuid-Afrika

Leave a reply

50 comments

 1. lauravl 18 augustus, 2013 at 11:58 Beantwoorden

  Waaaaaah daar sta ik over anderhalve maand ook! Ik denk alleen dat mijn conditie de wandeltocht niet aankan. Maar met stiekem een beetje hoogtevrees (niet als ik de berg opwandel, maar wel als ik geen vaste grond onder voeten heb) is een kabelbaan ook niet ideaal. Ik ga er over nadenken!

 2. anoukliebers 18 augustus, 2013 at 18:32 Beantwoorden

  Die eerste foto, waaaaauw wat een uitzicht! Ik kan me voorstellen dat je, je op zo’n moment helemaal ‘vrij’ zal voelen. Good job dat je het hebt gelopen. Lijkt me een mooiere ervaring. Bikkel op Birkenstocks ook nog, haha!

 3. anoukliebers 18 augustus, 2013 at 18:34 Beantwoorden

  Ps: We wonen inderdaad dicht bij elkaar in de buurt! Ik woon in Cuijk, maar studeer in Arnhem. Ik las trouwens ergens een berichtje dat je, je mama een jaar of 3 geleden bent verloren. Heftig:(. Life sucks so hard sometimes. Ik ben mijn moeder nu bijna 2 jaar geleden verloren. Wilde er toch even wat over kwijt, soms voelt het als ‘band’ als je bepaalde dingen leest. Niet dat het een positieve gebeurtenis is, maar toch… je begrijpt misschien wel wat ik bedoel:)?

 4. Jess 18 augustus, 2013 at 18:56 Beantwoorden

  Gaaf! Ik ben er ook geweest en ik vond het heel indrukwekkend. Mijn oom, tante en nichtjes zijn zo’n 10 jaar geleden geëmigreerd en ik heb een Zuid-Afrikaanse schoonzus. Vind het een bijzonder land.

 5. foodandotherfriends 18 augustus, 2013 at 19:03 Beantwoorden

  Ik ben er ook geweest (wel met de kabelbaan, slecht I know haha), het uitzicht was mooi. Maar ik heb nog zoveel mooiere uitzichten gezien. Als je in Zuid-Afrika rondreist raak je gewoon verwend en verpest door al het moois wat daar te zien is. Dus ik moet eerlijk zeggen dat ik de Tafelberg mooi vond, maar niet denderend speciaal. Maar ik heb natuurlijk ook niet de ultieme ervaring gehad… Naar boven hiken ;). Wel knap trouwens, op je Birkenstocks :D hihi.

 6. Marcella 18 augustus, 2013 at 19:56 Beantwoorden

  Wauw, prachtig uitzicht! Die wandeltocht klinkt ook erg gaaf trouwens. Echt iets voor ons om te doen ook met alle moois onderweg. Heel tof dat je daar geweest bent, lijkt me een bijzonder moment op die beroemde berg!

 7. Nikki | The Ginger Diaries 19 augustus, 2013 at 17:45 Beantwoorden

  Wat een ongelofelijk mooi uitzicht! Het lijkt me echt een super ervaring :-) Ik doe ook heel wat wandelingen op mijn teva sandaaltjes, en dan krijg ik ook wel eens van die blikken. Ze hebben een ontzettend zachte, dikke zool zoals je birkies dus eigenlijk voel je niets van de rotsgrond! Ik snap die blikken ook niet hoor, haha ;-) xo

 8. Elsemiek 31 mei, 2015 at 12:51 Beantwoorden

  Aaaawh lau, thanks voor de reminder! Hier stond ik een jaar geleden ook… wat een TOP uitzicht hè! Prachtig.. Kaapstad heeft een groot deel van mijn hart gestolen. Thumbs up voor je birkie avontuur!

Post a new comment

Lees ook:

INTERIOR / Details deel III: Dakterras

“If you have a garden and a library, you have everything you need.” Eigenlijk ‘exterior’ vandaag, ik maak tussendoor even een uitstapje naar buiten! Één ...