TRAVEL / Zuid Afrika: Kaap de goede hoop

43

“South Africa gives me a perspective of what’s real and what’s not real. So I go back to South Africa to both lose myself and gain awareness of myself. Every time I go back, it doesn’t take long for me to get caught into a very different thing. A very different sense of myself.”

Ik besefte me vandaag dat het bijna vijf jaar geleden is dat ik in Afrika (en direct daarna Parijs) heb gewoond. Ja, time flies. En dan te bedenken dat het dan bijna acht (!) jaar geleden is dat ik in Londen woonde. Terugdenken is raar, maar ook fijn. Ik ga me bijna oud voelen. Ik zou dolgraag weer eens terug willen gaan en mijn lief Afrika laten zien. Afrika zit in mijn hart en ik wil het delen met hem. Ik dans met de herinneringen en vandaag neem ik mijzelf en jou weer mee terug naar een plekje op dit prachtige continent. Kaap de goede hoop.

Ik beklom de trappen en stond vervolgens 238 meter boven de oceaan. Daar waar walvissen zwemmen, daar waar Jan van Riebeeck in 1652 aan land ging. De Kaap is niet het zuidelijkste punt van Afrika zoals wel vaak gedacht wordt (dat is Cape Agulhas, daar was ik ook) maar wel het meest zuidelijke punt van het schiereiland. Ik staarde naar de zee. Ik struikelde bijna een rots af. Ik negeerde het groene bord met ‘no food, dangerous monkeys’ en werd samen met mijn zakje met brood en vleeswaren door de aap op de foto aangevallen, waar ik een onuitwisbare herinnering aan heb: een litteken.

Ook een andere onuitwisbare herinnering ontstond er: dat prachtige, blauwe uitzicht en het gevoel dat het me bracht. Dit prachtige vergezicht, de stilte en de diepte greep me. De golven die onophoudelijk tegen de rotsen beuken laten me voelen wat leven is. Ze zeggen dat hier de meest frisse lucht ter wereld is. Ik voelde me vrij.

DSCF5838

DSCF5841

DSCF5842

DSCF5846

DSCF5851

DSCF5855

DSCF5869

DSCF5877

Afrika, Beach Life, DESTINATIONS, Nature, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Zuid-Afrika

Leave a reply

43 comments

 1. Natasja 5 november, 2013 at 11:47 Beantwoorden

  Het blauw spat je tegemoet vanaf het scherm, mooi! Kan me voorstellen dat je graag nog eens terug gaat. Afrika staat gek genoeg niet zo hoog op mijn wish list, weet eigenlijk niet waarom. Zeker niet als ik de belevenissen van anderen lees.

 2. Anne 5 november, 2013 at 13:42 Beantwoorden

  Zo mooi… Nu ga ik toch twijfelen of deze bestemming niet ook aan mijn verlanglijstje moet worden toegevoegd. Schitterende foto’s. En apen he, haha! Daar moet je voor uitkijken inderdaad… Ik deel zo’n onuitwisbare herinnering aan een aap met je…(bij mij een minder exotische locatie, de apenheul…)

 3. Jetske 5 november, 2013 at 16:46 Beantwoorden

  Wauw, prachtige foto’s Laus! Kan snappen dat je daar weer heen wilt.

  Ik weet nog dat je daarheen ging en hysterisch zoals je was bij de Intertoys aan het werk ging. Of was dat nou voordat je naar Parijs ging?
  Is dat alweer vijf jaar geleden. Pfoei, de tijd vliegt voorbij.

 4. the fourohseven 5 november, 2013 at 22:01 Beantwoorden

  mooie foto’s. (Zuid) Afrika lijkt me zo mooi en vol met cultuur. Op Holiday Pirates staat af en toe een goedkope aanbieding en dan ik: ik wil!

  Dan hebben zijn inderdaad rond dezelfde tijd in Londen gezeten. Ben je er daarna nog geweest? Ik vind het apart hoe de eet cultuur is gegroeid hier. Opeens is eten een beleving in plaats van een must.

 5. Mirthe 5 november, 2013 at 23:29 Beantwoorden

  Oh aaaaah mooie herinneringen komen naar boven <3 Volgens mij ben jij op alle plekken geweest en nog veel meer dan waar ik ben geweest haha. Ik vind Kaapstad echt de perfecte stad, zo veel mooie natuur in de buurt, jammer dat het zo gestoord ver weg is!

 6. Eva 6 november, 2013 at 12:44 Beantwoorden

  Wat prachtig zeg! Ik merk trouwens wel dat ik door al die reisblogs steeds hongeriger word naar de rest van de wereld, hield ik het eerst altijd op citytrips, kan ik nu eigenlijk niet wachten om een grote reis naar andere, bijzondere plekken te maken.

 7. Nanda 11 mei, 2014 at 18:25 Beantwoorden

  Hi! Allereerst; *virtual hug* voor vandaag…

  Deze foto kwam bij je bloglovin voorop….ik zoeken in je artikel, nergens te vinden… Ik heb ongeveer dezelfde hoek, zelfde kleur etc voor die Kaapfoto…(blauwachtige, als je vanaf de Kaap naar links kijkt) bij mij thuis op canvas laten drukken.

Post a new comment

Lees ook: