TRAVEL / Zuid Afrika: Bloukrans brug bungeejump

64

Omdat het zondag is, ik laat ben met mijn post en het warm is, begin ik met eigenlijk iets wat niet zo bijzonder is aan Afrika zelf…maar anderzijds wel heel erg stoer was om te doen: de Bloukrans bridge bungeejump. Vijf jaar geleden reisden we o.a. vanaf onze school in Port Alfred via de Garden Route richting Kaapstad, en onderweg kom je langs een hele hoge brug. De Bloukrans brug bij de Tsitsikamma Forest Village Market, 40 kilometer vanaf Plettenberg Bay. En hier mag je van af springen. Aan een touwtje. En dat vinden sommige mensen leuk. Waaronder ik. Onder het mom van ‘try before you die’ was ik één van de enthousiastelingen die de brug over liep en daar door de mensen van Face Adrenalin klaar werd gestoomd voor de hoogste bungeejump van de wereld. 216 meter (en de kloof is nog veel dieper). Leuk joh.

Touwtje hier, touwtje daar, foto her en der en zodra het allemaal goed scheen te zitten (ik vertrouwde het niet zo) werd ik naar de afgrond gehuppeld en moest ik maar springen. En dat deed ik. En het werd gefilmd. En ja, wat was het gaaf! Wat een adrenaline. Het filmpje duurt even, maar wat gaaf gefilmd! Je ziet me al wat wantrouwend kijken tijdens het vast binden met wat losse touwtjes. Ik dacht trouwens dat als ik mijn voeten zou ontspannen ik er uit zou glijden, dus die houd ik constant horizontaal tijdens de sprong haha, als je er op let is dat echt hilarisch. Zeker als je het filmpje af kijkt. Ze zoomen uit en dan zie je pas hoe hoog je hangt. Er komt iemand met een bakje naar beneden om je weer omhoog te takelen (het zou je baan maar zijn) en dan ben je zo high van de adrenaline dat je helemaal raar doet. Ik ook dus. Ik hoop dat dit niet onder mijn eerste ‘vlog’ valt. Wie heeft ook ooit deze bungeejump (of een andere) gedaan? 

http://youtu.be/06brhrSZtNQ

Afrika, DESTINATIONS, Hotspots, Outdoor Adventure, TRAVEL, Travel Category, Travel Must Do's, Travel Stories, Zuid-Afrika

Leave a reply

64 comments

 1. MissEvelineGirl 4 augustus, 2013 at 21:33 Beantwoorden

  WOOOOOW!!!!! Wat een lef!!!! En gaaf filmpje!!! Toevallig heb ik net een blogje online gezet over onze indoor sky-dive ervaring. Totaal niet te vergelijken met de kick die jij (zeer vermoedelijk) hebt gehad bij dit bungeejumpen, maar dan nog was het érg cool! Ik ben zelf niet benieuwd naar bungeejumping, maar kzou wel nog graag eens echt uit een vliegtuig willen springen (met parachute en instructeur dus ;-)). xxx

 2. Anke 4 augustus, 2013 at 21:39 Beantwoorden

  Wat gaaf! Ook echt een heel mooi filmpje! Ik ben zelf in Macau gesprongen, die is nog iets hoger maar wel “gewoon” van een toren. Ik denk dat ik deze toch wel een stukje enger vind… En die omgeving ook, wow.

 3. lauravl 5 augustus, 2013 at 05:25 Beantwoorden

  Onze Zuid-Afrika reis staat voor de deur (nog vijf weken!), maar no way dat ik dit ga doen. Ik vind sandboarden al eng. Maar dat doe ik wel, want zand is vast zachter dan zo’n kloof als het mis gaat haha.

  Grote mond, maar als het er op aan komt ben ik gewoon een mietje ;)

  • Laura - what about her 5 augustus, 2013 at 08:50 Beantwoorden

   Als je daar staat dan ‘moet’ je wel ofzo, haha! Maar je ziet mijn hoofd ook wel even vertrekken op het moment dat ze me naar die afgrond tillen haha. En die voetjes over de rand, mijn knieën trilden helemaal…maar het was zoooo gaaf!

 4. Joyce 5 augustus, 2013 at 05:48 Beantwoorden

  Dat is iets wat ik nog heel graag een keer zou doen :-) alleen vraag ik me af of ik wel durf als ik eenmaal aan de rand sta haha. respect dat je het gewoon gedaan hebt!

 5. Debby 5 augustus, 2013 at 07:09 Beantwoorden

  OMG Lau! Jezus. Zelfs ik krijg van het kijken alleen al een adrenalinekick (maar dat kan momenteel ook ergens anders aan liggen of course ;-) ). Ik zou ook echt bang zijn dat m’n voeten eruit vliegen haha. Wat hoog, ie! Ik zou het wel eens willen proberen maar ik ben daar te mietje voor.

 6. Mariska 5 augustus, 2013 at 08:26 Beantwoorden

  Whaaa ik was gewoon zenuwachtig voor je toen ik het filmpje aan het kijken was! Ik zou het echt nooit durven, zo verschrikkelijk eng lijkt me dat. Ik zou wel een keer willen parachute springen, dat lijkt me op de één of andere manier minder eng. Het lijkt me wel echt een heerlijk gevoel als je dan weer boven bent, zo trots op jezelf!

 7. Patricia 5 augustus, 2013 at 09:07 Beantwoorden

  Heel stoer! Ik zou het niet durven hoor. Leuk dat alles gefilmd is als herinnering. En je voeten niet kunnen ontspannen snap ik wel, die constructie om je voeten ziet er ook zo uit dat je er zo kan uitglijden! Knap gedaan!

 8. Aline 5 augustus, 2013 at 11:01 Beantwoorden

  OH MY GOD ik krijg hier echt de kriebels van. Het ziet er echt uit alsof je het effe op je dode gemakje doet allemaal. Ik zou echt staan te spacen daar van de zenuwen. Totaal ander meisje lijk je daar trouwens, grappig haha!

 9. Maaike 5 augustus, 2013 at 12:10 Beantwoorden

  Aaah! Ik kreeg zelfs kriebels in mijn buik tijdens het kijken van het filmpje! Ik zou het ook wel een in mijn leven willen doen. De mensen achter je bewegen allemaal heel zenuwachtig achter jou. Ik vind dat jij rustig overkomt op het filmpje!

  • Laura - what about her 5 augustus, 2013 at 13:15 Beantwoorden

   Hahah ja, ik moest als eerste van iedereen. Grrrr. Haha, ik zie mezelf echt zenuwachtig zijn, ik luister niet eens naar die vent ‘yeah yeah okay’ (het zal allemaal best wat je verkondigd over olifanten die dit touw niet kunnen breken maar volgens mij ben ik straks dood)

 10. Jasmine 5 augustus, 2013 at 15:27 Beantwoorden

  Oh gosh, ik kreeg al de kriebels door enkel te kijken naar het filmpje. Ik ben een van die mensen die lekker op de vaste grond blijven. Een prachtig zicht is het wel en het is vast een experience om nooit te vergeten. Man wat eng.

 11. Nadine 6 augustus, 2013 at 16:48 Beantwoorden

  Yes, been there done that! Haha, ik was ook bang dat mijn blote voeten eruit zouden schieten. Dus ik heb ook mijn voeten spastisch in een hoek van 90 graden gehouden. Overigens ben ik helemaal niet zo’n held met dat soort dingen. Ik ga bijvoorbeeld voor geen goud in een achtbaan. Maar dit vond ik dan weer wel erg leuk! Zou het zo weer doen!

 12. Lieze - LiezeLooks.nl 6 augustus, 2013 at 21:53 Beantwoorden

  Wow, wat supergaaf dat je dit hebt gedaan! En wat een gaaf filmpje! Ohja en wat ik ook gaaf vind is dat je van te voren nog gewoon effetjes naar de camera lacht, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Echt gaaf! Gaafgaafgaafgaaaaf.

 13. Eva 5 maart, 2014 at 15:06 Beantwoorden

  Heeeeey ik vind het zo cool dat jij dat gedaan hebt!! ik zou ook super graag willen bungee jumpe maar het mag niet van men ouders (ik ben net 15 jaar) ik vind dat echt zo stom ze zeggen ik wil niet dat er iets gebeurt! er kan toch niks gebeuren van de 100000 gebeurt er mss 1 keer is iets … groetjes

  • Laura 6 maart, 2014 at 10:12 Beantwoorden

   Hoi eva, wat leuk dat je reageert! Jammer dat het nog niet mag van je ouders, maar je gaat het vast nog wel doen als je wat ouder bent! Het is in ieder geval niet gevaarlijker dan fietsen op straat en echt super om te doen!

 14. Melanie 20 maart, 2015 at 11:26 Beantwoorden

  Dit is super gaaf! Ik heb ook een bungee jump gemaakt in Zuid Afrika! Wij wilden ook naar deze brug gaan maar het was te ver rijden en we hadden ons kleine nichtje bij ons:(
  Super jammer maar ik heb de jump van 60 Meter gemaakt in het prachtige land. Ik had precies hetzelfde als jij, argwanend of alles wel goed wel vastgemaakt en ik niet naar beneden kon storten in een rivier waar nog wel eens krokodillen zaten..
  Ook ik heb mijn voetjes zoals jij omschrijft gehouden omdat ik anders ook dacht ertussenuit te glippen! hihi!

  Het filmpje is trouwens niet meer beschikbaar, klopt dat? Ik zou hem wel graag willen zien!

  Fijne dag!
  XoXo Melanie

Post a new comment

Lees ook:

5unday’s pleasures #18

Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, ...