TRAVEL / Skyscanner Bloscars Travel Awards (update: ik ben tweede beste reisblog van Nederland geworden!)

34

Update:

Een trotse tweede plaats! Ik ben door mijn lezers én een professionele jury verkozen tot tweede beste reisblog van Nederland. Ik ben ontzettend dankbaar en trots, proost!

Skyscanner Bloscars Travel Awards

Lieve lieve lieve lezers,
Dankzij jullie ben ik genomineerd voor de Skyscanner Bloscars en zit ik bij de laatste tien finalisten. Ik ben ontzettend vereerd en blij dat What about her zich daar bij mag voegen, en ondanks dat dit niet in mijn aard ligt zou ik jullie toch om een gunst willen vragen….als je mijn blog inspirerend en leuk vind, zou ik een stem heel erg waarderen. Ik maak kans op tickets ter waarde van € 800,-, en bij elke stem maken jullie ook kans op tickets ter waarde van € 300,- (leuke bijkomstigheid!).

De komende vier weken mag je elke week een stem uitbrengen, en ik zou het natuurlijk fantastisch vinden als jullie mijn blog het waard vinden om te winnen. Ik beloof dat ik er een prachtige en bijzondere reis mee ga maken, cadeautjes voor jullie meeneem en mijn avonturen weer op alle mogelijke manieren vastleg en deel.

Skyscanner Bloscars 2014

Skyscanner heeft een interview met me afgenomen en deze deel ik dan ook graag hier:

Beschrijf uw blog
Ik schrijf over inspirerende reizen en deel graag de mooiste plekjes op aarde, daarnaast wil ik laten zien dat je jouw dromen kunt plukken.

Waarom denkt u dat u verkozen bent tot finalist, wat is uw bijdrage aan het aanbod van reisblogs?
Wat mij raakt is dat mensen door het lezen van mijn mijmeringen en avonturen ook hun hart gaan volgen. Ik heb geen spreekwoordelijk rugzakje vol levenservaring bij me maar een hele koffer. Door vallen en opstaan heb ik geleerd te leven alsof elke dag de laatste is en daar probeer ik anderen mee te inspireren. Ik ben een bohémienne. Mijn hart ligt in reizen en wanderlust staat op mijn voorhoofd geschreven. Ik woonde in verschillende landen en daarnaast neemt mijn backpack me regelmatig mee naar de meest bijzondere plekjes op aarde, en dit wil ik dolgraag delen. Dit blog is begonnen vanuit een passie: ik denk dat mensen dit proeven. Schrijven betekent tijd voor gedachten en ervaringen. Tijd voor verhalen. Na schrijven zijn mijn gedachten leeg en mijn hart des te voller. En dit, samen met alle reizen die ik al heb mogen maken, maakt mijn blog 100% Laura.

Wat is uw beste reismoment?
Oh nee, dat vind ik zo moeilijk. Misschien dan toch simpelweg het ‘onderweg zijn’. De wereld aan je voorbij zien vliegen, de lokale bevolking in en uit zien stappen met kippen, kinderen, brommers en kruiwagens. Maar al die mooie verschillende culturen dan? En de natuur die je pakt en meetrekt in haar zijn, de bijzondere dieren, de mensen? Hoe kan ik kiezen? Vrijwilligerswerk in Afrika. Prachtige kindjes leren genieten. Al vraag ik me af wie wie leert genieten. Een leeuw vasthouden. De top van de Tafelberg bereiken. Een machtige stad. Slapen in de jungle. Monniken in Azië. Een wilde orang oetan, zwemmen met zeeschildpadden. De harde huid van een olifant. De avonden met locals aan de rivier. De oneindige woestijn. Magische wereldwonderen. Het moment is dat wat mij maakt. Reizen is onderweg zijn, reizen is leren en reizen is zijn. Ik heb meer besef van, en meer respect voor de aarde gekregen en al het kleins en moois wat ze me biedt zonder dat ik er bij stil sta.

Waar zou u naartoe gaan als u de nationale Bloscars Awards wint?
Dat zou een fantastische kans zijn om weer te doen waar ik het meest gelukkig van word: een reis maken. Als ik hier aan denk krijg ik direct kriebels om de kaarten te ontvouwen, de rugzak te pakken en te gaan. Als ik zou winnen wil ik ontzettend graag naar Oman. Het Midden-Oosten heeft in Jordanië mijn hart gestolen en Oman staat heel hoog op mijn lijstje. De cultuur, de mensen, het oosterse exotische. Laat mij maar op een zwevend kleed stappen en een 1001-nachten sprookje beleven. Ik beloof dat ik jullie mee zal nemen.

Vertel ons uw beste “waar voor uw geld” reistip?
Reis met een open hart en geest. Breek je grenzen en leef, dat doe je tenslotte maar één keer. Reizen is een ervaring die je voor altijd bij je houdt en waardoor je iedere keer weer een beetje anders thuiskomt, en vooral dat maakt een reis de moeite waard.

83

135

195

378

1776

Dagboek, Lifestyle, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

34 comments

 1. chucky1012 31 januari, 2014 at 11:01 Beantwoorden

  Wauw….
  Zo goed geschreven en ik heb op je gestemd en duim voor je dat je gaat winnen!
  Je hebt het verdient en ik gun het je……
  Dit blog is mooi en heel informatief voor als men op reis wilt gaan kan je hier lezen hoe een land eruit ziet, wat men mee kan nemen, de leefgewoontes van een land etc……..
  De foto’s die gemaakt zijn zijn zo mooi en je laat ook van jezelf zien wat er zoal allemaal gedaan hebt.

  Good luck…..

Post a new comment

Lees ook: