TRAVEL / Route Noord-Ierland – Hippie camper road trip: de mooiste plekjes in 4 dagen

42
Noord-Ierland

Laatst schreef ik mijn eerste kleine woordjes over Noord-Ierland. Jullie waren zo enthousiast, en dan heb ik nog niet eens verteld over mijn precieze route of wat ik de mooiste plekjes vond, of hoe het voelde om de zon te zien zakken naast een Game of Thrones kasteel, of hoe onze gele hippie camper opviel of hoe we de meest kleine weggetjes op Google Maps hebben gevolgd.

Laten we dat maar eens doen dan.

Route Noord-Ierland

Route Noord-Ierland

☮ Dag één

We komen aan in Belfast en nemen een taxi naar LogiBear Campervan Hire, waar deze gele VW Pooh Bear al op ons staat te wachten. Wat is het een fantastisch ding, zodra we de boerenweggetjes oprijden begint iedereen vrolijk te zwaaien en ook ik krijg die glimlach niet van m’n gezicht.

De zon begint te schijnen en we nemen de Coastal Causeway Route richting Ballygally. Zodra we Belfast uitrijden verandert het landschap. We rijden op nog geen twee meter afstand van de schuimende golven, het eerste kasteel verschijnt al bij Carrickfergus en de schapen zijn ontelbaar. De sfeer die hier hangt is ontzettend fijn, het is enorm rustig op deze bijzondere weg en ik wil eigenlijk bij elke rots, schaap en heuvel stoppen om een foto te maken.

We parkeren onze camper uiteindelijk bij het Carnfunnock Country Park, eten een heerlijk hapje in het Ballygally Castle en na een glas Whisky sluiten we vervolgens gelukzalig onze ogen in ons gele busje.

Noord-Ierland

Noord Ierland

Noord Ierland

Noord-Ierland

Noord Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

☮ Dag twee

De volgende ochtend rijden we naar het mooie, historische kustplaatsje Glenarm, waar we aan zee een eitje bakken en een detour nemen naar het Glenariff Forest Park. Hier maken we een prachtige wandeling. De Waterfall Trail voert ons via trappen en houten paden langs rotsen, bossen, rivieren en watervallen. Het is hier net een sprookje, de detour absoluut waard.

We ontdekken dat de kleinste weggetjes op Google Maps de mooiste zijn en rijden terug richting Torr door heuvels vol schapen. Ik red een verdwaald lammetje en hoe verder we naar het noorden rijden, hoe grilliger de rotsen, hoger de kliffen en blauwer de zee wordt. Onze gele bus beklimt met moeite de kliffen bij Torr Head, maar het uitzicht is onvergetelijk. De groene heuvels glooien zich een weg naar beneden, de wollige schaapjes staren naar de blauwe zee en ik lijk eeuwen terug in de tijd gegaan te zijn.

We rijden door naar de Carrick-A-Rede rope bridge. Deze touwbrug verbindt twee hoge rotsen met elkaar en werd vroeger gebruikt door de vissers. Met mijn hoogtevrees loop ik snel heen en weer, en vervolgens genieten we hand in hand van een wandeling langs de kliffen. We herkennen Game of Thrones scènes die op deze adembenemende plek opgenomen zijn.

We rijden door naar Dunluce Castle, waar ik bijna aangevallen wordt door een koe en waar we vervolgens in het naastgelegen weiland een fantastische zonsondergang zien. Het is hier een sprookje. We eten bij het ontzettend leuke French Rooms in Bushmills en maken ons busje slaapklaar in het Ballyness Caravan Park.

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord Ierland

Noord-Ierland

Noord Ierland

Noord Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord Ierland

Noord Ierland

Noord Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

☮ Dag drie

Het weer betrekt. De grijze wolken maken Noord-Ierland nog mysterieuzer, en nog steeds al stralend volgen we het kustpad tot het niet verder gaat, het einde van de Coastal Causeway Route. Hier ligt Downhill Demesne en Mussenden Temple, een ronde tempel aan de rand van een klif.

We besluiten de Dark Hedges op te zoeken, een mystieke plek omgeven door vreemd gevormde bomen. We laten de glooiende, smalle wegen ons langs boeren, historische dorpjes en oude ruïnes leiden naar Ballintoy, een havenplaatsje dat ook in Game of Thrones is gebruikt. We eindigen de dag bij Harry’s Shack, een strandtent waar je goed kunt eten en parkeren ons busje in Ballymacrea Caravan Park. Uiteindelijk zien we tijdens deze road trip verschillende wildkampeerders. Het mag volgens mij niet officieel, maar wordt gedoogd en we besluiten ooit eens terug te gaan met Dodgie en tussen de koeien en kliffen te gaan slapen.

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord Ierland

Noord-Ierland

☮ Dag vier

Onze vlucht gaat vandaag… Een beetje verdrietig sta ik op. We willen naar de Giant’s Causeway, maar het regent pijpenstelen. Ik besluit om de Giant’s Causeway een volgende keer te gaan bezoeken, het is namelijk een flinke wandeling naar deze bijzondere plek. Het is eigenlijk een must om het te zien, sla het dus vooral niet over en luister maar niet naar mij. Ik kom er wel weer!

We kiezen de binnendoor weg richting Belfast, een prachtige route dwars door de binnenlandse heuvels van Noord-Ierland. Ik aai Pooh Bear nog even en stap met een brok in mijn keel in het vliegtuig. Ik had nog dagen door kunnen rijden, meer willen ontdekken, dankbaar voor deze vier bijzonder mysterieuze dagen. Noord-Ierland steelt een stukje van mijn hart. De mensen zijn ontzettend vriendelijk, de natuur is overweldigend mooi en het is bijzonder om te zien hoe mooi een plek zo dichtbij Nederland kan zijn.

Noord Ierland

Noord Ierland

Noord-Ierland

Ben jij wel eens in Noord-Ierland geweest?

DESTINATIONS, Europa, Nature, Noord-Ierland, Outdoor Adventure, Road Trip, TRAVEL, Travel Category, Travel Must Do's, Travel Stories

Leave a reply

42 comments

 1. Angélica 5 juli, 2016 at 15:04 Beantwoorden

  Zo zo zo zo mooi <3 In het najaar wil ik weer op vakantie en Noord-Ierland staat heel hoog op het lijstje, dus leuk om deze post te zien. Prachtig! Oh Ierland <3 Oh Pooh Bear! Wat een fantastisch ding.

 2. Ilona 5 juli, 2016 at 15:07 Beantwoorden

  Ah, hoe fijn; even genieten en verdwalen in de Noord-Ierse schoonheid. Stilte, rust, veel koeien, nog meer schapen ongerepte natuur puur sang. Ik kan me voorstellen hoe die vier dagen dan voorbij vliegen. Het lijkt me geweldig, even ver weg van de dagelijkse hectiek en veel dichter bij jezelf. Wat was het absolute hoogtepunt van de reis? Een aanrader die ik niet kan of mag missen?

  p.s. Leuk die gele VW-bus ;-)

  • Laura 5 juli, 2016 at 15:32 Beantwoorden

   Jaaa, dat was juist het hoogtepunt. Niet persé de highlights, maar het simpele rondrijden door de natuur en al dat groen en schaapjes en zee en kliffen, ik heb daar zó van genoten!

 3. Shannon 5 juli, 2016 at 15:25 Beantwoorden

  Wauw. Deze gaat gelijk op de bookmark!
  Mag ik vragen waar je dat te coole busje hebt gehuurd? Wat een prachtige reis zo. Misschien wel leuk om in de herfstvakantie te doen!
  Groetjes

 4. Sabine 5 juli, 2016 at 16:21 Beantwoorden

  Heel mooi en ook een heel leuk verslag! Ierland lijkt me een heel bijzondere bestemming, mystiek en spannend. Je foto’s zijn werkelijk prachtig, zou het graag eens bezoeken!

 5. Nathalie 5 juli, 2016 at 18:09 Beantwoorden

  Wat fijn dat je nog meer deelt over deze bijzondere route.
  We waren al -mede door je eerdere post- overgehaald om de route met een leuk busje te gaan doen, maar nu helemaal :-)
  Worden het wel meer dan 4 dagen, want ik snap dat je geen genoeg kan krijgen van heerlijk rondrijden in zulke mooie omgeving.

 6. De Hoestende Avonturier 5 juli, 2016 at 18:29 Beantwoorden

  WAUW! Wat een prachtige reis hee! De Great Ocean Road maar dan heel dichtbij, haha. En met nog een extra, ander landschap erbij. Lijkt me echt geweldig! Al lang ergens het idee om die kant op te gaan maar dit soort blogposts zorgen ervoor dat ik de plannen nu heel concreet wil gaan maken :D

 7. Malou 6 juli, 2016 at 21:00 Beantwoorden

  Leuk dagboekje! Wat een mooi landschap en busje. De schapenfoto staat er trouwens dubbel in.

  En jij dierenvriend: lammetje gered, aangevallen door een koe. Hahaha.

 8. Kimberley 7 juli, 2016 at 19:41 Beantwoorden

  Superleuk om te lezen! Wij zijn laatst naar zuid/west Ierland geweest en hebben daar een rondreis gemaakt. Prachtig land is het en dat zo dichtbij huis. Noord-Ierland staat zeker op het lijstje en door jouw stuk helemaal;) dank daarvoor.

 9. Arielle 7 juli, 2016 at 21:02 Beantwoorden

  We gaan 27 juli naar Belfast voor 8 dagen. Eerste nacht hotel is geboekt maar daarna zien we wel we weten ook niet hoe we ons gaan verplaatsen! Heb er reuze zin in! In mei Oost/west en Zuid ierland verkend. Ben verliefd op het landschap en de mensen!

 10. Iris 11 juli, 2016 at 11:24 Beantwoorden

  Aaah, zo leuk! Ierland staat ZO HOOG op mijn wishlist, maar er staan ook zóveel dingen op mijn wishlist! Dat busje ook en hoe het matcht met je jurk;) Sowieso heb jij altijd zulke leuke bohemian kleding vind ik! Die slinger met lichtjes is trouwens een goed idee, ik ga er ook zo een scoren!:)

 11. Michelle | Travel lifestyle.nl 31 juli, 2016 at 08:20 Beantwoorden

  Deze had ik stiekem al gelezen maar gewoon nog een keer. Wat een heerlijke foto’s en wat een prachtreis! Volgende keer ons geliefde Schotland overslaan en wat verder kijken dan alleen Dublin want oh my. Ook dit is weer geweldig. Die lijst wordt alleen maar langer. En langer. Haha! <3

Post a new comment

Lees ook: