TRAVEL MOVIE / Polen, een treinreis in de winter

71
Polen Tatras

Een nieuwe reisfilm. Polen. Jullie hebben in de tussentijd even kunnen genieten van de 15 seconden reisfilms op In Fifteen Seconds, vandaag is het de hoogste tijd voor wederom een lange What About Her film zoals jullie ze gewend zijn. Door alle reizen tussendoor stonden deze besneeuwde beelden nog op de plank, maar de afgelopen dagen hebben we gewerkt aan deze nieuwste reisfilm. Ik neem jullie mee op een prachtige treinreis door winters Polen met de focus op haar magische natuur. Geniet je mee?

Reisfilm Polen

Ik neem jullie mee naar het noordelijkste puntje van Polen, de Baltische zee, tot het besneeuwde Tatras gebergte in het het zuiden. Ik vertelde jullie eerder over de prachtige stad Gdansk en de treinreis richting Warschau en binnenkort vertel ik jullie alles over de treinreis richting Zakopane, dat fantastische stadje in de bergen. Vandaag wil ik simpelweg laten zien hoe verbazingwekkend mooi de Poolse natuur is in de winter. Hoe ik van noord naar zuid reisde en elk hoekje in me opnam. Hoe ik me verbaasde over wat ik zag terwijl ik in de trein door het raam tuurde. Hoe het landschap aan me voorbij raasde, hoe ik elke keer nieuwe momenten pakte. Hoe sneeuw, licht als een veertje, op groene boomtakjes op en neer deinst. Hoe bij elke bocht nieuwe inspiratie opkwam als de zon en hoe dit gevoel me op dit moment nog steeds verwarmt. Hoe ik me vrij als een vogel voelde toen ik hoog op een berg stond, starend naar de witte horizon. Hoe sneeuwvlokjes op mijn jas en hoed en neus dwarrelden en hoe fijn ik dat vond. Hoe verbaasd ik was over de schoonheid van dit land. Hoe Polen een stukje van mijn hart nam.

Zet vooral je muziek aan, droom even weg en verbaas je. Wist jij dat Polen zó mooi is?

Voor meer reisfilms verwijs ik je door naar het What About Her YouTube kanaal.

DESTINATIONS, Europa, Gdańsk, Nature, Outdoor Adventure, Polen, TRAVEL, Travel Category, TRAVEL MOVIES, Travel Movies, Warschau, Zakopane

Leave a reply

71 comments

 1. Josianne 20 april, 2015 at 10:11 Beantwoorden

  Wauw, wat een prachtige film weer! Ik ken Polen helemaal niet, maar ik zou er wel heel graag een keer naartoe willen; door dit filmpje helemaal (al verkies ik warmte toch wel boven sneeuw haha).

  • Laura 20 april, 2015 at 10:44 Beantwoorden

   Haha, ik moest nog aan je denken omdat je eerst altijd moest wachten tot je thuis was en ‘m nu direct zou kunnen kijken, haha! And you did! X (en ik verkies ook warmte maar dit was toch echt verrassend mooi!)

 2. Chris 20 april, 2015 at 10:22 Beantwoorden

  Wow, mooie beelden super! Zeker eens een keer meer van Polen gaan bekijken. Eigenlijk is het niet eens ver, of vliegen, maar vanuit mijn woonplaats 5-6 uur rijden voorbij Berlijn ben je er ook al….. Tnx

 3. Laura 20 april, 2015 at 12:45 Beantwoorden

  Wauw wat een ontzettend mooi filmpje! Heel leuk om te lezen dat je zo positief bent over Polen. Ben zelf voor de helft Pools en kom er vaak, maar mensen hebben er toch vaak vooroordelen over. Zeker de moeite waard om het land te bezoeken want het heeft zo’n uiteenlopende natuur. Ook in het voorjaar/zomer heel leuk om te bezoeken want dan is het er niet zo verschrikkelijk koud haha :)

 4. Natasja 20 april, 2015 at 14:01 Beantwoorden

  Weer een prachtige film, je hebt goed de sfeer weten vast te leggen.. heerlijk! Lekker relaxed in de trein zitten, verstand op 0 en naar het prachtige landschap kijken.

 5. Fleur 20 april, 2015 at 18:55 Beantwoorden

  Wauw, prachtig. Echt zo mooi! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet achter Polen gezocht had (stomme vooroordelen), maar daarom is het zo fijn om dit te zien. Ik wil nu ook heel graag naar Polen. :D

 6. Josine 20 april, 2015 at 19:06 Beantwoorden

  Ongelofelijk! Het is echt niet normaal hoe mooi jullie reisfilms altijd zijn!! Die prachtige beelden en dan die muziek erachter! Super mooi gemaakt, complimenten!

 7. Mylene 22 april, 2015 at 13:01 Beantwoorden

  Jeetje, ik krijg er echt zo’n dromerig en verliefd gevoel van. Mooi man! Ik wist inderdaad niet dat Polen zo mooi kon zijn. Ik zie altijd zo’n grauwe, saaie omgeving voor me met oude huizen. Maar dit <3

 8. Anita - Reisvlinder.nl 24 april, 2015 at 14:25 Beantwoorden

  Wauw! Wat een mooie film en heerlijke wegdroommuziek. Ik ben vroeger (héél lang geleden) een aantal keer in Polen geweest, maar nog nooit in de winter. Ziet er sprookjesachtig uit. Zakopane is trouwens ook in de zomer erg mooi!

 9. Naomi 2 mei, 2015 at 15:02 Beantwoorden

  Wauw, wat mooi weer! Jullie kunnen zelfs het kleinste gat waar je nog niet dood gevonden wilt worden, zo mooi over laten komen op film dat iedereen er heen wilt. Maar Polen is mooi, dat wist ik al en jullie film bevestigt dat alleen maar weer.

 10. Kamila 6 mei, 2015 at 08:23 Beantwoorden

  Leuke video, ik kom uit Polen (Gdansk) en ik vind het leuk erg leuk om te zien dat Nederlanders ook van het land kunnen genieten. Toen ik nog in Polen woonde was Zakopane altijd onze vakantiebestemming. :)

 11. kwworldme 3 januari, 2019 at 10:31 Beantwoorden

  Oh Yes I did! ;) after living for years in Amsterdam I nearly forgot about the beauty of nature, cities, mountains in here, my own country. This year of traveling, diving into self discovery, connecting and working in the world made me realize that we do have the most amazing wonders at our fingertips. Everywhere you go you can discover some piece of marvel.

Post a new comment

Lees ook: