TRAVEL MOVIE / De Filipijnen – Bohol

108
Weeshuis Bohol Shepherds Arms, Filipijnen

Het blijft jammer dat we niet eerder met filmen zijn begonnen na al die prachtige reizen die we samen hebben mogen maken. Gelukkig blijft het nu een groot onderdeel van onze reizen en van What About Her. Benieuwd naar eerdere reisfilms? Bekijk hier de reisfilm van Málaga en Granada en hier de reisfilm van Jordanië (tip!).

De Filipijnen deel I: het eiland Bohol. Je leest het goed, er komen dit keer twee reisfilms van de reis door de Filipijnen. In de tweede reisfilm laat ik je genieten van het prachtige Palawan (online soon). Er zijn simpelweg te veel mooie beelden en magische momenten om het samen te vatten, en ik hou de reisfilms graag kort. Dit is de eerste film en ik neem je graag mee naar Bohol. Alle credits voor mijn meest fantastische filmmaker (en liefde van m’n leven) ooit. Nog niet al mijn reisverhalen over Bohol staan online en met Palawan moet ik zelfs nog beginnen, maar geniet alvast mee met deze beelden op Bohol, daar waar we terecht komen in een typhoon én in een bijzonder weeshuis en waar het eiland in al haar pracht en ellende me tot tranen toe heeft geroerd. Onze tijd in het weeshuis staat centraal, maar ook neem ik je mee naar de waanzinnige binnenlanden en proberen we je te raken met echte mensen, pure beelden en magische natuur. Een reisfilm vol mooie momenten.

“Ik voel zachtjes een vinger op mijn rug tikken, en ik draai me om. Daar staat mijn kleine artiest, met het schetsboek stevig in zijn armen. “I am so happy with this. It is so nice”, zegt hij dankbaar, niet beseffend dat hij degene is die míj het gevoel van dankbaarheid schenkt.”

Geluid aan (en hard).

Azië, Beach Life, Bohol, De Filipijnen, DESTINATIONS, Local Life, Nature, TRAVEL, Travel Category, Travel Movies, TRAVEL MOVIES

Leave a reply

108 comments

  • Laura 28 mei, 2014 at 09:38 Beantwoorden

   Nee, dat doet hij ook. Knapperd. Ik let wel goed op, ik wil het zelf ook leren. En ik bemoei me er wel als een idioot mee haha, dus samen inspraak over het resultaat. <3

 1. Leonie 28 mei, 2014 at 09:59 Beantwoorden

  Oh, ik had het al gezegd maar wat is-ie geweldig mooi. Ik vind dat stukje zo mooi dat dat kindje op je schoot zit en jij zo lacht. Daar had ik echt even kippenvel. Jij en je vriend gaan ook zo mooi op in omgeving in dat stukje met het water. Ja, wauw, ik wil ook naar de Filipijnen!

 2. Esther 28 mei, 2014 at 11:38 Beantwoorden

  Wow, wat een mooie reisfilm. Ook al ben ik nog nooit in de Filipijnen geweest, ik heb door deze film het idee alsof ik er zelf ben. Heel erg prachtig. Krijg er helemaal de reiskriebels van :-)

 3. Lotte 28 mei, 2014 at 13:52 Beantwoorden

  Schitterend in beeld gebracht en wat een heerlijke muziek staat er onder gemonteerd. Je droomt er echt even helemaal bij weg. Ik ben ontzettend benieuwd naar de volgende filmpjes. :)

 4. Dagmar 30 mei, 2014 at 07:35 Beantwoorden

  Wauw adembenemend mooi! Wat een prachtige reisfilm, ik vond het zó jammer dat er een einde aan kwam dat ik hoop dat deel twee ook gauw online staat :) Echt magische beelden en sprookjesachtig mooi. Dankjewel dat je dit met ons deelt!

 5. Anouk 1 juni, 2014 at 08:20 Beantwoorden

  Ooooohh Lau, ik krijg echt kippenvel van jullie filmpjes. Dat neusje van dat jochie op 0,36… oooh heeeerlijk. En dat blauwe, blauwe water…. echt fantastisch.

 6. Elisse 8 juni, 2014 at 20:00 Beantwoorden

  Wauw. Ik ga normaal gezien volgend jaar vanaf februari m’n buitenlandse stage in de Filipijnen doen, ben nog aan het wachten op de goedkeuring van mijn stagebedrijf, spannend. Maar dit komt dus echt als geroepen! Ik hoor altijd maar de donkere en sombere verhalen van het land, maar wil er net heen gaan om ook de mooie kanten te belichten en te laten zien dat het heus niet allemaal kommer en kwel is.

  Via via kwam ik weer op je blog terecht (ik weet niet wat het is maar verlies je altijd uit het oog) en het is ongelooflijk hoeveel je gegroeid bent, qua lay-out en vormgeving van je blog bedoel ik dan vooral, maar je posts zijn nog altijd even fijn. Dit filmpje is echt prachtig, heel mooi gedaan.

  • Laura 9 juni, 2014 at 10:25 Beantwoorden

   Ah, wat onwijs gaaf dat je naar de Filipijnen gaat voor je stage. Er komen nog heel wat blogposts, verhalen, foto’s en een filmpje aan. :-) Waar ga je precies heen?

   En ahhh, jammer dat je me steeds uit het oog verliest – maar des te leuker dat je me weer hebt gevonden. Het gaat inderdaad heel goed met What About Her, krijg de kans om de wereld over te reizen nu…soms iets te veel zelfs! Echt een droom en onderdeel van mijn werk nu. Met nog steeds evenveel passie, leuk dat je dat ziet!

   • Elisse 10 juni, 2014 at 20:26 Beantwoorden

    Ik ga waarschijnlijk in Manila zitten, maar het zou ook kunnen dat ik ergens anders terecht kom… Hangt allemaal af van het bedrijf waar ik stage bij ga lopen en de vrijwilligerswerking die ik uitkies.

    Wat fijn om te horen dat het zo goed gaat met je blog en met jou :-) Ik heb me voorgenomen om je vanaf nu echt niet meer uit het oog te verliezen, je staat mooi in m’n Bloglovin’-lijst nu!

  • Laura 3 juli, 2014 at 19:12 Beantwoorden

   Oh, wat heerlijk dat je volgend jaar gaat reizen! Ik ben nu al benieuwd naar je plannen. Het is er prachtig. En wat lief dat je me hebt genoemd op je blog. Leuk om te lezen!

 7. veer 8 juni, 2015 at 19:23 Beantwoorden

  Wauw! Prachtig filmpje! En je hebt ook zo’n inspiratie vol blog! Fantastisch!
  Ik heb wel een vraagje, in welke maand ben jij toen in de filipijnen geweest? imv klimaat. Welke ervaring had jij daar mee? :)

 8. Saskia 18 januari, 2016 at 16:17 Beantwoorden

  Wat maken jullie mooie filmpjes! Ik zit nu zelf midden in de grote klus om een filmpje te maken over onze reis op de Filippijnen, maar waar begin je :) wat een werk! Maar wel heeeeel fijn om die beelden terug te zien. Hoe kies jij trouwens je muziek, ben nu beetje zoekende naar de juiste muziek maar zomaar gebruiken mag zeker niet? Nou ga zo door, want wat doe je dit mooi en goed! dank!

 9. Cinema HD APK 26 juli, 2023 at 03:53 Beantwoorden

  Wat een prachtige reisfilm van de Filipijnen! De adembenemende beelden van Bohol hebben mijn hart gestolen. Ik werd helemaal meegevoerd naar dit paradijselijke eiland en voelde de warmte van de zon en het zachte zand onder mijn voeten. De film weet perfect de schoonheid en diversiteit van deze bestemming vast te leggen. Ik kan niet wachten om zelf naar de Filipijnen te gaan en dit magische stukje aarde met eigen ogen te aanschouwen. Bedankt voor het delen van deze prachtige ervaring! CinemaHDV2

Post a new comment

Lees ook: