TRAVEL MOVIE / De Filipijnen – Palawan

96
El Nido Palawan

Palawan. Het is alweer vier maanden geleden dat we op dit fenomenaal mooie Filipijnse eiland zijn geweest. En nog denk ik met een grote glimlach terug aan dit prachtige eiland. Als een droom verschijnt het af en toe in mijn herinneringen. Ik schreef al een liefdesbrief aan El Nido en ook vertelde ik over Port Barton, de rest van de artikelen zitten nog in de typemachine. En vergeet de artikelen en de reisfilm over het eiland Bohol niet. De reisfilm laat het pure Palawan zien. We reizen van Puerto Princesa via Port Barton naar El Nido, en terug – en filmen de mooie momenten. En een deel van de liefdesbrief geldt voor heel Palawan…

“Je zit nog steeds in mijn hoofd. Ik kan je niet loslaten en ik droom nog steeds over je. Je bent te mooi om te vergeten, te puur om vrij te laten en te prachtig om ons geheim niet te delen. Ik zag je en ik viel voor je. Ik ben verliefd op je. Tot over mijn oren. Op de vele vrolijke tricycles die door je hart rijden. Op je hectische aard, maar laid back uitstraling. Op de zee aan je voeten, met haar duizend tinten blauw. Op hoe je bent ingesloten door prachtige karst bergen. Op je zonsondergang. Op hoe jouw bergen zich van niemand wat aantrekken, en in zee door blijven gaan met omhoog rijzen. Op je grillige vormen met messcherpe randen, op je baaien met verborgen witte stranden. Je bent een speeltuin, met al je eilandjes, maar wel één van de mooiste die ik ooit heb gezien. Ik krijg er nog blosjes van. Besef je wel hoe fenomenaal mooi je bent?

Je was zo zacht en zonnig en warm. Zo warm dat de zweetdruppeltjes van mijn voorhoofd, via mijn neus, op je huid vielen. Ik krijg het er nog warm van, moet ik je eerlijk zeggen. De zon is je muse, de bergen zijn je kracht en de zee is je bloed. Je leeft en elektriciteit heb je niet nodig, daar ben je puur genoeg voor. En toen gebeurde er iets. En ook bij jou, geloof ik. Hoop ik. Je hebt me. Als je eenmaal in je web verstrikt raakt, ben je gevangen voor het leven. En de gevangenen die je hebt vergaard, de locals, zijn prachtig. Je maakt ze puur, dankbaar en ze hebben niet meer nodig dan jou. Daarbij heb je ook menig backpacker weten te versieren. En dat is prima. Ik zou net zoals zij ook gewoon nooit meer weg willen. Je hele eiland is een wonder. Sla mij maar in de boeien.”

Voor de verandering hebben we een vintage-look aan deze reisfilm gegeven. For the record, alle films staan nu op YouTube in plaats van Vimeo. Geniet mee van dit bijzonder pure eiland.

Ik hoop dat ik jullie weer heb meegenomen. Duimpje omhoog op YouTube is lief, abonneren ook.

Azië, Beach Life, De Filipijnen, DESTINATIONS, Local Life, Nature, Palawan, TRAVEL, Travel Category, TRAVEL MOVIES, Travel Movies

Leave a reply

96 comments

 1. Eva 11 juli, 2014 at 13:23 Beantwoorden

  Wauw. Sprakeloos. Ik heb gekeken zonder muziek (zit op werk) en het grijpt me nu al. Wat onwijs mooi. Thuis snel kijken met muziek en daarna met de oogjes dicht op de bank dromen over deze mooie bestemming.

 2. Sanne 11 juli, 2014 at 15:51 Beantwoorden

  Wow wow wow. Wat prachtig. Ik wil er gewoon meteen heen. Wat ontzettend mooi. De muziek voegt veel toe maar de beelden op zichzelf zijn al zo mooi. Geweldig om door jou ogen mee te kunnen kijken.

 3. Elisse 11 juli, 2014 at 18:27 Beantwoorden

  Wauw! Wat hebben jullie dat weer prachtig weten vangen zeg! Als ik door je blog blader kan ik echt niet meer wachten om te gaan en het land te ontdekken. Wat heeft het ontzettend veel moois te bieden.

 4. Yvon 12 juli, 2014 at 01:04 Beantwoorden

  Oeh, ben benieuwd! Ga hem nu kijken en dan op YouTube laten weten wat ik er van vind.
  Bedankt voor de reminder: ik moet mijn reisfilm van de Filipijnen binnenkort echt gaan maken.

 5. cheyenne 12 juli, 2014 at 09:37 Beantwoorden

  jezus. ik heb nog nooit zo erg al mijn spullen willen inpakken en vertrekken naar de andere kant van de wereld als na het zien van dit filmpje. prachtig, en onwijs inspirerend!
  xo, cheyenne

 6. Nanda 13 juli, 2014 at 07:00 Beantwoorden

  Ik ga denk ik weinig nieuws zeggen, maar niets zeggen vind ik ook geen optie na het zien van zo’n ontzettend mooi filmpje! Echt ‘spot on’, muziek, beleving, alles klopt. Ik heb genoten!

  • Laura 13 juli, 2014 at 15:59 Beantwoorden

   Haha ahw! Heeft weer een hele avond gekost, maar ik ben dol op dit soort muziek. Het moet inderdaad passen, we zijn langer bezig met een nummer kiezen dan het monteren zelf!

 7. Leonoor 15 juli, 2014 at 18:12 Beantwoorden

  Mooi, mooi, mooi, mooi! Ik lees je blog sinds ik hem toevallig tegen kwam op m’n zoektocht naar reisblogs over Indonesie, en sindsdien kom ik elke keer weer even kijken naar nieuwe verhalen. Heb nog nooit gereageerd op iemands blog maar kon het nu echt niet laten; je schrijft prachtig, je foto’s zijn ontzettend mooi en voor je recente filmpjes heb ik helemaal geen woorden. Inspirerend! Please continue :)

  • Laura 15 juli, 2014 at 19:51 Beantwoorden

   Ah, wat vind ik dat leuk om te horen! *straalt. Lief ook dat je toch de moeite neemt om even te reageren. En hoe. Wat ontzettend mooi. Vind dat zo’n fijne waardering! Dankjewel!

 8. kirsten 20 augustus, 2014 at 20:55 Beantwoorden

  WOw ik kom hier terecht door serena( van beautylab)
  Ze vernoemde je in een artikel en zei dat je gewelige reisfilms maakte ik wouw even kijken of je die van barbados had gemaakt ik wouw ook even kijken of er 1 was van de filipijnen ik ben er namenlijk geboren!
  Het is jammergenoeg erg duur om er op vakantie met naartoe te gaan. (ik ben het oudste kind) ik , mijn zus,vader en moeder kunnen daarom maar eens in de zoveel jaar mijn moeders kant van de familie zien erg jammer dus maarja… als we er dan naartoe gaan is het wel hartstikke leuk natuurlijk ik vond het leuk om te zien en lezen dat je het er leuk hebt gehad de filipijnen is namenlijk niet zo een bekend land!ik ben zelf nog niet naar palawan geweest maar mijn moeder en vader wel ze zeggen dat we er naartoe gaan in onze volgende reis dus ik kan niet wachgen en al zeker niet na het zien van je film!

  Groetjes kirsten

  • Laura 21 augustus, 2014 at 05:38 Beantwoorden

   Hoi Kirsten! Barbados komt gauw online! Wat leuk dat je hier even komt kijken en wat gaaf dat je in de Filipijnen bent geboren! We hebben er twee reisfilms gemaakt. Palawan en Bohol. Ik vond het een prachtig land! En bijzonder dat jullie de volgende keer naar Palawan gaan. Alvast heel veel plezier!!

 9. Maria from Nerd Nomads 9 december, 2014 at 16:47 Beantwoorden

  Wow, LOVE your videos!!! Love the retro filter you have put on this film, really cool! Just found your blog and your videos, as my friend Yvonne from the blog GoYvon recommended it to me. Will take a look at all your videos.

  We are in Indonesia right now, considering going to Palawan next, and then Bohol. Looks really beautiful! But the Philippines is hit by a typhoon these days, so we are not sure, maybe we`ll wait a couple of days.

  • Laura 9 december, 2014 at 18:48 Beantwoorden

   Aaaaah Maria, thanks! That is so lovely to hear and how sweet of Yvonne to mention me :-). I hope you’ve noticed the English flag on top, I’ve translated almost all my posts (at least all the travel posts) in English as well! :-)

   And I am so jealous you are there right now, although the typhoon is less cool. When we were on Bohol, we were stuck in a typhoon as well. Couldn’t leave the island for days…Palawan is so worth it, so you must definitely go!!

   Thanks for following and the lovely comments on Instagram as well :) Safe travels!

Post a new comment

Lees ook: