TRAVEL / Reisboeken & magazines

73

IMG_4880
“Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving.” 

Ik kreeg van jullie de vraag of ik eens wilde vertellen wat voor reisboeken en magazines ik lees. Ik hou niet alleen van reizen, maar ik hou ook ontzettend van reisverhalen lezen. Lezen en tegelijkertijd leren over andere steden, intrigerende landen, bijzondere bergen, woeste jungle, prehistorische dorpen, fantastische culturen, onbekende zeeën…wanneer ik dit lees sta ik al met één been in het desbetreffende land en vind ik het ook fijn dat ik iets weet over de mens en haar cultuur en de geschiedenis van het land.

Ik heb een hoop verschillende boeken, lees een boel magazines en daarnaast speur ik ook dagelijks op het internet naar bijzondere plekken. Mijn reisboeken zijn fijn om bij weg te dromen, maar ondanks dat neig ik ook naar persoonlijke boeken (reisverhalen zoals ‘Azië zonder Airco‘) en online reisverhalen. Waarom?

De guides die ik lees zijn snel gedateerd, de auteurs hebben af en toe belachelijke deadlines en kunnen zo de puurheid van een land niet altijd achterhalen en vaak coveren ze alleen de toeristische plaatsen. Daarom zoek ik vaak boeken en internetsites uit welke door de ogen van ervaren reizigers zijn geschreven. Reizigers die de tijd hebben gehad  om een land en cultuur echt te leren kennen. Ik zal binnenkort mijn favoriete reisblogs met jullie delen.

Desondanks ben ik dolgelukkig met de reisboeken en magazines die ik heb. Heerlijk om bij weg te dromen, nieuwe bestemmingen te ontdekken, de ervaringen te voelen via foto’s en verhalen en alle tips en adviezen zijn ook mooi meegenomen. Het geeft me inspiratie om te gaan en het geeft me kennis van de bestemming. Al blijf ik de reis zelf en de ontdekking het allermooiste vinden. Ik heb een paar van mijn boeken opgestapeld voor jullie, zodat het een beetje te zien is wat ik zoal lees.

Wat vind ik fijn?
Persoonlijke reisverhalen zoals ‘Azië zonder Airco’,  ‘Echte vrouwen reizen anders’, ‘Australië op blote voeten’ en de ‘In een rugzak’ boeken.
Boeken over cultuur en religie zoals ‘De wereld van religies: boeddhisme’
Reisverhalen welke zich in een bepaald land afspelen zoals ‘De laatste keizer van China was een kind’ en ‘Fanie en Rose’.

Reismagazines zoals Columbus, Traveler, National Geographic, Kuoni reisgidsen en nog een tip voor jullie: de gratis magazines Baobab en Trips & Trails. 

Daarnaast een boel landen-guides en boeken van o.a. Lonely planet, Dominicus en de ‘501’ boeken.

IMG_4865

IMG_4870 
IMG_4875

IMG_4877

IMG_4878

En omdat lezen sowieso héél fijn is, ook een klein blikje tussen mijn gewoon leesvoer.
IMG_4867

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

73 comments

 1. Marlou 28 augustus, 2013 at 15:34 Beantwoorden

  Ohhh ik zou graag tussen je stapel boeken neuzen :) en ben stiekem wel een beetje trots om Columbus als eerste in je rijtje tijdschriften te zien staan, hihi. (Maandag begint daar mijn stage!)

 2. Karlijn 28 augustus, 2013 at 17:40 Beantwoorden

  Halleluja wat heb jij een hoop boeken! Wat zou ik daar graad doorheen willen bladeren zeg, lijkt me fantastisch. Reisverhalen lijken me ook erg mooi, ik ga eens zoeken naar de boeken die je op geschreven hebt.

 3. Malou 28 augustus, 2013 at 17:52 Beantwoorden

  Aaah heerlijk! Vind t ook leuk om reisboeken/bladen te lezen. Heb van de week toevallig een boek besteld van Lonely Planet: One Planet. Reisfotografie. Want ja, ik hou ook nog van reisfoto’s kijken. Haha.

  Wist je trouwens dat Baobab failliet is? Echt zonde.

  Nog een tip mocht je ook nog eens LP’s of andere Engelse boeken willen bestellen: bookdepository.co.uk. Geen verzendkosten en alles net even goedkoper dan bij ons.

 4. Jasmine 28 augustus, 2013 at 17:55 Beantwoorden

  Wat een boel en ben je dan ook werkelijk in al die steden en landen waar je de boeken van hebt geweest? Heb in je laatste foto Dagboek van een Geisha ontdekt, vond hem zelf heel mooi.

 5. Dagmar 29 augustus, 2013 at 08:07 Beantwoorden

  Wat een mooi artikel is het geworden! Fijne tips en heerlijke foto’s. Je ‘gewone’ leesvoer heb je echt vrolijk geordend. Ik zie dat we een aantal boeken allebei hebben :)

 6. Tessa 29 augustus, 2013 at 08:33 Beantwoorden

  Wauw wat een ontzettend mooi kastje waar je tijdschriften op liggen. Ik vind het altijd interessant als ze in een boek een andere cultuur beschrijven en de hoofdpersoon op ontdekking gaat in een onbekend land.

 7. Jess 29 augustus, 2013 at 13:32 Beantwoorden

  Heerlijk om te zien als die reisboeken. Wat heb je er veel! Ik koop bijna geen boeken meer omdat ik gewoon echt niet weet waar ik het allemaal moet laten. Heb pas zelfs echt stapels weg gedaan.

 8. Mira 29 augustus, 2013 at 19:56 Beantwoorden

  Oh leuk! Ik hou zo van reisboeken. Voor mijn eigen reizen vind ik Lonely Planet het fijnst en verder vind ik het heerlijk om te lezen over reizen van anderen! Doe je al mee met mijn winactie? Je kunt een roségouden armband winnen:)

 9. Anouk 30 augustus, 2013 at 07:08 Beantwoorden

  Oooooh, wat een stapel. WAAAUW. Bleef ik maar denken, haha. Heerlijk om op een vrije dag zo’n boek door te bladeren. Ben het wel met je eens dat ze snel verouderen… maar daar kijken we dan even doorheen;). Vroeger kon zo’n boek jaren meegaan haha.

 10. Mariska 30 augustus, 2013 at 09:10 Beantwoorden

  Wauw, wat heb jij veer reisboeken! Jaloers haha! Ik ben trouwens heel blij met deze blogpost, want ik wil al langer een abonnement op een reistijdschrift, maar ik weet nooit zo goed wat nou echt leuke tijdschriften zijn.. Ik zal die jij hebt genoemd eens gaan bekijken :)

 11. Marcella 30 augustus, 2013 at 19:08 Beantwoorden

  Wat een heerlijke stapel boeken! Altijd fijn om inspiratie op te doen. Ik lees wat meer de standaard reisboeken, wil ook wat meer verhalen gaan lezen. Thnxx voor je tips. Oh, en ben ook benieuwd naar de sites ;-)

 12. hereismai 1 september, 2013 at 06:59 Beantwoorden

  jeetje je hebt echt veel boeken! ik heb eens in de bibilotheek boeken van floortje dessing geleend. wauw, ze is echt een voorbeeld voor mij. Van je hobby/passie je werk maken.

Post a new comment

Lees ook: