TRAVEL / Reis met een doel: ga fietsen met Cycle for Plan in Zambia – The Dirt Road Edition

27
Cycle for Plan Zambia

Yes, AGAIN! Wil je een avontuurlijke reis maken en tegelijkertijd iets betekenen voor de lokale bevolking van Zambia? Dit is je kans om je dromen waar te maken. Meerdere malen bracht ik Cycle4Girls en Cycle for Plan in o.a. Vietnam en Zambia onder de aandacht op What About Her. Door het lezen van mijn artikelen vertrokken meerdere lieve lezeressen naar deze landen om te fietsen voor de achtergestelde locals. Trots! Lezeres Milene vertrekt bijna: je kunt haar nog steunen.

Wat vind ik dit toch bijzonder! Ik blijf daarom deze artikelen delen. Wie raakt wederom geïnspireerd door dit artikel en gaat fietsen in Zambia voor Zambia?

Safari_016

Cycle for Plan Zambia

In juli 2017 organiseert Plan Nederland Cycle for Plan – The Dirt Road Edition: een 12-daagse, grensverleggende fietstocht door Zambia. Ze zoeken avontuurlijke reizigers voor deze onvergetelijke trip. Ga jij mee? Leg in 7 dagen ca. 600 km af over dirt roads en uitdagende tracks en vang een glimp op van The Big Five langs de route. Maak je klaar voor onvergetelijke ontmoetingen met traditionele stammen en ervaar zelf het werk van Plan Nederland in Zambia. Cycle for Plan voert je langs uitgestrekte savannes, groene valleien en finisht in het spectaculaire South Luangwa National Park, een van de mooiste wildparken ter wereld.

Reizen met een doel

Met deze sportieve uitdaging krijg je de kans de wereld een stukje beter te maken. Iedere deelnemer werft € 4.000 euro sponsorgeld. Met het opgehaalde geld steun je de strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Zambia. Onderweg bezoek je diverse projecten van Plan en zie je met eigen ogen het verschil dat jouw bijdrage maakt. Ook maak je persoonlijk kennis met jouw sponsorkindje dat je met deelname aan Cycle for Plan zal steunen!

Fiets jij in 2017 mee met Cycle for Plan door de adembenemende landschappen van Zambia voor Plan Nederland? Ik heb het nu zo vaak gedeeld en lezeressen zien vertrekken dat ik het nu zelf ook serieus overweeg.

Cycle for Plan Zambia

Maak de reis van je leven voor Cycle for Plan

Kijk hier voor meer informatie of kom naar één van de informatieavonden:

Donderdag 13 oktober – 19.00 uur, Amsterdam, Stadhouderskade 60, kantoor Plan
Dinsdag 1 november – 19.00 uur Den Haag, Lange Houtstraat 17, Café Schlemmer
Maandag 7 november – 19.00 uur Groningen, Gedempte Zuiderdiep 15, Café Roezemoes
Woensdag 23 november – 19.00 uur Rotterdam, Meent 88, Dudok
Dinsdag 29 november – 19.00 uur Online webinar
Donderdag 8 december – 19.00 uur Utrecht, Oudegracht 243, Lazuli
Donderdag 15 december – 19.00 uur Eindhoven, Lichttoren 6, Usine
Maandag 19 december – 19.00 uur Amsterdam, Stadhouderskade 60

Cycle for Plan Zambia

Cycle for Plan Zambia

Cycle for Plan Zambia

Cycle for Plan Zambia

Cycle for Plan Zambia

Beeld: Plan Nederland

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

27 comments

 1. Michelle 6 oktober, 2016 at 18:55 Beantwoorden

  Super gaaf! Ben alleen bang dat ik geen 600 km in 7 dagen red… maar zou zo graag iets doen voor die meisjes en Zambia lijkt me prachtig.

   • Stijn van Venrooij 10 oktober, 2016 at 15:00 Beantwoorden

    Klopt, wij organiseren een aantal gezamenlijke trainingen, en daarnaast zorgt de groep deelnemers onderling voor genoeg motivatie. Je hebt genoeg tijd om in topconditie te komen, dus ik weet zeker dat je het kunt Michelle!
    Groetjes, Stijn van Plan

Post a new comment

Lees ook: