TRAVEL / Portugal – het wondermooie Lissabon, magisch Sintra en ongerept Cabo da Roca

52
Lissabon What About Her

In februari maakte ik voor de tweede keer een hele fijne stedentrip naar Lissabon. Tijd voor nieuwe Portugese woordjes over Lissabon; met je waanzinnig mooie tegelmuren en je zonnestralen, met je slingerende straten van kinderkopjes, omhoog en omlaag en weer omhoog, met je rode zonsondergangen vanaf je Miradouros en je bruisende dakterrassen, met je gelaagde schoonheid en graffiti, met je koude sangria en warme petisco’s, met je wapperende jurkjes in de wind en natte was en spinnende katten en gele trammetjes en gastvrije mensen. Het is weer eens zover en ik kan er niets aan doen. Niemand houdt het tegen. Call me a lover, maar ik ben weer eens een beetje boel verliefd geworden. Zowel op Lissabon als in Lissabon – want het was ons eerste reisje samen!

Lissabon en ik kennen elkaar al en wederom voelt de stad als een warm thuis aan de kust. Met een glimlach op mijn gezicht kijk ik naar de wapperende was in de straten onder me, de zee in de verte en de zon die als een verrassing haar laatste gouden zonnestralen over de stad laat spelen. Terwijl we de lucht oranje en rood zien kleuren voel ik mijn mondhoeken omhoog krullen. Soms is een plek nog zo mooi maar voelt het niet goed en soms voelt een bestemming gewoon helemaal goed om wie ze is. Ik ben een gevoelsmens en Lissabon voelt goed. Dit voelt goed. Wij voelen goed.

Over de pittoreske hoofdstad van Portugal, het kasteel Sintra en de kliffen van Cabo da Roca

De volgende dagen lijk ik te zweven en de mondkrullen gaan niet weg. Lissabon blijft een prachtige stad. Ik loop hand in hand met hém door doodlopende steegjes, tel ontelbare turquoise tegels die ik het liefst van de muur wil trekken, klim en daal en klim en daal, beloon mezelf met sangria op elke hoek van de straat en met een hele fijne massage bij Eco Massage, omdat het kan. Te pas en te onpas stappen we in tram 28. Ik vond het zo leuk om op deze manier het oude centrum te verkennen, zeker omdat de stad voornamelijk uit heuvels bestaat. Met deze tram rijd je via smalle straatjes en steile hellingen dwars door de historische wijken Estrela, Alfama, Graça en Mouraria. Ook genieten we enorm van LX Factory, dé creatieve broedplaats voor kunstenaars, hippies en ondernemers. Hier hangt een geweldige laid-back sfeer en in de oude, industriële gebouwen vind je winkels, barretjes, street art, ateliers, restaurants, design shops en een concertzaal waar lokale bandjes optreden!

Ik dwaal verder door de stad en verbaas me over de vriendelijkheid van de Portugezen, eet tapas bij het leven en dwaal door Bairro Alto en Alfama. Deze twee wijken zijn bij mij favoriet! Alfama is de oudste wijk van Lissabon en ik vind het er prachtig. De wijk heeft een romantische, pittoreske uitstraling en is een doolhof van steile steegjes, kronkelige straatjes en smalle trappen. Bairro Alto staat bekend om de kunstzinnige winkels en de vele restaurantjes. Deze wijk is vooral leuk in de avond: in de ochtend en vroege middag zijn de luiken van de huizen vaak nog gesloten. Tegen de avond komt de wijk tot leven en is hier vaak (live) muziek te horen.

Road trip naar Sintra en Cabo da Roca

Op de derde dag besluiten we de stad te verlaten voor een dosis cultuur en natuur: we huren een auto via Sunny Cars, ontdekken het magische kasteel Sintra en picknicken op de kliffen bij Cabo da Roca, het meest westelijke puntje van Europa. Een stedentrip Lissabon is perfect te combineren met een road trip naar deze twee bijzondere plekken, ik vond het er echt genieten. We beginnen de dag met een wandeling en een picknick bij Cabo da Roca. Deze prachtige klif torent meters boven de Atlantische Oceaan en je kunt hier prachtig wandelen. Vervolgens reizen we af naar Sintra. Sintra is als een sprookje en urenlang dwalen we door het opvallende kasteel en de prachtige tuinen. Fijn, fijner, fijnst. Ik heb een beetje heimwee en het is mooi om te zien dat de natuur in de omgeving van Lissabon nog zo puur is.

Groene huurauto-tip

Groen maakt me blij! Ik deel daarom nog een fijne tip met jullie: Sunny Cars maakt een auto huren op reis niet alleen zorgeloos, ook helpt de all-in autoverhuurder je om de CO2 uitstoot van je auto te compenseren! Via de samenwerking met GreenSeat compenseer je eenvoudig, dit kan al voor € 1,75 voor een huurbedrag van € 300. Jouw compensatie draagt o.a. bij aan de ontwikkeling van windenergie in India en biogas in Afrika. Dit is iets dat ik altijd doe als ik een auto huur (of ticket boek) en vind het top dat Sunny Cars is aangesloten bij Green Seat.

Droom weg bij deze oude en nieuwe beelden uit Lissabon, Sintra en Cabo da Roca.

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

 

Tip van de dag: Baixa House

Slapen (en genieten) doen we in het meest fantastische appartement van Lissabon: Baixa House. Wat een pareltje! We hebben ons hier enorm thuis gevoelt. Baixa House is een klein boutique hotel in Lissabon. Ik heb echt een hekel aan dit cliché, maar het bleek écht een home away from home. Het is geen toeristisch appartement, maar geeft ons het gevoel dat we in het huis van een local mogen slapen. Elke ochtend hangt er vers brood aan de deur en de koelkast staat vol lekkers. Ik ben verliefd op de inrichting en de details van het appartement, de bloemen, de meubels, de accessoires – aan alles is gedacht. Er ligt een gastenboekje, maar ook een mand vol persoonlijke tips in Lissabon van zowel de eigenaren als alle voorgaande gasten – zo leuk! Ook de architectuur van Baixa House is prachtig, ik wil de tegels het liefst van de muur trekken. Fijn plekje!

Baixa House Lisbon

Baixa House Lisbon

Baixa House Lisbon

Baixa House Lisbon

Baixa House Lisbon

Baixa House Lisbon

Baixa House Lisbon

Baixa House Lisbon

Baixa House Lisbon

Baixa House Lisbon

Baixa House Lisbon

Citytrip, Europa, Lissabon, Portugal, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

52 comments

 1. Laura 9 mei, 2016 at 12:27 Beantwoorden

  Waaah Laura! Deze post komt net op tijd, want eind juni vertrek ik ook voor de eerste keer naar Portugal, naar de Algarve en Lissabon :D Je inspirerende foto’s en woorden geven mij NOG meer zin om te gaan, dankjewel! xx

 2. Tessa 9 mei, 2016 at 14:52 Beantwoorden

  Lissabon wil ik ook een keer heen, Portugal is zo mooi. Zelf ben ik twee keer naar Albufeira is ook zeker een aanrader. Dan moet je wel naar het oude centrum gaan en een keer de strip bezoeken super gezellig en ook zat cafeetjes waar niet vol zit met zuipende jongeren :P

 3. Stephanie | Expeditie Aardbol 9 mei, 2016 at 17:22 Beantwoorden

  Aaah ja Lissabon, één van mijn favorieten in Europa. Was er vorig jaar per ongeluk gestrand tijdens een gemiste overstap, maar vond dat toen zo’n succes dat ik afgelopen herfst terug ben gegaan voor een road trip van Porto via Lissabon naar de Algarve. Geweldig land!<3

 4. Nienke 11 mei, 2016 at 16:42 Beantwoorden

  Ziet er zo mooi uit! Lissabon staat echt hoog op mijn lijstje. Ik houd wel van die warme steden met schattige huisjes en lekker eten waar je dagen rond kan slenteren.

 5. Sofie 12 mei, 2016 at 08:01 Beantwoorden

  Ik weet dat ik daarmee een uitzondering ben, maar Lissabon is me wat tegengevallen. Ik vond Porto veel leuker. Misschien omdat het de laatste bestemming van onze Portugalreis was? Wil zeker nog eens terug om het een tweede kans te geven.

 6. Fleur Sophia 12 mei, 2016 at 12:19 Beantwoorden

  Wat kan je toch heerlijk schrijven! Ik heb er helemaal de kriebels van gekregen. Heb ik even geluk dat ik morgenavond het vliegtuig instap richting Lissabon. Ook voor mij de eerste keer, maar kan niet wachten om alles te ontdekken daar! Hoelang was jij er als ik vragen mag?

 7. Mellisa 12 mei, 2016 at 18:48 Beantwoorden

  Mooie foto’s tijdens het gouden uurtje! Ik wil heel graag een keer terug naar Lissabon! Ik ben op m’n 14e of iets dergelijks een dagje geweest vanuit Cascais. Telkens zie ik goedkope tickets, maar dan kan ik telkens niet :(

 8. Eline 17 mei, 2016 at 19:19 Beantwoorden

  Portugal, mijn 2e thuisland ;), I love it! Als je weer die kant op gaat, Porto is ook geweldig en eigenlijk alles tussen Porto en Lissabon in :). Als je weer in Lissabon bent, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan de bakker in Belem, met de heerlijke pastels de Belem (ook wel bekend als pastels de nata, maar deze bakker is DE bakker).

 9. Anouk 19 mei, 2016 at 13:01 Beantwoorden

  Wat heb je dit prachtig omschreven, het is precies hoe ik me voelde toen ik twee jaar geleden voor het eerst naar Lissabon ging met vriendlief! Ik wil er zeker nog eens terug. In mijn omgeving gaat iedereen dit jaar naar Lissabon en ik ben echt wild enthousiast iedereen tips aan het geven hahaha. Complimenten voor de prachtige foto’s ook!

Post a new comment

Lees ook:

5unday’s pleasures #1

Op zondag deel ik voortaan graag vijf pleasures, favorites (of less favourites…) en delights – simpelweg vijf dingen die ik wil delen. Van leuk tot ...