TRAVEL / Personal travel favourites

20

Op Dailylin kwam ik een leuke personal travel tag tegen, en ik kreeg direct zin om het in te vullen. Ik heb er wel wat vragen bijgevoegd en ik vind het leuk om ook jullie antwoorden te lezen, in een comment of in een link naar je eigen blogtag!

Favourite hotel?
Ik ben eigenlijk niet zo van de hotels. Begrijp me goed, het lijkt me ook wel eens heerlijk om een nachtje in een superdeluxe hotel te zitten (maar dan wel iets bijzonders en geen toeristenmassaresort), maar verder vind ik hotels vaak te groots, en te toeristisch. En ik hou ook niet van lange gangen. Ik ben juist dol op de charme van hostels en guesthouses, klein opgezette eenmanshosteltjes met een personal touch op bijzondere plekken, met unieke inrichtingen en gezellige lokale eigenaren. Ooit begin ik een eigen hostel. We slapen meestal in een tweepersoons plekje in een leuk guesthouse of hostel, hostels zijn tegenwoordig ook geen vieze grote blokken met 30 bedden op een kamer en een vieze rotdouche, je hebt zo’n fijne leuke guesthouses met tweepersoons-kamers en ook vaak een eigen douche, en het is zo veel persoonlijker en unieker! Wat ook leuk is: airbnb.com, slapen in iemand anders huis, of couchsurfen!

Mijn favoriete guesthouses/hostels zijn Mega Inn in Tangkahan, Sumatra, Indonesië,  waar je komt middels een houten vlotje over de rivier, waar we midden in de jungle tussen de olifanten en apen sliepen in een romantisch houten hutje met hangmat, elke ochtend ontbeten met verse bloemen overal op tafel speciaal voor ons. Daar waar je je complete rust vindt. Ook hebben we in een boomhut geslapen in de jungle wat echt heel tof was, maar daar zat een vogelspin naast het bed  dus die valt toch niet onder de favorieten.


En Island Vibe in Jeffreys Bay, mijn favoriete surfspot in Zuid-Afrika. Daar ging ik steeds surfen, heb ik mijn eerste eigen board gekocht, en Island Vibe is echt een top hostel aan het strand (daar waar wereldwijde surfcompetities worden gehouden, één van de beste surfspots van de wereld met een heerlijke laid back sfeer. Aanrader.
DSCF4852 DSCN1161

Favourite travel-friendly beauty product?
Zonnebrand dan maar, ik ben niet zo ijdel op reis. En lippenbalsem. Die kleine reisflesjes vind ik wel altijd erg handig om wat in mee te nemen. Oh, en antibacteriële zeep zonder water.

Favourite destination for shopping?
Heerlijk om over lokale marktjes te struinen met eigen producten, kruiden, mooi handgemaakt leer, mooie stoffen. Dan staat Indonesië toch wel op één. Ik ben ook in New York geweest en zelfs daar heb ik eigenlijk niet eens geshopt in van die malls, ben meer met andere dingen bezig! Kleine lokale winkeltjes; en mijn topper daar was Anthropologie, wat een geweldige winkel.

Favourite destination to relax?
Oh, de Gili Islands! En dan vooral Gili Meno. Nauwelijks toeristen, je loopt een rondje om het eiland in een uur, prachtige witte stranden, blauw water, geen gefeest en gebeest, gewoon rust. Geen auto’s, alleen maar paarden. Snorkelen met zeeschildpadden, heerlijk eten, hangmat hangen, goede boeken lezen. Op de tweede plek de bergen en berglagoons in Laos, prachtig, wat een rust, wat puur.
Laura in zee
Laura Blue Lagoon

Strangest thing you’ve ever eaten?
Walkietalkies. En sprinkhanen en dat soort beestjes.
Eating

Best meal you’ve ever had & where?
Roti Canei bij een Indiër in Kuala Lumpur. En de gebakken camembert en bobotie bij een restaurant in het plaatsje Port Alfred in Zuid Afrika. En; bizar maar waar; de nacho’s bij de diner bij het New Yorker Hotel in New York.

No fail airplane outfit?
Laagjes! Het is altijd of warm of koud in een vliegtuig, en dat om en om tijdens dezelfde vlucht. Een lekkere losse harembroek, een hemd met een shirt met een vest en een grote brede dunne sjaal. En sokken. En je eigen koptelefoon.

Best ZEN-moment on a trip?
Dat vind ik moeilijk, ik kan niet kiezen. Het moment dat je stilstaat na een jungletocht van een paar uur, lopend, en je een Orang Oetan met baby aankijkt op een meter afstand. Tranen. Honderd meter met een zeeschildpad meezwemmen onder water. Zitten bij een tempel en staren naar de rust van de mediterende monniken. Met locals ‘s nachts aan de rivier zitten terwijl je met de een zingt en gitaar speelt en de ander de rivier in duikt om even wat vis te vangen en grillen boven het vuur. Babyleeuwtjes. Zonsondergangen in Afrika. Oh, en vuurvliegjes. Daar word ik ook zen van. Eigenlijk word ik altijd zen als ik op reis ben en gewoon alles in me op neem.

What’s the scariest thing you’ve ever done on a trip?
Heb veel gekke en enge dingen meegemaakt maar het engste en tofste wat ik echt heb ondernomen is toch wel de Bloukrans bungeejump, de hoogste van de wereld!
Bungee

What is the most beautiful photo you have taken on a trip?
Daar zal ik binnenkort wel eens een uitgebreidere blog over maken, ik heb zo veel foto’s. Alles wat je hier in deze post ziet, en nog een mini selectie van favorieten;
Monniken ceremonie
DSCF6181
Leopard

Who is the greatest person you have ever met on a trip?
Qua reizigers; ik kwam een man tegen in de nachttrein van Bangkok naar Vientiane, hij kwam oorspronkelijk uit Zuid Afrika en het bleek dat hij is opgegroeid in een van de plaatsen waar ik daar heb gestudeerd (mini dorp). Echt een interessante man, heeft boeken uitgebracht en heb er echt uren mee zitten praten.
Ook hadden we in Laos echt het meest leuke groepje ooit waar we een dag mee zijn opgetrokken; een hippie Canadees die we al eerder tegen zijn gekomen, een fashion studente uit China, een cacao plukker uit Sulawesi en een oude maar prachtige vrouw die al acht maanden alleen aan het reizen was op haar leeftijd, echt fantastisch om daar verhalen en cultuurverschillen mee uit te wisselen. En een lokaal groepje waar we mee optrokken in Bukit Lawang. En verder vind ik monniken zo intrigerend en het boeddhisme ontzettend interessant. Ook de kracht en puurheid van Afrikaanse mensen die ik heb ontmoet in de townships vind ik noemenswaardig.

Oke, ik geef het toe, zo’n vragenlijst is niets voor mij, haha! Ik heb altijd moeite gehad met kiezen en ik vertel graag, dus het is een beetje een lange tag geworden.

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

20 comments

  1. Esmeralda 25 mei, 2013 at 20:00 Beantwoorden

    Wat een super leuke post :) Leuk je favorieten van SA. Ik heb gestudeerd in PA ;) Island Vibe is inderdaad echt super leuk en heeft echt een super gezellig sfeer!

Post a new comment

Lees ook: