TRAVEL / Over Namibië en met je hoofd nog in de woestijn dwalen

54

Namibië. Waar moet ik beginnen met momenten grijpen, met woorden zoeken, met gedachten vangen. Ik heb mijn herinneringen de afgelopen maand even aan de waslijn gehangen. Er eventjes naar gekeken. De momenten niet losgelaten. In Namibië was ik vrijwel helemaal offline en ik merk dat ik dat sinds thuiskomst nog even vast heb willen houden. Met twee stevige armen tegelijk. Ik was bang om los te laten en hoop dat dat oké is. Bedankt voor jullie lieve berichten, mailtjes en reacties, bedankt dat jullie er altijd zijn om me op te vangen.

Het resultaat? What About Her genoot onbewust van een welverdiende zomervakantie. Ik besloot om deze zomer voornamelijk in Nederland te blijven. Deels omdat mijn hoofd nog in Namibië zat. Dat is wat Afrika met je doet. Deels omdat er een aantal grote opdrachten binnenkwamen. Deels omdat ik een hele fijne doorstart maak bij een opdrachtgever. Deels omdat ik mijn dierbaren veel te weinig heb gezien. En deels omdat ik tot de late (of vroege) uurtjes bezig ben met een nieuw eigen project. Een project dat me inspireert, me nieuwe energie geeft, waar ik werk met een team, een stagiaire en een hoop liefde en enthousiasme. Er kwam dus even iets minder online; hier, op Instagram, op Facebook, op Twitter, mail, overal. Over een maand vertrek ik naar Ijsland en Canada en de komende weken zak ik langzaam terug op aarde. Beloofd.

Namibië was alles en niets. Namibië was zandkleur, rood en geel, warm en koud, droog en stoffig. Namibië was vuur maken met olifantenpoep, kamperen onder de sterren en dromen in lodges, ontelbare uren rijden in het niets. Namibië was puur, wild en liefdevol, de Melkweg en zonsondergangen en de opkomst van de maan. Het was dagen niet douchen, geen bereik, helse zoektochten naar voedsel in het alles en niets, het was dankbaar en gastvrij en vrij. Oh, wat was het vrij. Het was het niets dat me greep, de oneindige wegen, de bijzondere stammen, de vrijheid en oneindigheid. Namibië was wegen tot het niets en het alles dat achter de horizon lag. Het was uitwijken voor toekans en giraffen en olifanten, het was wandelen langs knuffelende katten en onrustige luipaarden, een zeldzame bruine hyena, het was rode zandduinen en witte valleien, lang geleden gestorven.

Het was zo niets dat het alles was.

Alvast een paar fijne herinneringen uit Namibië op beeld én een sneak peek van twee drone beelden. Om het goed te maken.

Namibie

Namibie-33

Namibie

Namibie

Namibie-42

Namibie

Namibie

Namibie-20

Namibie

Namibie-27

Namibie-43

Namibie

Namibie-1-1

Namibie

Namibie-15

Namibie

Namibie

Afrika, Dagboek, DESTINATIONS, Namibië, Nature, Persoonlijk, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

54 comments

 1. Denise - Follow my footprints 11 augustus, 2016 at 11:27 Beantwoorden

  Ik zag de foto’s net al op Facebook, maar ook hier weer: zo prachtig die kleuren! En die ruimte en oneindigheid ja… Mooi ook je verhaal erbij, persoonlijk zoals altijd.
  Ik was ook gewoon in Nederland de afgelopen weken, maar wel gewoon online. Minderen vind ik lastig, juist nu het zo goed gaat (met mijn blog dan, met mij wat minder, ha ha). Mooi dat jij dat wel kon én ondertussen met leuke nieuwe dingen bezig bent. Spannend!

  • Laura 11 augustus, 2016 at 11:34 Beantwoorden

   Lief dat je hier ook nog reageert! :) Heel mooi daar, gaf me echt rust. Aaah, maar juist daarom ook even aan jezelf denken! Als het goed gaat, wordt dat niet zomaar minder… Ik merk er niet bijster veel van in ieder geval, en zo kan ik juist weer mooiere content maken. Ik ben helemaal voor slow bloggen, haha!

 2. Linda 11 augustus, 2016 at 17:35 Beantwoorden

  Die foto’s. Ik kan er niet over uit. Onwerkelijk mooi. M’n nieuwsgierigheid staat aan! En hoe leuk online zijn ook is, zo fijn is offline zijn ook! Succes daar met alles!

 3. Nellie 12 augustus, 2016 at 09:46 Beantwoorden

  2 jaar geleden maakte ik dezelfde reis.. En verdorie, wat heb ik een heimwee als ik de foto’s zie! De mooiste, echt de mooiste plek op aarde.. Je foto’s geven het gevoel van daar echt fantastisch weer! De rauwheid, het milde het in jezelf gekeerde.. Wouw!

 4. Mylène 12 augustus, 2016 at 10:24 Beantwoorden

  Op dit moment word ik meer getrokken door de koude, grijze landen (oh my god, Canada en IJsland!!), maar als ik dan weer foto’s zie en verhalen hoor over Afrika, dan kan ik alleen maar denken: hier moet ik ooit in mijn leven ook naartoe. De ervaring moet geweldig zijn geweest. Logisch dat je dan even offline was.

 5. Jessica 12 augustus, 2016 at 21:01 Beantwoorden

  Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, behalve WAUW. Wat heb je daar prachtige momenten vastgelegd. En ik vind het juist goed dat je die rust pakt, ook al is dat soms onwijs moeilijk. Je komt gelukkig heel erg zen over op de foto’s! :)

 6. Maris 16 augustus, 2016 at 13:28 Beantwoorden

  Prachtig. En wat fijn dat je en soort van zomervakantie hebt gehad, hoewel het zo te lezen niet echt vakantie was. Ben benieuwd naar het project dat je zoveel energie geeft.

 7. Caro 18 augustus, 2016 at 18:04 Beantwoorden

  Namibië was zo ontzettend mooi! Heel fijn om weer even kleine momentjes te kunnen herbeleven door jouw mooie foto’s! Geniet lekker van nog even een beetje offline zijn en IJsland en Canada:)

 8. Sonja 19 augustus, 2016 at 13:15 Beantwoorden

  Zucht.. wat maak je toch een prachtige foto’s, en wat schrijf je toch prachtige zinnen. Ik verblijf momenteel in het prachtige Zuid-Afrika dus dat is helemaal niet zo heel ver weg van Namibië, hoewel het natuurlijk wel een wereld van verschil is. Maar ik begrijp wat je bedoelt: Afrika is intens. Gelukkig hoef ik nog lang niet weg! Fijn dat je lekker vakantie hebt genomen, dat is af en toe nodig om de creativiteit weer te laten stromen;) Wat klinkt het positief allemaal! Heel veel succes met al die leuke projecten! X

 9. Chantal 24 februari, 2017 at 20:35 Beantwoorden

  Wat een gave reis en mooie foto’s zeg! Maak jij al je foto’s zelf? Mag ik vragen met welke camera? :-)
  En zit er dan nog een filter overheen? Ze zijn erg sfeervol :)
  Film jij zelf ook? (ik zie ook bewegende beelden op je site)

  Heel mooi en inspirerend hoor!!

  • Laura 25 februari, 2017 at 19:11 Beantwoorden

   Dank! Ja, behalve die waar ik zelf op sta. Een Canon EOS 6D. En ik bewerk ze na in Lightroom!

   En nee, mijn vriend is filmmaker. Hij maakt alle reisfilms (zie Travel Movies!)

   Dankjewel! ?

Post a new comment

Lees ook: