TRAVEL / Over hoe Tenerife me verrast heeft + win een reischeque t.w.v. € 400

0
Tenerife road trip

Ik heb inmiddels al flink wat Spaanse eilanden bezocht, maar ik vond Tenerife een van de meest verrassende! Ik vertel je vandaag meer over mijn reisje naar dit eiland, daarnaast deel ik samenwerking met Zoover 10 slaaptips op Tenerife én maak je kans op een reischeque t.w.v. € 400!

Hoe Tenerife me verrast heeft

De Canarische eilanden zijn prachtig en Tenerife is (tot nu toe) een van mijn favorieten! Wanneer ik het vliegtuig uitstap zwaai ik mijn sjaal af en zet ik een zonnebril op mijn neus. Het is november, maar de zon schijnt nog krachtig in mijn gezicht. Een koffer vol met zowel korte rokjes als dikke wollen truien volgt, ik had geen idee wat te verwachten. De geruchten zijn waar, dit is wat ze met recht een winterzon bestemming noemen. Een eeuwigdurende lente kabbelt hier voort.

In mijn hoofd lag deze eilandengroep ergens bij Mallorca in de buurt (?). Of aan de kust bij Salou. Dat idee. Daar gaat mijn reputatie als wereldreiziger – blijkt het zowaar naast Afrika te liggen. En dat voel je. Op het eiland hangt een mengeling van Spaans temperament en exotische sferen. Tenerife is zo anders dan ik me had voorgesteld! Ik was werkelijk waar stomverbaasd over hoe mooi Tenerife is. Per auto verkende ik de noordkust en ben ik de bergen ingereden. Behekste dorpen, bergen, vulkanen, een prachtige kustlijn, zee, rotsen, authentieke kustdorpjes, bananenplantages, ik keek mijn ogen uit.

Het stadje La Laguna is meer dan fijn: op de markt waan ik me in Afrika, op het terras in Spanje, in de kerk driehonderd jaar terug. Tijdens zonsondergang klim ik 3500 meter omhoog en sta ik op vulkaan de Teide. Het is donker, ik onderscheid nog net de grillige vormen van de rotsen. Verrukt bewonder ik de sterrenhemel vanaf het hoogste punt van Spanje. Ik geniet van de duizenden sterren die één voor één verschijnen. Van de fijne gesprekken met fijne mensen. Van goede happen en wijn. Van de zon en de wind, de wolken en de rotsen. Het meest geniet ik van de road trip naar het noorden. Ontelbare bananenplanten, pittoreske dorpen en stranden van zwart zand: een eiland naar m’n hart. Slingerend vind ik een weg omhoog naar de vulkaantop waar heksen nog magie uitoefenen en de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Een astronoom staat me op te wachten en vertelt me honderduit over de sterren, de vormen die ze maken en wat ze betekenen. Wanneer de maan verschijnt als een enorme witte bol boven de vulkaan en wil ik enkel plat op de grond liggen en staren. En wensen doen. Mooi. Ja, het noorden van Tenerife raakt me, ik ben om!

Tenerife

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife

 

10x slapen op Tenerife

Ben je om en wil je naar Tenerife? In samenwerking met Zoover geef ik 10 (luxe) slaaptips op Tenerife.

Iberostar Anthelia

Ik was direct fan van de ligging van dit hotel en de details, kijk dat zwembad en die kamers! Het strand ligt op 700 meter van het hotel en in de buurt is er voor iedereen wat wils: de drukte zoek je op bij Playa Fanabe, terwijl de boulevard van Playa el Duque rustiger is. Shoppen doe je in het levendige centrum van Costa Adeje: veel hippiewinkeltjes gegarandeerd!

tenerife

 

Parque Cristobal

Een keer wat anders dan overnachten in een standaard hotelkamer? Bij Parque Cristobal overnacht je in een leuke bungalow, maar kan je eventueel wel kiezen voor all-inclusive. Vanaf het park sta je zo op Playa de las Américas en struin je langs de vele gezellige winkeltjes!

 

Spring Vulcano

Mag dit nu helemaal niet meer zeggen natuurlijk maar toch wel heel fijn: Spring Vulcano is een vrijwel kindloos luxe hotel. Het is er luxe, maar je vindt er vooral rust. Er is geen animatie, wel prachtige zwembaden. Het centrum van Playa de las Américas en het strand is vijf minuten lopen!

 

Arona Gran

Genieten van een rustgevende zon-, zee- en strandvakantie doe je bij Hotel Arona Gran! Dit is een écht kindloos hotel: dankzij de adults only formule kom je hier helemaal tot rust aan een van de twee zwembaden. Binnen een paar minuten sta je op het strand, of loop je door naar het gezellige centrum van Los Cristianos. Er is ook een dakterras een spa!

 

Hotel Tigotan Lovers & Friends

Nog een rustig (en kindloos) hotel! Hotel Tigotan Lovers & Friends Vind je vers en gezond eten belangrijk? Dan zit je hier goed! Hotel Tigotan is super centraal gelegen. Binnen 10 minuten wandel je naar de stranden en het centrum. Tip: er zijn meerdere stranden in de buurt van het hotel en deze kun je allemaal te voet bereiken. Strandhoppen, maar dan zonder auto? Yes!

 

Barcelo Santiago

Aan de kust van Puerto Santiago ligt hotel Barcelo Santiago: een idyllisch hotel met een schitterend uitzicht op zee doordat het hotel op een klif ligt. Er zijn zwembaden, een spa en het strand is direct vanuit het hotel bereikbaar. De hele omgeving is prachtig dankzij haar prachtige vulkaanlandschap, zo kijk je recht op rotsformatie ‘Los Gigantes’!

 

Jardin Tropical

Wat een plaatje, hotel Jardin Tropical! Met een ligging direct aan de gezellige boulevard van Costa Adeje sta je zo tussen de gezellige winkels en restaurantjes. Het zandstrand ligt op 700 meter afstand, maar je vermaakt je ook prima in de zwembaden omgeven door palmbomen.

 

Sol Sun Beach

Toe aan zon, zee, strand? Kies dan voor een appartement bij Sol Sun Beach, een rustig en kleinschalig hotel vlakbij het strand. Als je vanaf Sol Sun Beach de straat oversteekt, sta je op de boulevard van Costa Adeje!

 

H10 Tenerife Playa

Ben je op zoek naar een wat rustiger hotel waar je vakantie kunt vieren met zijn tweetjes? In H10 Tenerife Playa ben je aan het juiste adres! Het hotel heeft twee mooie zwembaden en een jacuzzi. Je kijkt uit over de boulevard en de kust. Het hotel ligt in het stadje Puerto de la Cruz. Dit voormalige vissersdorp is nu een levendige stad en is daarnaast the place to be voor natuurliefhebbers. Breng vooral een bezoek aan de botanische tuin!

 

Time to Smile Coral Dreams

Slaap je liever in een appartement dan in een hotel? Coral Dreams is een rustig appartementencomplex met zwembad. Er zijn appartementen met buitenterras: fijn! De appartementen liggen op 200 meter van het strand en vlakbij het gezellige centrum van Playa de las Américas.

De foto’s van bovenstaande accommodaties zijn eigendom van Zoover.nl.

 

Win een reischeque t.w.v € 400!

Het zijn de Zoover Vakantieweken! 8 weken lang zetten ze (en ik!) iedere week een ander vakantieland in het zonnetje. Zo kun jij mooi inspiratie opdoen voor je komende reis én maak je ook nog eens wekelijks kans op een reischeque t.w.v. €400! Om mee te doen hoef jij alleen maar (voor 4 augustus!) een review te schrijven op Zoover. Wist je dat je naast accommodaties ook bezienswaardigheden en bestemmingen kunt beoordelen? Zo kun je meerdere keren meedoen en dus ook vaker kans maken!Lees hier meer en doe mee!

Ben jij wel eens op Tenerife geweest?


Dit artikel is in samenwerking met Zoover geschreven.

DESTINATIONS, Europa, Spanje, Tenerife, TRAVEL

Leave a reply

No comments

Lees ook:

5unday’s pleasures #14

Na alle artikelen even uitgesteld te hebben, ben ik er weer. Het kostte me een klein beetje moeite. Een strijd van binnen. Want hoe leuk ...