TRAVEL / Over die familievakantie in Denemarken (en hallo vakantiehuis mét privézwembad!)

0
Denemarken Belvilla

Hoe krijg je de bonustweeling blij? Met zwemmen! We gaan regelmatig naar een zwembad in de buurt, en toen de meivakantie in aantocht was kon ik niets anders dan zoeken naar een huisje mét zwembad. We besloten weer noordelijk te willen gaan, Denemarken dit keer. Mét elkaar, de bonustweeling, Atlas én Sok de hond. Je kunt je voorstellen hoe vol onze auto zat… Gelukkig hebben we een dakkoffer en waren we onderweg naar een vakantiehuis dat van alle gemakken was voorzien. Ik ontdekte dat veel vakantiehuizen in Denemarken eigen binnenzwembaden hebben (say what?) en dat leek me perfect, zeker gezien het nog best frisse weer. Na wat zoekwerk vond ik een enorme vakantiehuis via Belvilla (handig: site met vakantiewoningen wereldwijd!) en I was blown away. Wat een luxe, en de prijzen in mei waren vergelijkbaar met een goede hotelkamer per nacht – check de huizen en deals buiten het hoogseizoen, dan is het voordelig! Ons huis was zo’n € 145 per nacht. Hoe dan?! Er is altijd een vakantiehuis die jou een onvergetelijke vakantie geeft: ze hebben een verrassend en breed aanbod van unieke vakantiehuizen. Het aanbod bestaat uit ruim 40.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen! Unieke vakantiehuizen met regiotypische kenmerken op mooie locaties: of dit nu aan de kust, hoog in de bergen of centraal in het stadscentrum is. Bijvoorbeeld authentieke landhuizen met zwembad in Frankrijk, bijzondere agriturismo’s in Toscane, houten chalets in de Alpen of sfeervolle huizen in de Ardennen. Voor een gezin, een groep vrienden… of gewoon met z’n twee! Je vindt er zijn huizen op de mooiste plekjes, ik heb urenlang gescrolled en heb er nog veel meer op m’n wishlist staan. De vrijheid van een eigen huis met alles erop en eraan is echt ideaal. En die luxe! Eens wat anders dan de vorige meivakantie; toen we met onze grote tent op een natuurcamping in de Ardennen stonden. Ik vond dus een fantastische houten cabin 2.0 (groot!) in Noord-Jutland met enorme tuin en veranda, speeltoestellen, trampoline en een fire pit en binnen o.a. een houtkachel, geheime zolderplekjes, meerdere slaapkamers, een luxe keuken, sauna én binnenzwembad met glijbaantje. Jullie hadden die koppies moeten zien toen we het huis lieten zien, goud waard.

Bomvolle auto, muziekje aan en een flink stukkie rijden maar dan ben je ook ergens: bijna in het noordelijkste puntje van dit rustgevende land. Atlas doet z’n naam eer aan en heeft constant een lach op z’n gezicht. Z’n eerste schater kwam er zelfs uit. Deense pret! Ik ben zo blij dat hij het reizen zo goed doet. En dat ik dit toch doe, ondanks wat er nu speelt. Ik heb het moeilijk en ik heb het fijn. Met vallen en opstaan. En nogmaals, z’n grote zussen (en Sok!) hadden we niet blijer kunnen maken… Check de rondleiding van het huis en de rest van onze week in m’n stories highlight over Denemarken, het is zo’n fijne plek voor een family escape. Tipje hoor. Kijk dan, wat een vakantiehuis! Je vindt ‘m hier.

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

 

Noord-Jutland, Denemarken

De omgeving in het noorden van Denemarken bestaat uit beboste hoge duinen, grillige kliffen, lege stranden en een weids binnenland vol pittoreske kunstenaarsdorpjes en gele velden koolzaad. Het is er heerlijk rustig, ik heb nog niet vaak zó’n leeg strand gezien. Je loopt door bossen en over het strand, ontelbare vuurtorens tellend, terwijl je je even verderop weer in een woestijn waant. We genieten driedubbel van het fijne houten huis en het zwembad maar ook van de omgeving: we maken tripjes naar de kunstenaarsdorpjes, de stranden en de duinen. Met Atlas in de draagzak dansen we op lege Deense stranden, bouwen we vuurtjes en eten we ijsjes, plukken we gele bloemenzeeën, liggen we allemaal dubbel om de kirrende bijna-schaterlach van Atlas, genieten wij van ultiem genietende kindjes want samen. Ik heb heimwee naar het privézwembad, de rommelige kringloopwinkels en wonderlijke ateliers, de vissersdorpen en woestijnlijke zandduinen, het Deense radiogezang, zonnestralen en blije Sokkepootjes, wollige lammetjes en cabin vibes, de oneindig veel ruimte om ons heen. Een intensieve maar fijne week.

Benieuwd naar bewegend beeld van onze Denemarken family trip? Check deze reel:

 

Mijn persoonlijke tips:
1. De miniwoestijn Rubjerg Knude Fyr. Waanzinnig! Alsof je in de woestijn loopt, alleen de vuurtoren verraadt dat je in de duinen staat. Je hebt er trouwens nog eentje (nog groter!) genaamd Råbjerg Mile. Hier zijn we niet meer geweest, maar lijkt me heel tof. En nog even over die vuurtoren: die viel bijna van de afbrokkelende kliffen af. Ze hebben ‘m in 2019 op rolschaatsen (!?) 70 meter landinwaarts verplaatst. Bizar!
2. Het kunstenaarsdorpje Lønstrup. Wij sliepen op loopafstand van dit idyllische dorpje en daarom heb ik er een zwak voor gekregen! Lekkere ijsjes, mooie ateliers, kleine boetiekjes en een uitwaaistrand: klein maar fijn.
3. Blokhus. In dit gezellige vissersdorp zit o.a. een zandsculpturenparadijs en een natuurspeeltuin in het bos, én een fijn strand.
4. Het Lyngby strand. Hier kan je met je auto het strand op (of parkeren en wandelen) en het is zo mooi met de kliffen en zo leeg! Ook vind je er oude bunkers, heel tof.
5. Kunststadje Skagen. Skagen is een zevenhonderd jaar oud vissersdorp en je ziet er vooral gele huizen. Vind ik zo leuk! Het ademt er Deense hygge en I like.
6. Surfspot Klitmøller. Ze noemen ‘t hier ook wel Cold Hawaii, dit kleine surfparadijs. Hier vind je de beste surfomstandigheden van Europa. Geen surfer? De moves van anderen checken en genieten van de surfvibe is natuurlijk ook helemaal top.
7. Thy National Park. Hallo mighty nature! Ontdek de ongerepte duinen, verwilderde bossen en traditionele kustplaatsen van het wildste nationale park van Denemarken. Lievelingsplek.

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

Denemarken Belvilla

De volgende trip? Weer een good ol’ What About Her reis. Naar IJsland met Atlas. Ik kan niet wachten.

Denemarken, DESTINATIONS, Europa, TRAVEL, Travel Stories, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

No comments

Lees ook: