TRAVEL / Over die bruiloft op Curaçao + tips: de fijnste plekjes van ‘t eiland

14
Bruiloft Curaçao

In mei vierde ik de liefde van twee goede vrienden op het mooie Curaçao. Mijn vriendin Nieke trouwde er met haar grote liefde Jochem (weten jullie nog, dat aanzoek in de Efteling waar ik aan mee heb geholpen?) en ik was erbij: als getuige! Wat was ik vereerd toen ze me vroeg, ik had het niet willen missen. Ze droomden van een strandbruiloft in de zon en zodoende vlogen we met een handjevol mensen naar het zonnige Curaçao. Het was een bijzondere dag die veel te snel voorbij was. Vervolgens genoot ik nog een volle week van het relaxte eiland en ontdekte ik de mooiste plekjes. Een verhaal over de bruiloft en het eiland Curaçao in één blog.

De bruiloft op Curaçao

Als vriendin en getuige heb ik de voorafgaande maanden natuurlijk alles meegekregen, honderden jurken gepast met Nieke, duizenden tips gegeven en geholpen waar ik kon – en toch wist ze wat dingen geheim te houden… Zoals de locatie: het prachtige strand van Cas Abao! Hier hadden ze een stukje strand afgehuurd en een prachtige strandsetting laten bouwen. We hadden er flink wat bekijks en werden dagen later nog overal op het eiland herkend.

We hebben ons in hun villa klaargemaakt, ik heb haar bruidsmake-up en haren gedaan (en van alle andere vrouwelijke gasten en kinderen, zodat ik uiteindelijk zelf in tijdsnood kwam, oeps!) en uiteindelijk vertrokken we met een open party bus naar de locatie: een prachtig wit strand, een azuurblauwe zee. Precies zoals je het voor je zou zien: palmbladeren, kokosnoot cocktails, wapperende doeken, exotische bloemen… Net een filmset!

En is haar jurk niet prachtig? Na tientallen jurken gepast te hebben was ze nog niet overtuigd en heeft ze uiteindelijk al haar lievelingselementen van bepaalde trouwjurken gecombineerd en één unieke jurk laten maken… Zo mooi! En kijk de kleine Kayleigh als bruidsmeisje, wat een plaatje. Ze trouwden op blote voetjes in het zand en de party bus bracht ons weer terug voor een eindfeestje. Het was een droomdag. Ik kan er uren over doorschrijven maar bekijk de foto’s maar – zegt genoeg denk ik!

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Bruiloft Curaçao

Curaçao

Curaçao staat natuurlijk vooral bekend als strandbestemming. En met recht, er zijn ontzettend veel bekende en onbekende strandjes te vinden en ik vond het heerlijk om iedere dag in de auto te stappen, op zoek naar weer een bijzonder baaitje. Mijn favoriete stranden waren Draaibooi, Playa Porto Mari en Playa Lagun. Curaçao heeft een rijke historie, dat vandaag de dag nog terug te zien is in diverse musea, monumenten en vele landhuizen. De slavernij, dat plaatsvond in de 17e t/m de 19e eeuw, was zeer bepalend voor Curaçao. Het is erg interessant om een bezoekje te brengen aan een van de landhuizen en zo meer te leren over deze periode.

Maar Curaçao biedt meer dan alleen strand: er zijn prachtige natuurparken zoals Christoffelpark, Shete Boka, binnenmeer vol flamingo’s, de baai van Santa Martha (inclusief een spookachtig verlaten resort!) en de zoutpannen van Jan Kok. Een dagje Willemstad met z’n historische binnenstad bleek ook een welkome afwisseling!

Met meer dan 50 verschillende nationaliteiten en culturen is Curaçao een echte ‘melting pot’ en dat vind ik fantastisch aan een bestemming. De Curaçaose keuken is dan ook een mengelmoes van verschillende eetculturen van het Caribische gebied, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Ik vind het geweldig om te stoppen bij de vele foodtrucks langs de kant van de weg om lokale snacks te proeven.

Ik huurde mijn auto zoals altijd bij Sunny Cars en ga elke dag op echte road trip over het eiland om zo alle bijzondere plekjes te ontdekken. Sunny Cars blijft favoriet als autohuur organisatie, vooral omdat ze een all-in formule hanteren en je zo nooit voor verrassingen komt te staan: alle benodigde verzekeringen zijn inbegrepen, inclusief dekking van glas-banden-bodem-dakschade, terugbetaling eigen risico en een aanvullende BA-verzekering. Handig!

Mijn favoriete plekjes:

⫸ Daaibooi Beach (locals, BBQ)
⫸ Playa Porto Mari (met varkentjes!)
⫸ Caracasbaai (hippie & duikplek)
⫸ Playa Grandi (zeeschildpadden!)
⫸ Playa Kalki

⫸ Nationaal Park Shete Boka
⫸ Santa Marta Baai

⫸ Oasis Coral Estate Resort (zie hieronder)
⫸ Sunset Waters Resort (verlaten resort)
⫸ CARF Curaçao (hondenopvang, ga langs en steun ze!)
⫸ De wijken Punda en Otrobanda in Willemstad

⫸ Rofurn Second Hand Shop

⫸ Restaurant Number Ten
⫸ Restaurant Karakter (zie hieronder)
⫸ Restaurant Bahia (op een klif bij het mooie Playa Lagun)
⫸ Restaurant Plasa Bieu (Willemstad)
⫸ Restaurant Hofi Cas Cora (boerderij)

Curacao-55

Curaçao tips

Curaçao tips

Curaçao tips

Curaçao tips

Curaçao tips

Curaçao tips

Curaçao tips

Curaçao tips

Curaçao tips

Curacao-54

Curaçao tips

Curaçao tips

Curaçao tips

Oasis Coral Estate Resort

Ik ben helemaal verliefd geworden op de plek waar ik sliep: het Oasis Coral Estate Resort. Ik heb al eens op een andere plek van Oasis Parcs geslapen (Punt-West Beach Resort in Zeeland) waar ik ook helemaal weg van was, en ook dit plekje op Curaçao was fantastisch!

Ik vond het heerlijk om weg te rijden van de toeristische kant van Curaçao en juist op een unieke plek in het midden van ‘t eiland te slapen. De locatie is perfect, de kronkelende weg naar het resort is al een avontuur op zich en je komt door het échte Curaçao. De meest idyllische stranden van het onbekende Westpunt zijn dichtbij, maar ook Willemstad is goed bereikbaar. Oasis Coral Estate Beach, Dive & Wellness Resort ligt direct aan de azuurblauwe Caribische Zee met een 3 kilometer lange kuststrook. Je loopt vanuit het resort zo naar de zee, maar ook naar het mooie binnenmeer met tientallen flamingo’s! Het resort zelf is een echt paradijs. Het is een schuilplaats voor de lokale bevolking, totaal niet toeristisch en de sfeer is er fantastisch. Ik voelde me er direct helemaal zen.

Op het resort vind je luxe vakantiewoningen. Mijn 2-persoons VIP hotelkamer was perfect en had een eigen buitenterras met zeezicht, een eigen zwembad (alleen toegankelijk voor de VIP-gasten) en alles wat je nodig hebt in de kamer zelf. Verder is er een bakkertje, een infinity pool, een spa & wellness, een duikcentrum en natuurlijk strandrestaurant Karakter en rooftoprestaurant Koraal op het resort te vinden. Ik wilde er voor altijd blijven.

Mijn uiteindelijke favoriete plekjes op Curaçao bleken slechts op een steenworp afstand te liggen: Daaibooi Beach en Porto Marie. Elke avond nam ik m’n BBQ mee naar Daaibooi Beach waar ik genoot van de zonsondergang tussen de dansende en zingende lokale bevolking. Loved it!

Curacao-1 Oasis Coral Estate Resort

Curacao-1 Oasis Coral Estate Resort

Curaçao tips

Curacao-4

Curacao-1 Oasis Coral Estate Resort

Curacao-1 Oasis Coral Estate Resort

Curacao-1 Oasis Coral Estate Resort

Curacao-1 Oasis Coral Estate Resort

Restaurant & beach lounge Karakter

Ook niet te missen: van jullie kreeg ik een aantal keer restaurant Karakter getipt, dat naast mijn accommodatie bleek te liggen. Perfect, ik was er dan ook niet weg te slaan! Ik mis de dagelijkse ochtendwandeling naar het restaurant om te ontbijten, met niets anders dan zonnestralen in mijn hoofd. Ook in de avond bleef ik er terugkomen, de lampjes en fakkels hadden een bijzondere aantrekkingskracht!

Restaurant Karakter op Curaçao ligt op een prachtige plek aan de oceaan en biedt een unieke strandervaring met comfortabele ligstoelen, kussens, veel schaduw en lekkere hapjes en drankjes. In de avond verandert deze plek in een gezellig restaurant waar je geniet van heerlijke gerechten en een unieke sfeer. Het lunch-en diner menu is anders dan de standaard hamburger die je normaalgesproken zult vinden bij de reguliere strandtenten op Curaçao – het menu bestaat uit culinaire, gezonde opties en de gerechtjes zijn overheerlijk. Genieten!

Karakter Curaçao

Curacao Karakter

Curacao Karakter

Curacao Karakter

Curacao Karakter

Curacao Karakter

Curacao Karakter

Curacao Karakter

Caribbean, DESTINATIONS, Hotspots, Must Eat, Must Sleep, TRAVEL, Travel Must Do's, Travel Stories

Leave a reply

14 comments

Post a new comment

Lees ook:

Tafelberg

TRAVEL MOVIE / Zuid-Afrika

Zuid-Afrika. Zeven jaar geleden mocht ik haar mijn thuis noemen. Mijn thuis werd er mijn hart, mijn hart werd mijn leven en mijn leven herinneringen, ...