TRAVEL / Over de road trip op Mallorca: de route, hoogtepunten en… een bekentenis.

11
Mallorca road trip

Op de valreep van het jaar kom ik er eindelijk aan toe om over een heel fijn reisje van 2018 te schrijven: de road trip op Mallorca met goede vriendin Nieke (ja, die van die prachtige strandbruiloft op Curaçao)!

Allereerst een bekentenis: ik heb een geheimpje. Ik moet eerlijk bekennen dat ik -zoals jullie weten- echt helemaal gek ben op road trips en dit te pas en te onpas verkondig, maar dat ik de afgelopen jaren tijdens deze autoreizen eigenlijk weinig (lees: niet) zelf heb gereden. Ik voelde me niet zeker genoeg achter het stuur en eigenlijk is me dat vertrouwen ook nooit gegeven. Ik moet daarbij toegeven dat het feit dat ik een flinke kras heb gemaakt op de mooiste oldtimer van mijn ex daar niet bij heeft geholpen, maar ik vond mezelf ook gewoon niet zo’n goede chauffeur. Ik ben inmiddels alweer een flinke tijd alleen (hier wijd ik daar een beetje over uit) en dat betekent ook dat ik zelf moet rijden als ik weer wil road trippen.

Dus… dat zou ik gaan doen! Met Nieke vertrok ik naar het Spaanse eiland Mallorca, waar ik een huurauto heb gehuurd via mijn favoriete partner Sunny Cars. Sunny Cars blijft favoriet als autohuur organisatie, vooral omdat ze een all-in formule hanteren en je zo nooit voor verrassingen komt te staan. Bij aankomst blijkt er in plaats van een standaard MINI Cooper een MINI Countryman klaar te staan – wat een fantastische auto! Hier zien we onszelf wel mee over het eiland cruisen.

And so we did! Ik heb een groot gedeelte van de road trip op Mallorca zelf gereden, en eigenlijk heb ik al mijn autorij-angsten daar gelaten. Deze reis heeft me zoveel zelfvertrouwen achter het stuur gegeven! Ik genoot van deze drie dagen rijden over enorm smalle en kronkelige wegen dwars door de bergen. Zelfs ‘t parkeren op de allerkleinste plekjes in de Spaanse dorpjes ging goed. Een muziekje aan, de gezelligheid van Nieke naast me, de auto die ontzettend fijn reed (ik wil nu ook een Countryman!) en de prachtige natuur: ik voelde me op en top zelfstandig en vrij. Kijk wereld, ik kan dit wél! En het smaakt naar meer. Ik kan niet wachten om een paar mooie road trips in 2019 te maken. Ik kan namelijk best prima autorijden. Ha!

Mallorca road trip

Mallorca road trip

Mallorca road trip

 

Onze route in Mallorca

Ik was vooral benieuwd naar het ruigere noordwesten van Mallorca en als bergliefhebber moest en zou onze road trip door het gebergte gaan. De beste beslissing ooit, al waren de wegen soms best spannend om te rijden!
Op dit kaartje zie je de route die wij hebben gereden.

Road trip Mallorca

 

Mijn persoonlijke hoogtepunten van Mallorca

Agroturismo Son Viscos

Dit is by far één van de (oké, vele) leukste plekjes waar ik geslapen heb (no spon!). We hebben dit hotelletje last-minute geboekt en ons er eigenlijk niet zo in verdiept, maar wat was dit een ongelooflijk leuke verrassing! Het hotel ligt op loopafstand van het bijzonder leuke Valldemossa en is zo sfeervol. De kamer is gebouwd rondom wat rotsen die je terug ziet in de kamer, dit vond ik zo leuk. Het gebouw is authentiek, staat vol planten en voelt heel knus aan. De eigenaren zijn heel lief. En het ontbijt… to die for! Ze hebben ook een moestuin, een ligtuin en een zwembad aan de andere kant van het straatje. Tipje hoor!

Mallorca road trip

Mallorca road trip

Mallorca road trip

Mallorca road trip

Mallorca road trip

Mallorca road trip

 

Valldemossa

Valldemossa is één van de mooiste bergdorpen van Mallorca en ligt in een prachtige groene vallei. Ik vond het heerlijk om hier te verdwalen in de smalle straatjes van dit traditionele Spaanse dorp. Het hele dorp lijkt gebouwd te zijn van natuursteen, zo sfeervol! Ieder huis is omgeven door prachtige bloemen en planten. Het wemelt er van de kleine charmante cafeetjes, authentieke restaurants, gallerijen en leuke winkeltjes (ik kocht er een prachtige zilveren ring!) en door alle hoogteverschillen heb je op veel punten een prachtig uitzicht over het dorp zelf. Ik ben verliefd!

Mallorca road trip

Mallorca road trip

Mallorca road trip

Mallorca road trip

 

Sierra de Tramuntana

Dit is de bergketen waar we doorheen zijn gereden, en wat vond ik het er mooi! Wanneer je de bergroute neemt rijd je hoog door de bergen met regelmatig uitzicht op de blauwe oceaan in de diepte. Er zijn non-stop schitterende uitzichten op het mooie, ruige landschap. De ongerepte natuur is hier zo mooi! In de bergen liggen een aantal dorpen zoals Sóller, Pollenca, Andratx en Valldemossa. In het dorpje Lluc ligt een mooi klooster en aangezien het bergmassief aan de kust ligt zijn er zijn ontelbare kleine baaitjes en indrukwekkende kliffen te vinden. De hoogste bergtop is die van de Puig Major (1445m). Ik wist niet dat Mallorca zo mooi is.

Mallorca road trip

Mallorca road trip

 

Lunchen bij Restaurante Randemar in Port de Sóller

Tijdens de mooie route door de bergen hebben we een detour gemaakt richting de baai van Port de Sóller, waar we even op het strand hebben gelegen en we bij het leuke restaurant Randemar hebben geluncht. Het is een iets chiquere plek om te eten (maar alsnog zeer betaalbaar!) en we vonden dat we dat wel hadden verdiend na het touren over al die kronkelige bergweggetjes. Het eten was er heerlijk, een tip dus!

Mallorca road trip

Mallorca road trip

Mallorca road trip

 

Cap Formentor

Mijn lievelingsplek van de reis, wat een bijzondere plek om tijdens zonsondergang deze bergroute te eindigen. De weg ernaar toe is adembenemend, de uitzichten spectaculair en de hoge kliffen lijken zo uit de zee te rijzen. Mijn lievelingsplek was Mirador es Colomer, een uitkijkpunt met een waanzinnig uitzicht op Cap Fermentor. De zonsondergang hier vergeet ik niet meer!

Mallorca road trip

Mallorca road trip

Mallorca road trip

 

De oostkust

We hebben vervolgens heerlijk geslapen bij Hotel Can Mostatxins (met fijn bubbelzwembad) in het leuke dorp Alcúdia, een mooie route langs de oostkust gereden naar Hotel Pleta de Mar (ook een aanrader) om vervolgens via het binnenland terug te rijden naar het vliegveld. Deze plekken zijn zeker een vermelding waard maar omdat het vanaf dat punt alleen maar non-stop heeft geregend (weten jullie nog, die overstroming in het nieuws? Ik was weer eens ergens hoor…) heb ik vrij weinig van deze omgeving gezien. De baaitjes aan de oostkust waren wel erg mooi, wie weet kom ik er nog eens terug!

Mallorca road trip

Mallorca road trip

Mallorca road trip

 

Ben jij wel eens op Mallorca geweest? Wist je dat het er zo mooi was?

DESTINATIONS, Europa, Mallorca, Nature, Road Trip, Spanje, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

11 comments

 1. annemarie coolen 3 januari, 2019 at 11:46 Beantwoorden

  Zo zie je maar Laura, soms is het nodig afscheid te nemen van mensen .Je hebt een groot stuk zelfstandigheid opgebouwd door weer te gaan rijden, en wie heeft ooit gezegd dat vrouwen het beste kunnen autorijden??? Proficiat ik ben trots op je

 2. Pardede 5 januari, 2019 at 07:23 Beantwoorden

  Een nieuw jaar, een nieuw begin. Ben benieuwd waar je reizen je dit jaar naar toe zal brengen. Mallorca daar ben ik nog niet geweest, en het lijkt me wel wat om dit in het najaar eind september begin oktober te gaan doen. Ik heb dan 2 weken om daar rond te zwerven.
  ps. goed dat je het autorijden weer op heb gepakt?

  groetjes,
  Par

Post a new comment

Lees ook: