TRAVEL / Over 2016 in reizen, stormen en dromen

78
sossusvlei 2

2016 in stormen en dromen

Ik wil jullie wederom bedanken voor het volgen van mijn reis door de wereld én door het leven. Wat ben ik dankbaar voor alle lezers die dromen in zijn gaan vullen. Met nog steeds groeiende getallen blijven jullie maar langskomen, lezen en mailen. Dat raakt me. De mooie mails. De kritische nootjes. De lieve reacties. De fijne samenwerkingen. Zonder jullie is schrijven eenzaam. Jullie maken What About Her.

2016 was een reis op zichzelf. Naast de wereld delen, deelde ik ook een stukje van mijn hart. Het bracht me een wervelwind van mooie en minder mooie momenten. Het bracht me het gevoel oprecht gelukkig te zijn met waar ik voor sta, wat ik kan en wat ik doe – maar ook ontdekte ik dat het al te laat was om weer adem te halen. Het is te veel geweest. Niet ik alleen, maar wij lieten het touw even los. Alles was even kwijt. Het was een pittige tijd waarin we bepaalde keuzes hebben gemaakt en we er beide even alleen voor kwamen te staan. Wat besefte ik me toen weer des te meer wat voor een lieve, lieve, lieve mensen ik om me heen heb. Ik heb echt de allerliefste vrienden en familie van de hele wereld. You know who you are – jullie zijn engeltjes.

Ik heb trouwens genoeg te zeggen en te vinden van hoe 2016 er verder voor de wereld uitzag – donker, verdrietig en grauw – maar daar worden we allemaal niet beter van. Laten we er gewoon op hopen dat 2017 een mooier jaar wordt.

Kort samengevat – deze maanden bestonden uit een grote wervelwind vol puin. Maar we proberen het nog eens. Deze vijf jaar is een wervelwind aan prachtige momenten geweest en we rennen door – maar met meer rust, met de wetenschap wie we zijn, wat we belangrijk vinden en wat we willen. We zijn momenteel impulsief naar Polen vertrokken om weer even samen te zijn zoals we dat zo goed kunnen. Wie weet wat de toekomst ons brengt.

Ik maakte in 2015 al moeilijke keuzes en 2016 werd er dus niet makkelijker op. Ik koos er in 2015 al voor om, ondanks dat de deuren wijd open stonden en ik al 3 jaar full time blogger en 12 jaar blogger ben, geen commerciële business van What About Her te willen maken. Ik heb What About Her altijd liefkozend mijn kindje genoemd. Dit jaar besefte ik dat de rollen zijn omgedraaid. Ze leert me dingen. Dit jaar heb ik haar een beetje rust gegund. Ik weigerde veel opdrachten, banners, reizen, spreekopdrachten en boekcontracten. Ik deed niet mee aan blog- en schrijfwedstrijden. Ik deed (en doe) nog steeds niet mee aan clickbait artikelen schrijven. Ik opende nieuwe deuren, nam wisselende en uitdagende communicatieopdrachten aan, werk als vaste freelancer voor een paar fantastische bedrijven, verwelkomde mijn tweede stagiaire en ik lanceerde The Boho Guide, een nieuw project waar ik ontzettend trots op ben.

Ik nam een weg die niet veel mensen zouden nemen. Misschien moet ik mezelf niet zo verstoppen. Ik ben trots op wat ik heb bereikt. Ik heb een hart dat wil schrijven en er is een wereld die luistert. Woorden kunnen niet goed genoeg zijn voor een heleboel dingen. Maar ik denk dat ik het moet blijven proberen.

SAMSUNG CSC

Ik wens jullie een prachtig, liefdevol, vol kippenvel, reislustig, dromerig en onvergetelijk 2017 toe. Volgend jaar is het weer tijd voor What About Her zoals ze altijd is geweest. Reizen jullie weer met me mee?

2016 in reizen

Mijn voornemen voor 2016 was, in tegenstelling tot zo’n beetje iedereen, om juist wat mínder te reizen. Heel 2014 en 2015 bestond uit (pers)reizen – iets dat natuurlijk fantastisch is, maar iets dat ook zijn tol heeft geëist. Ik besloot niet meer voor een paar dagen naar de andere kant van de wereld te vliegen en heb mijn eigen verre, langere reizen gemaakt. Ik moest ademhalen. Van gemiddeld 30 (verre) reizen per jaar vertrok ik dit jaar naar 15 bestemmingen – 18 wanneer je de paar keer Berlijn meetelt. I did GOOD! Ik tel de weekendjes weg binnen Nederland trouwens ook even niet mee.

Thailand

Ik sloot 2015 af en begon 2016 op een prachtige bestemming – het eilandje Koh Ngai in Thailand. Het was een week lang niets doen. Sleep, eat, repeat. Precies dat wat ik nodig had na 2015. We zijn al eens eerder in Thailand geweest en kozen er bewust voor om een week lang op een onbewoond eilandje te vertoeven. Wat was het fijn.

Thapwarin Koh Ngai

 

Málaga

We vertrekken eigenlijk elke winter naar Málaga. Ook dit jaar sloegen we niet over. Mijn schoonbroer woont hier af en toe en wij laten die kans nooit aan ons voorbij gaan. Inmiddels is het ook een beetje ‘ons’ stadje en ik hoop natuurlijk in 2017 weer terug te gaan. Het is daar vaak al heerlijk weer tijdens onze winter!
Malaga uitzicht

 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika! Hier keek ik zo naar uit. Acht jaar geleden woonde ik in dit fantastische land en afgelopen jaar ging ik eindelijk terug. Acht jaar geleden mocht ik haar mijn thuis noemen. Mijn thuis werd er mijn hart, mijn hart werd mijn leven en mijn leven herinneringen, de mooiste ooit. Het is een thuis dat blijft lonken. Na al die tijd blijkt Zuid-Afrika nog steeds met stip op nummer één te staan. Het is een gevoel dat ik niet uit kan leggen. Ik zet weer voet op deze bodem vol warme herkenning en fluisterende avonturen en voel me in één klap compleet. Het was alles en dat is het nog steeds. Ik weet niet wat het is, maar ik weet wat het met me doet.
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Knysna Zuid-Afrika

 

Marrakech

Met vriendinnetje Mandy vertrek ik een midweek naar het mooie Marrakech. Stof tussen mijn tenen, munt in mijn thee. De rust van de riad. Een fluisterend gebed, een ezel stuift langs. De oneindige souks vol kunstschatten, bruisende pleinen vol mysterieuze slangenbezweerders, verhalenvertellers, kruidengenezers. Het verliezen van de Medina, verdwalen in de wirwar van straatjes. Steegjes met straatjes en straatjes met lichtjes en gedichtjes. Zandkleuren en pasteltinten. Roze muren, strepen zon op een zwaaiend kind. Gestaar en gefluister, gevraag en geroep. Een lach en een traan. Marrakech is intens. En fijn.
Marrakech What About Her

 

Lissabon

Lissabon, met je waanzinnig mooie tegelmuren en je zonnestralen, met je slingerende straten van kinderkopjes, omhoog en omlaag en weer omhoog, met je rode zonsondergangen vanaf je Miradouros en je bruisende dakterrassen, met je gelaagde schoonheid en graffiti, met je koude sangria en warme petisco’s, met je wapperende jurkjes in de wind en natte was en spinnende katten en gele trammetjes en gastvrije mensen. Deze fijne stedentrip vergeet ik niet!
Lissabon What About Her

 

Noord-Ierland

De hippie in mij is zielsgelukkig. We hebben dit jaar met een knalgele oldtimer VW-bus door Noord-Ierland gereisd. Het was echt fantastisch. We reden de Causeway Coastal route via de meest onzichtbare weggetjes die ik op de kaart kan vinden, verdwaalden tussen heuvels en weilanden, aaiden honderd schapen, herkenden Game of Thrones plekken, reden door natuurgebieden, weilanden en bossen, langs mysterieuze kastelen, watervallen en kliffen, sliepen op campings, bakten eitjes aan zee en voelden ons vrijer dan ooit.
Noord-Ierland

Noord-Ierland

 

Slovenië

Samen met Anouk en Johan vertrekken we met z’n vieren op een road trip door Slovenië. SloveniëSlovenië deed me wederom beseffen hoe wonderschoon Europa kan zijn. Ook Europa, en dit land dat op slechts twee uurtjes vliegen ligt, kan me blijven verbazen. Hoe intens graag en regelmatig ik ook naar de andere kant van de wereld vlieg, feit is dat Slovenië tot noch toe dé verrassing van 2016 blijkt!
Slovenie Route

Slovenie Route

 

Namibië

We maakten een road trip door dit bijzondere land in een 4×4 met daktent. Namibië was alles en niets. Namibië was zandkleur, rood en geel, warm en koud, droog en stoffig. Namibië was vuur maken met olifantenpoep, kamperen onder de sterren en dromen in lodges, ontelbare uren rijden in het niets. Namibië was puur, wild en liefdevol, de Melkweg en zonsondergangen en de opkomst van de maan. Het was dagen niet douchen, geen bereik, helse zoektochten naar voedsel in het alles en niets, het was dankbaar en gastvrij en vrij. Oh, wat was het vrij. Het was het niets dat me greep, de oneindige wegen, de bijzondere stammen, de vrijheid en oneindigheid. Namibië was wegen tot het niets en het alles dat achter de horizon lag. Het was uitwijken voor toekans en giraffen en olifanten, het was wandelen langs knuffelende katten en onrustige luipaarden, een zeldzame bruine hyena, het was rode zandduinen en witte valleien, lang geleden gestorven.

Het was zo niets dat het alles was.
okonjima cheetah

Namibie-42

sossusvlei 1

 

Brugge

Slovenië was zó gezellig dat we direct een volgende trip met z’n vieren hebben gepland – een weekend naar vertrouwd Brugge. Eten, drinken, lachen, wandelen en terrassen – het was hilarisch leuk!
Brugge

 

IJsland

IJsland heeft echt een speciale plek in mijn hart. Dit is de tweede keer dat ik er was en she blew me away, alweer. De natuur is er zó onbeschrijflijk puur en de mensen zo lief. We maakten een mini road trip en genoten intens. We zagen zelfs het Noorderlicht voor de eerste keer in ons leven!
Hotel Rangá

ijsland1-6

Ijsland

 

Canada

Met een camper door Canada reizen is altijd een droom van me geweest. Wat was het bijzonder mooi. Wat is het anders dan alle reizen die ik eerder maakte. De wegen slingeren zich een weg door bergen, langs rivieren, meren en watervallen en door eindeloze bossen. Banff is prachtig, maar Jasper steelt mijn hart. Ook maken we een uitstapje naar Yoho National Park. De bladeren kleuren al langzaam oranje en ik ben in een constante staat van verwondering. Kamperen in de natuur is het leukste dat er is. Daar kan geen luxe lodge tegenop. Het knetterende vuur, de sterren, een boek, goede gesprekken, de stilte… Wat is de wereld toch mooi.
Canada

canada-19

canada-25

 

Catalonië

In de herfst maakten we een prachtige road trip door Catalonië. We zagen hoge bergen, groene vlaktes, mooie meren en we aten ons tonnetje rond. Hier moet ik nog over schrijven, maar het was een prachtige trip en het onbekende gedeelte van Catalonië is wonderschoon.
img_20161014_171226

img_20161013_220532

 

New York

Twee weken geleden vertrok ik met vriendin Anouk (hé, we zijn dit jaar al 3x samen op reis geweest!) naar New York. Een goedkoop ticket, een fijne vriendschap en een impulsieve bui zorgde ervoor dat we een kleine week lang hebben genoten van deze imposante stad. We zijn er beide al geweest en onze tijd daar bestond vooral uit kou lijden, slenteren, eten, praten, kerstcadeautjes kopen en VEEL slapen. Het was zo fijn.
img_20161218_052932

img_20161216_150646

 

Polen

De laatste reis van dit jaar. Een afsluiter en een nieuw begin. Wanneer je het stuk hieronder – 2016 in stormen en dromen- leest weet je wat ik momenteel in Polen doe. Samen zijn. De we is er weer. De natuur in. De bergen op. Twee jaar geleden, ook tijdens kerst en oud & nieuw, maakten we al een mooie treinreis door Polen. We waren zo onder de indruk van de prachtige natuur en de gezellige steden dat we dit jaar besloten om terug te gaan. As we speak zitten we met een wijntje bij de open haard in de bergen van Zakopane. Just what we needed.

img_20161222_104738_987

Filmpje van toen – dan snap je vast wat ik bedoel. Wist jij dat het hier zo mooi is?

 

Berlijn

Regelmatig krijg ik de vraag van lezers en vrienden dat er bar weinig naar voren komt wanneer ze op What About Her zoeken naar Berlijn. En dat terwijl ik het er toch altijd over heb? Inderdaad, ik besefte me dit jaar dat Berlijn een soort van secret hideaway is voor me, haha. Ik ben er best regelmatig en heb er nog vrijwel niets over geschreven. Ach, voor de beste Berlijn tips moet je toch bij Marjolein en Eva zijn. Ik ga er gewoon heen om even offline te zijn, wijn te drinken en lekker te eten. Ha!

img_20160730_155340

2017

Wat 2017 me gaat brengen weet ik nog niet. Ik zie wel wat de dag me brengt. Ik wil dit reistempo graag aanhouden. Zo is het fijn. We gaan eind januari naar het mooie Belize, in april vertrek ik met vriendin Liv naar India en Nepal, we willen sowieso met onze camper door Scandinavië reizen en terug naar Indonesië én ik wil nog graag een reis maken met mijn vader. En eigenlijk wil ik ook graag terug naar Zuid-Afrika. We zien wel wat het jaar me brengt, ik ga er in ieder geval ten volste van genieten. Jij ook?
 

Nederland

We hebben dit jaar ook veel gezien van Nederland. We hebben afgelopen zomer een camper gekocht en hebben in een Gelders bos, aan het Friese water, in een dorp in Groningen, op de Drentse hei én in de duinen van Zandvoort geslapen. Ook zijn we een paar weekendjes weggeweest, onder andere naar Limburg en Zeeland. Volgend jaar willen we naar Scandinavië met Dodgie. Can’t wait!

img_20160610_203653

 
 

HAPPY NEW YEAR!

LIFESTYLE, Mindstyle, Stories from the Heart, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

78 comments

 1. Eva 30 december, 2016 at 08:29 Beantwoorden

  Wilde heel hysterisch met je mee terugblikken op al die bezoekjes aan Berlijn, wat is het fijn dat je er zo ontzettend vaak bent geweest dit jaar. En vervolgens werd ik helemaal stil door je laatste stuk. Ik ben zo blij voor jou, voor jullie. En trots. Maar dat weet je <3 Jammer dat we elkaar dit jaar met oud & nieuw moeten missen, volgend jaar weer ergens aan de andere kant van de wereld?

 2. Anouk 30 december, 2016 at 08:38 Beantwoorden

  Echt, lieve Lau wat ben je een groooot talent. Je weet te raken met woord, beeld en gewoon door fijn jou te zijn. Trots op jullie! Op naar een volgende trip met zijn viertjes?.

 3. Jenny - IkReis 30 december, 2016 at 08:40 Beantwoorden

  Wat dat je weer een beetje beter je balans hebt gevonden, zowel qua aantal reizen als in je relatie. Polen in de winter lijkt me zo mooi!

  Ik vertrek morgen naar Lapland. Qualitity time met m’n vriend. 2016 heeft veel van me gevraagd, 2017 mag wel wat rustiger. In een hutje in de sneeuw met eigen sauna moet dat lukken :)

 4. Josianne 30 december, 2016 at 09:06 Beantwoorden

  Zoals ik het al vaker heb gezegd: wat schrijf je toch prachtig, en wat weet je iedereen te raken met je mooie woorden. Ik ben heel blij voor je dat er weer een ‘we’ is en dat jullie nu samen genieten van de tijd met z’n tweetjes, maar ook in de toekomst. Dankjewel voor je artikelen en je prachtige videos dit jaar; ook al waren het er misschien wat minder. Je moet doen wat goed voelt voor jou. Op naar 2017!

 5. Linda 30 december, 2016 at 09:09 Beantwoorden

  Meis wat ben je prachtig. En wat lees ik je graag. Dank weer voor het delen van je buitenkantje (zo sprookjesachtig mooi, jouw foto’s) en je binnenkantje (je machtig rakende woorden).

 6. Iris 30 december, 2016 at 09:13 Beantwoorden

  Wauw Laura, wat een prachtige plaatjes en nog mooiere woorden. Het is zo bijzonder om met iemand ‘mee te reizen’ in alle betekenissen van het woord. Ik wens je een mooi 2017!

 7. Marjolein 30 december, 2016 at 09:22 Beantwoorden

  Wat kan er toch een hoop gebeuren in een jaar he? Tussen de regels vol mooie woorden en beelden door lees ik dat je in 2016 veel bewuster bent gaan leven en met meer vertrouwen achter je keuzes staat. En dat is echt goed man. Trots op je! Tot hopelijk snel in 2017 <3

 8. Aca 30 december, 2016 at 09:24 Beantwoorden

  Lieve Laura,
  Dank je wel voor het delen van je adembenemend reizen. Ik hou zo van je oprechte en warme schrijfstijl!
  Voor mij ben je hét voorbeeld van een succesvolle schrijver die kiest vanuit haar hart. Daar leer ik zoveel van mbt tot mijn eigen blog!
  En wat ben ik blij dat jullie weer wij zijn :)
  Ik wens jullie heel veel liefde, avontuur en plezier toe voor 2017.

  Groetjes, Aca

 9. Ester 30 december, 2016 at 10:23 Beantwoorden

  Een mooi overzicht van jouw 2016. Ook al klinkt reisblogger als een ideale baan, ik realiseer me goed hoeveel energie zo’n onregelmatig leven kan kosten. Ook al geeft het reizen zelf je ook zoveel energie. Gelukkig hebben jullie elkaar weer gevonden – liefde maakt het leven sowieso veel mooier. Een heel gelukkig 2017!

 10. Frans Coolen 30 december, 2016 at 10:26 Beantwoorden

  Hoi lief nichtje, wat een mooie samenvatting van het jaar. Al lijk je het voor jezelf rustig aan te doen, voor mij blijft het klinken als een jaar vol mooie plaatsen, herinneringen en waargemaakte dromen. Ik ben trots op je, altijd geweest, met alle keuzes die je maakt. Vooral ook hoe je blijft zoeken naar een juiste balans voor jezelf. Soms moet het hoofd leeg blijven, soms moet je accepteren dat het gewoon goed is en mag je simpel genieten. Ik ben erg blij het laatste hoofdstuk te lezen, Ik had iets opgevangen maar wist/weet het fijne er niet van. Ik wens jullie dan ook een heel fijn uiteinde in winters Polen.
  To jest dobre xox

 11. Shirley 30 december, 2016 at 10:34 Beantwoorden

  Het mooiste jaaroverzicht dat ik tot nu toe heb gelezen. Goed dat het gelukt is om minder te reizen en wat meer balans te vinden. En ik ben blij om te lezen dat ‘we’ weer terug is.

 12. Caro 30 december, 2016 at 11:57 Beantwoorden

  Wat heb je dit weer mooi verwoord! Fijn dat je de balans terug hebt gevonden en dat het minder reizen gelukt is. Al het goeds en heel veel geluk in 2017! Ik kan niet wachten om je reisverhalen te gaan lezen :)

 13. Tarinda 30 december, 2016 at 12:14 Beantwoorden

  Wat een prachtige reizen en ervaringen! En wat knap ook dat je jezelf zo kwetsbaar durft op te stellen. En verstop je aub niet nee, want ik vind jou en je blog heel tof en wil nog heel veel meer van je zien en lezen!

 14. Ilona 30 december, 2016 at 14:01 Beantwoorden

  Bijna poëtische woorden. Prachtig.
  Eigenlijk bijna niet whatabouther maar whataboutthem ;-)
  Er gebeurt veel meer achter de schermen; liefde, leven en voor 2017 ook nog een beetje extra geluk.

  Fijne jaarwisseling, dat 2017 nét wat meer licht mag geven na een paar donkere 2016 maanden.

 15. Angélica 30 december, 2016 at 22:14 Beantwoorden

  Wat fijn om te lezen dat jullie weer bij elkaar zijn en wat een prachtige plaatjes zijn het weer. Jouw foto’s lijken soms net uit een sprookje te komen, net als jouw woorden trouwens. Prachtig!
  Ik vind het bijzonder dat je zoveel ‘kansen’ hebt afgeslagen en je je eigen ding hebt gedaan. Ik denk ook dat daar jouw kracht in zit, voor mij een heel goede reden om elke keer weer naar je blog toe te keren. Voor mij is jouw blog als geen ander, het is juist zo uniek en persoonlijk in al die (ondertussen saaie) travel blogs. Overigens zou ik je boek meteen kopen als je er 1 zou uitbrengen, in welke vorm dan ook… maar…. no pressure ;)

  Hopelijk brengt 2017 je veel liefs, rust en weer mooie reizen!

 16. Lotte - scratchingmymap 1 januari, 2017 at 01:42 Beantwoorden

  Hartjes, heel veel hartjes voor het laatste stuk! Mooi stuk over vallen en opstaan, over de weg kwijt zijn en deze weer vinden. Geniet van 2017, druk op de gas tot het kriebelt, trap op de rem wanneer nodig, blijf je leuke zelf en dan wordt het een topjaar.

 17. Kim 1 januari, 2017 at 21:08 Beantwoorden

  Ik vind jou zo’n inspirerende vrouw. Wat je zegt. Ik voel het zo door je woorden door.
  Het teveel willen (sorry!), de commerciële druk die bij een blog ineens komt opduiken en
  carriëre punten. Ik herken het zo.

  Mede daarom heb ik zelf ook gas terug genomen.
  Afgelopen week werd mijn blog (de foodblog) gehacked en toen iedereen
  dacht dat ik zou flippen dacht ik: het is goed zo.

  Weg stress. Rust. Adem. Vrijheid.

 18. Denise - Follow my footprints 2 januari, 2017 at 13:08 Beantwoorden

  Wat een supermooie foto’s en bestemmingen weer. En het mooiste is natuurlijk het nieuws dat je erin vertelt. Ik besefte het pas door de foto van jullie samen op instagram, maar ook nu ik het hier lees (ik had deze post nog niet gezien) krijg ik weer kippenvel. Ik vind het zo fijn voor jullie! Heerlijk om samen zo’n mooie passie te delen en vooral om elkaar ook weer gevonden te hebben. Heel veel geluk in 2017!

 19. Linda | travellersoftheworld 2 januari, 2017 at 19:16 Beantwoorden

  Je mag heel trots zijn op wat je hebt bereikt, je foto’s zijn prachtig, maar je woorden misschien nog wel mooier. Je weet alles altijd zo mooi te verwoorden. Je hebt mooie reizen gemaakt, helaas ook mindere periodes gekend, maar gelukkig kom je er weer uit en gaat het tussen jullie weer beter. Hopelijk wordt 2017 een prachtig jaar!

 20. Liv 3 januari, 2017 at 14:22 Beantwoorden

  <3 voor dit artikel! Turbulent jaar dat alleen maar weer hele mooie dingen heeft gebracht. Kan niet wachten om met jou India en Nepal opnieuw te ontdekken!

 21. Eva 8 januari, 2017 at 14:28 Beantwoorden

  Lieve Lau, wat een jaar heb je gehad. Ups & downs. Super blij om te lezen dat jullie lekker samen zijn weggeweest. Soms is een stap terug nemen en even uit een situatie stappen het beste wat je kan doen. Heel gelukkig voor jullie!

  En wat een mooie plekken heb je afgelopen jaar mogen zien. het aller aller beste, mooiste en fijnste jaar gewenst voor je <3 make it a good one!

 22. Simone 12 januari, 2017 at 16:26 Beantwoorden

  Sjee, wat kun jij toch geweldig schrijven… Ik ben er gewoon even stil van…. Het overzicht van je 2016 jaar was al mooi en dan dat laatste stuk. Blij dat jullie weer met elkaar verder gaan ook!
  2016 was voor mij op reisgebied een uitermate slecht jaar. Ik hoop dat het in 2017 weer een beetje de goede kant op gaat! En ik hoop je weer eens live te zien. Ergens!

 23. Sonja 25 januari, 2017 at 11:09 Beantwoorden

  JIJ geeft me kippenvel! Wat een post vol bijzonderheid! Ten eerste al al die prachtige reizen, en dan het laatste stuk over jullie samenzijn. Hoe je altijd doorgaat, overal lichtpuntjes kan zien, er de mooiste woorden voor kunt vinden, de liefde weer kan omarmen, geeft mij allemaal heel veel inspiratie, vertrouwen, en energie voor een nieuw jaar! Liefs!

 24. Roëlle 28 mei, 2017 at 21:53 Beantwoorden

  Hi Laura,

  Wat een mooie diary zeg, mooi dat je alles zo eerlijk durft te delen. Ik lees je blog nog steeds met veel plezier, vooral omdat ik proef dat er zoveel liefde en passie achter schuilt!

  Je bent in 2016 15 keer naar het buitenland geweest. Ik vroeg me daarbij wel af wat je altijd met je katten doet! Ik heb nu ook twee katjes, maar ook een enorme liefde voor reizen! Heb jij tips over hoe je handig kattenopvang (of manieren waarop je zelf automatisch voer etc kan regelen) voor mij? Dan kan ik je de wereld achterna vliegen!

  Dankjewel voor al je blogs!

  • Laura 30 mei, 2017 at 17:15 Beantwoorden

   Wat lief zeg, dankjewel! <3 Klopt, en de jaren ervoor zelfs het dubbele haha! Ik heb een ontzettend lieve oppas Liv (freelancer, dus werkt vanuit huis) altijd in ons huis woont en slaapt als wij reizen en de katten dus alle aandacht en liefde geven die ze verdienen als we er niet zijn <3 Dus ik zou zeker zo’n oplossing zoeken. Je maakt ze niet blij met heen en weer brengen tussen opvang en alles, ze zijn zo huis-gericht!

Post a new comment

Lees ook: